Tävlingssvep vecka 13

Högbo RK med elitallsvenskan zon Polar. Stöcke  Ponnyförening vann första omgången och för laget red ekipagen på vinjettbilden. Ella Fröberg – Blackwoodland Jackdaw och Felicia Lundsten – Ängaskogs Fiona. Foto: Katta Fröberg

(tv) Blackwoodland Jackdaw (f-08 e Gurteen Paddy – Moy Hazy Cove)
(th) Ängaskogs Fiona (f-08 hos V & T Nylander e Nice-n’-Curly u Ängaskogs Blenda e Poetic Justice)

I LC kat D blev det 3:e plats för Ida Falk – Tully Express (f-08 e Matchmakers Lad – Maam Hill) och 4:e för Stina Löfgren – Doe Bay (f-11 e Kirrin Malichi – Coosheen Callowfeenish Cashel). En vit rosett I LB kat D tog Isabell Hafström och Burren Lad (f-06 e Oisin – Westside Fred).

LA kat C vanns av Emmy Lundberg – Balleygraney (f-11 e Garryhinch Finn – Chocolate Buttons). Ekipaget red även för Vindelns RK som kom på 2:a plats i lagklassen. Stella Lindquist och Walnut (f-04 e Kingstown Chucky – Lissduff Rebel) tog hand om den blå rosetten.

I LA kat D segrade Meja Åhlberg – Devlish Grey Fox (f-04 e Glenayre Silver Fox – Tulira finn Mac Cool) före hemmaekipaget Therese Wretlind – Rathcoona Johney ”Roy” (f-08 e Rathcoona Cove – Clonberne Boy). På prisplats även Felicia Lundsten – Ängaskogs Fiona (s.o). 

Söndag. LA kat C. Segern gick till Stella Lindquist – Walnut (s.o), med Annie Hjertén och Poetic Vanilla Ice (f-07 hos Kerstin Johansson & Rosie Forsell e Poetic Justice u Lofty Dusty Rambler e Kimble) på 3:e plats.

I MsvB kat D tog Maja Williamsson – Boltown Angelina (f-08 e I love you Melody – Carra Cashel) en 2:a plats, och samma placering blev det för ekipaget i inverkan som reds i samma klass.

Meetinget avslutades med en LB. I kat C togs 2:a platsen av Sara Påhlsson på Currabawn Honey Bee (f-09 e Gwennic de Goariva – Aran Flight). I kat D blev det en gul rosett till Alma Wiss på sin trotjänare Tibor of Carraghduff (f-97 e Tynagh Miller – Ardravinna Andy).

Botkyrka RS. Vilka stjärnor! Första försöket i LA:P1 gav hela 67.763% och 3:e plats för Emilia Lind och Bjennesby September Lane (f-11 hos Kerstin Johansson e Calvin Klein u Gipsy Lane e Värnbergs Orion.

Ljungby RK. Meeting fre – sön med stora startfält. På fredagen vanns LB kat C av Tyra Grönroos och Springview Mistique (f-08 e Glenayre Mystical Bobby – Black Dandy). I kat D kom Clara Hermelin på Kingstown Rebel (f-07 e Gurteen Rebel – Cuchulainn) 2:a.

LA kat C (52 starter) vanns av Emilie Edvardsson – Young Dylan (f-09 e William’s Boy – Glencairn Surprise), och i kat D (68 starter) en fin 4:e plats till Annie Karlsson och Cnocban Annabelle (f-08 e Fernville Danny – Ballydonagh Cassanova), och 5:e plats till Jennifer Frost på Snowy Dawn (f-07 e Laerkens Cascade Dawn – Ardravinna Andy). På prisplats även Alva Nilsson Thell och Bjennesby Shania (f-06 hos Kerstin Johansson  e Hagens Ryan u Hagens Ninnie e Värnberg Orion) samt Julia Hansson och Fanad Tracy (f-10 e Ballybaun Robuck – Ashfield Romeo).

I MsvB kat C segrade Agnes Olofsson Idrizovic och Giovanna (f-09 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak. På 4:e klass Wilma Hallberg på Yes to Carrots (se nedan).

I MsvB kat D tog Filippa Lagergren – Reneharney Boy (f-11 e Tulira Robuck – Ardravinna Andy) 3:e placering, Smilla Fant – Kiltartan Free Spirit (f-07 e Garryhinch Finn – Tulira Finn Mac Cool) 4:e och Amanda Lindblom på Kee Pearl (f-07 hos Ann-Catrine Frank e Grytåsa Kallemero u Retzina e Öxenholm Bobby) på 5:e plats. 

Lördag. LA kat D. Emelia Martinsson – Prince of Cullawinna (f-11 e I Love You Melody – Sweetwall Captain Courageous) kom på 2:a plats. I Msv B kat C kom Rachel Törnblom -Brolötens Cloetta (f-99 hos Brolötens Stuteri e Juno Rory u Molly e Ballydonagh Cassanova) på plats 9. I kat D blev det samma placering för Klara Trofast – Lofty Hopsy Daisy (f-10 hos Nina & Anders Gustafson e Clifden de l’Aulne u Beezies Bounty e Carrintubber Lad) med Alva Hjort och Killegar Cloonisle Hope (f-09 e Glenayre Mystical Bobby – Gurteen Paddy) på 11:e plats. På prisplats även Amanda Möller och Foxtown Elderberry (f-07 e Monaghanstown Boy – Ashfield Hunters Jewel), samt Amanda Lindblom – Kee Pearl (s.o). Inverkan reds i klassen och Alva Hjort och Killegar Cloonisle Hope kom där 2:a med finfina 28.0 poäng. 

I lördagens sista klass Msv A blev det 2:a plats för Filippa Lagergren – Reneharney Boy (s.o) i kat D.

Söndagen började bra med seger i LA kat C för Emelie Edvardsson – Young Dylan (f-09 e William’s Boy – Glencairn Surprise), och på 4:e plats Tyra Grönroos – Springview Mistique (s.o). I kat D vita rosetter till Alma Lennartsson och Doon Hillary (f-08 e Newgrange Lad – Dunloughan Lad) och Engla Brunstorp på Madges Lane Larry (f-05 e Streamstown Larry – Buachaill O’Eirne).

Msv B kat C vanns av Wilma Hallberg – Yes To Carrots (se nedan). I Msv B kat D 2:a plats för Jennifer Frost och Snowy Dawn (s.o). På 3:e plats Linnéa Gustafsson och Galway CJ (f-11 hos Caroline Jeppsson e Poetic Kelly u Skousboe Honey e Frederiksm Mandy Boy) och på 4:e Amanda Möller – Foxtown Elderberry (s.o).


Yes To Carrots är född 2006, imp Irland med okänd stam, som egentligen inte ska vara med här. Han har dock ett chip som talar om att han är en rasren Connemara. Tyvärr är detta chip inte knutet till någon registrering hos CPBS, så vem han är kommer vi aldrig att få veta. En fin Connemara är han i vilket fall! 

I Sverige finns ett flertal som honom. Det finns även några som är registrerade i den irländska stamboken under annat namn, men som är omregistrerade ”okända” på Irland. Det finns tom ponnyer med två chip.

Ett tips till dig som tror att din irlandsfödda ponny kan vara en Connemara. Be att få den skannad på båda sidor av halsen. Vem vet vad som döljs? Ett Connemarachip börjar alltid på 3721004 + 8 siffror.

Tack alla som bidragit med foton!

Text: Gerd Eriksson

Author: Nyheter