Tävlingssvepet vecka 39

Tre prydligt uppställda Connemaror. De ingick i laget som vann totalen av PAS div IV dressyr i Västmanland. Vilka de är framgår lite längre ner i inlägget. Mästerfotograf: Jenny Hedre Melin.


Malmö RK. LB:1 vanns av Elin Wadgren – Grove Buachaill (val f-10 e Kilmore Diamond – Coral Lad) med 69.64%. FEI inledande program. 2:a plats av 17 startande och finfina 71.71% till Ronja Kardos – Nice One (val f-10 hos Sara Liew e Sjödalens Magnet u Shanna e Rolls Royce).

Vä: Nice One. Foto: Camilla Axelsson
Hö: Grove Buachaill. Foto: Madeleine Vadgren

Botkyrka RS. LB:1 RÅ16. Seger med 72.32% för Vida Nordling Pettersson – Holmtebo Noula (sto f-09 hos Johan & Elisabeth Ljungstorp e Starrhult Bossanova u Holmtebo Nimble e Hagens O’Cheif).

Holmtebo Noula. Foto: Mimi Nordling

Växjöortens FK. LB:1 kat D. 66.25% och vinst till Emma Wilén – Mo Mhúirnín (sto f-12 e Glencarrig Oscar – Cloonisle Cashel). 

LB:3 (hästklass). 2:a plats med 65.96% till Evelina Hagehed – Clonlee Silver Diamond (val f-10 e Kilmore Diamond – Royal Atlantic Star). Kat D som gästspelar bland storhästar.

Vä: Mo Mhúirnín. Foto: Carolin Wilén
Hö: Clonlee Silver Diamond. Foto: Privat

Stora Ekeby RK. Förra helgen var det tre Connemaror i laget från Hamre RK. Trots att en av dem inte kunde vara med den här gången, var de ändå tre stycken. I den ordning som de står på vinjettbilden: Astrid Jansson – Cúilín Lios (val f-09 e Beagh Lad – Ashfield Jovial Joker), Julie Melin – Gentian Jazz f-15 e Currachmore Cashel – Mallmore Earl), och Freja Gradian Lövgren – Killaguile Jack the Lad (val f-11 e Cornarone Hazy Lad – Carraig Éibhir). Bäst individuellt lyckades Julie Melin – Gentian Jazz. De tog 4:e plats i LC:1 (bed enligt dressyrryttartest). 80% och poäng 8-8-8-8.

Vä: Gentian Jazz. Foto: Jenny Hedre Melin
Hö övre: Cúilín Lios. Foto: Alva Bontén
Hö undre: Killaguile Jack the Lad. Foto: Jessica Löwgren

Mälardalens Distansryttarförening. TE 50. In på 4:e plats Jessica Lander – Juni (sto f-16 hos Alice Filipsson Shaw e Bränntomts Garfield u Lidens Amourette e Uranus). De fick även mottaga SvRF distanstrippelrosett för att ha genomfört tre godkända tävlingar i år. Juni är i nuläget några cm över ponnymått.

Juni. Foto: Jonas Lander

Gävle RS. Fredag. LC kat D. 2:a plats till Nova Setterlind – Santa Ciara (sto f-12 e Martin Phaidin Nhoir – Derrigragh Robin).

Lördag. LC kat D. På delad 2:a plats Meja Maltanski Hedberg – Bawnabraher Bosun (val f-13 e Templebready Bo’Sun – Captain Miller), och Esther Berg – Kiltiernan Boy (val f-15 e Coral Gold – Glenvalley Grey).

Söndag. LB kat D. Julia Hedlund – Most Wanted Mowgli (val f-12 hos Cornelia Randow e Idholmens Matador u Because e Lofty Roderic) red till sig blå rosetter i LB och LA (kat D).

Vä: Santa Ciara. Foto: Madelene Setterlind
Hö: Kiltiernan Boy. Foto: Mats Berg

Vä: Bawnabraher Bosun. Foto: Johanna Hedberg
Hö: Most Wanted Mowgli. Foto: Åsa Hedlund

Södertälje RK. LC kat D. På 3:e plats Hermine de Geer – Derinoghran Kestrel (val f-09 e Charleville Lad – Carra Cashel). LB kat C vanns av Ida Fridén – Springview Mistique (sto f-08 e Glenayre Mystical Bobby – Black Dandy). 2:a plats till Meja Demburg – Prosperous Rose (sto f-08 e Maghera Fadda Lad – Glenayre Silver Fox), med på 3:e Thea Gråberg – Höryda Joy’s Sunshine Pearl (sto f-08 hos Katja Stenberg e Calvin Klein u Hagens Joy e Värnbergs Orion). Kat C avd B. Felfritt för Celie Eckers Olssen – Highburren Bart (val f-17 e Golden Glint – Oisin), och kvalad till SvRF Ungponny.

Vä: Highburren Bart. Foto: Amanda Eckers
Hö: Springview Mistique, Foto: Elin Thordeman Fridén

LA kat D. 4:e plats till Vendela Juneheim – Castlequarter (val f-08 e I Love You Melody – Abbeyleix Owen), och på 5:e Tove Odensten – Poetry Slam (val f-06 hos Anne Paterson e Poetic Justice u Cuffesgrange Falcon e Dunlewey Sonny Jim). Msv B kat D. På 2:a plats Saga Gunnarsson – Anthony’s Pride (val f-13 e Knockillare Tomás – Ardavinna Andy).

Vä: Poetry Slam. Foto: Emma Odensten
Hö: Anthony’s Pride. Foto: Pernilla Gunnarsson

Billdals RK. LD kat C vanns av Othilia Josefsson – Ballinaclough Cascarda (sto f-12 e Crosskeys Rebel – Frederiksminde Hazy Match). LD kat D. På 3:e plats Alessia Paris – Shanvoher Proud Lad (val f-14 e Bunowen Bobby – Mac Owen), och på 4:e Maya Lind – Black Delight (val f-12 e Black Shadow – Garryhinch Finn).

LC kat C vanns av Isabelle Enochsson – Tasty Sunset (sto f-13 e Tasty Pride – Island Lad), och kat D vanns av Isa Säterborn –  Carga Princess (sto f-13 e Murvey Chelton – Lusmagh Rebel). På 3:e plats Melissa Glimtén – Craic of Dawn (sto f-12 e Celtic View – C.V. Cashel), och på 7:e kom Tuva Lindeberg – Donegreagh Fifi’s Memory (sto f-12 e Donegreagh Cuaifeach – Lintavon Tempest). Kat D avd B. Felfri runda för Louisa Schöldström – Trá Bhain Maidhcí (val f-17 e Trá Bháin Ceileóg – Moy Johnny’s Pride).

LB kat C. Linnea Kullberg – Lucey (sto f-10 e Fiona’s Man – Calla Boy) på 3:e plats. Kat D vanns av Casper Kinde Ljungh – Kilmurray Owen (val f-04 e Rynn Richard – Abbeyleix Owen), med Bella Saarinen Rudh – Castlemadden Corr Réisc (val f-14 e I Love You Melody – Moy Hazy Cove) på 4:e plats. Emma Sunnervall – OMS Coppindell ( val f-12 e Dexter Leam Pondi – Templebready Fear Bui) på 6:e plats. I kat D avb B red Ewelinn Sundén – Clonberne Ted (val f-15 e Silver Shadow – Laerkens Cascade Dawn) felfritt.

Vä: Ballinaclough Cascarda. Foto: Therese Josefsson
Hö: Carga Princess. Foto: Johanna Säterborn

Vä: Trá Bhain Maidhcí. Foto: Sara Schöldström
Hö: Clonberne Ted. Foto: Linn Sundén

Ronneby RF. LC kat D. 3:e plats till Cornelia Andersson – Ballylee Misty Boy (val f-11 e Coral Misty’s Comic – Corrib Prince). LB kat C vanns av Emilia Torstensson – Highburren Gentian (sto f-13 e Golden Glint – Oisin), och i kat D kom Cornelia Andersson – Ballylee Misty Boy på 4:e plats. Kat D avd B. Amanda Thagesson – Castlemadden Giusaí (sto f-16 e I Love You Melody – Rosscastle Fred), och Amanda Eliasson – Clough Rae Twiggy (sto f-17 e Oisin Aerach – Gurteen Paddy). Ungponnyekipage som båda var felfria.

Vä: Clough Rae Twiggy. Foto: Jenny Eliasson
Hö: Castlemadden Giusaí. Foto: Privat

LA kat C. 2:a plats till Emilia Torstensson – Highburren Gentian. Kat D avd B. Lovis Lundblad – Gevas Halifax (val f-16 hos Eva Svensson e Vox Pop de l’Aulne u Gevas Lady Henessy e  Ashfield Cathal Crobdhearg) red felfritt, och är nu klara för SVRF ungponny.

Vä: Gevas Halifax. Foto: Pernilla Lundblad
Hö: Highburren Gentian. Foto: Åsa Torstensson

Falbygdens HFS. LD kat D vanns av Emelie Stjerna – Birchgrove Magic (val f-14 e Templebready Bo´Sun – Walstead Cartier). På 2:a plats Tyra Isidorsson – Willow Bradlieve (val f-10 e Bradlieve Delight – Burren Rocket), och Ella Hörnqvist – Ballynoonagh Jolly Jake (val f-11 e Castleside JJ Junior – Robin Hood) 3:a.

LC kat C. 3:e plats till Julia Glasell – Funny Type (val f-03 hos Karin Larsson e Rooar u Titti Boo e Holens Ingolf). Ekipaget ingick i laget från Trollhättans SR som vann PAS div II omg 2. I kat D kom Cajsa Hermansson – Sallins Fred (val f-10 e Canal Fred – Drumclounish Davog) på 3:e plats.

LB kat D avd B. Ludvig Ohlin – Bjennesby Ingrosso S1 (hin f-17 hos Frida Molin & Kerstin Johansson e Vox Pop de l’Aulne u Bjennesby Loreen e  Poetic Kelly) red felfritt, och är därmed klara för SvRF Ungponny.

Vä: Willow Bradlieve. Foto: Anna Isidorsson
Hö: Funny Type. Foto: Petra Glasell

Vä: Sallins Fred. Foto: Pia Hermansson
Hö: Bjennesby Ingrosso. Foto: Linda-Mari Ohlin

Strängnäs RF. LC kat C avd B. Alva Ek – Noomi (sto f-18 hos Hans Israelsson e Aramos Luxor u Smilla e Calvin Klein) red felfritt. Lite kuriosa. Ryttarens mamma fick Noomis mormors mor Jasmine II RC 674 (f-78 e Nice n’Easy u Tisslinge Heydi) i gåva när hon fyllde nio år.

LB kat D avd B. Felfritt också för Linda-Mari Ohlin – Bjennesby Axwell S1 (hin f-17 hos Paulina Johansson e Vox Pop de l’Aulne u Bjennesby Fergi e Poetic Justice).

Vä: Noomi. Foto: Lotta Ek
Hö: Bjennesby Axwell. Foto: Linda-Mari Ohlin

Salaortens RF. LD kat C. På 2:a plats Louise Hägglund – Leine Reídh (val f-12 e Garryhinch Finn – Drimcong Owen). Kat D vanns av Märta Wallin – Loughnageer Pauline (sto f-12 e Sillogue Maximus – Rory Rasputin), med Kajsa Forsgren – Bawn Warrior (val f-12 e Dunloughan Scot – Aran Flight) på 2:a plats, och Smilla Hultby – Golden Bready (sto f-11 e Templebready Fear Bui – Song of Freedom) på 3:e. Matilda Daun – Holmtebo Spirit (sto f-13 hos Johan & Elisabeth Ljungstorp e Gurteen Paddy u Holmtebo Sinead e Hagens D’Arcy) på 5:e plats, och Tilda Lestander – Kilrateera Queen (sto f-15 e Glencarrig Joe – Tynagh Miller) 6:a.

Vä: Golden Bready. Foto: Peter Bäckman
Hö: Holmtebo Spirit. Foto: Helene Daun

Vä: Kilrateera Queen. Foto: Petra Lestander
Hö: Coleman Rock. Foto: Anna Eskilsson

LC kat C. 3:e plats till Milly Markeby-Redén – Currabawn Honey Bee (sto f-09 Gwennic de Goariva – Aran Flight). I kat D blev det seger igen för Märta Wallin – Loughnageer Pauline, med Smilla Hultby – Golden Bready på 2:a plats, och Emmeline Eskilsson – Coleman Rock (val f-13 e Tulira Robuck – Gowna Bay) på 3:e. LC kat avd B. Jasmine Edh – Beacon Tango (val f-16 e Glenayre Silver Fox – Earlson) red felfritt.

Vä: Currabawn Honey Bee. Foto: Ida Markeby Redén
Hö: Loughnageer Pauline. Foto: Maud Wallin

Skabersjö RF. LB kat C. På 2:a plats med en till synes i rasande fart kom Marlene Rovina – Glenkyle Hazel (sto f-08 e Glenkyle Dancer – Lehenagh Lad).

Eriksmåla RK. Hästklass 0.90. 3:e plats tlll Sara Karlsson – Touchwood Rebel (val f-10 hos Lena Carlsson e Touchwood Winston u Connie e Nice-n’-Easy). Rebel är över ponnymått 155 cm.

Vä: Glenkyle Hazel. Foto: Fredrik Lindros
Hö: Touchwood Rebel. Foto: Lena Carlsson

Tämta RK. LD kat D vanns av Liam Ahlberg – Kilconly Buachaill (val f-13 e All Smoke – Callowfeenish Buachaill). LD kat D avd B. Astrid Thede – Redpark Lacey (sto f-17 e Fairyhill Paddy – Drymills Bridgeboy). Felfritt ungponnyekipage.

Vä: Kilconly Buachaill. Foto: Ida Ahlberg
Hö: Redpark Lacey. Foto: Malin Thede

LC bed A:1a vanns av Smilla Skönvall – Ardgaineen Temple Bready (val -15 e Clifden Silver – Oisin). De ingicket även i laget som vann PAS div II omg 2. LC kat D vanns av Thea Krok – Glenicmurrin Boy (val f-07 e Moy Johnny’s Pride – Annilaun Oscar).

Vä: Ardgaineen Temple Bready. Foto: Katarina Skönvall
Hö: Glenicmurrin Boy. Foto: Pamela Krok

Grums RK. LC kat D vanns av Annie Andersson – Slieve Bloom Dorris (sto f-13 e Brock Lodge Buster – Castlestange Fionn). En ⭐ för den fina bilden!

Slieve Bloom Dorris. Foto: AnnLouise Filipsson


Tack alla som bidrar med bilder för ett levande tävlingssvep! Fortsätt skicka in! Antingen via
Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Bilder inkomna under kvällen måndagar garanteras plats. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte specifikt har givit sitt tillstånd att dela med 3:e part (=SCS). Gäller även köpta bilder.

Skicka helst bilderna obeskurna och gärna i orginal. Då blir det lättare att anpassa dem till rätt format.

Author: Tavlingssvep