Åstorpsortens RF 27 januari

Regional hoppning söndag. I den inledande LB kat C kom Liam Nilsson – Midnight Star II (sto f-08 hos Alf & Heidi Börnes e Hagens O´Chief u Pilgaards Daisy e Hedehusets Chan-Roa) på 3:e plats. Samma färg på rosetten för Maxine Wikström – Mount Carmel Spirit (val f-09 e Gloves Bobby -Ballinavilla Prince) i kat D.

 
Mount Carmel Spirit (tv). Foto: Ulrika Vikström. Midnight Star II (th). Foto: Lina Nilsson

I LB+ kat C blev det en 2:a plats för Liam Nilsson – Midnight Star II. Emma Åkesson – Funny Type (sto f-03 hos Karin Larsson e Rooar u Titti Boo e Holens Ingolf) kom på 4:e plats. Kat D vanns av Clara Hermelin på Kingstown Rebel (val f-07 e Gurteen Rebel – Cuchulainn). En 2:a plats för Maxine Wikström och Mount Carmel Spirit, och 4:e plats till Tilda Lundin på Niles Boy (val-07 e Gwennic de Goariva – Vales Blue Haze).

Filippa Lagergren på Reneharney Boy (val f-11 e Tulira Robuck – Ardravinna Andy) segrade först i LA och sen även i LA+. Ekipaget syns på vinjettbilden. Foto: Fia Lagergren

Lite kuriosa om de två ponnyerna Mount Carmel Spirit och Kingstown Rebel. Genom sina fäder går de tillbaka till det fina gamla stoet Gloves Misty. Både Gloves Bobby och Gurteen Rebel är barnbarn till henne. Gloves Misty (f-74 e Carna Bobby) var flerfaldig utställningschampion vid Clifden Show, och fick många fina föl. En av hennes mest kända avkommor är den store hoppförärvaren Poetic Justice!

Text: Gerd Eriksson

Author: Nyheter