Tävlingssvepet vecka 6/23

Tuva-li Örnberg och Giovanna (sto f-09 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak) kom på 3:e plats i Hööks Ponny GP finalen (kat C) hos Borås FK. Grattis! Foto: Kajsa Örnberg.


Värnersborgs RF. LC:1 kat D. Vinst med 68.70% till Tuva Lindeberg – Donegreagh Fifi’s Memory (sto f-12 e Donegreagh Cuaifeach – Lintavon Tempest). På 2:a plats med 68.51% kom Thea Kortered – Emily’s Wish (val f-14 e Clonberne Dun – Clonberne Boy). Ponnyn har varit i familjens ägo i ett par månader. Nu var det dags för tävlingsdebut, och det blev en lyckad sådan! LB:1 kat C/D. 2:a plats med 66.25% till Clara Gustavsson – Dunross Spirit (val f-15 e Robe Dark Knight – Maheramore Richard).

Vä: Donegreagh Fifi’s Memory. Foto: Anna Lindeberg
Hö: Emily’s Wish. Foto: Helena Kortered

Eskilstunaortens RF. LB:1 kat D. Segrade på 66.607% gjorde Isabelle Johansson – Rozzi (val f-11 hos Annica Jacobsson e Hagens Zephyr u Trimma e Rolls Royce). Exakt samma procent fick Hermine de Geer – Derinoghran Kestrel (val f-09 e Charleville Lad – Carra Cashel), men ekipaget sattes på 2:a plats.

LA:1 kat D vanns av Lisa Granskog – Dunguaire May (sto f-09 e Rocky Cashel – Burren Rocket) på 64.72%.

Grevagårdens RF. Målet var att få en rosett med hem, och en 2:a plats med 64.73% i LA:P1 RÅÖ blev det för Isabell Karlsson – Kenny Kavat (val f-01 hos Christer & Britt-Marie Eriksson  e Countach Campbell u Carnaby Kajsa Kavat e Tulira Highball).

Vä: Rozzi. Foto: Karin Andersson
Hö: Kenny Kavat. Foto: Jenny Nylund

Kumla RK. LE+ CR. Nellie Andersson – Forest View April Pride (sto f-16 e Dinger – Castleside JJ) var felfri. LD+ kat D vanns av Marlene Claussen – Macs Shadow Cookee (val f-16 e Silver Shadow – Glenncarrig Finn). Kat D avd B. Leya Danielsson – Rosie’s Brún (val f-16 e Aill na Brún Lad – Matty’s Rock) felfri.

Vä: Forest View April Pride. Foto: Cecilia Andersson
Hö: Rosie’s Brún. Foto: Privat

0.80 CR. Julia Åkerhielm – Bränntomts Wera (sto-03 hos Christina Cedermark e Garryhack Fredrick u Bränntorps Wilma e Myrens Wilbur). När ryttaren föll för åldersgränsen var det meningen att ponnyn skulle säljas. Det blev dock för svårt att skiljas från henne, så det blev egen gård och betäckning i ställlet. En väldigt bra lösning! Efter en lång mammaledighet (föl f-21) tyckte Wera det var roligt att få komma ut en stund, och felfritt blev det. Kat D som tidigare gått alla grenar som ponny. LC+ kat D. På 4:e plats Lovisa Ekeblad – Castlemore Owen (val f-13 e Moorland Snowy River – Abbeyleix Owen).

Vä: Bränntomts Wera. Foto: Julia Åkerhielm
Hö: Castlemore Owen. Foto: Vania Ekeblad

LB+ kat C. 2:a plats till Christoffer Carlsson – Cleggan Bay Dolly (sto f-11 e Newtown Moll’s Pride – Bobby Sparrow Blue). Kat D. 2:a plats blev det också för Amanda Westholm – Callowfeenish Swallow (val f-14 e Fiona’s Man – Murphy Rebel).

Vä: Cleggan Bay Dolly. Foto: Emma Johansson
Hö: Callowfeenish Swallow. Foto: Niclas Westholm

Härnösands RK. LC kat D.2:a plats till Maja Lundberg – Crannard Fushia (val f-05 e Gentle Dancer – Andravinna Andy), som också värmde upp med en felfri runda i LD. Selma Näslund – Shadows C Surprise (val f-17 hos Lena Grannas e Shadow’s Dun  u Park Coco e Ashfield Festy) red felfritt i LC kat D avd B. Ni som inte har läst om överraskningen som kom med från Irland kan göra det HÄR (scrolla ner till Åsbygdens RF).

Vä: Shadows C Surprise. Foto: Elin Höglund
Hö: Crannard Fushia. Foto: Jeanette Lundberg

Dagstorpsorens RF. LE kat C. Vinst till Penny Hålling – Annestorp Bag Lady (sto f-09 hos Madeleine Olsson e Coosheen Finbarr u Önnarps Lucky Lady e Aladdin). Kat D. På 2:a plats Elinor Long – Classic Clover (sto f-15 hos Helene Raue e Grange Flynn Sparrow u Foxtown Clary e Dunlewey Rigmarole). Den unga ryttarinnan har börjat växa i sin stora ponny nu. En dubbelnolla precis utanför placering blev det i LD också.

Vä: Annestorp Bag Lady. Foto: Ulrika Hålling
Hö: Classic Clover. Foto: Helene Raue

LD kat C. Vinst igen för Penny Hålling – Annestorp Bag Lady. Kat D avd B. Nicolina Gustafsson – Bantrach Siobhan Beauty (sto f- 17 e Kippure Hurricane – Rynn Richard) red felfritt.

LC kat C. På 2:a plats Tilde Ekberg – Mini of Abbeyside (sto f-12 e Bobby Joe – Carraroe Handy Andy). I kat D avd B red Elvira Lönngren – Mohcara Rain (val f-16 e Clooncarra Fionn – Andy’s Pride) felfritt.  

LC+ kat D. På 2:a plats My Karlsson – Doonhill JJ (val f-14 hos Damien Gorham e Currachmore Cashel – Boden Park Finnard). Vera Revesjö – Ballylar Flyer (sto f-10 e Ballybaun Robuck – Linsfort Barney) på 3:e.

Vä: Bantrach Siobhan Beauty. Foto: Ewa Gustafsson
Hö: Mini of Abbeyside. Foto: Privat

Kungsbacka RK. LE kat C avd B. Tuva Anfjorden – Blakehill Juliet (sto f-17 e Blakehill Prince – Boden Park Finnard). Kat D. Lovisa Österlund – True Friend val f-09 e True Commotion – Windy’s Boy) red felfritt.

Vä: Blakehill Juliet. Foto: LIna Arnfjorden
Hö: True Friend. Foto: Linnea Österlund

LD kat C. På 3:e plats Aaliyah Skoog Fiou – Shanbo Mist (sto f- 08 e Grange King´s Surf – Grange Bobbing Sparrow). Lovisa Holm – AC-Schou Kastor af Engvang (val f-08 e Calvin Klein – Öxenholm M.A.S.H) på 5:e. Kat C avd B. Felfri runda igen för Tuva Anfjorden – Blakehill Juliet. Ekipaget skulle sen vara ”stand-in” på prisutdelningen i avd A, och det slutade med att ponnyn hoppade ett räcke utan ryttare. Så kan det också gå! Kat D vanns av Alicia Atterskog – Benmore Katie (sto f-12 e Shadow’s Dun – Windy Day), med . Alice Landén – Spirit Of Kille (val f-11 e Dooneen Supermatch – Boden Park Finnard) på 4:e plats. Lovisa Österlund – True Friend dubbelnollade och kom strax utanför placering. Kat D avd B. Lykke Åkerstedt – Ballygarris Ruairi (val f-17 e Moyabbey Georges – Rory Rasputin) red felfritt.

Vä: AC-Schou Kastor af Engvang. Foto: Kristina Holm
Hö: Benmore Katie. Foto: Jessica Atterskog

LC kat C. Vinst för Selma Östh – Count On Amber (sto f-11 hos Inger Lindberg e Juno Rory u Count On Chiquita e Countach Campbell), och 6:a kom  Aaliyah Skoog Fiou – Shanbo Mist. 2:a plats till Alice Landén – Spirit Of Kille. Kat D avd B. Lykke Åkerstedt – Ballygarris Ruairi upprepade bedriften från förra klassen.

Count On Amber. Foto: Camilla Östh

Vä: Spirit Of Kille. Foto: Tina Landén
Hö: Ballygarris Ruairi. Foto: Linn Åkerstedt


Tack alla som bidrar med bilder för ett levande tävlingssvep! Fortsätt skicka in! Antingen via
Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Bilder inkomna under kvällen måndagar garanteras plats. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte specifikt har givit sitt tillstånd att dela med 3:e part (=SCS). Gäller även köpta bilder.

Skicka helst bilderna obeskurna och gärna i orginal. Då blir det lättare att anpassa dem till rätt format.

Author: Tavlingssvep