Tävlingssvep vecka 12

Oskarshamns RK. Dressyr. Två segrar blev det för Tilda Allansson och Arda’s Sprinter (f-07 hos Marlene Näslin e Hagens O’Chief u Backudden Greenwood Haze e Dale Haze). Först i LB:1 med finfina 72.321%, sen i LA:1 med 65.139%. Mycket bra det också med tanke på att det var ekipagets första start i LA.

Tilda Allansson – Arda’s Sprinter Foto: Kim Allansson

Föreningen Mantorps Ryttarna. Lördag. I LB kat D segrade Josefin Rosell – Duntally Princess (f-11 e Kenagh King – Quimper III). På vinjettbilden ses en glad ryttare på en nöjd ponny. Foto: Johan Rosell. På 4:e plats kom Ellen Thunberg – Clifden Hero (f-00 e Black Dandy – Tulira Corncrake), och 6:a Frida Hahn – Padriano (f-05 hos Renée Dahlén Taylor e Poetic Justice u Windy’s Way e Dunlewey Go Charlie Go).

LA kat C. Amanda Wyckman – Roadside Belinda (f-12 e Westonhouse Straboe Bobby – Thunderball) 3:a, och 4:a kom Filippa Hallgren – Camber Star (f-06 e Garryhinch Finn – Clonkeehan Ghillie Of Ard).

Söndag. LC kat C. Blågul rosett blev det för My Kåberg – Killaloe Pondi (f-09 e Dexter Leam Pondi – Ashfield Festy). I LB kat C kom Tora Ängmo-Patterson – Monaincha Abbey (f-10 e Kinvara Boy – Castleside JJ) 2:a, och Emilia Gezici – Ballyveane Harry (f-12 e Coolin America – Rebel Justice) blev 3:a i kat D. I Msv B kat C kom Alva Hjort – Killegar Cloonisle Hope (f-09 e Glenayre Mystical Bobby – Gurteen Paddy) på 3:e plats.

Lag hoppningen Elitallsvenska gick på lördagen. Ronneby RF vann den 1:a omgången, och I laget red Emelia Martinsson – Prince of Cullawinna (f-11 e I Love You Melody – Sweetwall Captain Courageous).

Strömsholms RF. Tredagars meeting. Fredag. I LB kat D  blev det en 5:e plats för Engla Brunstorp – Madges Lane Larry (f -05 e Streamstown Larry – Buachaill O’Eirne). I LA kat C tog Stella Lindqvist och Walnut (f-04 e Kingstown Chucky – Lissduff Rebel) 2:a plats, och i kat D kom Liv Fries – Mayfly Buzzer (f- 07 e Ballinaboy Tom – Ashfield Festy) 5:a.

Lördag. LB kat C. Tyra Grönroos – Springview Mistique (f-08 e Glenayre Mystical Bobby – Black Dandy) kom 2:a, med Ebba Lundström – Roolex (f-09 hos Vera Larsson e Rooar u Lindens Enya e Öxenholm Bobby) på 5:e plats. I kat D 5:e plats till Sofie Ahlin – Monuincha Silver Boy (f-10 e Kinvara Boy – I Love You Melody).

LA kat C. Ytterligare en blå rosett till Stella Lindqvist – Walnut (se ovan). Kat D vanns av  Maja Williamsson på Boltown Angelina (f- 08 e I Love You Melody – Carra Cashel). I Msv B kat D placerade sig Meja Åhlberg – Devlish Grey Fox (f-04 e Glenayre Silver Fox – Tulira finn Mac Cool) på 2:a plats, med Smilla Fant – Kiltartan Free Spirit (f-07 e Garryhinch Finn – Tulira Finn Mac Cool) på 3:e plats, och Josefin Torell – Kilrooskey Boy (f-10 e Killaloe Buachaill Mór – Loobeen Larry) på 4:e.

Söndag. I LB kat C tog Tyra Grönroos – Springview Mistique (se ovan) sin andra blåa rosett. I kat D tog också Frida Törnblom – Cree Mystic (f-12 e Mystical Bobby Lane – Slaney) en blå rosett, och in på en 6:e plats Tilde Elfving – Ballyerk Lightening (f-10 e Clonfert Boy – Seafield Silver Dun).

LA kat C. Helgens tredje placering för Stella Lindquist – Walnut (se ovan) och seger blev det denna gång minsann. Säsongens första start för Annie Hjertén – Poetic Vanilla Ice (f-07 hos Kerstin Johansson & Rosie Forsell e Poetic Justice u Lofty Dusty Rambler e Kimble) gav en 3:e plats. I LA kat D tog  Julia Hansson och Fanad Tracy (f-10 e Ballybaun Robuck – Ashfield Romeo) 3:e plats, Hanna Lif på Birchgrove Diamond (f-02 e Kilmore Diamond – Wings of Victory) kom 4:a, Tilda Lundstedt – Kate’s Cream Boy (f-12 e Templebready Fear Bui – Tulira Robuck) 5:a, och Tilde Elfving – Ballyerk Lightening (se ovan) på 6:e plats.

Msv B kat C red Stella Lindquist – Walnut (se ovan) red in på 2:a plats, och därmed var ekipagets fjärde placering detta meeting ett faktum! I kat D red Tilda Lundstedt – Lowerybane Diamond (f-09 e Mac’s Lad – Aran Brown Bomber) också till sig 2:a platsen.

Slutligen. Dessa båda ponnyer ägs av två tjejer som tävlar för samma klubb. Från början visste de inte att ponnyerna var helsyskon då deras prefix stavas olika. Eftersom de såg nästan likadana ut, och betedde sig likadant, kollade de upp stammen och upptäckte att de var helbröder. Det verkar som att uppfödaren haft svårt att bestämma sig? Det förekommer flera varianter, Monuincha, Monancha, Monaincha samt även Mona Incha. Eller kanske bara oläslig handstil? En liten historia om två syskon som återfann varandra.

Sofi Ahlin – M Silver Boy (tv) & Johanna Carlbom – M Prince Philip (th)
Foto: Malin Carlbom

Tack alla som bidragit med bilder!

Text: Gerd Eriksson

Author: Nyheter