Tävlingssvepet vecka 7/23

Vinjettekipagen Nina Tsipileva – Bränntomts Finess och Tyra Rinman – Sango (närmast) ser nöjda och glada ut efter en bra dag på dressyrbanan. Resultaten finns här nedanför. Foto: Sanna Rinman.


Södertälje RK. Lördag. LB:1 RÅ16. Seger på 73.92% för Nina Tsipileva – Bränntomts Finess (sto f-08 hos Inger Cedermark e Garryhack Fredrick u Bränntomts Cresta e Möllans Crazy. På 2:a plats kom Tyra Rinman – Sango (val f-09 e Glenayre Silver Fox – Curraghnakeely Murphy´s Holiday) med 65%. RÅÖ. 2:a plats och 63.03% till Ella Eckervig – Portloman Prince (val f-05 e Drimcong Cove – Village King).

LA:1 RÅ16. På 2:a plats och 67.77% blev det för Alva Asp – Skaergårdens Movie Night RC 121 (hin f-12 e Marvel van Graaf Janshof – Frederiksminde Hazy Marvel). RÅÖ. My Edblad – Corbeagh Starburst (sto f-09 e Gwennic de Goariva – Silver Cloud) kom på 2:a plats med 64.30%.

Söndag. LC:2 kat D. På 3:e plats med 73.50% Jonna Donar – Carraig Donn (val f-05 e Moy Johnny’s Pride – Rynn Richard), och i LB:1 kat D tog ekipaget 2:a plats med 74.46%. En hoppräv med placeringar tom Msv A, som går rätt in och visar framfötterna så fint. Lite otippat kan man väl få säga men roligt!

Skaergårdens Movie Night RC 121. Foto: Christin Asp

Vä: Portloman Prince. Foto: Anette Eckervig
Hö: Carraig Donn. Foto: Camilla Donar

Eskilstunaortens RF. Lördag. LD kat D vanns av Ebba Jomalm – Brow River (val f-13 e Shadow’s Dun – Gurteen Lad). LC kat C vanns av Clara Andersson – AC-Startled Ian af Engvang val f-08 e Calvin Klein – Skousboe Morning Rock). Danskfödd ponny med svensk pappa. Kat D vanns av Kajsa Forsgren – Bawn Warrior (val f-12 e Dunloughan Scot – Aran Flight).

Vä: AC-Startled Ian af Engvang. Foto: Rebecka Andersson
Hö: Brow River. Foto: Magdalena Maria Jomalm


Vä: Bawn Warrior. Foto: Märta Forsgren

Hö: Orchard Silver Rocket. Foto: Jenny Führ

Söndag. LC kat D. På 2:a plats Tuva Führ – Orchard Silver Rocket (val f-14 e Glenayre Silver Fox – Celtic Bobby Sparrow). Kat D avd B. Ella Mårtensson – Rathmore Playboy (val f-17 e Charleville Playboy – I Love You Melody) red felfritt.

LB kat C vanns av Elsa von Stockenström – Rathcoona Diamond (sto f-13 e Kilmore Diamond – Westside Mirah), med Mali Sahlman – Martinside Larch (val f-06 e Silverfox Oisin – Shipton Teasel) på 2:a plats. Kat D avd B. Ella Mårtensson – Rathmore Playboy red felfritt igen.

Vä: Martinside Larch. Foto: Privat.
Hö: Rathmore Playboy. Foto: Annica Nilsson

Skellefteå RK. LD bed A. Kat D. Felfrit red Linn Svensson – Beech Star (val f-17 e Monaghanstown Boy – Smokey Duncan). I LC kom ekipaget på 4:e plats. LB kat C. 2:a plats till Natalie Fichera – Blackwoodland Jackdaw (val f-08 e Gurteen Paddy – Moy Hazy Cove), som snodde åt sig en blå rosett i LA (kat C) också.

Vä: Beech Star. Foto: Privat
Hö: Blackwoodland Jackdaw. Foto: Balthazar Fichera

Osbyortens RF. LB kat C. På 3:e plats Lovisa Törnqvist – Sun Wind (val f-11 hos Anneli Persson e Touchwood Winston u Sweet Sunflower e Sunshine Boy). LB+ kat C. 3:e plats till Tindra Jakobsson Skoglund – Longwood Ali (sto f-15 e I love you Melody – Currachmore Cashel).

Vä: Sun Wind. Foto: Maria Törnqvist
Hö: Longwood Ali. Foto: Susanna Skoglund

LA kat C. På 6:e plats Emilia Torstensson – Highburren Gentian (sto f-13 e Golden Glint – Oisin). Msv B. kat C. 2:a plats till Vilma Paulsson – Shanbo Harvest Dun (val f-09 e Urrachree Clad – Grange Kings Surf), före Emilia Torstensson – Highburren Gentian på 3:e plats. Kat D. På 2:a plats Alicia Jönberg – Galway CJ (val f-11 hos Caroline Jeppsson e Poetic Kelly u Skousboe Honey e Frederiksminde Mandy Boy).

Vä: Highburren Gentian. Foto: Åsa Torstensson
Hö: Shanbo Harvest Dun. Foto: Privat

Alingsås RS. LD+ kat C avd B. Felfritt red Tuva Anfjorden – Blakehill Juliet (sto f-17 e Blakehill Prince – Boden Park Finnard). Kat D. På 2:a plats Klara Lindh – Knockma Polly (sto f-16 e Castleside Tigue – High Peak), med Alice Langvik – An Cú (val f-12 e Glencarrig Knight – Kingstown Boy) på 3:e. Kat D avd B. Felfri runda för Saga Wåxberg – Marko’s Shadow (val f-17 e Silver Shadow – Maam Hero).

Marko’s Shadow. Foto: Sarah Wåxberg

LC kat C vanns av Aaliyah Skoog Fiou – Shanbo Mist (sto f- 08 e Grange King´s Surf – Grange Bobbing Sparrow). I kat D kom Maja Niklasson – Hyacinth Bell (sto f-11 hos Ida Bengtsson e Kewin u Daisy Bell e Rolls  Royce) på 2:a plats. Klara Lindh – Knockma Polly på 3:e, Hanna Johnsson – Ginger Lass (sto f-12 e Dunloughan Scott – Captain Miller) på 4:e, och Nova Irvemo – Ech star 5th (sto f-15 e Lissduff Rebel – Frederiksminde Hazy Move On) på 6:e plats. Kat D avd B. Felicia Rothelius Rosengren – Fortane Alfie val f-17 e All Smoke – I Love You Melody) red felfritt i deras första LC.

Vä: Knockma Polly. Foto: Katarina Lindh
Hö: Hyacinth Bell. Foto: Ulrika Niklasson

Vä: Ech star 5th. Foto: Caroline Irvemo
Hö: Ginger Lass. Foto: Birgitta Johnsson

LB kat C. 3:e plats till Aaliyah Skoog Fiou – Shanbo Mist. Kat D vanns av Ella Alm – Ballinaclough Rankl (val f-12 e Crosskeys Rebel – Spinway Pirate).

Vä: Ballinaclough Rankl. Foto: Ella Alm
Hö: Fortane Alfie. Foto: Karin Rothelius Rosengren

Heby RF. Lördag. LC kat D. På 3:e plats Vendela Häll Löfvenius – Camber Dan (val f-09 e Teach Mór Pat – Corrib Prince), och på 5:e Märta Wallin – Loughnageer Pauline (sto f-12 e Sillogue Maximus – Rory Rasputin). Hermine de Geer – Derinoghran Kestrel (val f-09 e Charleville Lad – Carra Cashel) på 6:e plats.

LB kat C. 2:a plats till Eline Hägglund – Leine Reídh (val f-12 e Garryhinch Finn – Drimcong Owen). Signe Olsson – Walnut (sto f-04 e Kingstown Chucky – Lissduff Rebel) på 4:e. Kat D. 3:e plats till Julia Palmgren – Cloudy Bay (val f-07 e Templebready Fear Bui – Ashfield Jovial Joker), och på 5:e plats Saga Dabäck – Donaghmore Royal (val f-15 e Woodfield Sammy -Westside Mirah). Vita rosetter till Hermine de Geer – Derinoghran Kestrel samt Saga Kumlin – The Hiker (val f-03 e Ballinavilla Prince – Ruaille Buaille Bui). En stor klass med 43 startande i kat D.

Vä: Cloudy Bay. Foto: Kicki Palmgren
Hö: Leine Reídh. Foto: Åsa Hägglund

LA kat C. På 3:e plats Ida Fridén – Springview Mistique (sto f-08 e Glenayre Mystical Bobby – Black Dandy), och 5:a kom Gabriella Ezeyza – Truelight Darcy (val f-10 e Streamstown Mickey – Cloughill Island). Kat D. Tove Odensten – Poetry Slam (val f-06 hos Anne Paterson e Poetic Justice u Cuffesgrange Falcon e Dunlewey Sonny Jim) på 2:a plats, med Julia Eriksson – Devlish Grey Fox (val f-04 e Glenayre Silver Fox – Tulira Finn Mac Cool) på 4:e, och Saga Dabäck – Donaghmore Royal på 5:e plats. Vit rosett till Alma Nord-Jansson – Knock Ash (val f-14 e Garryhinch Finn – New Beginning). Sistnämnda ekipage förbereder sig för fullt inför fälttävlanssäsongen. På söndagen debuterade de i LA:P1 med drygt 60% hos Gävle PK. Vilken helg!

Vä: Poetry Slam. Foto: Emma Odensten
Hö: Devlish Grey Fox. Foto: Anna Åhsberg

Tingsryds R & KK. LD kat D avd B. Ebba Wiberg – Abbert Belle (sto f-18 e Knockdomney Boy – Canal Feilim). Felfritt ungponnyekipage. LC kat D vanns av Alma Lennartsson – Doon Hillary (sto f-08 e Newgrange Lad – Dunloughan Lad). Cornelia Andersson – Ballylee Misty Boy (val f-11 e Coral Misty’s Comic – Corrib Prince) på 2:a plats, och Meia Löfberg – Corbally Prince (val f-04 e Frederiksminde Hazy Match – Rynn Richard) på 4:e.

Vä: Doon Hillary. Foto: Emma Lennartsson
Hö: Abbert Belle. Foto: Sanna Wiberg

LB kat C vanns av Sigrid Hammar – Heather Hill Diamond (val f-14 e Kilmore Diamond – Kenagh King). På 3:e plats Nova Kling Wrethander – Heatherview Rockey (val f-15 e Caherlistrane Bay – Corrib Prince), och på 4:e kom Alicia Larsson – Summerhill Robe Lisa (sto f-13 e Robe Thunder Dun – Castlestrange Fionn). Kat D vanns av Molly Nilsson Green – Kotte Pil (val f- 08 hos Leonie Pihl e Poetic Justice u Grytåsa Karamell e Brantshammars Korak), före Meia Löfberg – Corbally Prince på 2:a. Alma Lennartsson – Doon Hillary på 3:e plats, och Felicia Färnström –  Gort Na Lon  (sto f-12 e Garryhinch Finn – New Beginning) på 4:e. LA kat C. 2:a plats till Sigrid Hammar – Heather Hill Diamond. I kat D tog Molly Nilsson Green – Kotte Pil andra segern.

Vä: Heatherview Rockey. Foto: Maria Kling
Hö: Summerhill Robe Lisa. Foto: Emelie Pettersson-Larsson

Vä: Gort Na Lon. Foto: Ulrika Färnström
Hö: Kotte Pil. Foto: Max Obrovac

Trollhättan Winter Show (Grevagården). Fredag. LD kat C. 3:e plats till Maja Ludvigsson – Nygaards Fölfod (sto f-97 e Baunelys Dipper – Huvholmens Golden Flash). En dam som blev 26 år vid årsskiftet!

LC kat C. På 5:e plats Smilla Skönvall – Ardgaineen Temple Bready (val -15 e Clifden Silver – Oisin). Kat D vanns av Elvira Hallberg Ehrner – Bobbys Son (val f-09 e Bobby Joe – Westside Mirah). På 5:e plats Lovisa Ekeblad – Castlemore Owen (val f-13 e Moorland Snowy River – Abbeyleix Owen).

Vä: Ardgaineen Temple Bready. Foto: Katarina Skönvall
Hö: Bobbys Son. Foto: Fredrika Hallberg Ehrner

LB kat C. 3:e plats till Julia Sahlberg – Gwenic Rosie (sto f-11 e Gwennic de Goarvia – Billy). Kat D. Elsa Lundblad – Kilmurray Millie (sto f-13 e Hector of Loughfadda – Derrymore Duncan) kom också 3:a.

Lördag. LC kat C. På 3:e plats Katharina Wilhelmsson – Sienna Dusky Sky (sto f-09 hos Maria Fitzgerald e Castleside JJ Junior u Sienna Rose e Monaghanstown Fred). Ett sprillans nytt team ute på första tävlingen.

LB kat D. 2:a plats till Alicia Salén – Killea Lone Lark (val f-14 e Rathmorragha Lark – Seafield Silver Dun). Meja Olovsson  – Corrigeenroe Lady (sto f-09 e Westside Mirah – Ballydonagh Cassanova) på 4:e plats. Kat D avd B. Felfri runda för Linda Mari Ohlin – Bjennesby Ingrosso S1 (hin f-17 hos Frida Molin & Kerstin Johansson e Vox Pop de l’Aulne u Bjennesby Loreen e  Poetic Kelly). LA kat D. Vit rosett till Cornelia Ohlin – Bjennesby Fergi (sto f-07 hos Kerstin Johansson e Poetic Justice u Hagens Ninnie e Värnbergs Orion). Söndag. LC kat D. På 2:a plats Alicia Atterskog – Benmore Katie (sto f-12 e Shadow’s Dun – Windy Day).

Vä: Bjennesby Fergi. Foto: Linda-Mari Ohlin
Hö: Benmore Katie. Foto: Jessica Atterskog

LB kat C. 2:a plats till Katharina Wilhelmsson – Sienna Dusky Sky. Kat D. Nathalie Olsson – Kate’s Cream Boy (val f-12 e Templebready Fear Bui – Tulira Robuck) på 3:e plats, med Emilia Johansson – Ardnasella Oliver (val f-14 e Caherlistrane Bay – Quilca Silver) på 5:e. LA kat C. Efter lite stolpe ut under meetinget blev det en skön vinst för Kellie Räsänen – Eastwood de Circee (val f-14 e Don Juan V – Dexter Leam Pondi). I kat D avd B satte Linda-Marie Ohlin – Bjennesby Ingrosso S1 den första nollan i LA.

Vä: Kate’s Cream Boy. Foto: Mia Olsson
Hö: Eastwood de Circee. Foto: Mattias Räsänen

Bjennesby Ingrosso S1. Foto: LInda-Mari OhlinTack alla som bidrar med bilder för ett levande tävlingssvep! Fortsätt skicka in! Antingen via
Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Bilder inkomna under kvällen måndagar garanteras plats. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte specifikt har givit sitt tillstånd att dela med 3:e part (=SCS). Gäller även köpta bilder.

Skicka helst bilderna obeskurna och gärna i orginal. Då blir det lättare att anpassa dem till rätt format.

Author: Tavlingssvep