Tävlingssvepet vecka 40

Prins Carl Philips Pris semifinal tre reds i Laholm i Msv B+. Kat C vanns av Tuva-Li Örnberg och Giovanna (sto f-09 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak). Foto: Kajsa Örnberg.

Laholms RF. lördag. LC kat D. Elvira Cederlund – Cloonlee Lady (sto f-08 e Gloves Bobby  Slaney) på 2:a plats, och Thea Lilja – Gypsy Boy (val f-12 e Coral Misty’s Comic – Tulira Robuck) på 4:e. Kat D avd B. Maja Ahlberg – Parky Boy (val f-16 e Park Ronan – Kilshannig Gallant Prince). Felfritt ungponnyekipage.  

Vä: Parky Boy. Foto: Charlotte Ahlberg
Hö: Gypsy Boy. Foto: Sandra Lilja

LB kat C. På 5:e plats Ebba Knutsson – Boskill Queen B (sto f-11 e  Tullykyne Prince – Coosheen Thyme). Kat C avd B. Alice Björk Sjöberg – Non Stop LS (val f-15 hos Anielle Björk e Vox Pop de I’Aulne u Hörydas Nathalie e Calvin Klein) red felfritt. Gick även en felfri runda i LA.

Kat D. Cornelia Andersson – Ballylee Misty Boy (val f-11 e Coral Misty’s Comic – Corrib Prince) på 4:e plats. Nellie Fredin – Kinamara Mystic Lady (sto f-15 e Park Ronan – Glenayre Mystical Bobby) på 7:e.

Vä: Boskill Queen B. Foto: Ann Knutsson
Hö: Non Stop LS. Foto: Anielle Björk

LA kat D. 2:a plats till Loviza Ardenmark – Killegar Cloonisle Hope (val f-09 e Glenayre Mystical Bobby – Gurteen Paddy). Nelli Grytfors – Donnacha Ban (val f-05 e Glann’s Owen – Coral Star) på 4:e plats, och Nova Rafaj – Srahrevagh Robe (val f-13 e Robe Earl – Tempo Active Atlas) på 6:e.

Vä: Donnacha Ban. Foto: Pernilla Grytfors
Hö: Srahrevagh Robe. Foto: Ann Strelitz

Msv B kat C. Kellie Räsänen – Eastwood de Circee (val f-14 e Don Juan V – Dexter Leam Pondi) 5:a. Söndag. Msv B+ Prins Carl Philips Pris. Kat C vanns av Tuva-li Örnberg – Giovanna (sto f-09 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak), med Isolde Klich – Young Dylan (val f-09 e William’s Boy – Glencairn Surprise) på 2:a plats, och Nellie Fredin – Sienna Dusky Sky kat C (sto f-09 e Castleside JJ Junior – Monaghanstown Fred) på 5:e plats.

Vä: Eastwood de Circee. Foto: Mattias Räsänen
Hö: Young Dylan. Foto: Magdalena Klich

Christinehamns RK. LA:P1 kat C. Vinst med 68.02% och dessutom DM-guld till Elvira Skager – Ragnarps Lady Royce (sto f-01 hos Lena Börjesson e Rolls Royce u Bolle Lusona e Lukas.

RK Styringe Stall. LB:2 (hästklass). 4:e plats och 70.16% till Hanna Feuk – Kinard Jack (val f-09 e Castleside Carrig – Murphy Rebel), som passade på att låna ponnyn när ordinarie ryttaren var bortrest. Kat D.

Vä: Ragnarps Lady Royce. Foto: Elin Skager
Hö: Kinard Jack. Foto: Linda Feuk

Lagprogram för ponnyallsvanskan (LA) kat D. 2:a plats 69.01% och DM-silver till Elsa Ahlvin – Mountain Rocket (val f-10 e Oisin – Burren Rocket).  Fälttävlansekipaget Emelie Torsmarker – Annaghmore Mick (val f-10 e Killyon King – Island Lad) startade LA för andra gången. Belönades med 65.90% och DM-brons.

Annaghmore Mick (vä) & Mountain Rocket (hö). Foto: Camilla Torsmarker

Eskilstunaortens RF. LB:2 (hästklass) 2*. Seger med 67.33% för Åsa Johnsson – Zander’s Positano (val f-12 hos Annica Zander e Bunowen Paddy u Glaskopf Grey Joanna e Frederiksminde Hazy Marvel). Kat D som tävlar bland storhästar. Den andra rosetten är för segern i Agrias Guldcup. En tävling för ekipage från Södermanland, där kvalen har ridits under våren.

Tågarpsortens RF. WE LA:1. Totalseger i klassen på 28p, med bla fina dressyrpoäng 76.80% för Jennie Rosewall – Shantee Lad (val f-12 e Cornarone Hazy Lad – Ashfield Romeo) Det blev även silver i Skånska Mästerskapen. Shantee Lad är kat D.

Vä: Zander’s Positano. Foto: Ylva Sjödin
Hö: Shantee Lad (till höger): Foto: Privat

Luleå RK. LC:1 kat C. Olivia Bergenstråle – Ceileóg Sleibhé (val f-15 e Coosheen Stormboy – Shadow’s Dun) på 6:e plats med 62.40%. Kat D. Vinst och 74.07% till Alva Bjuhr – Dun Sunrise (val f-12 e Rosscon Sunrise – Lehenagh Lad). På 2:a plats med 72.40% Ida Ökvist – Lusmagh Flower (sto f-12 e Rosscon Sunrise – Rosscastle Fred). Fin ridskolehäst hos Luleå RK. Elin Hansén – Grennan Finn One (val f-11 e Grennan Timmy – Robe Thunder Dun) på 5:e plats med 66.85%.

LB:1 kat B/C vanns av Nora Bjuhr – Golden Dream (val f-10 hos Sara Liew e Sjödalens Magnet u Lisette e Dale Haze) 71.96%. Kat D vanns av Wilma Engström – Thunder of Steel (val f-11 hos Martina Rogö e Starrhult Bossanova u Rollexia e Rolls Royce) med 70.71%. På 2:a plats med 70% Alva Bjuhr – Dun Sunrise. Delad 5:e plats 68.75% till Moa Gard – Star Buachaill (val f-12 e  Gwennic de Goariva – Dark Edition), och Maja Sandahl – Moydrum Melody (sto f-13 e Templebready Fear Bui – I Love You Melody). Det ser ut som himlen brinner, men det är bara solen. LA:1 kat C vanns av Nora Bjuhr – Golden Dream med 69.02%.

Vä: Moydrum Melody. Foto: Katarina Sandahl
Hö: Thunder of Steel, Foto: Helén Engström

Vä: Lusmagh Flower. Foto: Moa Ökvist
Hö: Dun Sunrise (vä) & Golden Dream (hö). Foto: Åsa Bjuhr

Gislaved-Anderstorps RK. LE bed A kat C. Felfri Madicken Jensen – Ballylee Samara’s Rose (sto f-16 e Slackport Prince – Glencairn Surprice). Första tävlingen för ekipaget. LD kat C. På 3:e plats Alice Ejdehag – Hackett Lilly (sto f-10 e Spiddal Wills Boy – Earl of Newbridge).

LD kat D vanns av Isabella Görsson – Bjennesby Cher (sto f- 10 hos Kerstin Johansson e Rockfield Scarface u Coriona e Värnbergs Orion). På 2:a plats Liam Ahlberg – Kilconly Buachaill (val f-13 e All Smoke – Callowfeenish Buachaill), och på 4:e plats kom Alma Lennartsson – Doon Hillary (sto f-08 e Newgrange Lad – Dunloughan Lad). I LB kat D kom sist nämnda ekipage på 2:a plats, med Ella Magnusson – Mynta Lor (sto f-13 hos börje Hansson e Hagens Zephyr u Loranga Clo e Coosheen Finbarr) på 4:e.

Vä: Doon Hillary. Foto: Emma Lennartsson
Hö övre: Bjennesby Cher. Foto: Jenny Görsson
Hö undre: Hackett Lilly. Foto: Sofia Svensson

Västerviksorten. LC kat B. Vinst till Siri Fernemark – Crystal Boy (val f-04 e Windy’s Boy – Calla Boy). Kat C. Elsa Stark – Edens Kära Lillan (sto f-04 hos Eva M Östergren e Grange Flynn Sparrow u Edens Evita e Holens Ingolf) kom på 3:e plats. Kat D. 3:e plats blev det också för Thea Pantzar – Beechmount Princess Kate (sto f-11 e Doneen Supermatch – Castlestrange fionn). LB kat D vanns av Henny Pettersson – Bjennesby Little Jinder (sto f-15 hos Kerstin Johansson e Vox Pop de l’Aulne u Little Tracy e Värnbergs Orion).

Vä: Crystal Boy. Foto: Christine Lundin
Hö: Edens Kära Lillan. Foto: Annica Stark

Vä: Beechmount Princess Kate. Foto: Ebba Pantzar
Hö: Bjennesby Little Jinder. Foto: Fredrika Pettersson

Hamre RK. LD kat D. 2:a plats till Kajsa Forsgren – Bawn Warrior (val f-12 e Dunloughan Scot – Aran Flight). LC kat C vanns av Ronya Molander – Bean An Réalta An Iarthair (sto f-12 e Kippure Cossack – Streamstown Larry). På 3:e plats Milly Markeby-Redén – Currabawn Honey Bee (sto f-09 Gwennic de Goariva – Aran Flight). Kat D vanns av Märta Wallin – Loughnageer Pauline (sto f-12 e Sillogue Maximus – Rory Rasputin, med Tuva Führ – Orchard Silver Rocket (val f-14 e Glenayre Silver Fox – Celtic Bobby Sparrow) på 3:e plats. På 5:e plats Alma Bäckström – Fanad Tracy (sto f-10 e Ballybaun Robuck – Ashfield Romeo). Kat D av B. Felfri runda för Tyra Norström – Cuba Blue (val f-17 e Gwennic de Goariva – Monaghanstown Fionn). LB kat C vanns av Ronya Molander – Bean An Réalta An Iarthair.

Vä: Fanad Tracy. Foto: Therese Carlsson
Hö övre: Orchard Silver Rocket. Foto: Jenny Führ
Hö undre: Bawn Warrior. Foto: Cecilia Forsgren

Hamres lag kom 2:a i finalenomgången PAS div II, och segrade i totalen. Julie Melin – Gentian Jazz (f-15 e Currachmore Cashel – Mallmore Earl). Hamres lag Astrid Jansson – Cúilín Lios (val f-09 e Beagh Lad – Ashfield Jovial Joker) red i laget, och båda red även i segrande dressyrlag från Hamre RK förra helgen.

Gentian Jazz (vä) & Cúilín Lios (hö). Foto: Jenny Hedre Melin

Nykyrka RK. LE CR. kat D. Felfri runda för Nellie Andersson – Forest View April Pride (sto f-16 e Dinger – Castleside JJ). LD kat C vanns av Mollie Nilsson Nordh – Bjennesby Vincent (val f-08 hos Kerstin Johansson e Hagens O’Chief u Tara II e Öxenholm Marble), med Clara Montelius – Silverbridge Pollyanna (sto f-13 e Fenrose Murphy – Lockinge Frederick) på 3:e plats. Kat D. Nellie Douhan – Classic Fionn (val f-10 e Castlestrange Fionn – Kenagh King) på 3:e plats, och Nellie Andersson – Forest View April Pride på 5:e.

LC kat C. Vinst igen för Mollie Nilsson Nordh – Bjennesby Vincent. Vinst också för Clara Nordenberg – Lickeen Storm (val f-07 (e Oisin – Abbeyfort) i kat D. På 4:e plats Alva Hollingworth – Paddy’s Last (val f-04 e Castlestrange Fionn – Dangan Dun).

Vä: Bjennesby Vincent. Foto: Anette Nord
Hö: Lickeen Storm. Foto: Jenny Nordenberg

Åsebo RS. LD kat C. På 3:e plats Louise Hägglund – Leine Reídh (val f-12 e Garryhinch Finn – Drimcong Owen). Kat D vanns av Smilla Hultby – Golden Bready (sto f-11 e Templebready Fear Bui – Song of Freedom). LC kat C. 3:e plats till Lina Thorslund – Donegreagh Turlough (val f-11 e Donegreagh Cuaifeach – Lehenagh Lad).LB kat D. LB kat D. Hermine de Geer – Derinoghran Kestrel (val f-09 e Charleville Lad – Carra Cashel) på 2:a plats. LB avd B. Anna Stenberg – Derryveeney Cindy (sto f-17 e Glencarrig Prince – Crusheen Comet). Felfritt ungponnyekipage.

Vä: Golden Bready. Foto: Peter Bäckman
Hö: Derinoghran Kestrel. Foto: Sofia Lundberg

Sundsvalls RK. Lördag. LD bed A. Kat D avd B. Felfri ritt för Selma Näslund – Shadows C Surprise (val f-17 hos Lena Grannas e Shadow’s Dun  u Park Coco e Ashfield Festy).LC kat D. På 5:e plats Hedvig Halvarsson – Edens Molly (f-08 hos Eva M Östergren e Frederiksminde Hazy Chance u Stockmossens Bona e Möllans Castro). Kat D avd B. Selma Näslund – Shadows C Surprise var felfria igen.

LB kat C. 5:e plats till Natalie Fichera – Blackwoodland Jackdaw (val f-08 e Gurteen Paddy – Moy Hazy Cove). Kat D. Molly Ingmarsson – Oatfield Thunder (val f-12 e Robe Earl – Thunderball) på 2:a plats, med Ängla Stålnacke – Belclare Paddy (val f-13 e Camber Paddy – Fairyhill Fort) på 4:e, och Stella Eriksson – Ballyerk Oisin (val f-15 e Creaga Hero – Clonfert Boy) på 6:e plats.

Vä: Shadows C Surprise. Foto: Maja Lilja
Hö: Blackwoodland Jackdaw. Foto: Linda Fichera

LA kat D vanns av Love Laine – An Gadaí Álainn (val f-06 e Moy Johnny’s Pride – Prince of Thieves), med Molly Ingmarsson – Oatfield Thunder på 3:e plats. Msv B kat C vanns av Emmy Lundberg – Balleygraney (val f-11 e Garryhinch Finn – Chocolate Buttons).

Söndag. LC kat D vanns av Ella Bylund – Lissroe Jamie (val f-11 e Glencarrig Prince – Windy’s Boy), före Wilma Kjellin – Coolfin Precious Prince (val f-16 e Caherlistrane Prince – Maam Hero) på 3:e plats.

LB kat C. 3:e plats till Wilma Björnsdotter – Paul’s Star (sto f-09 e Currachmore Cashel – Westside Mirah). LA kat C. 2:a plats till Emmy Lundberg – Balleygraney. Kat D. På 4:e plats Stella Eriksson – Ballyerk Oisin.

Vä: Oatfield Thunder. Foto: Monicka Nordin
Hö: Ballyerk Oisin. Foto: Anna Andersson

Ölands RF. LC+ kat D. Alma Johansson – Lissane May (sto f-12 e Dancing Tego – Longstone Silver Shadow) på 2:a plats. LB+ kat C vanns av Alicia Larsson – Summerhill Robe Lisa (sto f-13 e Robe Thunder Dun – Castlestrange Fionn).

Vä: Lissane May. Foto: Rikard Johansson
Hö: Summerhill Robe Lisa. Foto: Johan Larsson

Grevagårdens RF. LD kat D. Cajsa Hermansson – Sallins Fred (val f-10 e Canal Fred – Drumclounish Davog) vann, och på 2:a plats kom Wilma Duckman – Monroe Kate (sto f-10 e Creemully Western Melody – Coosheen Thyme). LC kat C. 2:a plats till Nellie Hansson – Admoran Admiral  (sto f-04 e Cong Admiral – Ashfield Stormy Sparrow). Kat C avd B. Felfri ritt för Ida Erbro – Lisross Archer (val f-17 e Moonwalker – Robe Thunder Dun), som var på Grevagården för att reka lite inför ungponnyfinalen i vecka 44. Premiären inomhus gick alldeles utmärkt. En felfri runda blev det. Lite godis efteråt uppskattades.

Vä: Sallins Fred. Foto: Pia Hermansson
Hö: Lisross Archer. Foto: Hanna Erbro

LB med inverkans DM för Västergötland. Kat C. På 5:e plats med 48.5p Christoffer Carlsson – Cleggan Bay Dolly (sto f-11 e Newtown Moll’s Pride – Bobby Sparrow Blue). Kat D vanns av Cornelia Ohlin – Bjennesby Fergi (sto f-07 hos Kerstin Johansson e Poetic Justice u Hagens Ninnie e Värnbergs Orion) med 49,5p. Klara Karlsson – Highburren Grace (sto f-14 Golden Glint – Oisin) på 3:e plats 48.8, och på 4:e med 48.2p Tilda Lundqvist – Sandymount Bentley (val f-13 e Ross Fear Bui – Moyvoon Star), som tog bronset i DM, då 3:an inte var från distriktet. På 7:e plats 46.3p Alicia Salén – Killea Lone Lark (val f-14 e Rathmorragha Lark – Seafield Silver Dun), och på 8:e med 46.2 p. komTilda Lundstedt – Lowerybane Diamond (val f-09 e Mac’s Lad – Aran Brown Bomber).

Vä: Sandymount Bentley. Foto: Privat
Hö: Roadside Barney. Foto: Emilia Piscator

LA Kat D. 3:a plats till Emilia Piscator – Roadside Barney (val f-10 e Rosscon Castle King – Thunderball), hemmehörande i Örebro. På 4:e plats Cornelia Ohlin – Bjennesby Fergi, som därmed tog bronset. Två DM-medaljer samma helg således. Jag kan tro att sonen Bjennesby Axwell är mäkta stolt över sin mor.

Bjennesby Fergi. Foto: Linda-Mari Ohlin


Tack alla som bidrar med bilder för ett levande tävlingssvep! Fortsätt skicka in! Antingen via
Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Bilder inkomna under kvällen måndagar garanteras plats. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte specifikt har givit sitt tillstånd att dela med 3:e part (=SCS). Gäller även köpta bilder.

Skicka helst bilderna obeskurna och gärna i orginal. Då blir det lättare att anpassa dem till rätt format.

Author: Tavlingssvep