Tävlingssvep vecka 14

Ett stort grattis till Nova Nilsson som på sin Bjennesby Robyn (f-11 hos Kerstin Johansson e Rockfield Scarface u Bjennesby Fergi e Poetic Justice) kom 5:a i finalen av Sverigeponnyn vid Göteborg Horse Show. Ett lika stort grattis till uppfödaren samt till alla andra runt teamet. Foto vinjettbild: Carola Nilsson.

Eskilstunaortens RF. LC kat C. Vit rosett till Saga Norlander och Hectica (f-00 hos Therese Bardun e Rooar u Angina e Hummelbro Daf). I kat D kom Ebba Lundström – Stripe Leanne (f-11 e Templebready Fear Buí -Crannard Joker) 5:a, och Ebba Andersson – Glenlo Windsor (f-09 e Kilmullen Fionn -Windy’s Boy) 6:a.

LB kat D. 4:e plats till Maria Svane på Annaghdown Fionn (f-05 e Smokey Finn – Robin Hood), och 5:e plats blev det för My Kåberg – Carnakilly Finn (f-11 e Dexter Leam Pondi – Castleside JJ) i deras debut i LB.

Heda RK. Dressyr Häst. Maria Fagerberg och Slieve Bloom Olive (f-10 (Eastlands Ashiebrae – Streamstown Larry) vann LC:2 på fina 70.833%, och var precis nedanför strecket i LB:1 på 67.500%. Det är roligt att se att ponnyer kan hävda sig bland storhästarna!

Norra Gotlands RK. Dubbelseger i LC och LB kat D blev det för Malte Andersson på Rovalds Zantonia (f-02 hos Ing-Marie Johannesson e Gunne Anton u Daisy e Golden Rover).

Leksands RK. I LD kat C blev det en felfri ritt för Ellen Sares – Miss Li (f-09 hos Ewa Fager e Uranus u Lidens Cam Bonette e Öxenholm Bobby). Detsamma för Elin Ernfridsson på  Tattenweir JJ (f-06 e Forestview JJ – Robe Thunder). Ekipaget ingick även i Gagnefs lag 1 som vann div III omgång 1 norra.

I LC kat D kom Nora Backe – Björkegren på Most Wanted Mowgli (f-12 hos Cornelia Randow e Idholmens Matador u Because e Lofty Roderic) 2:a. LB kat C vanns av Meja Åhlberg på Caherlistrane Texas Grey (f-12 e Caherlistrane Con – Coral Lad), med Engla Ejlas – Silfverrose Safira (f-11 Rose-Mari Norin och Marit Björn e Fredriksminde Hazy Chance u Silfverrose Stjärna e Möllans Crazy) på 2:a plats. LB kat D vanns av Linnéa Grannas på  Nash (f-00 e Boden Park Finnard – Abbeyleix Owen). 

Högbo RK. LC:1 vanns av Felicia Tanner – Brookfield Ruby (f-11 (e Rosscon Castle King – Captain Miller) med 66.296%. Hemmaekipaget Simone Lagerlöf ochTullahyland Rock (f-09 e Fiona’s Man – Kenagh King) kom på lördagen 2:a i LB med 67.587%, och på söndagen blev det även en vinst i LB. 

Tack alla som bidrar med bilder!

Text: Gerd Eriksson

Author: Nyheter