Tävlingssvepet vecka 24

Sveriges lag tog 2:a plats i Nations Cup i Peelbergen, Tyskland. Tre Connemaror i laget! Från höger räknat Ellinore Edgren – Shanbo Ciaran (val f-10 e Urrachree Clad – Westside Mirah), Willia Ohlinger Axelsson – Barravalley Shadow (val f-13 e Templebready Fear Bui – Tulira Robuck), och Selma Staffare – Munsboro Meg (sto f-08 e Cashelbay Cruise – Monaghanstown Fred). Nummer två från vänster Ellen Hammarström – Ocean des As. En mycket rutinerad 20-åring med många titlar. Bla individuellt EM-guld 2018, då riden av ryttarens bror. I den avslutande GP 1.35 placerade sig Barravalley Shadow och Shanbo Ciaran på 7:e resp 9:e plats. Stort grattis till alla! Foto: Sofie Åström-Ohlinger.


Nu återgår vi till hemmaplan…

Båstads RK 3*2*1*. Fredag. LC:2 kat D. Blågul rosett och 67.33% till Alice Dahlgren – Ashgrove Pearl (sto f-13 e Westonhouse Straboe Bobby – Matty’s Rock). LB:1 kat D vanns av Julia Wreifält – Monuincha Silver Boy (f-10 e Kinvara Boy – I Love You Melody) med 68,21%.

LA:1  kat D. Vinst med 66.80% till Isabell Karlsson – Kenny Kavat (val f-01 hos Christer & Britt-Marie Eriksson  e Countach Campbell u Carnaby Kajsa Kavat e Tulira Highball)

Lördag. FEI Mästerskapsprogram. Kat C. På 2:a plats med 66.39% kom Linnea Garpatin – Gentle Farm´s Seahorse (val f-06 hos Marie-Louie Rolf e Coosheen Finnbarr u Hagens Yulie e Hagens Ryan). LA:1 kat D vanns av Isabell Karlsson – Kenny Kavat med 68.61%.

Kenny Kavat. Foto: Jenny Nylund

Olsegårdens RK 1*. LC:1 kat D. Vinst och 70.18% till Maja Johansson – Liscosker Mandy (sto f- 13 e Kilmullen Fionn – Corbally Star).

Skromberga RF 2*1* Dressyr. LB:1 (ponny) vanns av Tilda Wallin – Calladashan Prince (val f-10 e Runnymeade Obie Trice – Silver Cloud) segrade på 67.14%. På 3:e plats med 65.53% Victoria Bengtsson – Cahernacole Mella (sto f- 11 e Cloon-Eile Cashel – Abbeyfort.

LA:1 kat C vanns av Olivia Foyer – Bränntomts Julius (val f-05 e hos Christina Cedermark e Aladdin u Juvelin e Janus) 69.58%.

LB:1 (hästklass). Malin Sundberg – Big’s Charleston (val f-16 hos Jette Hansen e Coosheen Finbarr u Lofty Abaigail e Lofty Roderic) segrade på 67.85%. I LB:2 kom ekipaget på 2:a plats med 68.33%.

Skultagårdens RF 2*1*. LA:3 (hästklass). 4:e plats och 68% till Malin Sundberg – Big’s Freestyle (sto f-12 hos Jette Hansen e Coosheen Finbarr u Lofty Abigail e Lofty Roderic). Helsyskonen som fortsätter att konkurrera bland storhästarna.  


Bollnäs RS 3*2*1*. LA:P1 RÅÖ. Blågul och 66.57% till Celine Lindenäs – Roadside Barack (val f-12 e Westonhouse Straboe Bobby – Doonhill Billy). Debut i klassen och kvalad till nationell på samma gång.

Kumla RK 2*1*. LC:1 kat D vanns med 70% av Simone Mannerling Ullén – Bettys Choice (val f-13 e Monaghanstown Barney – Ashfield Jovial Joker).


Surahammars RF 3*2*1*. LA:1 Blågul rosett till Kajsa Hjalmarson – Land League Plexus (val f-08 e Silver Shadow – Cloonisle Cashel) med 68.47%.

Mälarhöjdens  RS 2*1*. LB:1 B/C. 2:a plats till 61.96% till Julia Hugosson – Moscow Flyer (sto f-14 e Tullymore Dew – Moy Hazy Cove) 61.96%. I LA:1 Kat C tog ekipaget hem segern på 65.91%.


Hofors RS 2*1*. P90 vanns av Ehlin Dyplin – Active Buck (val f-11 e Tempo Active Atlas – Coolough Cashel). Dressyr 67.00% (straff 33.0). Total straff 33.0.

P70 14-20. På 6:e plats Nellie Skatt – Conor’s Lady (sto f-11 e Robe Earl – Fredericksminde Hazy Match). Dressyr 65.65% (straff 34.3). Tot straff 40.3. Ekipaget ingick också i Hofors RS lag som kom på 2:a plats. I laget ingick också Ehlin Dyplin – Active Buck, samt Ellen Sares – Catherine’s Boy (val f-10 e Streamstown Mickey – Windy’s Boy).


Häggums SR 2*1*. P90. 2:a plats till Alice Landén – Spirit Of Kille (val f-11 e Dooneen Supermatch – Boden Park Finnard). Dressyr 67.40% (straff 32.6). Total straff 32.6. På 3:e Lilly Hermann – Derryhill High Silver Tempo (val f-12 e Tempo Active Atlas – Glenayre Silver Fox). Dressyr 67.20%% (straff 32.8). Tot straff 36.8.


Sporren R och KS 2*1*. CCNP1*-S vanns av My Karlsson  – Doonhill JJ (val f-14 e Currachmore Cashel – Boden Park Finnard) Dressyr 68.18%% (31.8) Total straff 51.2.

Doonhill JJ. Foto: Ingela Karlsson

P90. 2:a plats till Miranda Bruce – Charleville Bobbin (val f-03 e Island Lad – Quiz Master). Dressyr 65.20% (straff 34.8). Total straff 37.2.

P70 -13. Klara Thim – Rickamore Gracie (sto f-12 e Ganty Blazer – Frederiksminde Hazy Match). Dressyr 54.81% (straff 45.2) Total straff 45.2.

P80 14-20 vanns av Linn Jonasson – Ardnagrath Sparrow (val f-11 e Gwennic de Goariva – Ashfield Plover) red hem segern. Dressyr 74.20% (straff 25.8). Total straff 29.8.

P70 14-20. På 6:e plats Tilda Dahlberg – Keegold (val f-05 hos Ann-Catrine Frank e Kulan Kavat u Lofty Dusty Wind e Lofty Roderic).Dressyr 62.83% (straff 37,2). Total straff 37.2.


Hallsta RK 2*1*. Torsdag. LD kat D. På 2:a plats Märta Wallin – Loughnageer Pauline (sto f-12 e Sillogue Maximus – Rory Rasputin). Kajsa Forsgren – Bawn Warrior (val f-12 e Dunloughan Scot – Aran Flight) 3:a.

LC kat C. 2:a plats till Mai Tamman – Menlo Dixie Delight (sto f-13 e Frederiksminde Lorenzo – Rebel Star). LC kat D. Kajsa Forsgren – Bawn Warrior på 3:e plats, och Vilma Kjersel – Harnell’s Poetic Licence (val f-16 e Poetic Kelly – I Love You Melody) 4:a. Första starten i avd A för ekipaget.

LA kat C. Debut på nivån för Ida Fridén – Springview Mistique (sto f-08 e Glenayre Mystical Bobby – Black Dandy), och det blev seger direkt. LA kat D vanns av Felicia Lokar – Oldrock Megan (sto f-08 e Glenayre Silver Fox – Slaney).

Fredag. LC kat C vanns av Ellen Olsson – Walnut (sto f-04 e Kingstown Chucky – Lissduff Rebel), och kat D av Molly Lindholm – Crossowen Katie (sto f-11 e Illaunurra Lad – Deise Sam Maguire).

LB kat D vanns av Tove Odensten – Poetry Slam (val f-06 hos Anne Paterson e Poetic Justice u Cuffesgrange Falcon e Dunlewey Sonny Jim). På 4:e plats Hanna Gummesson – Ballinacarra Sunset (val f-12 e Shadow’s Dun – Leág), och på 5:e Wilma Gustafsson – Mountdaisy Jane (sto f-14 e Tempo Active Atlas – Quilca Silver). LB kat D. Tyra Norström – Cuba Blue (val f-17 e Gwennic de Goariva – Monaghanstown Fionn). Felfritt ungponnyekipage.

LA kat C vanns av Moa Eriksson – Ballinaclough Radino (val f-12 e Crosskeys Rebel – Juariste Du Moulin), och LA kat D av Alva Theoren – Ballynoonagh Dawn (sto f-10 e Castleside JJ Junior – Robe Earl). På 2:a plats Wilma Tyrsell – Lisduff Maisy (sto f-11 e Seafield Silver Dun – Derrymore Duncan). LA kat D. Saga Dabäck – Donaghmore Royal (val f-15 e Woodfield Sammy . Westside Mirah) felfri.


Ljungby RK 1*. Fredag. LD kat C vanns av Wilma Johansson – Morning Meadow (sto f-15 e Woodfield Sammy – Oisin). LC kat C avd B. för Maxine Vikström – Ballylee Samara’s Rose (sto f-16 e Slackport Prince – Glencairn Surprice) felfri. LD kat D vanns av Elvira Cederlund – Cloonlee Lady (sto f-08 e Gloves Bobby  Slaney), före Elvira Strömberg – Bellhill Pearl (sto f-09 e  Monaghanstown Boy – Templebready Fear Bui) på 2:a plats. LD kat D avd B. Sophia Söderlind – Sun Dance Kid (val f-16 e Gurraun Sundance – Tulira Robuck). Felfritt ungponnyekipage.

Ballylee Samara’s Rose. Foto: Ulrika Vikström

LC kat C vanns av Stella Svensson – Western Shelly (sto f-09 e I Love You Melody –  Glencarrig Prince), med Elin Ejdehag – Hackett Lilly (sto f-10 e Spiddal Wills Boy – Earl of Newbridge) på 2:a plats. LC kat C avd B. Ytterligare en felfri runda för Wilma johansson – Morning Meadow. LC kat D vanns av Linnéa Landström – Helens Opal (sto f- 07 e Castle Squire – Coosheen Callowfeenish Cashel), och Elvira Strömberg – Bellhill Pearl tog en 2:a plats igen.


Vindelns RK 3*2*1*. Indra Lundsten – Ängaskogs Fiona (sto f-08 hos Veronica & Thomas Nyander e Nice-n’-Curly u Ängaskogs Blenda e Poetic Justice) hade ett lyckosamt meeting. Tre segrar blev det. I LC, LB och LA kat D. Samt en 3:e plats i LB.

Vara HSK 2*1*. Erika Andersson – Långarnö Scotty (val f-17 hos Lotta Sjöberg e Silver Shadow u Kilconly Chaitriona  e All Smoke). Ungponny Kat D som gick felfritt i 0.90 och 1.00 avd B (hästklasser).


Smedstorps RS 1*. LD kat D vanns av Fredrica Sandberg – Doovins Buachaill Bui (val f-11 e Ross Fear Bui – Derrigragh Robin).

Tämta RK 1*. LC kat C vanns av Smilla Skönvall – Ardgaineen Temple Bready (val -15 e Clifden Silver – Oisin)


Växjöortens FK 3*2*1. Torsdag. LD bed A (endast ungponny). Felicia Lundborg – Cuba Charlie (val f-15 e Gwennic de Govaria – Cloon-Eile Cashel) felfri.

LC kat C avd B. Lisen Andersson – Creaga Dawn (sto f-17 e Woodfield Sammy – Glencarrig Prince) också felfri. Kat D. På 2:a plats Molly Nilsson Green – Kotte Pil (val f- 08 hos Leonie Pihl e Poetic Justice u Grytåsa Karamell e Brantshammars Korak). LC kat D avd B. Ebba Kvarnstrand – Ballyvary Calla (sto f-17 e Fairyhill Paddy – Lissroe Charlie), Lovis Lundblad – Gevas Halifax (val f-16 hos Eva Svensson e Vox Pop de l’Aulne u Gevas Lady Henessy e  Ashfield Cathal Crobdhearg), och Felicia Lundborg – Cuba Charlie var alla felfria.

LB kat C. 2:a plats till Nea Wieslander – Ballycarney Rose (sto f-16 e Moorland Macdara – Rathcoona Cove). LB kat D vanns av Molly Nilsson Green – Kotte Pil.

Fredag. LB kat D vanns av Tilda Lundqvist – Sandymount Bentley (val f-13 e Ross Fear Bui – Moyvoon Star). I LB kat D avd B. Ytterligare en felfri ritt för Lovis Lundblad – Gevas Halifax.

LA kat C vanns av Nea Wieslander – Ballycarney Rose. LA kat C avd B. Maxine Vikström – Day Dreamer Star (val f-16 e Ross Fear Bui – Loughmór Macdara Óg). Felfritt ungponnyekipage. I LA kat D blev det 3:e plats till tog Molly Nilsson Green – Kotte Pil.

Msv B kat C. 3:e plats till Izabell Johnsson – Belview Harbour (sto f-10 e Gwennic de Goariva – Garryhinch Finn). Lördagens Msv B kat C vanns av Belle Wismar – My Little Beauty (sto f-10 e Murvey Benny – Coral Dun). På söndagen vann Juliette Carrasco – Alkatraz Sandy (val f-13 e Kippure Alkatraz – Ashfield Storm Cloud) LA kat B/C.


Mantorpsryttarna 2*1*. LD kat C. På 3:e plats Mollie Nilsson Nordh – Bjennesby Vincent (val f-08 hos Kerstin Johansson e Hagens O´Chief u Tara II e Öxenholm Marble). Ekipaget tog också 2:a plats i LD+. Klassen vanns av Maja Ludvigsson – Nygaards Fölfod (sto f-97 e Baunelys Dipper – Huvholmens Golden Flash). En pigg 25-åring som fortfarande hänger med!

LC kat C avd B. Klara Mattsson – Bjennesby Darin (val f-16 hos Kerstin Johansson e Vox Pop de l’Aulne u Coriona e Värnbergs Orion) felfri. LC kat D avd B. Lina Wall – Cashelbay Evie (sto f-17 e Cashelbay Prince – Inverin Rocky). Felfri ungponny på sin tredje tävling. LB kat D. 3:e plats till Klara Mattsson – Corleone II (val-12 hos Marina Pettersson e Poetic Kelly u Coriona e Värnbergs Orion.

Den blåvita rosetten på Bjennesby Vincent kommer från Stars of Hope. En poängjakt för alla, till förmån för cancerforskningen. Länk till Team Equus for Hope på Facebook HÄR och till hemsidan HÄR


Båstads RK 3*2*. Fredag. LB kat C. 2:a plats till Anastasija Iantchenko – Marquessa (f-09 hos Madeleine Eriksson e Hagens D’Arcy u Chess III e Holens Ingolf). Med Lea Gustafsson – Knockma Daisy (sto f-12 e Castleside Tigue – Bradlieve Delight) på 3:e. LB kat D vanns av Johanna Holm – Illane Amigo (val f-16 e Ardgaineen Rebel  Cusack).

Lördag. LB kat C. På 2:a plats Tuva-li Örnberg – Ailenroc Cinnamon (val f-14 hos Eva & Cornelia Saxentorp e Vox Pop de l’Aulne u Seilig Siofra e Deise Sam Maguire). Signe Hökenklo – Poetic Vanilla Ice (sto f-07 hos Kerstin Johansson & Rosie Forsell e Poetic Justice u Lofty Dusty Rambler e Kimble) på 5:e plats, och Tyra Hökenklo –  G.V’s Dino Beano (val f-09 e Heather´s Dino – Robin Hood) på 6:e. Sistnämnda ekipage tog sedan 3:e plats i LA kat C, och på 4:e kom Lea Gustafsson – Knockma Daisy.

Msv B kat D vanns av Ester Zetterberg – Ballyerk Copper (val f-10 e Clonfert Boy – Little Joe). 2:a plats till Tuva-Li Örnberg – Galliano (f-08 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak).

Söndag. Lätt B) bed. A:Inverkan. Kval till FHS Pony Equitation. Klassen vanns av Lykke Nilsson – Dolan Tina Lass (sto f-08 e Dolan Mick – Sarsfield) 56.0p. . På 2:a plats Isolde Klich – Young Dylan (val f-09 e William’s Boy – Glencairn Surprise) 55.5.p. En rolig tävlingsform med en del klurigheter. Båda vidare till Falstebo.

LA kat C. På 2:a plats Tyra Hökenklo –  G.V’s Dino Beano (val f-09 e Heather´s Dino – Robin Hood). LA Kat D vanns av Selma Påhlsson – Malbay Sean (val f-12 e Mystical Bobby Lane – Blue Smokie).

Msv A kat C. Blågul rosett till Isolde Klich – Young Dylan.


Till den internationella tävlingen på Ryttarstadion i Stockholm hade SvRF bjudit in tio Young Talents. Sex av dem på Connemaror! Segrade gjorde Ophelia Jenderholt – Pat’s Choice (val f-09 e Tulira Robuck – Westside Fred), och på 3:e plats Alicia Jönberg – Galway CJ (val f-11 hos Caroline Jeppsson e Poetic Kelly u Skousboe Honey e Frederiksminde Mandy Boy). Mellan dem klämde sig korsningen D’Angelo der Lenn in. Modern är Connemara e Dexter Leam Pondi – Kid de Garenne.


Tack alla som bidragit med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Bilder inkomna under kvällen måndagar garanteras plats. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte specifikt har givit sitt tillstånd att dela med 3:e part (=SCS). Gäller även köpta bilder.

Skicka helst bilderna obeskurna och gärna i orginal. Då blir det lättare för mig att få till dem snyggt.

Author: Tavlingssvep