Tävlingssvepet vecka 2-5/23

Lagseger i Danmark (vecka 3). Från vä: Loviza Ardenmark – Killegar Cloonisle Hope (val f-09 e Glenayre Mystical Bobby – Gurteen Paddy), Alicia Jönberg – Galway CJ (val f-11 hos Caroline Jeppsson e Poetic Kelly u Skousboe Honey e Frederiksminde Mandy Boy), Viggo Bergstrand – Poetic’s Floura (sto-07 hos Anne Paterson e Poetic Justice u Cuffesgrange Falcon e Dunlewey Sonny Jim). Fjärde ekipage Liam Nilsson – Crafty Colours (sto f-10 imp Ire). Foto: Tobias Jönberg. Individuella placeringar i klassen (1.25) togs av Viggo Bergstrand – Poetic’s Floura, 2:a plats, och Alicia Jönberg – Galway CJ, 3:e plats.

Galway CJ. Foto: Malin Jönberg

Vecka 2

Södertälje RK. LD bed A. Kat C. Felfria var Alva Asp – Show-Lá-Pán S1  (hin f-14 e Carnabay Mirah – Shadow’s Dun) i kat C, och Edith Duvaldt – Active Buck (val f-11 e Tempo Active Atlas – Coolough Cashel) i kat D.

Vä: Active Buck. Foto: Maria Duvaldt
Hö: Show-Lá-Pán. Foto: Christin Asp

LC kat C. 3:e plats till Matilda Franzén – Moherevogue Jack (val f-12 e Fernville Danny – Ard Archer). I kat D kom Vendela Häll Löfvenius – Camber Dan (val f-09 e Teach Mór Pat – Corrib Prince) på 2:a plats.

Vä: Moherevogue Jack. Foto: Anders Franzén
Hö: Camber Dan. Foto: Privat

Vecka 3

Billdals RK. LD kat C vanns av Aaliyah Skoog Fiou – Shanbo Mist (sto f- 08 e Grange King´s Surf – Grange Bobbing Sparrow). LC kat C. Selma Östh – Count On Amber (sto f-11 hos Inger Lindberg e Juno Rory – Count On Chiquita e Countach Campbell) segrade, och på 5:e plats Agnes Hannell – Laragh Butterfly (sto f-13 e Rosscon Castle King – William’s Boy). Kat D vanns av  Melina Glimtén – Craic of Dawn (sto f-12 e Celtic View – C.V. Cashel), med Elsa Tyreholt – Max Melody (val f-14 e Love You Melody – Monaghanstown Fred) 6:a.

LB kat C. Seger igen för Selma Östh – Count On Amber, och placering igen för Agnes Hannell – Laragh Butterfly. Den här gången 2:a plats. Kat C avd B. Klara Lindh – Carn Capri (sto f-17 e Turbo – Ferdia) red felfritt. Det var den andra nollrundan i LB avd B, så nästa gång blir det avd A. Kat D vanns av Nora Hedman – Castlecarton Lady (stof-13 e Kilmore Diamond – Drumlane Warrior).

Vä: Count On Amber. Foto: Camilla Östh
Hö: Laragh Butterfly. Foto: Anna Hannell

Hö: Craic of Dawn. Foto: Johan Glimtén
Vä: Castlecarton Lady. Foto: Anna Nord

Vecka 4

Åstorpsortens RF. Lördag. LD kat D. På delad 2:a plats kom Hedda Axelsson – Boyles Boy (val f-11 Fernville Danny – Garryhinch Finn). LC kat C. 3:e plats till Klara Lundh – Fantastic Mister Fox (val f-15 e Glenayre Silver Fox – Currachmore Cashel). Kat D. Alma Lennartsson – Doon Hillary (sto f-08 e Newgrange Lad – Dunloughan Lad) på 5:e plats.

LB kat C vanns av Klara Lundh – Fantastic Mister Fox. Kat D vanns av Elvira Hallberg Ehrner – Bobbys Son (val f-09 e Bobby Joe – Westside Mirah). På 4:e plats Ebba Lindström  – Önnarps Smaragd (sto f-09 hos Jörgen Folkesson e Aladdin u Önnarps Graze e  Backudden Mountain Haze), och på 5:e kom Nicolina Gustafsson – Daisy Eile (sto f-14 e Callaghy Jim).

Vä: Bobbys Son. Foto: Fredrika Hallberg Ehrner
Hö: Daisy Eile. Foto: Ewa Gustafsson

Söndag. LE+ kat C. 2:a plats till Penny Hålling – Annestorp Bag Lady (sto f-09 hos Madeleine Olsson e Coosheen Finbarr u Önnarps Lucky Lady e Aladdin). Kat C avd B. Felfri runda för Madicken Jensen – Ballylee Samara’s Rose (sto f-16 e Slackport Prince – Glencairn Surprise).

LD+ kat C. På 2:a plats Wilma Johansson – Morning Meadow (sto f-15 e Woodfield Sammy – Oisin). Kat D. 3:e plats till Klara Lindh – Knockma Polly (sto f-16 e Castleside Tigue – High Peak). Ett nytt ekipage att hålla ögonen på.

LC+ katt D. 3:e plats till Caroline Ankarcrona – Chois Fharraige Réalt (val f-10 e Coosheen Stormboy – I Love You Melody). LB+ kat D. Vit rosett till Viktoria Nottehed – Kee Pearl (sto f-07 hos Ann-Catrine Frank e Grytåsa Kallemero u Retzina e Öxenholm Bobby).

Vä: Annestorp Bag Lady. Foto: Ulrika Hålling
Hö: Knockma Polly. Foto: Katarina Lindh

Vecka 5

Jönköpings FK. LD kat C avd B. Olivia Augustsson – Ailenroc Cardamom (val f-16 hos Ewa & Cornelia Saxentorp e Vox Pop de l’Aulne u Sceilig Siofra e Deise Sam Maguire). Kat D. På 3:e plats Elin Moodysson – Connies Fionn (val f- 11 e Kilmullen Fionn – Templebready Fear Bui).

Vä: Ailenroc Cardamom. Foto: Jennie Augustsson
Hö: Connies Fionn. Foto: Anna-Karin Moodysson

LD kat D avd B. Två felfria ungponnyer: Märta Broberg – Moher Willow (sto f-17 e Drumbad Fletcher Moss – Robe Earl), och Tuva Petersson – Ballinlass Sara (sto f-18 e Woodfield Sammy – Aran Flight). Den sistnämnda ute på sin första tävling, och uppförde sig världsvant från början till slut. Med på bild ryttarens andra ponny, Daisey Lee (sto f-17 okänd imp Ire). Nog en hel del Connemara i henne…

Vä: Moher Willow. Foto: Felicia Björling
Hö: Ballinlass Sara (till vänster). Foto: Mikaela Petersson

LC kat D vanns av Cajsa Hermansson – Sallins Fred (val f-10 e Canal Fred – Drumclounish Davog). 4:a Cornelia Andersson – Ballylee Misty Boy (val f-11 e Coral Misty’s Comic – Corrib Prince). Nellie Sandstedt – Lough Fern Flower Blue (sto f-14 e Bobby Sparrow Blue -Templebready Fear Bui) på 6:e plats.  

Vä: Sallins Fred. Foto: Pia Hermansson
Hö: Lough Fern Flower Blue. Foto: Camilla Sandstedt

LB kat C. 2:a plats till Signe Hökenklö – Poetic Vanilla Ice (sto f-07 hos Kerstin Johansson & Rosie Forsell e Poetic Justice u Lofty Dusty Rambler e Kimble). Kat D. På 3:e plats Alicia Salén – Killea Lone Lark (val f-14 e Rathmorragha Lark – Seafield Silver Dun).

Vä: Poetic Vanilla Ice. Foto: Marcus Hökenklo
Hö: Killea Lone Lark. Foto: Camilla Salén


Tack alla som bidrar med bilder för ett levande tävlingssvep! Fortsätt skicka in! Antingen via
Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Bilder inkomna under kvällen måndagar garanteras plats. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte specifikt har givit sitt tillstånd att dela med 3:e part (=SCS). Gäller även köpta bilder.

Skicka helst bilderna obeskurna och gärna i orginal. Då blir det lättare att anpassa dem till rätt format.

Author: Tavlingssvep