Tävlingssvep vecka 17

Grattis till Emilia Robinson och Elektors Storm (f-06 hos Stuteri Elektor e Idholmens Matador u Elektors Proud Mary e Lofty Roderic) som åkte till Drammen, Norge och plockade åt sig tre rosetter i helgen. Två segrar och en 2:a plats blev facit. Ekipaget syns på vinjettbilden. Foto: Linn Robinson.

Svepet är i övrigt en bildbomb från det stora meetinget på Sundbyholm, men lite fälttävlan först.

Föreningen Mantorpsryttarna. CNCP* vanns av Maria Svane – Annaghdown Fionn (f-05 e Smokey Finn – Robin Hood) straff 36.8. I P80 14-20 kom nästa seger genom Frida Hahn – Padriano (f-05 hos Renée Dahlén Taylor e Poetic Justice – Dunlewey Go Charlie Go) straff 32.4. På 6:e plats Felice Wahl – Mayfly Holiday Dreamer (f-02 e Glencarrig Prince – Knockadreen Holiday Cliff) straff 40.0.

I P70 14-20 var de tre främsta Connemaror. 1:a Lea Näsling – Foo Fighter (f-99 hos Johanna Sällberg e Finn u Bit O’Sunshine e Brolötens Grafit) straff 28.9. På 2:a plats Mira Fermskog och Cullintra Collumbcille (f-12 e Springfield Shadow – Catamaran) straff straff 29.3, och 3:a Madeleine Marion – Edens Jade (f-03 hos Eva M Östergren e Janus u Edens Grace e Spinway Corona) straff 29.8. Ellen Kling – Carrikleas Boy Rebel (f-09 e Monaghanstown Boy – Westside Mirah) får också ett omnämnade här. De hamnade precis nedanför strecket i P90, endast 0.5 straff från placering. 

Sundbyholm. Meeting ons – sön med klasser från LB – Msv A. Stora klasser och många långväga ekipage. Från Vindeln i Västerbotten tex ca 70 mil enkel resa. Från Helsingborg ca 50 mil.

På onsdagen vanns LA kat C av Annie Hjertén och Poetic Vanilla Ice (f-07 hos Kerstin Johansson & Rosie Forsell e Poetic Justice u Lofty Dusty Rambler e Kimble), och på 6:e plats Emmy Lundberg – Balleygraney (f-11 e Garryhinch Finn – Chocolate Buttons).

På torsdagen var det dags för LB+ och i kat D segrade Ida Falk på Tully Express (f-08 e Matchmakers Lad – Maam Hill) före Annie Hjertén – Pleasant Lady (f-09 e Ballybeg JJ – Tulira Robuck).  I LA+ kat C kom Tea Skippari – Skatholm Bonaparte RC-DEN S1 (f-09 e Pady Melody D’Auxence – Cocum Jackpot) 2:a.

På ATG-banan (stora banan) reds de medelsvåra klasserna. I Msv B kat D blev det en 2:a plats för Filippa Lagergren – Pat’s Choice (f-09 e Tulira Robuck – Westside Fred), och på 4:e plats Disa Johnson – Ruby Alex (f-11 e Cheeky Bobby Sparrow – Ashfields Festy). I Msv A kat D en passande grön rosett till Josefin Torell – Kilrooskey Boy (f-10 e Killaloe Buachaill Mór – Loobeen Larry).

Fredag. LB. 6:e plats till Maja Brink – Myshall Silver Lady (f-12 e Silver Heaven – Currachmore Cashel) i kat C, och 4:e till Minna Dottori – Killawalla Boy (f-09 e Glencarrig Oscar – Windy’s Boy) i kat D.

I LA kat C blev det vita rosetter till Ella Olsson – Idylle (f-02 hos Johanna Sällberg e Kamik Breeze u Gina 2nd e Finney Master), och Vilda Norström – Glenlo Gale (f-11 e Kilmullen Fionn – Earl of Newbridge). I kat D kom Fredrica von Celsing på Carraig Donn (-05 e Moy Johnny´s Pride – Rynn Richard) på 2:a plats, och på 3:e Therese Wretlind – Rathcoona Johney (f-08 e Rathcoona Cove – Clonberne Boy). En vit rosett till Tilde Lindgren och An Gadaí Álainn (f-06 e Moy Johnny’s Pride – Prince of Thieves).

Lördag. I LB kat C kom Filippa Ratcovich – Ballydoolagh Abbey (f-07 e Currachmore Cashel – Ferdia) på 2:a plats, och ytterligare en vit rosett till Maja Brink – Myshall Silver Lady. LB kat D vanns av Tilda Sandstedt och Donnacha Ban (f-05 e Glann´s Owen – Coral Star). 5:a Linn Andreasson – Edens Molly (f-08 hos Eva M Östergren e Frederiksminde Hazy Chance u Stockmossens Bona e Möllans Castro). Vita rosetter till Tilde Elfwing – Ballyerk Lightening (f-10 e Clonfert Boy – Seafield Silver Dun), och Agnes Claesson – Corbeagh Starburst (f-09 e Gwennic de Goariva – Silver Cloud).

I LA kat D segrade Frida Törnblom – Cree Mystic (f-12 e Mystical Bobby Lane – Slaney). Agnes Claesson- Corbeagh Starburst kom på 4:e plats, och vit rosett igen blev det för Tilde Elfwing – Ballyerk Lightening. Frida Törnblom red också en felfri runda i LA avd B på Rathcline Buachaill (f-13 e Killaloe Buachaill Mór – Longstone Silver Shadow).

Msv B kat C. På 5:e plats av 45 startande Stella Lindquist – Walnut (f-04 e Kingstown Chucky – Lissduff Rebel). I kat D segrade Tilda Lundstedt – Lowerybane Diamond (f-09 e Mac’s Lad – Aran Brown Bomber). Ekipaget vann även inverkansklassen på 26.5p. Vita rosetter till Ida Koukila – Harp Prince (f-11 e Doonhill Billy – Ormond Oliver), och till Ebba Christiansson på Kysings Dorothy (f-09 hos Kerstin Holmblad e Kewin u Rovalds Zantonia e Gunne Anton). Det var 49 startande i kat D.


I Msv A kat D red Josefin Torell – Kilrooskey Boy (f-10 e Killaloe Buachaill Mór – Loobeen Larry) in på 2:a plats, och Filippa Lagergren på båda sina ponnnyer Reneharney Boy (f-11 e Tulira Robuck – Ardravinna Andy) och Pat’s Choice (f- 09 e Tulira Robuck – Westside Fred) 4:a resp 5:a. 

Söndagen avslutades för ponnyernas del med LB/LA. I LB kat C kom Tora Ängmo Paterson – Monaincha Abbey (f-10 e Kinvara Boy – Castleside JJ) på 2:a plats. I kat D blev det en 4:e plats för Ebba Malmkvist – Blackfield Mar Tin (f-11 e Kirrin Malachi – Atlantic Raven), och vita rosetter till Minna Dottori – Killawalla Boy (f-09 e Glencarrig Oscar – Windy’s Boy), och Ida Rousk – Castle Verdi RC 118 (-09 e Janus – Dream of Aulne). En stor klass det också. I kat D 41 startande.

LA kat C vanns av Filippa Lagergren – Midnight Star II (f-08 hos H & A Börnes e Hagens O’Chief u Skousboe Honey e Hedehusets Chan-Roa), med Ella Olsson – Idylle på 6:e plats. I LA kat D kom Ella Hallnor och Farran Earl (f-10 e I Love You Melody – Robe Earl) 6:a. På 4:e plats Fredrica von Celsing – Carraig Donn, och 6:a Ebba Henkel Pettersson på Cloonlee Lady (f-08 e Gloves Bobby  Slaney).  Vit rosett även till Maja Williamsson – Boltown Angelina (f-08 e I love you Melody – Carra Cashel).

Tack alla som bidragit med bilder!

Text: Gerd Eriksson

Author: Nyheter