Tävlingssvep 27-28 oktober

Dressyr I Hermanstorp. Dubbelseger blev det för Holmtebo Yale (val f-08 hos Johan & Elisabeth Lungstorp e Hagens D’Arcy u Hagens Yanine e Callowfeenish Mairtin). LB:1 70,89% och LA:1 67,77%. Holmtebo Yale fick både hopp -och dressyrutmärkelse vid treårstest 2011, samt gångartsutmärkelse vid kvalitetstävlan 2012. I LB:1 kom Wilma Squint (val f-09 e Captain Miller – Island Hurricane) 4:a på 68%.

 
Holmtebo Yale och Julia Lindqvist. Foto Alice Lindqvist

Dressyr i Gävle. Tullahyland Rock (val f-09 e Fiona’s Man – Kenagh King) vann LC:1 på 64%. Regonal LA:1 kat C vanns av Tic Tac (val f-01 hos Carin Christensen e Countach Campbell u Köhls Rapsodi e Pommac) med 72%. I kat D kom Azalea (sto f-04 hos Carola Eriksson e Frederiksminde Hazy Chance u Liljegårdens Graze e Honey Chief) med 70%. Stoet som härstamningsmässigt nästan är en ”Liljegårdare” går tillbaka på  det fina gamla Doon Paddy-stoet Veronica II. Azalea på vinjettbilden. Foto Linda Matton.

 
Tic Tac och Tindra Kampman. Foto: Linda Kampman

Hoppning Högbo. I LB kat C kom Braveheart (sto f-11 e Gwennic de Goariva – Abbeyleix Owen) 5:a. I kat D en 3:e plats för Laurel Of Coilltedubh (sto f-03 e Monaghanstown Fionn – Callowfeenish Mairtin) och 4:a Rathcoona Johney (val f-08 e Rathcoona Cove – Clonberne Boy). Kan inte låta bli att nämna segraren i LB här. Connemarakorsningen Hejzan, ett 17-årigt sto e Pommac – Shirleys Thunderbell – Corall-Li, med andra ord 87,5% Connemara. En fin ponny som tidigare gått medelsvår klass.

Devlish Grey Fox (val f-04 e Glenayre Silver Fox – Tulira Finn Mac Cool) genrepade inför SM, och vann LA kat D. Ballyerk Lightening (val f-10 e Clonfert Boy – Seafield Silver Dun) kom 4:a och Birchgrove Diamond (val f-04 e Kilmore Diamond – Wings of Victory) 6:a. MsvB blev det en 2:a plats för Devlish Grey Fox.

Devlish Grey Fox och Meja Åhlberg. Foto: Linda Åhlberg

Jag vill härmed passa på att önska Meja och Devlish Grey Fox samt alla andra Connemaror som ska åka till SM i Helsingborg den stundande helgen ETT STORT LYCKA TILL!

Text: Gerd Eriksson

Author: Nyheter