Connemaramästarna i fälttävlan 2021

På vinjettbilden (fr hö) Anna Ljungdahl – Lacken King, Moa Björklund – Barana Andy och Ebba Andersson – Glenlo Windsor med Strömsholms vackra slott i bakgrunden. Foto: Susanna Björklund


Nikki Larsson – Ballinclough Racher

Här presenterar pristagarna sig själva:


P80 -13 1️⃣

Jag heter Nikki Larsson och är 12 år. Jag bor i Hofors och tävlar för Hofors RS. Min ponny heter Ballinclough Racher men kallas för Rakel. Jag har haft henne i nästan 2,5 år.Rakel hade bott i Sverige ett par månader när vi hittade henne på annons. Hon var väldigt grön och provridningen gick inge vidare, men vi fastnade för henne direkt. Vi kände att det skulle kunna bli bra med mycket träning. Jag har väldigt bra tränare. Framförallt Sofi Öhlund på terrängen, och Lena Rehn i dressyren som hjälper oss. Jag är otroligt tacksam över deras hjälp. Det känns skönt att jag och Rakel lärt oss tillsammans, det har gjort att vi har fullt förtroende för varandra. Mitt närmsta mål är att starta P90 ganska snart och att fortsätta utvecklas tillsammans med min fina ponny.

Ballinclough Racher 🌻 sto f 2011 hos Edmond Crotty, Co Waterford, Irland, e Crosskeys Rebel u Ratina Shueracher e Dream of Aulne – Cheviot Midas.


P90 1️⃣

Mitt namn är Anna Ljungdahl och jag är 16 år gammal. Jag och mina hästar bor och håller till på en stor gård utanför Örebro. Jag har alltid drömt så stort att folk skrattat åt det och min väg hit där jag är idag har varit krokig. Det kan vara svårt att tänka sig att jag varit livrädd för att tränsa och inte tyckt om att galoppera fort. Jag red Sugar Cup flera år i rad och tävlade en hel del dressyr men när King kom in i mitt liv fick jag äntligen börja min fälttävlans-karriär på riktigt! Han har haft två ryttare före mig här i Sverige och han har både gått EM och tagit SM-guld. År 2015 vann han även Connemara-SM. Hans uppfödares fd fru följer honom och skickar alltid gratulationer. King är allt jag någonsin drömt om och under resten av året ska vi njuta av tiden tillsammans och försöka ta oss till NM.

Lacken King 🌻 val f 2007 hos Ned Farrell, Co Laois, Irland, e Brock Lodge Buster u Cora Street e Monaghanstown Fred – Catamaran.


P90 2️

Jag heter Moa Björklund, är 15 år och bor i Täby norr om Stockholm. Tävlar för Stora Wäsby Fältrittklubb och har ridit fälttävlan i fyra år, tidigare med min C-ponny Elgin Joy. Andy är född 2011, han kom till Sverige från Gloria Nolan 2019. Vi startade vår första P70 förra sommaren och är nu uppe på CCNP1* nivå. Har jobbat väldigt mycket i framför allt dressyren, som han inte var särskilt bra på, och terrängen, där han varit lite tittig och fått lära sig t ex att smalhinder faktiskt ska hoppas. Han har humör men kämpar verkligen på och vill göra rätt! Andy är både lite nervig och cool på samma gång. Han älskar att äta och att bli kliad i pannan. Mål för nästa år är att vara stabila i enstjärnig och kanske starta internationellt, men mest att lära mig mer och ha roligt.

Barana Andy 🌻 val f-2011 hos Jimmy Duggan, Co Galway, Irland, e Lishmar Shadow u Sky Una Barana e Westside Fred -Clonkeehan Auratum.


P90 3️⃣

Jag heter Ebba Andersson och är 17 år. Jag tävlar för Runsten Equestrian och bor i Stockholm. Jag började med fälttävlan förra året och tävlar även i hoppning. I fälttävlan har jag tävlat till och med P90 med Glenlo Windsor och i hoppning hoppar jag Msv A med min andra ponny. Jag började på ridskola när jag var 6 år och fick min första ponny när jag var 7 år. Sedan dess har jag tävlat hoppning och fick upp intressent för fälttävlan förra året. Har även hjälpt till att träna galoppörer som ger en härlig adrenalin kick. Min ponny heter Glenlo Windsor och kallas för Winnie. Jag tog över Winnie från min syster som hopphäst och tillsamman tävlade vi upp till 1,15 m. Men sedan gick vi över till fälttävlan som vi båda tyckte var roligare. Winnie och jag tog brons i stil-sm tidigare i år och har ridit P90 med bra resultat. Målet är att gå upp på enstjärnigt. Winnie är en väldigt snäll ponny som man kan göra alla tänkbara saker med. Hon är trevlig och okomplicerad i både hoppningen, terrängen och dressyren. Winnie är den vänligaste hästen vi har haft så hon är högt älskad av oss alla i familjen. Hon har en härlig personlighet. Alltid glad och så har hon ett hjärta av guld. När man minst anar det delar hon ut en puss. Faktum är att hon är en riktig pussgurka.

Glenlo Windsor 🌻 sto f 2009 hos Pádraig Connaughton, Co Roscommon, Irland, e Kilmullen Fionn u. Lady Windsor e Windy’s Boy – Ardravinna Andy.


En eloge och tack till samtliga deltagare!

P80 -13
Agnes Hanski – Annaghdown Fionn 🌻
Nellie Skatt – Conor’s Lady 🌻
Tilda Ullatti – Marquessa 🌻

P90 14-20
Ehlin Dyphlin – Active Buck 🌻
Emelie Torsmarker – Annaghmore Mick 🌻
Tuva Lundh – Ashfield Annalex My Drummer Boy 🌻
Elsa Engström – Carrickleas Boy Rebel 🌻
Alva Danielsson – Carrigoir Bob 🌻
Ida Jansson – Derinoghran Kestrel 🌻
Inez Junered – Derryhill High Silver Tempo 🌻
Ida Humle – Inch Boy 🌻
Mia Jöransson – Skaergårdens Movie Night RC 121 🌻


Vid tangentbordet: Gerd Eriksson. Foto: Marlene Näslin

Author: Tavlingssvep