Tävlingssvepet vecka 23

På vinjettbilden Saga Gunnarsson – Anthony’s Pride (val f-13 e Knockillare Tomás – Ardavinna Andy). Som enda felfria tog de hem segern i Msv A på Equality Line Arena i Värmland. Foto: Pernilla Gunnarsson.

Wermland Equestrian Games 3*2*. Torsdag. LB kat C. På 2:a plats Tindra Palmér – Munsboro Highlander ex Highfield Melody (val f-16 e I Love You Melody – Gwennic de Goariva). LB kat D. 2:a plats till Astrid Hallnor – Farran Earl (val f- 10 e I Love You Melody – Robe Earl), och på 3:e kom Thea Lilja – Gypsy Boy (val f-12 e Coral Misty’s Comic – Tulira Robuck).

Fredag. LB kat D vanns av Klara Karlsson – Highburren Grace (sto f-14 e Golden Glint – Oisin), med Astrid Hallnor – Farran Earl på 2:a plats igen.

LA kat C. Tindra Palmér – Munsboro Highlander tog sin andra blå rosett. LA kat D. 2:a plats blev det också för Klara Karlsson – Highburren Grace. Nathalie Olsson – Kate’s Cream Boy (val f-12 e Templebready Fear Bui – Tulira Robuck) red in på 4:e plats.

Msv B. kat D. På 2:a plats Felicia Johansson – Bogberry Jonny (val f-14 e Beagh Lad – Island Lad).

Lördag. LA kat D. 3:e plats till Nathalie Olsson – Kate’s Cream Boy. Msv B kat D. På 2:a plats Alicia Jönberg – Galway CJ (val f-11 hos Caroline Jeppsson e Poetic Kelly u Skousboe Honey e Frederiksminde Mandy Boy).

Söndag. LA kat C. 3:e plats till Juliette Carrasco – Alkatraz Sandy (val f-13 e Kippure Alkatraz – Ashfield Storm Cloud). LA kat D. På 2:a plats Nathalie Olsson – Kate’s Cream Boy, som härmed tog sin tredje placering. Msv A kat D vanns av vinjettekipaget Saga Gunnarsson – Anthony’s Pride. Klassen var kval till Falsterbo GP, men då den internationella ponnyåldern gäller för deltagande där blev det ingen biljett dit.

Stockholms FK 1*. Ryttarstadion. P70 14-20 vanns av Sara Forslund – Ballyerk Dude (val f-12 e Clonfert Boy – Ballinaboy Tom). Dressyr 65.0% (straff 35.0). Total straff 35.0. Förra helgen vann Ballyerk Dude en dressyrklass med storasyster Anna i sadeln.

P80 14-20. 2:a plats till My Edblad – Corbeagh Starburst (sto f-09 e Gwennic de Goariva – Silver Cloud). Dressyr 68% (straff 32.0) Total straff 36.0. På 3:e plats Simone Mannerling Ullén – Bettys Choice (val f-13 e Monaghanstown Barney – Ashfield Jovial Joker). Dressyr 64% (straff 36.0). Total straff 36.0, och på 4:e Stella Rifall – Forest Birch (val f-09 e Westonhouse Straboe Bobby – Templebready Fear Bui). Dressyr 66.80% (straff 33.2). Total straff 36.2.

H100. På 4:e plats Elsa Engström – Carrickleas Boy Rebel (val f-09 e Monhaganstown Boy – Westside Mirah). Dressyr 65.65% (straff 34.3). Total straff 37.1. Ekipaget startade i hästklass pga att motsvarande klass för ponny saknades på tävlingen. Gick ju bra det också!

P90 vanns av Ebba Andersson – Glenlo Windsor (sto f-09 e Kilmullen Fionn – Windy’s Boy). Dressyr 71.80% (straff 28.2). Total straff 28.2. På 2:a plats Moa Björklund – Barana Andy (val f-11 e Lishmar Shadow – Westside Fred). Dressyr 70% (straff 30.0) Total straff 30.0, och tätt efter kom Ida Humle – Inch Boy (val f-08 e Clogher Boy – Kenagh King) på 3:e plats. Dressyr 69.60% (straff 30.4. Total straff 30.4. Bild på Inch Boy från ekipagets första fälttävlansstart i juli 2020.

Norrahammar – Tabergs RK 1*. LC:1 kat D. Seger på 70% för Tyra Isidorsson – Willow Bradlieve (val f-10 e Bradlieve Delight – Burren Rocket).

Willow Bradlieve. Foto: Anna Isidorsson

Kongahälla RS 1*. LC:1 (hästklass). På 3:e plats med 68.70% kom Marie Unéus Vänerfors – Parc Bosco (val f-11 e Charleville Playboy – Coole Lad). D-ponny som vanligtvis tävlas i hoppning av dottern i huset.

RK Norrtälje Ryttare 1*. LC:1 kat D. Blågul rosett och 61.85% till Sofia Gelinder – Wal’s Rossin (sto f-12 hos Märit och Helen Walfridsson e Grange Flynn Sparrow u Krathus Rebecca e Caraway).

Föreningen Jemtryttarna 2*1*. LB:1 kat C. 2:a plats med 63.21% till Wilma Björnsdotter – Paul’s Star (sto f-09 e Currachmore Cashel – Westside Mirah). LB kat D. På 3:e plats med 62.14% Ellen Björk – Elisedals Jum-Jum (val f-10 hos Ursula Kjellberg e Castleside JJ u Hagalyckans Bumble bee e Oxenholm Bobby).

Storvik – Ovansjö RK 1*. LE (bed A). Moa Lööv – Lahinch Fairytail (sto f-18 e Lehid Canal Prince – Windy Day). Felfri ungponny i sin allra första start.

LD kat D vanns av Sara Lothström – Glendun Lad (val f-03 e Moyans Little Monkey – Murphy Rebel). Ekipaget vann också LC kat D, med Nellie Skatt – Conor’s Lady (sto f-11 e Robe Earl – Fredericksminde Hazy Match) på 3:e plats. Lina Thorslund – Donegreagh Turlough (val f-11 e Donegreagh Cuaifeach – Lehenagh Lad) kom på 4:e plats.

LC+ kat D. Vinst till Saga Dabäck – Donaghmore Royal (val f-15 e Woodfield Sammy . Westside Mirah), med Esther Berg – Kiltiernan Boy (val f-15 e Coral Gold – Glenvalley Grey) på 3:e plats.

LB kat C vanns av Alice Thures Klinga – Mannin Hill (sto f-09 e Fiona’s Man – Ferdia). LB kat D vanns av Klara Larsson – Nightshade (val f-12 e Drummore Sea Breeze – Westside Mirah), före Saga Dabäck – Donaghmore Royal på 2:a plats.

Uppsala PK. LD kat C. 2:a plats till Sophie Eskilsson – Molliere (val f-03 hos Margareta & Bo Wetterblad e Juno Rory u Brolötens Samba e Finney Master). En ponny som tidigare mest tävlade dressyr upp till FEI-nivå. LD kat D vanns av Mira Hjerth Jansson –  Coolin Zara (sto f-06 e Garryhinch Finn – New Beginning).

Ätrabygdens RK 1*. LD kat C vanns av Agnes Hannell – Laragh Butterfly (sto f-13 e Rosscon Castle King – William’s Boy), med Alice Karlsson – Tullynavin Ben (val f-12 e Carra Cashel – Rosscastle Fred) på 3:e plats. LD inverkan. Kat D. På 5:e plats 45.3p Wilma Laid Davids – Ardlougher Prince ( val f-14 e Abbeyfort – Corbally Star). Lagomgången vanns av Kungsbacka RK och de slutade på 3:e plats i totalen. I laget red Agnes Hannell – Laragh Butterfly. En blågul för den egna segern, och två rosetter för laginsatsen.

LC kat D avd B. Felfria rundor för Thea Gånehed – Gowla Master (val f-17 e Gowla Lad – Rathcoona Cove, och Saga Wåxberg – Marko’s Shadow (val f-17 e Silver Shadow – Maam Hero).

Marko’s Shadow. Foto: Sarah Wåxberg

Vetlandaortens RF 2*1*. Lördag. LD kat C vanns av Emilia Torstensson – Sliabh Foxy (sto f-12 e Robe Thunder – Glenvalley Grey). I LD avd B red Ebba Kvarnstrand – Ballyvary Calla (sto f-17 e Fairyhill Paddy – Lissroe Charlie) felfritt.

LC kat C. Här blev det 4:e plats för Emilia Torstensson – Sliabh Foxy. I LC kat D kom Felicia Färnström –  Gort Na Lon  (sto f-12 e Garryhinch Finn – New Beginning) 3:a.

LB kat C. 3:e plats till Agnes Berggren – Watt’s Patrick (val f-12 e Glencarrig Patrick -Ardravinna Andy). LB kat D vanns av Mira Ögren Volic – Aimee’s Pride (sto f-13 e Maecon Boy – Coosheen Bailey).

Söndag. LB kat C. Agnes Berggren – Watt’s Patrick, före Elsa Stark – Edens Kära Lillan (sto f-04 hos Eva M Östergren e Grange Flynn Sparrow u Edens Evita e Holens Ingolf) på 3:e plats. LB kat D vanns av Elvira Aaby-Ericsson – Bobbys Son (val f-09 e Bobby Joe – Westside Mirah). I LA kat D kom de på 2:a plats.

Åsbo PK 2*1*. Felfri i LE och 4:e plats i LD kat D för Cornelia Ohlsson – Edmondstown Lad (val f-12 e Funambule II – Liscaninane Boy). Ekipaget låg i ledning i ”Lilla Cupen” efter lördagen, men söndagens klasser avslutades tyvärr på akuten. Ryttaren är på benen igen, och lycklig över 2:a platsen i Cupen.

LB kat C vanns av Vilma Hügert – Drimnagh Doll (sto f-12 e Newtown Rebel – Leág).

Gislaved-Anderstorps RK 1*. Lördag. LE+ kat B. På 4:e plats Ewy Ringborg –  Love Tos (sto f- 00 hos Börje Hansson e Lofty Roderic u Tosca e Värnbergs Mercurius). En Mini-Connemara och inte så vanlig i rasen.

LC kat D. 2:a plats till Isabella Görsson – Bjennesby Cher (sto f- 10 hos Kerstin Johansson e Rockfield Scarface u Coriona e Värnbergs Orion).

Söndag. LD (bed A:1a) kat C. 3:e plats till Alice Ejdehag – Hackett Lilly (sto f-10 e Spiddal Wills Boy – Earl of Newbridge).  LD kat D vanns av Emma Hultgren – Shee Girl (sto f-11 e Aill na Brùn Lad – Matty’s Rock).

Vänsta RF 2*1*. Hästklass 0.90. På 3:e plats Agnes Grönberg – Abbeyside Lucky (val f-10 e Crannard Joker – Mervyn Pookhaun). Ryttaren rider sista året som children, och siktet är inställt på Riksmästerskapet. Nästa år blir det ponny igen, och då kanske mamman får tillbaka sin 156 cm höga Connemaraprins.

Abbeyside Lucky. Foto: Sandra Grönberg

Skedala RK 2*1*. LE bed A. Kat C. Maxine Vikström – Ballylee Samara’s Rose (sto f-16 e Slackport Prince – Glencairn Surprice), och Vilma johansson – Morning Meadow (sto f-15 e Woodfield Sammy – Oisin) felfria.

LD kat C vanns av Vilma johansson – Morning Meadow, med Hanna Johnsson – Ballacurra Star (sto f-08 e I Love you Melody – Abbeyleix Owen) på 2:a plats. LD kat D vanns av Wanna Marks – Westcliffs Poetic Heart (sto f-13 hos Chatrin Blomqvist e Poetic Expression u Lindens Mah-Jong e Dale Haze).

LB kat C. 2:a plats till Enya Björkegren – Fortruane Cong Queenie (sto f-14 e Straboe Prince – Cong Admiral). Ekipaget red i Föreningen Fjärås Hoppryttares lag som vann totalen i div 1.

LA kat C avd B. Felfri runda för Maxine Vikström – Day Dreamer Star (val f-16 e Ross Fear Bui – Loughmór Macdara Óg). Första tävlingen för ponnyn på svensk mark.

Tack alla som bidragit med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Bilder inkomna under kvällen måndagar garanteras plats. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte specifikt har givit sitt tillstånd att dela med 3:e part (=SCS). Gäller även köpta bilder.

Skicka helst bilderna obeskurna och gärna i orginal. Då blir det lättare för mig att få till dem snyggt.

Author: Tavlingssvep