Tävlingssvep vecka 15

Nu har tävlingssäsongen kommit igång! Många fina prestationer av Connemarorna runt om i landet.

Vikbolandets RF. Lördag. LC:2 kat C. 5 Ella Reinholdsson – Rory Torres (f-08 e Dexter Leam Pondi – Agora de Renival) 62.66%. LC:2 kat D. 1 Carolina Westöö – Letterdyfe Tico (f-08 e Linsfort Barney –  Loobeen Larry) 62.167%. 2 Linn Johansson – Celtic Paddy (f-11 e Moorland Snowy River – Canal Fred) 60.833%.

LB:1 kat C. 1 Ella Reinholdsson – Rory Torres (s.o) 67.321%. LB:1 kat D. 1 Carolina Westöö – Letterdyfe Tico (s.o) 67.143%. Delade på 2:a platsen gjorde  Angelica Manfredsson – Arda’s Beamish (f-06 hos Marlene Näslin e Juno Rory u Hagens Nelina e Hagens Jaguar) och Ida Wikelöv – Arda’s Aries (f-11 hos Marlene Näslin e Hagens O’Chief u Arda’s Bailey e Kulan Kavat) 66.607%. LA:1 kat C/D. 1 Ida Wikelöv – Arda’s Aries (s.o.) 64.583%. Nästan släktträff på prispallen!

Söndag. LC:2 kat D. 1 Linn Johansson – Celtic Paddy (s.o) 67.167%. LB:1 kat C. 1 Ida Wikelöv – Arda’s Aries (s.o) 71.250%. 2. Angelica Manfredsson – Ardas Beamish (s.o) 67.321%. LA:1 kat C/D. 2 Matilda Rolf – Hagens D’Arcy RC (f-02 hos Gisela Helin e Hagens O’Chief u Hagens Morning e Tulira Highball) 63.750%.

 

Njurunda RF. Malin Dahlqvist – Tango Rory (f-00 hos Monica Scott e Juno Rory u Ulricedahls Tekla e Blue Chief) Lagprogram LA med 65.152%. Ekipaget red också för segrande lag Härnösands RK. I FEI Lagprogram kom Signe Sköldunger och Hagalyckans Breeze (f-01 hos Kristina Blad e Öxenholm Bobby u Köhls Polka e Pommac) på 2:a plats med 64.099%.


Hermanstorps K & RK.  Lagprogram (LA) kat C. Lina Appelqvist – Keemoon (f-05 hos Ann-Catrine Frank e Kulan Kavat u Chris e Nörlunds Stormy Meadow) kom 3:a på 66.212%. Kat D vanns av Julia  Lindqvist – Holmtebo Yale (f-08 hos Johan & Elisabeth Ljungstorp e Hagens D’Arcy  u Hagens Yanine e Callowfeenish Mairtin) med 72.879%. På 4:e plats Lisa Lärnefjord – Hold Bob O’Bell (f-06 hos fam Holdhaus e Öxenholm Bobby u Hold Bellarina Skylark  e Brantshammar Bell Dara) med 70%. 

Ett särskilt omnämnande till Marika Yngvesson – Keemaree (f-07 hos Ann-Catrine Frank e Kulan Kavat u Arda’s O’Hara e Janus). I ekipagets första start i FEI Ponnykür, och med ett egenkomponerat program kom de 3:a precis utanför placering med 70.584%. Imponerande!!

Vinslöv. Fälttävlan. P80 14-20 vanns av Thea Feuk på Kinard Jack (f-09 e Castleside Carrig – Murphy Rebel). I P90 kom det norska ekipaget Thea Harrerud Lindell – Cooldorougha Boy (f-09 e Kingstown Boy – Moy Hazy Cove) 5:a, och Märta Sandström – Inch Boy (f-08 e Clogher Boy – Kenagh King) på 6:e plats. 

Täby RS.  Föreningen Runsten Equestrians vann omg 2 av eliten zon Central med Kiltartan Free Spirit i laget. I LA kat C blev  det en 2:a plats för Tyra Grönroos – Springview Mistique (f-08 e Glenayre Mystical Bobby – Black Dandy), med Annie Hjertén på Poetic Vanilla Ice (f-07 hos Kerstin Johansson & Rosie Forsell e Poetic Justice u Lofty Dusty Rambler e Kimble) på 4:e plats. Kat D vanns av Maja Williamsson – Boltown Angelina (f-08 e I Love You Melody – Carra Cashel). MsvB kat C vanns av Annie Hjertén – Poetic Vanilla Ice. Kat D vanns av Smilla Fant – Kiltartan Free Spirit (f-07 e Garryhinch Finn – Tulira Finn Mac Cool).

Väsby RK. Vendela Sandberg – Abbeys Dun Boy (f-10 e Dooneen Rocket – Fort Dara) kom 2:a i LC kat C och vann sen LB. Övriga placerade Hedda Ideström – Prince of Reo Cashel (f-10 e Coolough Cashel – Dangan Dun), Tilde Linnersand – Bellville Jill (f-11 e Ballybeg JJ – William’s Boy) samt Amanda Stowe – Penure Lad (f-10 e I Love You Melody – Tulira Robuck). Nellie Göthberg – Edens Kära Lillan (f-04 hos Eva Magnusson-Östergren e Grange Flynn Sparrow u Edens Evita e Holens Ingolf) tog sin första blågula rosett. Ett stort ögonblick för en liten tjej i början av sin ryttarkarriär! 

Kalmar Hästsportklubb med 2:a omgången av eliten zon Öst. Segrade gjorde Värnamobygdens RF. I laget Klara Trofast – Lofty Hopsy Daisy (f-10 hos Nina & Anders Gustafson e Clifden de L’Aulne u Beezies Bounty e Carrintubber Lad) och Cajsa Bergman – Westcliffs Grace (f-09 hos Cathrin Blomqvist Ilyes e Castleside JJ u Poetic Maggie e Poetic Justice). Ronneby RF kom på 2:a plats och i laget red Emelia Martinsson – Prince of Cullawinna (f-11 e I Love You Melody – Sweetwall Captain Courageous). Placerade under lördagen. LA kat C. Isabel Lindved – Ballinaclough Blue Star (f-09 e  Fairyhill Tomboy – Bobby Sparrow Blue) 2:a, och Ellen Thunberg – Clifden Hero (f-00 e Black Dandy – Tulira Corncrake) 4:a. I LA+ kat C blev det en blå rosett för Klara Trofast – Lofty Hopsy Daisy (s.o).

Hamre RK. Lördag. I LD kat C placerade sig Hilda Granlund – Hesperus Eagle (f-99 e Ashfield Jovial Joker – Ashfield Sparrow), och i kat D Thea Markstedt – Cheeky Playboy (f-08 e Rossaveal Playboy – Robe Earl) och Anna Cronqvuist – Annaghill Joe (f-10 e Glen View – Murphy Rebel). I LC kat D en 5:e plats till Ella Persson – Bjennesby Clash (f-06 hos Kersin Johansson e Hagens Ryan u Shakira e Calvin Klein) och en vit rosett till  Emmy Brantmark – Maumturk Boy (f-07 e Newbridge Oliver – Innellan Kestrel).

LB kat C. Leah Rosén – Starrhult Rebecca (f-02 hos Stuteri Starrhult e Hagens Ryan u Starrhult Lady Rowena e Rooar) kom på 2:a plats, och det gjorde även Theodora Solou på Springers Mountain Mist (f-12 e  Springers Golden Atlantis – Poetic Justice) i kat D. 

Söndag. LC kat C. 2:a platsen till Julia Eriksson – Robe Rena (f-10 e Robe Earl – Thunderball), och i kat D kom Maja Bohlin – Drumcrave Lightening (f-11 e Coral Bambi – Corrib Prince) 4:a och Ebba Lundström – Stripe Leanne (f-11 e Templebready Fear Buí – Crannard Joker) 6:a.

LA kat D. Blå rosett till Elina Månsdotter-Kjerstensson – Goulane Prince (f-08 e Cashelbay Prince – Rosenaharley Laughris), röd till Ebba Malmqvist – Blackfield Mar Tin (f-11 e Kirrin Malachi -Atlantic Raven). Vit till Louise Landberg – Forest Birch (-09 e Westonhouse Straboe Bobby – Templebready Fear Bui)

Örebro Ryttarteam. Med 2:a omg av eliten zon Nord. Strömsholm RF vann, och med i laget Josephine von Celsing – Carraig Donn (f-05 e Moy Johnny´s Pride – Rynn Richard). På 3:e plats kom arrangörsklubben. I laget Ella Olsson Idylle (f-02 hos Johanna Sällberg e Kamik Breeze u Gina 2nd e Finney Master) och Tilda Lundstedt – Lowerybane Diamond (f-09 e Mac’s Lad –  Aran Brown Bomber)

LB kat D vanns av Josefin Torell – Duntally Princess (f-11 e Kenagh King – Quimper III) och LA kat C vanns av Stella Lindqvist – Walnut (f-04 e Kingstown Chucky – Lissduff Rebel).

Värnamobygdens RF. LC kat C. Seger för Eira Ottosson  Kewarra (f-03 hos Gudrun Lindvall e Poetic Justice u Grytåsa Kryddan e Brantshammar Korak). På 2:a plats Hanna Frejd – Önnarps Nougat (f-04 hos Jörgen Folkesson e Backuddens Mountain Haze u Önnarps Hillary e Alladin). LC kat D vanns av Ebba Ek – Lofty Rowena (f-06 hos Nina och Anders Gustafson e Coosheen Finbarr u Lofty Romilly e Poetic Justice). Klara Trofast – Dungimmon Oscar Whiskey (f-11 e Dungimmon Knight – Oxhill Mairtin) 4:a och Wilma Gyllensten – Zambah (f-03 hos Kerstin Johansson e Carnaby Patrick Hooligan u Coriona e Värnbergs Orion) kom på 6:e plats.

LB kat C vanns av Emelie Boberg – Jeros Amber (f-03 hos Eva Nyström eKulan Kavat u Eriksbyns Alva e Myrens Wilbur) med Hanna Freijd – Önnarps Nougat (s.o) på 6:e plats. I LB+ kat D sågs Tilda Larsson – Kilmacduagh Lady (f-07 e Coral Lad – Burren Rocket som segrare. 

Ulricehamnbygdens Tredagars fre-sön. Under fedagen placerade sig My Kåberg på båda sina ponnyer. Först 6:a i LC och sen 4:a LB kat C på Killaloe Pondi (f-09 e Dexter Leam Pondi – Ashfield Festy), och 2:a i LB kat D på Carnakilly Finn (f-11 e Dexter Leam Pondi – Castleside JJ). I LC kat C kom Linn Jensen – Ballyerk Copper (f-10 e Clonfert Boy – Little Joe) på 4:e plats. Vann LB kat D gjorde Tove Andreasson – Dainty Rebel (f-05 e Skyline Robin – Rosmuc Rebel). Charlie Wittzell på B-ponnyn Crystal Boy – Crystal Boy (f-04 e Windy’s Boy – Calla Boy) kom 3:a i LB. 

Lördagen inleds också med LC och i kat D kom Nellie Romfelt – Salix Justice (f-03 e Glencairn Suprice – Ashfield Festy) på 3:e plats. 5:a Ellen Sundbrandt – Craic of Dawn (f-12 e Celtic View – C.V. Cashel).

I LB kat B blev det ytterligare en gul rosett för Charlie Wittzell på Crystal Boy (s.o). I kat C kom Filippa Juliusson – Derroe Lad (f-11 e Canal Fred – Seafield Silver Rogue) 3:a med Tilde Westin på Cavan De Treille (f-12 e Dexter Leam Pondi – Knockadreen Holiday Cliff) på 5:e plats. Vit rosett till Nellie Romfelt – Salix Justice. I LA kat D kom Amanda Möller – Foxtown Elderberry (f-07 e Monaghanstown Boy – Ashfield Hunters Jewel) på 5:e plats.

Söndag. LC kat C. Grön rosett till Ellinor Johansson – Blackwoodland Annabelle (f-07 e Currachmore Cashel – Coosheen Finnegan) och i LB kat C vit rosett till Tilde Westin – Cavan De Treille (s.o). I LC kat D kom Felicia Persson – Tulla Charlie (f-08 e Newgrange Dancer – Rathcoona Cove) 2:a,  Nellie Romfelt – Salix Justice (s.o) 4:a, med Ville Pettersson – Parc Bosco (f-11 e Charleville Playboy – Coole Lad) på 5:e plats.

LB kat D vanns av Lovisa Korneliusson – Ix de L’Aulne (f-96 e Dexter Leim Pondi – Gold Fort). Det är han som är snyggingen som står och beundrar prisväggen på vinjettbilden. Foto: Anette Korneliusson. Filippa Juliusson – Ballymore Boy (f-07 e Earl of Newbridge – Aran Flight) kom på 2:a plats. Vita rosetter till Elin Asplund – Poetic’s Lille Zeth (f-09 hos Pia Levin e Poetic Justice u Coosheen Plover e Callowfeenish Mairtin) och Minna Dottori – Killawalla Boy (f-09 e Glencarrig Oscar – Windy’s Boy).

LA kat D. Lisa Nyhus – Castlemadden Ceolaire (f-12 e I Love You Melody – Sarsfield) 3:a, Tilda Lundstedt – Kate’s Cream Boy (f-12 e Templebready Fear Bui – Tulira Robuck) 4:a och Wilma Dahlander – Shanbo Ciaran (f-10 e Urrachree Clad – Westside Mirah) 7:a.

MSV B kat D vanns av Alva Hjort – Killegar Cloonisle Hope (f-09 e Glenayre Mystical Bobby – Gurteen Paddy med Tilda Lundstedt – Lowerybane Diamond (f-09 e Mac’s Lad – Aran Brown Bomber) 2:a.

Tack alla som bidragit med bilder. Mi Ritzéns fina bilder kan ses på  Mi Ritzén – Bilder För Livet

Text: Gerd Eriksson

Author: Nyheter