Tävlingssvep v. 5

Flyinge RF lördag. LC kat C vanns av Tilda Ullatti och Marquessa (sto f-09 hos Madeleine Eriksson e Hagens D’Arcy u Chess III e Holens Ingolf), med Frida Öjeblad – Easter Dawn (sto f-07 e Derrymore Duncan – Moy Johnny’s Pride) på 3:e plats. LC kat D vanns av Märta Salé – Cullintra Smokie Shadow val f-11 e Springfield Shadow – Blue Smokie), och 3:a kom Johanna Olofsson och Galloon Solás (sto f-11 e Monaghanstown Pat – Moy Hazy Cove). I LC+ kat C blev det ombytta roller. Easter Dawn vann med Marquessa på 2:a plats.


Frida Öjeblad och Easter Dawn. Foto: Helena Öjeblad

På lördagen reds också CR LE och LD. Följande ekipage gick felfria rundor. Enya Andersson – Lovely Match (val f-13 e I Love You Melody – Frederiksminde Hazy Chance), Ellinor Bardskär – Ballylee Beauty (sto f-08   e Owens Blossom – Atlantic Raven), Cornelia Lindqvist – Earl of Eclipse (val f-08 e Robe Earl – Island Lad), Thelise Bjershög – Önnarps Rimini (sto f-08 hos Jörgen Folkesson e Aladdin u Bonnie e Rolls Royce), samt Hanna Fischer – Meelickisland Boy (val f-04 e Island Lad – Earl of Castlefrench).

Söndag. LC+ kat D vanns av Moa Lindersson på Aille PF (val f-10 e Garryhinch Finn – New Beginning). I LB+ kat C kom Liam Nilsson och Midnight II (sto f-08 hos Alf & Heidi Börnes e Hagens O’Chief u Pilgaards Daisy e Hedehusets Chan-Roa) på 2:a plats. I LA tog ekipaget hand om den blågula rosetten, och i kat D blev det en 3:e för Malou Hörgerud och My Lucky Lad of Shanbo (val f-10 e Shackleton – Murphy Rebel).

 
Liam Nilsson – Midnight Star II (tv) 2:a LB+ och 1:a LA.  Foto: Lina Nilsson.
Malou Hörgerud – My Lucky Lad of Shanbo (th) 3:a LA. Foto: Ove Hörgerud

Örebro FRK. Felfria rundor i LD CR för Ida Carlsson och Paddy Broderick (val f-00 hos Dan-Axel Danielsson  e Lofty Roderick u Moyode Aisling  e Grange Finn Sparrow), och Tillie Reimfelt-Kratz på Ardcarne Prince val f-06 e Laerkens Cascade Dawn – Glenayre Vue).

I LC kat C kom Julia Åkerhielm på Bränntomts Wera (sto-03 hos Christina Cedermark e Garryhack Fredrick u Bränntorps Wilma e Myrens Wilbur) på 2:a plats. Ekipaget syns på vinjettbilden. Foto: Tina Åkerhielm.  Tilda Lundstedt och Katie’s Cream Boy (val f-12 e Templebready Fear Bui – Tulira Robuck) var 3:a i samma klass. LB kat D vann Josefine Rosell – Duntally Princess (sto f-11 e Kenagh King – Quimper III).

 
Tilda Lundstedt – Katie’s Cream Boy (tv). Foto: Ulrika Lundstedt
Josefine Rosell – Duntally princess (th). Foto: Wilma Nyberg

Föreningen Storbyns Ryttare. I LD CR kat D red Ehlin Dyphlin – Active Buck (val f-11 e Tempo Active Atlas – Coolough Cashel) och Ellen Hägg – Kyle’s Prince (val f-12 e Kippure Horatio – Seafield Silver Rouge) felfritt.

I LC kat D kom Ellen Kling – Carrickleas Boy Rebel (val f-09 e Monhaganstown Boy – Westside Mirah) 3:a.    I LB kat C blev det en 3:e plats Sabina Norgren på fuxfärgade Hera (sto f-04 hos Lena Gyllenfjell e Sunshine Boy u Pamina e Rolls Royce). En 3:e plats blev det också i kat D, till Julia Haraldsson på Killernan Polly (sto f-10 e Westonhouse Straboe Bobby – Garryhack Frederick). Det sistnämnda ekipaget avslutade sen dagen på ett bästa sätt genom att vinna LA.

 
Julia Haraldsson – Killernan Polly (tv). Foto: Jenny Haraldsson.
Sabina Norgren – Hera (th). Foto: Caroline Norgren

Text: Gerd Eriksson

Author: Nyheter