Tävlingssvepet vecka 26

På vinjettbilden Alma Nord-Jansson och Knock Ash som debuterade i CCNP1*, och tog hem segern efter en klockren terrängritt. Foto: Gerd Eriksson (2021).


Väsby RK 2*. CCNP1*. Alma Nord-Jansson – Knock Ash (val f-14 e Garryhinch Finn – New Beginning). Dressyr 60.23% (straff 39.8). Ett ner i banhoppningen. Total straff 43.8.

P90. På 3:e plats Ehlin Dyphlin – Active Buck (val f-11 e Tempo Active Atlas – Coolough Cashel). Dressyr 63.40% (straff 36.6). Total straff 40.6.

P80 14-20 (klass 12A). 4:e plats till Sara Forslund – Ballyerk Dude (val f-12 e Clonfert Boy – Ballinaboy Tom). Dressyr 61.40% (straff 38.6). Total straff 38.6.

P70 14-20 (klass 10) vanns av Stella Eklund – OMS Aragon (val f-07 e Rory Rasputin – Glencarrig Prince). Dressyr 65.87% (straff 34.1). Total straff 34.1. på 3:e plats Blenda Sjöberg – Pallas Cascade (sto f-06 e Laerkens Cascade Dawn – Westside Fred). Dressyr 59.78% (straff 40.2), Total straff 40.2).

P70 14-20 (klass 10B). 3:e plats till Klara Hägglund – Jackson’s Dan (val f-98 e Murphy Rebel – Thunderball). Dressyr 59.35% (straff 40.7). Total straff 40.7.


RK Styringe Stall 2*. P70 14-20. På 2:a plats Miranda Bruce – Cinn Mhara Jack (f-10 e Kippure Cashel –  Moy Johnnys Pride). Dressyr 68.91% (straff 31.1). Total straff 34.3.

P80 14-20. 3:e plats till Elin Hahn – Donegreagh Prionsias (val f-09 e Donegreagh Cuach Na Scamaill – Lehenagh Lad). Dressyr 68.80% (straff 31.2). Total straff 33.6.

P90 vanns av Emelie Torsmarker – Annaghmore Mick (val f-10 e Killyon King – Island Lad). Dressyr 70.00%. (straff 30.0). Total straff 30.0. På 2:a plats Tilda Syrén – Lisrua Robbie (val f-13 e Coral Misty’s Bobby – Coral Ross). Dressyr 69.20% (straff 30.8). Total straff 34.8.


Lurbo RK 2* (mitt i veckan). Debut i LA:1 (kat D) och seger direkt med 68.06% Stella Eklund – OMS Aragon (val f-07 e Rory Rasputin – Glencarrig Prince). Som fortsatte med fälttävlan på söndagen…

Lunds Civila RF 1*. LC:2 kat D vanns av Thea Lövquist – Edmondstown Lad (val f-12 e Funambule II – Liscaninane Boy) med 67.66%.


Ronneby RF 3*2*1 LB:2 (hästklass). På 3:e plats med 63.16% Ida Snaar – Currower Giant (val f-12 e Ox View Paddy – Aran Flight). Höjd över havet 155 cm.

LA:1 vanns av Linn Jonasson – Ardnagrath Sparrow (val f-11 e Gwennic de Goariva – Ashfield Plover) 67.77%. Debut i LA:P1 med fina 66.44%. Ponnyn ser lite moloken ut. Han tyckte nog att det hade varit värt en rosett fast de var oplacerade.


Christinehamns RK 2*1*. LB:1 (hästklass). Seger 66.96% till Elvira Skager – Beechmount Bailey (val f-13 e Dooneen Supermatch – Castlestrange Fionn). En stor herre på ca 158 cm.

Torsåkers HIF 1*. LB:1 (hästklass) 3:e plats till Mikaela Ellesjö Kauppinen – Wal’s Chalmer (val f-10 hos Märit & Helen Walfridsson e Hagens Zephyr u China Girl e Janus) 64.46%. Kat D bland storhästar.


Gripens RF 3*2*1*. Julia Hugosson – Moscow Flyer (sto f-14 e Tullymore Dew – Moy Hazy Cove) tog hem meetingpriset i LC kat C efter två segrar och en 2:a plats. Toppnotering 67.40%.

Alva Andersson – Rathvaldron Frank (val f-13 e Charleville Lad – Woodbrook Cognac) tog ett par placeringar i LB:1 med en 2:a plats 67.67% som topp. De var också precis utanför placering på i en LB:1 med 69.10%. Tillsammans gav det 3:e plats i meetingpriset LB kat D.


Föreningen Mantorpsryttarna 2*1*. LA:1 kat D. 2:a plats och 65.13% till Frida Hahn – Padriano (val f-05 hos Renée Dahlén Taylor e Poetic Justice u Windy’s Way e Dunlewey Go Charlie Go).

Skedala RK 1*. LB:1 kat C vanns av Alice Karlsson – Tullynavin Ben (val f-12 e Carra Cashel – Rosscastle Fred) med 65.89%.


Tingsryds R o KK 2*. Nelly Liljegren – Bjennesby Robyn (f-11 hos Kerstin Johansson e Rockfield Scarface u Bjennesby Fergi e Poetic Justice) tog 2:a plats i LB. På sonen Pop Corn (val f-15 hos Hannah Pettersson e Vox Pop de l`Aulne u Bjenesby Robyn) red Nelly Liljegren in på 4:e plats i LC kat C.

Bjennesby Robyn och Pop Corn. Foto: Anna Liljegren

Systrarna Mattsson fick dela ponny i helgen, pga av att deras ungponny hade en liten sexårskris och ville hellre vara hemma. I LC kat D fick Klara – Corleone II (val-12 hos Marina Pettersson e Poetic Kelly u Coriona e Värnbergs Orion) en vit rosett, och en CR-rosett i LD. Lovisa vann en LB, och kom 3:a i en LA.

Nova Kling Wrethander – Heatherview Rockey (val f-15 e Caherlistrane Bay – Corrib Prince) placerade sig i två LB (kat C) under meetinget. 6:a i den ena och 3:a i den andra.

Alice Björk Sjöberg – Non Stop LS (val f-15 hos Anielle Björk e Vox Pop de I’Aulne u Hörydas Nathalie e Calvin Klein) tog 4:e plats i LA kat C.


Dagstorpsortens RF 2*. 0.90 avd B. (hästklass). Frida Persson – Longstone Corha’s Rebel (sto f-16 e Altair Justice – Castleside JJ) red felfritt.

Rekasta RS 2*1*. 1.00 (hästklass). Seger till Agnes Grönberg – Abbeyside Lucky (val f-10 e Crannard Joker – Mervyn Pookhaun). Ekipaget dubbelnollade även i 1.10 (utanför placering, och målet är därmed nått så långt. De har nu kvalat in till Riksmästerskapet för children i vecka 31.


Härnösands RK 3*2*1*. Selma Näslund – Shadows C Surprise (val f-17 hos Lena Grannas e Shadow’s Dun  u Park Coco e Ashfield Festy) gick två felfria rundor i LD bed A.  

LB kat D. På 2:a plats Ylva Richardsson – Brookfield Freddie (val f-12 e Rosscon Sunrise – Tulira Robuck). Ekipaget vann även LA kat D.

LC kat D vanns av Ella Bylund – Lissroe Jamie (val f-11 e Glencarrig Prince – Windy’s Boy), med Linnea Seittu – Corn Lad (val f-09 e Ferdia – Loobeen Larry) på 3:e plats.


Nyckelryttarna 1*. Mollie Nilsson Nordh – Bjennesby Vincent (val f-08 hos Kerstin Johansson e Hagens O´Chief u Tara II e Öxenholm Marble) dubbelsegrade i LD och LC kat C. Det är inte smutsfläckar han har på halsen, utan en sk somatisk mutation ”när skimmelgenen glömmer bort att skimla av”. Elise Brimalm – Buachaill Bothar Bui (val f-05 e Earl of Newbridge – Fort Dara) vann LD kat D.


Vingåkers RF 2*1*. Fredag. LD kat D vanns av Emma Lihv – Stripe Fear Bui (val f-11 e Templebready Fear Bui – Crannard Joker). På 4:e plats Karin Edberg – Ballyerk Joey (val f-11 e Joyces Cuckoo – Clonfert Boy).

Lördag. LD kat D vanns av Maja Bohlin – Drumcave Lightening (val f-11 e Coral Bambi – Corrib Prince), med Astrid Nordström – Rynn Emperor (val f-09 e Rynn Richard – Moy Johnny’s Pride) på 2:a plats. På 4:e och en till röd rosett blev det för Karin Edberg – Ballyerk Joey. LB kat C vanns av Christoffer Carlsson – Cleggan Bay Dolly (sto f-11 e Newtown Moll’s Pride – Bobby Sparrow Blue).

Söndag. LC kat D vanns av Emma Lihv – Stripe Fear Bui. På 2:a plats Maja Bohlin – Drumcave Lightening. LA kat C. På 2:a plats Christoffer Carlsson – Cleggan Bay Dolly. LA kat D vanns av Emilia Liljeberg – Corrohoe Jewel (sto f-10 e Murphy’s Oscar – Slaney).


Skedala RK 2*1. LC kat C avd B. Felfritt för Maxine Vikström – Ballylee Samara’s Rose (sto f-16 e Slackport Prince – Glencairn Surprice). I LB bed A:1a red Maxine Vikström – Day Dreamer Star (val f-16 e Ross Fear Bui – Loughmór Macdara Óg) in på 2:a plats (kat C).


Söderhamnsortens RF 2*1*. Fredag. LC kat C avd B. Moa Wahlén – Dinnys Queen (sto f-17 e Killaspic Dun – Streamstown Mickey), och i kat D avd B Emelie Torstensson – Zorro’s Melody (val f-16 e Derryveeney Lad – I Love You Melody).

LB kat C. På 3:e plats Tindra Palmér – Munsboro Highlander ex Highfield Melody (val f-16 e I Love You Melody – Gwennic de Goariva).

Lördag. LC kat C avd B. Moa Wahlén – Dinnys Queen felfri igen. LC kat vanns av Saga Lothström – Glendun Lad (val f-03 e Moyans Little Monkey – Murphy Rebel).

LA kat D vanns av Emma Örnebring – Carnakilly Finn (f-11 e Dexter Leam Pondi – Castleside JJ)

Söndag. LD+ kat D. 4:e plats till Saga Lothström – Glendun Lad.

LC+ kat C På 2:a plats Fanny Bergman – Holmtebo Yummy (sto f-11 hos Elisabeth & Johan Ljungstorp e Hagens D’Arcy u Hageens Yanine e Callowfeenish Mairtin). Foto från en tävling för ett par veckor sedan. LC+ kat D. 2:a plats till Moa Wahlén – Lissroe Sinead (sto f-12 e Glencarring Knight – Windy’s Boy)

LB+ kat C. På 2:a plats Tindra Palmér – Munsboro Highlander. LB kat D vanns av Emma Örnebring – Carnakilly Finn. Sist nämnda ekipage vann även meetingpriset kat D.


Föreningen Storbyns Ryttare 3*2*1*. Fredag. LD kat C avd B. Moa Lööv – Lahinch Fairytail (sto f-18 e Lehid Canal Prince – Windy Day). Felfri ungponny i sin andra start. LD kat D. På 3:e plats Anna Ericsson – Bohey Larry (val f-07 e Glenayre Silver Fox – Thunder Bay), med Wilma Ahlm – Önnarps Tornado (val f-10 hos Jörgen Folkesson e Backudden Mountain Haze u Önnarps Gloria e Aladdin) på 4:e plats. LD kat D avd B red Jasmine Edh – Beacon Tango (val f-16 e Glenayre Silver Fox – Earlson) felfritt.

LC kat C. 3:e plats till Agnes Jugas – Silfverrose Safira (sto f-11 hos R-M Norin & M Björn e Fredriksminde Hazy Chance u Silfverrose Stjärna e Möllans Crazy). LC kat D. På 2:a plats Smilla Hultby – Golden Bready (sto f-11 e Templebready Fear Bui – Song of Freedom), med Märta Wallin – Loughnageer Pauline (sto f-12 e Sillogue Maximus – Rory Rasputin) på 3:e, och Lina Thorslund – Donegreagh Turlough (val f-11 e Donegreagh Cuaifeach – Lehenagh Lad) på 4:e plats.

LB kat C vanns av Ida Fridén – Springview Mistique (sto f-08 e Glenayre Mystical Bobby – Black Dandy). På 2:a plats Agnes Jugas – Silfverrose Safira, och på 3:e Enya Eld – Landleague Coco (val f-15 e Weststar Sunny – Dooneen Castle). LB kat D. 2:a plats till Felicia Lokar – Oldrock Megan (sto f-08 e Glenayre Silver Fox – Slaney), och Elsa Stjernsten – Doe Bay (f-11 e Kirrin Malichi – Coosheen Callowfeenish Cashel) 3:a.

LA kat D. Felicia Lokar – Oldrock Megan tog här ytterligare en blå rosett.

Lördag. LC kat C vanns av Eline Hägglund – Leine Reídh (val f-12 e Garryhinch Finn – Drimcong Owen). LC kat D vanns av Molly Lindholm – Crossowen Katie (sto f-11 e Illaunurra Lad – Deise Sam Maguire). På 2:a plats Tilda Davidsson Thorwalls – Clifden Hero (val f-00 e Black Dandy – Tulira Corncrake). 4:e plats till Emma Lind – Donghloon Lad (val f-12 e Rosscon Castle King – Ferdia), och på 5:e kom Wilma Gustafsson – Mountdaisy Jane (sto f-14 e Tempo Active Atlas – Quilca Silver).

LB kat C vanns av Enya Eld – Landleague Coco. LB kat D. Julia Hedlund – Most Wanted Mowgli (val f-12 hos Cornelia Randow e Idholmens Matador u Because e Lofty Roderic) på 5:e plats.

Söndag. LB kat C vanns av Ida Fridén – Springview Mistique. LB kat D. 3:e plats till Amanda Westholm – Callowfeenish Swallow (val f-14 e Fiona’s Man – Murphy Rebel). och på 4:e plats kom Vilma Kjersel – Harnell’s Poetic Licence (val f-16 e Poetic Kelly – I Love You Melody).

LA med ackumulator. Kat C. 2:a plats till Ellen Johansson – Star Rose (sto f-10 e Tabragh – Dark Edition). Kat D vanns av Felicia Lokar – Oldrock Megan. I Msv B kat D segrade Enya Styffe – Fionns Pride (sto f-10 e Castlestrange Fionn – Moy Johnny’s Pride).

Fionns Pride. Foto: Maria Styffe


Tack alla som bidrar med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Bilder inkomna under kvällen måndagar garanteras plats. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte specifikt har givit sitt tillstånd att dela med 3:e part (=SCS). Gäller även köpta bilder.

Skicka helst bilderna obeskurna och gärna i orginal. Då blir det lättare för mig att få till dem snyggt.


Author: Tavlingssvep