Änglahoppet 2018

Borås FK. Änglahoppet är en tävling som alltid drar stora klasser. Connemarorna höll sig väl framme och plockade runt 25 rosetter under meetinget. Young Dylan (val f-09 e William’s Boy – Glencairn Surprise) vann en LB kat C. På 4:e plats Fideli QQ (sto f-08 hos Annelie Hallström e Grange Flynn Sparrow u Hagens Fancy e Hagens Ryan. Drumcong Sean (val f-05 e Ard Archer – Coral Prince) och Cloon Grace O’Malley (sto f-08 e Fernville Danny -Ballydonagh Cassanova) placerade sig I kat D.

Kewarra (sto f-03 hos Gudrun Lindwall e Poetic Justice u Grytåsa Kryddan e Brantshammar Korak) vann en LA kat C. Även i kat D blev det en seger genom General Lee (val f-10 e General Humbert -Moy Hazy Cove). Grön rosett till Corbeagh Stardust (sto f-09 e Gwennic de Goariva – Silver Cloud), vit till Champion Cloud (val f-02 e Champion Bob – Skryne Bright Cloud).

I fredagens sista klass Msv B kat D kom Oldrock Megan (sto f-08 e Glenayre Silver Fox – Slaney) 3:a, och 6:a Killegar Cloonisle Hope (val f-09 e Glenayre Mystical Bobby – Gurteen Paddy). Oldrock Megan vann sen även lördagens MsvB, och åkte med dessa fina resultat hem för att ladda inför SM i Helsingborg.

Oldrock Megan – Ida Selin. Foto: Jennie Selin

I lördagens LB+ tog Brickey Breeze (sto f-09 e Callowfeenish Mairtin – Ashfield Jovial Joker), Fideli QQ (se ovan) och Elektors Storm (val f-06 hos Stuteri Elektor e Idholmens Matador u Elektors Proud Mary e Lofty Roderic) varsin placering i kat C. I kat D tog Cnockban Annabelle (se ovan) den blå rosetten.

I LA+ kat C kom Krumelur (val f-04 hos Gudrun Lindvall e Rooar u Grytåsa Kryddan e Brantsh Korak) 2:a. Bellview Harbour (sto f-10 e Gwennic de Goariva – Garryhinch Finn) på 3:e plats, och placerade sig gjorde också Kilgarvan Bluebell (sto f-08 e Monaghanstown Pat – Blue Smokie) och Höryda Joy’s Sunshine Pearl (sto f-08 hos Katja Stenberg e Calvin Klein u Hagens Joy e Värnbergs Orion. Kat D vanns av Fanad Tracy (sto f-10 e Ballybaun Robuck – Ashfield Romeo) och en 4:e plats till General Lee (se ovan).

Bellview Harbour –  Lovisa Korneliusson. Foto: Anette Korneliusson

LA+ reds även den sista dagen, och I kat C tog G.V’s Dino Beano (val f-09 e Heather´s Dino -Robin Hood) 2:a platsen med Bellview Harbour (se ovan) på 4:e.  I kat D vann Gateau Hello Dolly (Lough Derg May Fly) sto f-11 e Capparoe Lad – High Peak). Ytterligare en placering för Fanad Tracy (se ovan) och 6:e platsen till Bjennesby Shania (sto f-06 hos Kerstin Johansson e Hagens Ryan u Hagens Ninnie e Värnbergs Orion).

 
Bild (tv): Gateau Hello Dolly (Lough Derg Fly) – Maja Paulsson. Foto Tina Paulsson
Bild (th): Fanad Tracy – Julia Hansson. Foto: Jenny Kyllergård

Avslutningsvis placerade sig Killegar Cloonisle Hope (se ovan) samt Ruby Alex (val f-11 e Cheeky Bobby Sparrow – Ashfield Festy) i Msv B kat D, 5:a resp 6:a. Bra jobbat alla duktiga Connemaraekipage!

Vinjettbild: Krumelur och Ella Sjödahl pustar ut! Foto: Mia Sjödahl
Text: Gerd Eriksson

Author: Nyheter