Tävlingssvepet vecka 12

Fälttävlanspremiär! På vinjettbilden Tilda Andersson och Lisbrack Rose i full fart hos Tågarportens RF. Resultatet från tävlingen ligger längst ner i inlägget. Foto: Kim C Lundin.


Lammhults RK 2*1*. LC:1 kat D vanns av Ebba Hallberg – Bäckagårdens Svea (sto f-08 hos Nanette Lagerkvist e Ashfield Cathal Crobdhearg u Lisette e Dale Haze) med 67.96%. Modern är halvsyster till Lipton (f-86 e Rolls Royce), som hade stora framgångar i dressyr. Rankad bland de tio främsta 1989-90.

LA:P1 kat D vanns av Tilda Allansson – Arda’s Sprinter (val f-07 hos Marlene Näslin e Hagens O’Chief u Backudden Greenwood Haze e Dale Haze) 66.84%. Samma morfar på de båda pållarna.

Spekeröds RK. Para. Profil 39 Junior & Senior. Segrade gjorde Mathilda Persson – Lowis Briar (val f-08 hos Louice Norling e Juno Rory u Merrielegs e Öxenholm Marble Jr).

Lidingö RF 2*. Debut i Msv C:1 för Kristina Swärd – Toorboy Dandy (val f-12 e Derrada Owen – Carrintubber Lad). Kat D som tävlar bland storhästar. 2:a plats med 63.81% blev resultatet.

Botkyrka RS 1*. LB:1 RÅ16. Vinst med 71.42% för Isabella Hedman – T.J (val f-08 e All Smoke – Moyvoon Star). På 5:e plats 66.42% Sophia Pettersson – Derryeighter Merlin (val f-14 e Innellan Condor – Slisneoir).

LB:1 RÅÖ vanns av Tuva Boetsius – Holmtebo Yale (val f-08 hos Johan & Elisabeth Ljungstorp e Hagens D’Arcy  u Hagens Yanine e Callowfeenish Mairtin) med 68.21%. Den andra blågula är för segern med Täby RS lag i div III. I laget red också ovan nämnda Sophia Pettersson – Derryeighter Merlin.

Timrå HSF 2*1*. LD kat D vanns av Ella Bylund – Lissroe Jamie (val f-11 e Glencarrig Prince – Windy’s Boy), med Fanny Lidin Hjort – Claire’s Lucky Lady (sto f-11 e Kilmullen Fionn – Tubber Patrick) på 2:a plats.

LC kat D. Fanny Lidin Hjort – Claire’s Lucky Lady tog en 2:a plats igen. Tuva Lundh – Ashfield Annalex My Drummer Boy (val f-12 e Gwennic de Goariva – Coosheen Callowfeenish Cashel) på 3:e plats, och på 4:e Ylva Ricardsson – Brookfield Freddie (val f-12 e Rosscon Sunrise – Tulira Robuck). 5:e plats till Linda Backberg – Kays Princess (sto f-09 e Corrib Prince – Blue Smokie). LC kat D avd B. Felfri runda för Selma Näslund – Shadows C Surprise (val f-17 hos Lena Grannas e Shadow’s Dun  u Park Coco e Ashfield Festy).

LB kat C vanns av Alice Jonsson – Kilconly Annie (sto f-15 e All Smoke – Glenayre Silver Fox). LB kat D vanns av Ellen Nordberg – Mount Ross Sprinter (val f-11 e Lycon Cong Blossom – Mac Owen). På 3:e plats Elsa Kairenius – Knockbrack Linda (sto f-13 e Dunally Lad – Castleside Tigue).

Falbygdens HSF 2*1*. LC kat C. På 2:a plats Elvira Grip – Champayne Friendly (val f-11 e Mirah’s Oyster Bandit – Woodbrook Cognac), och på 4:e Nellie Hansson – Admoran Admiral  (sto f-04 e Cong Admiral – Ashfield Stormy Sparrow). LC kat D. 3:e plats till Thea Lilja – Gypsy Boy (val f-12 e Coral Misty’s Comic – Tulira Robuck). LB kat C. Sverigeponnyns 3:a Kajsa Johansson – Westcliffs Poetic Blue Sky (val f-09 hos Cathrin Blomqvist Ilyes e Poetic Justice u Meja e Hagens O´Chief) tog här 2:a plats.

Fjälkestads RK 2*1*. LD kat C. 4:e plats till Lovisa Törnqvist – Sun Wind (val f-11 hos Anneli Persson e Touchwood Winston u Sweet Sunflower e Sunshine Boy). LD kat D vanns av Victoria Haak – Tullowcussane Luna (sto f-13 e Currachmore Cashel – Earl of Castlefrench), med Elida Gyding – Ballycastle Cody (val f-15 e Tubber Dew Drop – Caherlistrane Bay) på 2:a plats. Minea Bergqvist – BBS Bobby Brown (val f-14 e Seskin’s Fun Bobby – Ballyard Prince) kom 3:a.

LC kat D. På 3:e plats Victoria Haak – Tullowcussane Luna, och på 4:e Alicia Holmberg Gyllarp – Charlie’s Lite (val f-08 e  Gloves Bobby – Moy Johnny’s Pride). LC kat D avd B. Felfritt för Johanna Holm – Illane Amigo (val f-16 e Ardgaineen Rebel  Cusack), och för Olivia Rosén – Ballyerk Trixie (sto f-17 e Blackmoor Hurricane – Ballinaboy Tom). I LB kat D tog Alicia Holmberg Gyllarp – Charlie’s Lite sin andra röda rosett.

Göteborgs FRK 1*. LE kat C vanns av Algot Svensson – Liscarrow Lad (val f-06 e Derrymore Duncan – Boden Park Finnard). LE kat D. På 3:e plats Joline Sällkvist – Lios Dearg Lucy (sto f-08 e Clonberne Boy – Ferdia).

LD kat C. Blågul rosett igen till Algot Svensson – Liscarrow Lad. LD kat D. Vita rosetter till Emilia Uneus – Parc Bosco (f-11 e Charleville Playboy – Coole Lad), och Joline Sällkvist – Lios Dearg Lucy.

Hallsta RK 3*2’1*. LB kat C avd B. Tindra Palmér – Munsboro Highlander reg Highfield Melody (val f-16 e I Love You Melody – Gwennic de Goariva) red felfritt. LB kat D vanns av Felicia Lokar – Oldrock Megan (sto f-08 e Glenayre Silver Fox – Slaney). Vit rosett till Tilda Davidsson Thorwalls – Clifden Hero (val f-00 e Black Dandy – Tulira Corncrake).

Heby RF vann första omg av div I. I laget red Molly Lindholm – Crossowen Katie (sto f-11 e Illaunurra Lad – Deise Sam Maguire), och Eline Hägglund – Leine Reídh (val f-12 e Garryhinch Finn – Drimcong Owen).

Crossowen Katie (vä) och Leine Reidh. Foto: Linda Eriksson

LA kat D. På 3:e plats Tove Odensten – Poetry Slam (val f-06 hos Anne Paterson e Poetic Justice u Cuffesgrange Falcon e Dunlewey Sonny Jim).

Msv B kat D. Wiggo Bergstrand – Rathcline Buachaill (val f-13 e Killaloe Buachaill Mór – Longstone Silver Shadow) har på kort tid hittat varandra, och den här gången blev det dessutom seger. På 2:a plats Disa Hammarstedt – Deriveur d’Emia (hin f-13 e Dexter Leam Pondi – Caryl de Beauchamp).

Ätrabydens RK 1*. LE bed A kat C. Saga Wåxberg – Marko’s Shadow (val f-17 e Silver Shadow – Maam Hero) red felfritt. LC kat D vanns av Cindie Södervall – Highland Flower (sto f-14 e Ross Fear Bui -Drymills Bridgeboy). LB kat C/D. Isa Säterborn –  Carga Princess (sto f-13 e Murvey Chelton – Lusmagh Rebel) 2:a.

Gislaved-Anderstorps RK 1*. LE bed A kat C. Tuva-Lisa Torstensson – Lidens April Rose (sto f-16 hos Syskonen Filipsson e Hagens O’Chief u Lidens Cam Belline e Countach Campbell), och Signe Hökenklo – Ballyerk Cookie (val f-17 e Rickamore Tattler – Clonfert Boy) var båda felfria.

LD kat C. På 2:a plats Elsa Stark – Edens Kära Lillan (sto f-04 hos Eva M Östergren e Grange Flynn Sparrow u Edens Evita e Holens Ingolf). LD kat C avd B. Felfritt igen för Tuva-Lisa Torstensson – Lidens April Rose. LD kat D vanns av Isabella Görsson – Bjennesby Cher (sto f- 10 hos Kerstin Johansson e Rockfield Scarface u Coriona e Värnbergs Orion). Vita rosetter till Alicia Ejderland – Turbot Island Prince (val f-06 e Ballinavilla Prince – Streamstown Larry), och Elvira Strömberg –  Bellhill Pearl (sto f-09 e Monaghanstown Boy – Templebready Fear Bui).

LC kat C. 3:e plats till Wilma Wallin – Fountain Heather (sto f-10 e Rosscastle Carroll Owen – Robin Hood), och på 4:e kom Iza Ljung – Clydagh Peafield Daisy (sto f-13 e Fiona’s Man – Murphy Rebel). Sist nämnda ekipage red även en felfri runda i LB avd B. LC Kat D vanns av Ellen Seth – Logmore Sally (sto f-09 e Wings of Justice – Wings of Justice). På 4:e plats Ellen Lindbäck-Fridell – Gevas Hardy (val f-14 hos Eva Svensson e Bunowen Paddy u Gevas Lady Hennessy e Ashfield Cathal Crobdhearg). LB kat D. 2:a plats till Cornelia Andersson – Ballylee Misty Boy (val f-11 e Coral Misty’s Comic – Corrib Prince).

Sunne RF 2*1*. LC kat C. På 3:e plats Olivia Lissdaniels – Orchard Prince (val f-11 e Coral Misty’s Comic – Castleside Carrig). En ponny som tävlade i mina trakter för några år sen. Roligt att se bild på honom! LC kat D. 5:e plats till Saga Christofersenn – Hasel Lass (sto f-13e Moy Hazy Cove – Maghera Fadda Lad). I LC kat D avd B red Lovisa Broman – Ross Lis (val f-16 e Ross Fear Bui – Quilca Silver) felfritt.

LC kat C. 3:e plats till Ida Lövhaugen – Whitley Village Anchor (val f-09 e Arrow Javelin – Cocum Camelot). En brittiskfödd Connemara. LC kat D vanns av Saga Christofersen – Hasel Lass. I LB+ kat C tog Leonard Claussen – Beechmount Ferdia (val f-15 e Castlestrange Fionn – Ferdia) hand om segerrosetten.

Kumla RK 1*. LD kat C vanns av Izabelle Åkesson – Celtic Glashouse Mist (sto f-08 e Dexter Leam Pondi – Corcullen Silver Belle), och LD kat D vanns av Astrid Nordström – Rynn Emperor (val f-09 e Rynn Richard – Moy Johnny’s Pride). På 2:a plats Clara Nordenberg – Lickeen Storm (val f-07 (Oisin – Abbeyfort), och på 6:e Nellie Rosell – Duntally Princess (sto f-11 e Kenagh King – Quimper III).

LC kat C vanns av Maja Israelsson – Killaloe Pondi (f-09 e Dexter Leam Pondi -Ashfield Festy). I LC kat D kom Kasper Jarrick- Mhaolin Mossy (val f-12 e Shee Lad – Lissduff Rebel) på 3:e plats, och Stina Edman –  Laheen’s Oscar (val f-11 e Monaghanstown Boy – I love You Melody) på 5:e.

Tågarportens RF 3*. P70 14-. Vinjettekipaget Tilda Andersson – Lisbrack Rose (sto f-15 e Western Boy – Shadow’s Dun) red in på 2:a plats. Dressyr 66.96% (straff 33.0). Total straff 33.0. Nicolina Gustafsson – Kilkillahara Princess (sto f-15 e Burning Daylight – Killaloe Buachaill Mór) red sin första fälttävlan, och det gav en 4:e plats. Dressyr 62.83% (straff 37.2) Total straff 38.4.

P80 14-. På 3:e plats Alice Landén – Spirit Of Kille (val f-11 e Dooneen Supermatch – Boden Park Finnard). Dressyr 67.20% (straff 38.2). Total straff 38.2.

P90. 5:e plats till My Karlsson  – Doonhill JJ (val f-14 e Currachmore Cashel – Boden Park Finnard) Dressyr 68.20% (31.8) Total straff 38.2.

Det fanns andra duktiga Connemaror i Tågarp också, men som inte placerade sig denna gång. Fina bilder på alla deltagare, tagna av Kim C Lundin finns HÄR


Kom med och tävla i Connemara Cup 2022!
Proposition & anmälningsblankett finns HÄR


Tack alla som bidragit med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Bilder inkomna under kvällen måndagar garanteras plats. Tävlingsfotografers bilder är ej tillåtna, om du inte specifikt har fått tillstånd att dela med 3:e part (=SCS). Gäller även köpta bilder.

Author: Tavlingssvep