Tävlingssvep 20-21 oktober

Nordhallands RK. Ett stort grattis till distriktsmästaren i Halland. Dressyr kat D; Marika Yngvesson på det fina stoet Keemaree (f-07 hos Ann-Catrine Frank e Kulan Kavat u Arda’s O’Hara e Janus).


Keemaree och Marika Yngvesson. Foto: Sara Centergran

Strömsholms RFS med DM Västmanland. Klasser från LD till LA. Placerade i LD kat D Annaghill Joe (val f-10 e Glen View – Murphy Rebel), och Devlish Goldie Hawn 2 (sto f-11 e Glenayre Silver Fox – Tulira Finn Mac Cool). Stoet är en yngre helsyster till Devlish Grey Fox. Kat D vanns av Corderry Tom (val f-10 e Gwennic de Goariva – True Commotion). På prisplats även Arda’s Aramis (val f-08 hos Marlene Näslin e Kulan Kavat u Hagens Nelina e Hagens Jaguar) 6:a, samt Peperoni (val f-99 hos Pia Levin e Poetic Justice u Rövardotter e Golden Rover) på 7:e plats. En ponny som tidigare gått medelsvår klasser.

LB kat C vanns av Starrhult Rebecca (sto f-02 hos Kristina Palm Stuteri Starrhult e  Hagens Ryan u Starrhult Lady Rowena e Rooar), och en vit rosett till Ballydoolagh Abbey (sto f-07 e Currachmore Cashel – Ferdia). 3:a i LB kat D kom The Hiker (val f-03 e Ballinavilla Prince – Ruaille Buaille Bui), och Annaghdown Fionn (val f-05 e Smokey Finn – Robin Hood) kom 5:a.

Ytterligare en blågul till samlingen blev det för Walnut (f-04 e Kingstown Chucky – Lissduff Rebel). Den här gången i LA A:1a kat C. Fideli QQ (sto f-08 hos Annelie Hallström e Grange Flynn Sparrow  u Hagens Fancy e Hagens Ryan) på 4:e plats. DM reds som en klass i klassen och Fideli QQ tog DM-silvret.

I kat D placerades Boltown Angelina (sto f-08 e I love You Melody – Carra Cashel), Monancha Prince Philip (val f-11 e Kinvara Boy – I Love You Melody), och The Hiker (se ovan).

 
Walnut – Hanna Tingvall (tv). Foto: Isabelle Lillevars
Starrhult Rebecca – Leah Rosèn (th). Foto: Linda Rosén

Jumpinhoppet på Grevagården. I LC kat D tog Cooldorougha Boy (val f-09 e Kingstown Boy – Moy Hazy Cove) en 4:e plats. LB kat D vanns av Cnocban Annabelle (sto f-08 e Fernville Danny – Ballydonagh Cassanova), med Castlemadden Ceolaire (val f-12 e I Love You Melody – Sarsfield) på 2:a plats. En vit rosett togs av Poetic’s Lille Zeth (val f-09 hos Pia Levin e Poetic Justice u Coosheen Plover e C. Mairtin).

I LA kat C kom Idylle (sto f-02 hos Johanna Sällberg e Kamik Breeze u Gina 2nd e Finney Master) på 6:e plats, och i kat D blev det rosetter igen för Cnockban Annabelle (se ovan) 2:a, och Poetic’s Lille Seth 3:a, med Hilltop Pearl (sto f-07 e Shadow’s Dun – Burren Rocket) på 6:e plats. En fin avslutning på dagen blev det för Idylle, som red hem segern i MsvB kat C. Idylle är en fantastisk ponny som har tagit upp sin 5:e ryttare på medelsvår nivå! Rids nu av systern till föregående ryttare.

Söndagens LA kat C vanns av Glentrague Rebel (val f-10 e Currachmore Cashel – Doon Ashford Bay). Med sin ryttare Filippa Juliusson tog ekipaget tidigare guld på hopp-DM Västergötland. I kat D kom den gamle kämpen Tibor of Carraghduff (val f-97 e Tynagh Miller – Ardravinna Andy) på 2:a plats, med Carraig Donn (val f-05 e Moy Johnny’s Pride – Rynn Richard) på 4:e plats. På vinjettbilden Tibor of Carraghduff 2017.

Den avslutande MsvB kat C vanns av Camber Star (sto f-06 Garryhinch Finn – Clonkeehan Ghillie Of Ard) och i kat D kom Hilltop Pearl (se ovan) 2:a.

 
Idylle – Ella Olsson (tv). Foto: Emma Löfqvist
Glentrauge Rebel – Filippa Juliusson (th).
Foto: Åsa Juliusson

Text: Gerd Eriksson

Author: Nyheter