Tävlingssvepet vecka 10

På vinjettbilden Kajsa Johansson och Westcliffs Poetic Blue Sky (val f-09 hos Cathrin Blomqvist Ilyes e Poetic Justice u Meja e Hagens O´Chief), som kom trea i finalen av Sverigeponnyn hos Kungsbacka RK. Det var tight i toppen. De fick 25.6p, endast 0,2p upp till tvåan, och 0,7p till segraren. De vann även semifinalen på 26.9p. Stort grattis till en fin prestation! Foto: Tina Johansson


Föreningen Mantorpsryttarna 2*1*. Lördag-söndag. LD kat C. På 5:e plats Svea Strömfors – Tourmakeady Jim (val f-10 e Celtic Bobby Sparrow – Andy’s Pride). LD kat D. Clara Nordenberg – Lickeen Storm (val f-07 (Oisin – Abbeyfort) på 4:e plats. Mette Hoflin – Angel Remedy (sto f-14 e Hagens D’Arcy u Legends Arwen e Öxenholm Mango) 6:a. Det ser ut som att hon är sin pappa D’Arcy upp i dagen! LC kat D. 3:e plats till Tyra Isidorsson – Willow Bradlieve (val f-10 e Bradlieve Delight – Burren Rocket).

LB kat C. 2:a plats till Bianca Rosén – Easter Dawn (sto f-07 e Derrymore Duncan – Moy Johnny’s Pride). LB kat D. Elin Hahn – Donegreagh Prionsias (val f-09 e Donegreagh Cuach Na Scamaill – Lehenagh Lad) på 4:e.

LC kat C (söndag) vanns av Mollie Nilsson Nordh – Bjennesby Vincent (val f-08 hos Kerstin Johansson e Hagens O´Chief u Tara II e Öxenholm Marble).

LA kat C vanns av Amanda Wyckman – Roadside Belinda (sto f-12 e Westonhouse Straboe Bobby – Thunderball). Kat D. 3:e plats till Malva Ring – Honey Dew Lad (val f-09 e Ardgaineen Boy – Robin Hood).

Västervikortens RF vann första omgången av Elitallsvenskan. I laget Amanda Wyckman – Roadside Belinda och Ellen Söderlind – Rhinström’s Keen Katoomba (sto f-07 e Innellan Kestrell – Oxenholm Godot).

Luleå RK 2*1*. Söndag. LD kat C vanns av  Alva Bjuhr – Golden Dream (val f-10 hos Sara Liew e Sjödalens Magnet u Lisette e Dale Haze). Ett ekipage som vanligtvis tävlar dressyr. LD kat D. 2:a plats till Maja Sandahl – Moydrum Melody (sto f-13 e Templebready Fear Bui – I Love You Melody).

LC kat C vanns av Olivia Bergenstråle – Ceileóg Sleibhé (val f-15 e Coosheen Stormboy – Shadow’s Dun). LB kat C vanns av  Ella Fröberg – Blackwoodland Jackdaw (val f-08 e Gurteen Paddy – Moy Hazy Cove). Klassen reds med inverkan, och ekipaget fick 23.5p, högst av alla kat. LA kat C. På 2:a plats Jocelyn Bäckman – Bobby Ard (val f-10 e Celtic Bobby Sparrow – Ferdia), och i LA kat D kom Love Laine – An Gadaí Álainn (val f-06 e Moy Johnny’s Pride – Prince of Thieves) också 2:a.

Filipstads RK 1*. LC kat D. På 2:a plats Clara Västlund – Kildysart Kate (sto f-15 e Mystical Bobby Lane – Oisin). De red också två fina felfria rundor i LB men utanför placering.  

Kramfors rK 2*1*. LC kat C avd B. Engla Dahlberg Moberg – Galtee May (sto f-16 e Kinvara Boy – Robe Earl). LB kat D vanns av Ylva Ricardsson – Brookfield Freddie (val f-12 e Rosscon Sunrise – Tulira Robuck).

Laholms RF 2*1*. LD. Kat C vanns av Algot Svensson – Liscarrow Lad (val f-06 e Derrymore Duncan – Boden Park Finnard). Kat C avd B. Felfri runda för Fideli Bäcklund – Smokey Sunset (sto f-16 e I Love You Melody – Gleann Rua Maxwell). LD kat D. 4:e plats till Agnes Svensson – Sweet Sunflower (sto f-07 hos Anneli persson e Sunshine Boy u Hagens Dora e Hagens Ryan. LC kat C. Elin Åkesson – Jeros Amber (f-03 hos Eva Nyström e Kulan Kavat u Eriksbyns Alva e Myrens Wilbur) på 2:a plats.

Karlshamns RK 2*1*. Lördag. LC kat D vanns av Felicia Färnström –  Gort Na Lon  (sto f-12 e Garryhinch Finn – New Beginning). På 6:e plats Elvira Melin – Sammy Hill (val f-11 e Woodfield Sammy – Loughlum Sadat).

LB kat C. Tyra Lannek – Edens Jazze (val f-03 hos Eva M Östergren e Möllans Castro u Bella e Brantshammar Julius) på 2:a plats. I LB kat D kom Tilde Mårtensson – Barna Kid (val f-08 e Ashfield Romeo – Ben Gawher) 5:a.

Söndag. LC+ Kat D vanns av Holly Roos – Porthall Romeo (val f-06 e Ashfield Romeo – Seafield Pookhaun) med Felicia Färnström –  Gort Na Lon på 2:a plats.

LB+ kat C. 2:a plats till Marlene Rovina – Glenkyle Hazel  (sto f-08 e Glenkyle Dancer – Lehenagh Lad). LB+ kat D vanns av Meia Löfberg – Corbally Prince (val f-04 e Frederiksminde Hazy Match – Rynn Richard), och här blev det ytterligare en 2:a plats till Felicia Färnström –  Gort Na Lon. Saga Nilsson – Kysings Dorothy (sto f-09 hos Kerstin Holmblad e Kewin u Rovalds Zantonia e Gunne Anton).

LA kat C vanns av Filippa Eliasson – See Me Fly (sto f-08 e Edenmist Pride of Thieves – Monaghanstown Fionn). I LA kat D tog Meia Löfberg – Corbally Prince 2:a plats.

Lidköpings RK 2*1*. LD kat C. 4:e plats till Nellie Hansson –  Admoran Admiral  (sto f-04 e Cong Admiral – Ashfield Stormy Sparrow). LB+ kat D. På 2:a plats Emmie Gustavsson – Crannard Raw Deal (val f-10 e Lonsdale Legend – Silver Heaven).

Botkyrka RS 2*1*. LD kat D avd B. Ina Kejler – Coolrahnee Marlow (val f-15 e Plume de Kezeg – Templebready Fear Bui) red felfritt.

LC kat D vanns av Sara Geverts – Ballydaniel Bella (sto f-10 e Springfield Shadow – Abbeyleix Owen), med Fredrica Sandberg – Doovins Buachaill Bui (val f-11 e Ross Fear Bui – Derrigragh Robin) på 2:a plats. Tuva-Li Gradin – Ballybanagher Boy (val f-10 e Rosscastle Caroll Owen – Laerkens Cascade Dawn) 5:a, och vit rosett till Hermine de Geer – Derinoghran Kestrel (val f-09 e Charleville Lad – Carra Cashel). I LC kat D avd B blev det felfritt igen för Ina Kejler – Coolrahnee Marlow.

LB+ med ackumulator. Kat D. 2:a plats till Moa Rosén – Currachmore Princess (sto f-11 e Currachmore Lad – Smokey Duncan).

Flyinge RK 1*. LE bed A (ungponny) Vilma Hügert – Caramel’s Pride (sto f-17 e Eileen’s Hero – Moonlight Silver Shadow). Alla första besöket på tävling för ponnyn.  

LD kat D vanns av Miranda Bruce – Cinn Mhara Jack (f-10 e Kippure Cashel –  Moy Johnnys Pride), före Tilda Andersson – Lisbrack Rose (sto f-15 e Western Boy – Shadow’s) på 2:a plats.  Amanda Tränk – Rosscon Lady Liz (sto f-14 e Frederiksminde Hazy Match – Rosscastle Fred) på 4:e, och Nova Markström – Cloonkeen Butterfly (sto f-13 e Tempo Active Atlas – Moy Hazy Cove) på 5:e plats.

LC kat C avd B. Linnéa Gustafsson – Fantastic Mister Fox (val f-15 e Glenayre Silver Fox – Currachmore Cashel) red felfrritt. LC kat D. På 2:a plats Emmy Jakobsson – Corabbey Dazzler (val f-10 e Ballybeg JJ  Abbeyleix Fionn), och Miranda Bruce –  Charleville Bobbin (val f-03 e Island Lad – Quiz Master) på 3:e. LC kat D avd B. Felfri runda för Nea Kvarnhammar – Barryswell de Goariva (val f-15 e Gwennic d för deme Goariva . Murphy Rebel). LB kat D. 2:a plats till Emmy Jakobsson – Corabbey Dazzler, och därmed också dagens andra blå rosett för ekipaget.

Gagnef RK 1*. Lördag. LD kat C. 3:e plats till Hanna Frisk – Blackfriery Miley (sto f-11 e Dunlewey Seamus – Garryhinch Finn). LD kat D. Lina Thorslund – Donegreagh Turlough (val f-11 e Donegreagh Cuaifeach – Lehenagh Lad) på 3.e plats. Celine Lindenäs – Önnarps Utah (val f-11 hos Jörgen Folkesson e Backudden Mountain Haze u Önnarps Hillary e Aladdin) på 6:e. Roadside Barack ville också vara med på bild!

LC kat D vanns av Celine Lindenäs – Önnarps Utah, med Märta Hysing Leksén – Corclough Star (sto f-12 e Kippure Mo Cuísle – I Love You Melody) på 2.a plats. Den vita rosetten är för LA avd B dagen efter. Debut på höjden och i 3* klass dessutom. En ynka bom föll men rosett blev det ändå, eftersom ingen var felfri.

Gagnef RK 3*2* söndag. LA kat C. 4:e plats till Signe Olsson – Walnut (sto f-04 e Kingstown Chucky – Lissduff Rebel). LA kat vanns av Disa Hammarstedt – Deriveur d’Emia (hin f-13 e Dexter Leam Pondi – Caryl de Beauchamp). Ekipaget tog också hem segern i Msv B kat D.

Deriveur d’Emia. Foto: Michelle Wilson

Till sist några fina dressyrresultat …

Landskrona RK 1*. LC:2 kat C/D vanns av Thea Lövquist – Edmondstown Lad (val f-12 e Funambule II – Liscaninane Boy) på 68%.

Åsbo PK 2*. LA:1 kat D. Seger 69.58% till Elsa Ahlvin – Mountain Rocket (val f-10 e Oisin – Burren Rocket). LA:P1 Kt B/C vanns av Olivia Foyer – Bränntomts Julius (val f-05 e hos Christina Cedermark e Aladdin u Juvelin e Janus) 68.68% . I LA:P1 kat blev det vinst igen för Elsa Ahlvin – Mountain Rocket 68.81%.

Wisby RK. LC:1 kat D. Segrade gjorde Yoline Lundgren – Clyard Bridge Cloud (val f-12 e Gonzo – Silver Cloud) på 64.44%.

Ölands RF 2*1*. Felicia Allansson – Arda’s Sprinter (val f-07 hos Marlene Näslin e Hagens O’Chief u Backudden Greenwood Haze e Dale Haze). Storasyster lånade ponnyn och tävlade bland storhästar. Det resulterade i seger i både LC:2 och LB:2 med 70.33% resp 73.66%.


Kom med och tävla i Connemara Cup 2022!
Proposition & anmälningsblankett finns HÄR


Tack alla som bidragit med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Bilder inkomna under kvällen måndagar garanteras plats. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte har givit sitt tillstånd att dela med 3:e part (=SCS). Gäller även köpta bilder.

Author: Tavlingssvep