Tävlingssvepet vecka 32

Svenskt Mästerskap i hoppning och Connemaramästerskapet i fälttävlan i ett och samma svep. På vinjettbilden silvermedaljören i hoppning Linn Arvidsson – Oldrock Megan. Foto: Pernilla Hägg

En bildkavalkad från SM. Omgång 1 Msv B med inverkan. Kat C. Delad 3:e plats Izabell Johnsson – Bellview Harbour (sto f-10 e Gwennic de Goariva – Garryhinch Finn). Inv poäng 24.3, endast 0.3 från segraren. I kat D kom Ophelia Jenderholt – Pat’s Choice (val f-09 e Tulira Robuck – Westside Fred), 2:a.Inv 28.3. På 3.e plats Filippa Lagergren – Gypsy Boy (val f-12 e Coral Misty’s Comic – Tulira Robuck) 25.7, och 4:a Meia Löfberg – Corbally Prince (val f-04 e Frederiksminde Hazy Match – Rynn Richard), 25.3

Cajsa Johansson – Galliano (f-08 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak). Galliano fick en fin blågul rosett av SPAF för bästa svenskfödda ponny kat D.

B-final kat D. Delad 2:a plats Willia Ohlinger Axelsson – Silver Strike (sto f- 11 e Funambule ll – Island Lad) och Alicia Jönberg – Galway CJ (val f-11 hos Caroline Jeppsson e Poetic Kelly u Skousboe Honey e Frederiksminde Mandy Boy).

Consolation Kat C. På 3:e plats Emmy Lundberg – Balleygraney (val f-11 e Garryhinch Finn – Chocolate Buttons). 7:a Roadside Belinda Amanda Wyckman – Roadside Belinda (sto f-12 e Westonhouse Straboe Bobby – Thunderball). Kat D vanns av Meia Löfberg – Corbally Prince, och Willia Ohlinger Axelsson – Silver Strike kom på 7:e plats.

I Agria Cup final LA+ kat D kom Alva Fridlund – Killaguile Jack the Lad (val f-11 e Cornarone Hazy Lad – Carraig Éibhir) på 3:e plats.

SM totalt kat C. På 4:e plats Tuva-li Örnberg – Giovanna (sto f-09 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak). Av 56 ursprungliga startande tog sig 11 runt i sista omgången.

SM totalt kat D. Silver till Linn Arvidsson – Oldrock Megan (sto f-08 e Glenayre Silver Fox – Slaney). Brons till Ellinore Edgren – Shanbo Ciaran (val f-10 e Urrachree Clad – Westside Mirah). Delad 4:e plats mellan Filippa Fant – Kiltartan Free Spirit (val f-07 e Garryhinch Finn -Tulira Finn Mac Cool), och Frida Törnblom – Rathcline Buachaill (val f-13 e Killaloe Buachaill Mór – Longstone Silver Shadow). Bosse som han kallas var den enda felfria i denna sista omgång.

På 8:e plats Filippa Lagergren – Gypsy Boy, 9:a Ophelia Jenderholt – Pat’s Choice. På 13:e plats Linnea Åberg Cronin – Mohulla Playboy (val f-11 e Danesfield Prince – Ard Archer), och på 14:e Vilma Hedlund – Glentrasna Girl (sto f-06 e Lettermuckoo Lad – Moy Johnny’s Pride). Av de ursprungliga 57 tog gick 24 till finalen. Av dem tog sig 14 runt i sista omgångens Msv A, och av dessa var 8 Connemaror 🙂

Connemaramästerskapet i fälttävlan reds i samband med Lag-SM på Strömsholm, i arrangemang av Norrby RS. En presentation av pristagarna kommer i ett separat inlägg.

P80 14-20 vanns av My Edblad – Corbeagh Starburst (sto f-09 e Gwennic de Goariva – Silver Cloud). Dressyr 72% (straff 28,0). Total straff 28,0. Alice Landén – Spirit Of Kille (val f-11 e Dooneen Supermatch – Boden Park Finnard). Dressyr 64.80% (straff 35.2). Total 35.2, och Elin Hahn – Padriano (val f-05 hos Renée Dahlén Taylor e Poetic Justice u Windy’s Way e Dunlewey Go Charlie Go). Dressyr 66% (straff 34.0) Total straff 35.2%, knep de två sista rosetterna i den stora klassen av 58 startande.

P80. CM för ryttare -13 år. Nikki Larsson – Ballinclough Racher (sto f-11 e Crosskeys Rebel – Dream of Aulne). Dressyr 63.48% (straff 36.5). Total straff 38.9.

P90. CM för ryttare 14-20 år. Anna Ljungdahl – Lacken King (val f-07 e Brock Lodge Buster – Monaghanstown Fred). Dressyr 65.80% (straff 34.2). Total straff 34.2. Följd av Moa Björklund – Barana Andy (val f-11 e Lishmar Shadow – Westside Fred). Dressyr 66.60 (straff 33.4). Total straff 37.4, och Ebba Andersson – Glenlo Windsor (sto f-09 e Kilmullen Fionn – Windy’s Boy). Dressyr 64.00 % (straff 30.6. Totalstraff 37.6. Det var tight må man säga. Emelie Torsmarker – Annaghmore Mick (val f-10 e Killyon King – Island Lad) hade total straff 37.8, och Alva Danielsson – Carrigoir Bob (val f-09 e I Love You Melody – Spiddal Playboy). 38.0. Emelie Torsmarkers lag från Hermanstorp kom 5:a av 23 lag.

Här var det ännu fler mästare! Lovisa Ardenmark – Killegar Cloonisle Hope (val f-09 e Glenayre Mystical Bobby – Gurteen Paddy) blev Skånsk Mästare i kat D. Klassen gick i LA A:1a.

Tilda Allansson – Arda’s Sprinter (val f-07 hos Marlene Näslin e Hagens O’Chief u Backudden Greenwood Haze e Dale Haze) vann först LA:1 på 70,69%, och när LA Lagprogrammets resultat 68.03% lagts ihop stod det klart att ekipaget blivit Distriksmästare i Småland.

Mer dressyr. Duktiga ponnyer bland storhästar…

Ringsjöortens Lantliga RF. I LA:1 kom Jennie Rosewall – Shantee Lad (val f-12 e Cornarone Hazy Lad – Ashfield Romeo) på 2:a plats med 69.30%. Malin Sundberg – Big’s Freestyle (sto f-12 hos Jette Hansen e Coosheen Finbarr u Lofty Abigail e Lofty Roderic) 3:a med 67.63%.

Hos Ljungby RK vann Maria Lindbäck – Gevas Hardy (val f-14 hos Eva Svensson e Bunowen Paddy u Gevas Lady Hennessy e Ashfield Cathal Crobdhearg) LA:3 på 69%. Alla tre är kat D bland storhästar.

Luleå RF. LC:2. Seger på 65.16% till Jennifer Forsberg – Ally Mc Coist (val f-98 hos Lena Stenius e  Juno Rory u Brolötens Aloe e Finney Master). Ytterligare en duktig ponny i storhästklass. Dubbelseger i LB:1 kat C blev det för Nora Bjuhr – Golden Dream (val f-10 hos Sara Liew e Sjödalens Magnet u Lisette e Dale Haze). Resultat 67.67 resp 67.14%.

Hudiksvalls R & PK. LC kat D. På 3:e plats Ebba Eriksson-Lindgren – Hollbrook Rocco (val f-13 e Glencarrig Rocco – High Peak). LC+ kat D vanns av Ida Stål – Bawn Warrior (val f-12 e Dunloughan Scot – Aran Flight).

LB+ kat C. 2:a plats till Emilia Lans – Önnarps Ymer (val f-14 hos Jörgen Folkessone e Önnarps Primör u Önnarps Nobless e Backudden Mountain Haze). LB+ kat D vanns av Line Wilhelmsson – Cluainin Ban (sto f-08 e Cloudy Day – Westside Fred).

Föreningen Carlstad Sportriders. LD kat D vanns av Klara Karlsson – Highburren Grace (sto f-14 Golden Glint – Oisin). Nathalie Olsson – Kate’s Cream Boy (val f-12 e Templebready Fear Bui – Tulira Robuck), kom först 3:a i LB som lagom uppvärmning, och vann sen LA (kat D).

Växjöortens FK. LC kat D vanns av Philip Flocke – Ballyerk Lightening (val f-10 e Clonfert Boy – Seafield Silver Dun). LB Kristina Cup final. Kat C. På 5:e plats Louise Ingvald – Bingo Bell RC 112 (hin f-06 hos Rune Griph e Coosheen Finbarr u Cameroon Belle e Brantshammar Bell Dara). De gick även felfritt i LC+ avd B.

LB Kristina Cup Final kat D vanns av Maja Franzén – Mount Carmel Spirit (val f-09 e Gloves Bobby – Ballinavilla Prince). De vann också LC kat D. Nicolina Gustafsson – Daisy Eile (sto f-14 e Callaghy Jim – Rosscon Castle King) kom på 5:e plats i LC kat D.

Falu RS. LD CR. Kat D. Felfri var Felicia Segersvahn – Thomas Kilbride (val f-12 e Coolin America – Castle Squire). LC kat D vanns av Ottilia Harrå – Clooneen Rambler (val f-07 e Oisin – Milford Hard Times). LC kat C vanns av Agnes Jugas – Silfverrose Safira (sto f-11 hos R-M Norin & M Björn e Fredriksminde Hazy Chance u Silfverrose Stjärna e Möllans Crazy).

Falbygdens HSF. LD+ kat C. 2:a kom Smilla Skönvall – Ardgaineen Temple Bready (val -15 e Clifden Silver – Oisin). En felfri runda i LC avd B blev det också. I LD+ kat D kom Evelina Gager – Ballyhugh Hero (val f-13 e Gurteen Rebel – Coosheen Stormboy) på 3:e plats.

Kungsörs RK. LD kat D. 3:e plats till Wilma Tyrsell – Lisduff Maisy (sto f-11 e Seafield Silver Dun – Derrymore Duncan). De tog också 5:e plats i LC. Juliette Carrasco – Alkatraz Sandy (val f-13 e Kippure Alkatraz – Ashfield Storm Cloud) kom på 3:e plats i LC+ kat C, med  Wilma Johansson – Ballydoolagh Abbey (sto f-07 e Currachmore Cashel – Ferdia) på 4:e. Sist nämnda kom även 3:a i LB. Thea Hedh Berg – Newpark Hero (val f-12 e Laerkens Cascade Dawn – Earl of Castlefrench) vann LB+ kat D.

Grevagårdens RS. Signe Olsson – Walnut (sto f-04 e Kingstown Chucky – Lissduff Rebel) kom 3:a i LB+ kat C, och slutade också på 3:e plats i  Godiscupen LB. Emma Jakobsson – Kilgarriff Dexter (val f-13 e Dexter Leam Pondi – Corrib Prince) kom 4:a i LB (kat D), vilket gav samma placering i Godiscupen LB.

LA kat D. Seger till Cornelia Ohlin – Bjennesby Fergi (sto f-07 hos Kerstin Johansson e Poetic Justice u Hagens Ninnie e Värnbergs Orion), före Tilda Karhu – Felicity (sto f-08 e Monaghanstown Fionn – Glencarrig Prince) på 2:a plats. I Godiscupen LA kom de på delad 1:a resp delad 3:e plats.

Här är två som samlade rosetter och priser under meetinget. Algot Svensson – Liscarrow Lad (val f-06 e Derrymore Duncan – Boden Park Finnard), Vinst i LD och LD+, 2:a plats i LC (kat C) och vinnare av Godiscupen LD. Joline Lind – Boyne Valley Trim Trotter (val f-11 e Murvey Chelton – Murphy Rebel). Vinst i LC och LC+, 5:e plats i LB (kat D), och vinnare av Godiscupen LC.

Avslutningsvis två duktiga ungponnyer. LD avd B kat D. Klara Mattsson – Bjennesby Darin (val f-16 hos Kerstin Johansson e Vox Pop de l’Aulne u Coriona e Värnbergs Orion), och Lovisa Mattsson – Bjennesby Vox Exellente (val f-16 hos Kerstin Johansson e  Vox Pop de l’Aulne u Dita e Hagens Ryan) var båda felfria. Lovisa Mattsson – Bjennesby Darin red sedan en felfri runda i LC avd B också.

Text: Gerd Eriksson

Tack alla som bidragit med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Bilder inkomna före 08.00 tisdag garanteras plats i ”svepet” med resultat och bild.

Gärna liggande format med lite luft åt sidorna som är lättare att redigera. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte specifikt har givit tillstånd att dela med 3:e part. Gäller även köpta bilder.

Author: Tavlingssvep