Tävlingssvepet vecka 11

Vinjettekipaget Ellinore Edgren och Shanbo Ciaran hade en lyckad helg i Högbo. Läs mer nedan. Våra traditionella 🇺🇦 rosetter passar osedvanligt bra just nu. Foto: Karin Edgren.


Högbo RK. 3*2* med Elit zon Polar. LB kat C. Ella Fröberg – Blackwoodland Jackdaw (val f-08 e Gurteen Paddy – Moy Hazy Cove) värmde upp med en 4:e plats. På 5:e kom Alice Jonsson – Kilconly Annie (sto f-15 e All Smoke – Glenayre Silver Fox). LB kat D. 4:e plats till Fanny Hagman – Corradoo Boyo (val f-11 e Dooneen Rocket – Seafield Silver Dun), och på 10:e Indra Lundsten – Ängaskogs Fiona (sto f-08 hos Veronica & Thomas Nyander e Nice-n’-Curly u Ängaskogs Blenda e Poetic Justice).

LA kat C. På 7:e plats Ella Fröberg – Blackwoodland Jackdaw. LA kat D. Ellinore Edgren – Shanbo Ciaran (val f-10 e Urrachree Clad – Westside Mirah) på 5:e plats, och Felicia Lundsten – Ängaskogs Fiona 6:a. Sista klassen på lördagen var en Msv A, och i den tog Ellinore Edgren – Shanbo Ciaran 2:a plats (kat D).

Söndag. LB kat D. På 3:e plats Molly Lindholm – Crossowen Katie (sto f-11 e Illaunurra Lad – Deise Sam Maguire). LA kat D. Anna Nobel – Reneharney Boy (val f-11 e Tulira Robuck – Ardravinna Andy) kom också 3:a. Första tävlingen för det nya ekipaget.

Msv B. Kat D vanns av Ellinore Edgren – Shanbo Ciaran, med Wiggo Bergstrand – Rathcline Buachaill (val f-13 e Killaloe Buachaill Mór – Longstone Silver Shadow) på 2:a plats. Två gossar som har klickat ordentligt!

Omg 1 av Eliten zon Polar vanns av långväga Stöcke PF (Umeå). I laget red Ella Fröberg – Blackwoodland Jackdaw. Stolt rosettplockare! På 2:a plats Gävle RS med Vilma Hedlund – Glentrasna Girl (sto f-06 e Lettermuckoo Lad – Moy Johnny’s Pride), som lånats in från Hudiksvalls R &PK.

Mariestads RK 2*1*. LD inverkan. Kat C. På 4:e plats med 44.5p Stina Edvinsson  –  Bella Mi Po (sto f-03 hos Åsa Faxe e Pommac u Benita e Nice-n’-Easy). LD kat D. Vinst på 47.8p till Wilma Ulfenborg – Bjennesby Ellie Lane (sto f-15 hos Kerstin Johansson e Vox Pop de l’Aulne u Bjennesby September Lane e Calvin Klein), med Wilma Duckman – Monroe Kate (sto f-10 e Creemully Western Melody – Coosheen Thyme) på 4:e plats med 43.7p. LC inverkan kat D. Alicia Salén – Killea Lone Lark (val f-14 e Rathmorragha Lark – Seafield Silver Dun) på 2:a plats med 51.4p.

Ale-Jennylunds RK 2*1*. LD bed A kat D. Felfri runda för Lykke Åkerstedt – Ballygarris Ruairi (val f-17 e Moyabbey Georges – Rory Rasputin). Bara för att bilden är så fin får den lite extra utrymme.

Ballygarris Ruairi. Foto: Privat

LC kat C. På 2:a plats Molly Hansson – Bodal Ethel Buí (sto f-10 e Templebready Fear Bui – Castle Squire), med Ronja Lind – Sweet Sally (sto f-06 e Wings of Justice – Robin Hood) på 3:e plats. LC kat D. Nathalie Andesrson – Brookhill Paddy (val f-13 e Lissroe Charlie på 4:e. LC kat D avd B. Nova Irvemo – Ech star 5th (sto f-15 e Lissduff Rebel – Frederiksminde Hazy Move On) red felfritt.

LC+ kat C vanns av Filippa Juliusson – Derroe Lad (val f-11 e Canal Fred – Seafield Silver Rogue), och 2:a plats igen till Molly Hansson – Bodal Ethel Buí. LC+ kat D vanns av Tilda Lundqvist – Sandymount Bentley (val f-13 e Ross Fear Bui – Moyvoon Star). I LC+ kat D avd B red Ida Garcia – Kiltiernan Silver (val f-16 e Clifden Silver – Oisin). I LB kat D togs 2:a platsen av Tindra Cederlöf – Cluain Laragh Rocky (val f-12 e Corrib Prince – Tulira Robuck).

Ronneby RF 2*. LC kat D. 3:e plats till Tova Lorentsson – Rathosey New Era (val f-15 e Ross fear Bui – Tulira Robuck), med Tilde Mårtensson – Barna Kid (val f-08 e Ashfield Romeo – Ben Gawher), och Linn Ljungström – Robe Misty Knight (sto f-13 e Robe Surf – Glencarrig Prince). I LC kat D avd B red Filippa Eliasson – Fiddler in the Sky (val f-16 e Silver Shadow – Crusheen Comet),  och Lovis Lundblad – Gevas Halifax (val f-16 hos Eva Svensson e Vox Pop de l’Aulne u Gevas Lady Henessy e  Ashfield Cathal Crobdhearg) felfritt.

LB kat D. På 2:a plats Tova Lorentsson – Rathosey New Era, och Nilla Åkesson – Roadside Brody (val f-13 e Westonhouse Straboe Bobby – Cyrano Pondi) kom 4:a. LA kat C avd B. Felfri runda för Alice Johansson – Highburren Princess (sto f-15 e  Golden Glint – Oisin).

Harplinge RK 2*1*. LD kat D vanns av Enya Bjelm – Grace Kelly (sto f-07 hos Frida Molin e Hagens Ryan u Kayo e Calvin Klein), före Ellen Seth – Logmore Sally (sto f-09 e Wings of Justice – Wings of Justice) på 2:a plats. Wilma Laid Davids – Ardlougher Prince ( val f-14 e Abbeyfort – Corbally Star) på 5:e.

LC kat C vanns av Algot Svensson – Liscarrow Lad (val f-06 e Derrymore Duncan – Boden Park Finnard). LC kat D vanns av Ellen Seth – Logmore Sally, med Nathalie Davidsson – Cronin’s Dream (sto f-09 e Sweet Wall Captain Courageous – Moy Hazy Cove) på 2:a plats, och Saga Bjelm – Grace Kelly på 4:e.

LB kat C. På 3:e plats Philippa Hedwall – Elektors Storm (f-06 hos Stuteri Elektor e Idholmens Matador u Elektors Proud Mary e Lofty Roderic). LB kat D vanns av Casper Kinde Ljungh – Kilmurray Owen (val f-04 e Rynn Richard – Abbeyleix Owen). LA kat C. 2:a plats till Liv Lindquist – Blackwoodland Barnowl (val f-11 e Blackwoodland Kingfisher – Cosheen Finnegan), och i LA kat D blev det ytterligare en blågul rosett för Casper Kinde Ljungh – Kilmurray Owen.

Kalmar HSK 2*1*. LD bed A. Kat D. Smilla Fermskog – Blue Mountain Boy (val f-16 e Drummin Rebel – Cotton-Eye-Joe) red felfritt.LC kat C. På 3:e plats Iza Ljung – Clydagh Peafield Daisy (sto f-13 e Fiona’s Man – Murphy Rebel), före Nelly Liljeren – Pop Corn (val f-15 hos Hannah Pettersson e Vox Pop de l`Aulne u Bjenesby Robyn e Rockfield Scarface) på 4:e plats, och Julia Jonsson – Summerhill Robe Lisa (sto f-13 e Robe Thunder Dun – Castlestrange Fionn). På 6:e. LC kat D avd B. Smilla Fermskog – Blue Mountain Boy, och Amanda Eliasson – Clough Rae Twiggy (sto f-17 e Oisin Aerach – Gurteen Paddy) var båda felfria.

LC+ kat C. 5:e plats till Iza Ljung – Clydagh Peafield Daisy. LC+ kat D. Emma Wilén – Swanview Misty Night (sto f-12 e Currachmore Cashel – Robe Earl) på 2:a plats, med Alicia Linder Färmnell – Kotte Pil (val f- 08 hos Leonie Pihl e Poetic Justice u Grytåsa Karamell e Brantshammars Korak) på 3:e. Felicia Färnström –  Gort Na Lon  (sto f-12 e Garryhinch Finn – New Beginning) på 4:e plats. LB kat D vanns av Emma Wilén – Swanview Misty Night, med Alma Johansson – Lissane May (sto f-12 e Dancing Tego – Longstone Silver Shadow) 2:a.

Dagstorpsortens RF 1*. LE bed A kat D. Ellinor Long – Classic Clover (sto f-15 hos Helene Raue e Grange Flynn Sparrow u Foxtown Clary e Dunlewey Rigmarole) red felfritt.

LD kat D. 2:a plats till Selma Karlsson – Bjennesby Beoncy (sto f-08 hos Kerstin Johansson e Kulan Kavat u Hagens Ninnie e Värnbergs Orion). På 4:e plats Miranda Winck – Ferafad Lassie (sto f-11 e Spiddal Wills Boy – Monaghanstown Fionn), och Cornelia Ohlsson – Edmondstown Lad (val f-12 e Funambule II – Liscaninane Boy) på 5:e. Siri Lindros – Nevins Boy (val f-15 e Odysseus Melody – Village King) på 7:e plats. LD Kat D avd B. Felfri runda för Lilly Lindskog – Oisin Hazy Robuck (val f-16 e Tulira Robuck – Frederiksminde Hazy Match).

LC kat D.På 3:e plats Saga Persson – Glencroft Shooting Star (sto f-13 e Idefix Du Villon – Robin Hood). LC kat D avd B. Siri Lindros – Nevins Boy och Lilly Lindskog – Oisin Hazy Robuck red varsin felfri runda. LC+ kat D vanns av Saga Persson – Glencroft Shooting Star.

Skabersjö RF. 2*1*. LB:1 kat D. På 2a plats Amelia Walfisz – Carrowmanagh Lad (val f-12 e Laerkens Cascade Dawn – Clonberne Boy) 64.82%.

Trolleholms RF 2*1*. LB:1 kat C/D vanns av Victoria Bengtsson – Cahernacole Mella (sto f-11 e Cloon-Eile Cashel – Abbeyfort) 62.32%. Lagprogram ponnyallsvenskan (LA). Iris Bernfur – Siegårds Mynthe (sto f-04 e Lofty Roderic – Skousboe Morning Rock) kom på 2:a plats 67.27%.

Siegårds Mynthe. Foto: Katja Bernfur

Gävle PK 1*. LC:1 kat D. På 3:e plats Amanda Lingemyr – Abbeyside Gabby (sto f-14 e Maghera Fadda Lad – Island Lad) 61.48%. LB:1 kat D. Nellie Skatt – Conor’s Lady (sto f-11 e Robe Earl – Fredericksminde Hazy Match) på 2:a plats med 65%. Sistnämnda ekipage red för Hofors RS som kom på 2:a plats i lagtävlingen.


Kom med och tävla i Connemara Cup 2022!
Proposition & anmälningsblankett finns HÄR


Tack alla som bidragit med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Bilder inkomna under kvällen måndagar garanteras plats. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte har givit sitt tillstånd att dela med 3:e part (=SCS). Gäller även köpta bilder.

Author: Tavlingssvep