Tävlingssvepet vecka 26

På vinjettbilden ses Jennifer Forsberg – Ally Mc Coist. En äldre gentleman som tidigare tävlat upp t o m FEI-klasserna. Numera läromästare och sällskap & stöd till unghästar på tävling. Egentligen pensionerad från egen tävlingsverksamhet, men den här gången fick han vara med. Foto:  Alva Sjöström


Södra Umeå RF. LC:1 Jennifer Forsberg – Ally Mc Coist (val f-98 hos Lena Stenius e  Juno Rory u Brolötens Aloe e Finney Master) 66.48%. LC:2 69.33%. Två blågula rosetter för ekipaget i storhästklasser!

Gripens RF. LC:2 kat D. På 2:a plats med 66.50% Nora Eliasson – Show-Lá-Pán S1  (hin f-14 e Carnabay Mirah – Shadow’s Dun). I LA:1 kat D. 3:e plats till Isabel Nordström – Gevas Maverick (val f-07 hos Eva Svensson e Backuddens Mountain Haze u Ulricedahls Tamara e Carnaby Patrick Hooligan) 68.61%.

Lunds Civila RF. LA:1. Seger på 70.83% till Jennie Rosewall – Shantee Lad (val f-12 e Cornarone Hazy Lad – Ashfield Romeo). D-ponny på 144 cm som slog ett antal storhästar.

Skedala RK. LC:1 kat C. 2:a plats till Alice Karlsson – Tullynavin Ben (val f-12 e Carra Cashel – Rosscastle Fred)66.66%.Christinehamns RK. LB:1 kat C. På 2:a plats 69.64% Elvira Skager – Ragnarps Lady Royce (sto f-01 hos Lena Börjesson e Rolls Royce u Bolle Lusona e Lukas). De vann sen LA:1 på 69.16%.

Söderhamnortens RF. Fredag. LC kat C vanns av Matilda Franzén – Moherevogue Jack (skm f-12 e Fernville Danny – Ard Arche). LC kat D vanns av Thelma Norlin – Coleman Rock (val f-13 e Tulira Robuck – Gowna Bay). Lördag. LD bed A kat D. Felfria rundor för Sara Lothström – Glendun Lad (val f-03 e Moyans Little Monkey – Murphy Rebel), och Ebba Eriksson Lindgren – Hollbrook Rocco (val f-13 e Glencarrig Rocco – High Peak).

LC. kat D. På 2:a plats Ottilia Harrå – Clooneen Rambler (val f-07 e Oisin – Milford Hard Times), med Ida Stål – Bawn Warrior (val f-12 e Dunloughan Scot – Aran Flight) på 4:e plats, samt Emma Westerlund – Burren Bob (val F-07 e Oisin – Westside Fred) på 6:e. LA kat D vanns av det relativt nya teamet Hanna Gummesson – Ballinacarra Sunset (val f-12 e Shadow’s Dun – Leág).

Söndag: LD+ kat D. På 2:a plats  Maja Roos – Tubbervale Gold (val f-09 e Coral Gold – Sweetwall Captain Courageous), och Ebba Eriksson Lindgren – Hollbrook Rocco kom här 4:a och fick en röd rosett. LC+ kat D vanns av Maja Roos – Tubbervale Gold. LB+ kat C vanns av Jonna Redner – Monaincha Abbey (sto f-10 e Kinvara Boy – Castleside JJ).

Vingåkers RF. 1. LD kat D vanns av Dominique Bellerud – Gortroe Cailin (sto f-10 e Spiddal Willis Boy – Rathcoona Cove), med Ida Hoflund – Garry Lady (sto f-08 e Tullra Robuck – Leàg) på 4:e plats.

LC kat D 3:a Victoria Norrman – Aero’s Boy (val f-07 e Rathcoona Cove – Emoe Berti). På 5:e plats Jouline Havsénius – Crownhill Sparrow (val f-11 e Rathcoona Cove – Bobby Sparrow Blue). I LB kat D kom ekipaget på 3:e plats.

Söndag. LE+ kat D. Stina Landh – Rannagh Bayside (sto f-16 e Ballycotton Grey Sky – Lehid Canal Prince) felfri. LD+ kat C vanns av Maja Israelsson – Killaloe Pondi (f-09 e Dexter Leam Pondi -Ashfield Festy). I LD+ kat D kom Astrid Nordström – Rynn Emperor (val f-09 e Rynn Richard – Moy Johnny’s Pride) 3:a.

LC+ kat D vanns av Tove Odensten – Poetry Slam (val f-06 hos Anne Paterson e Poetic Justice u Cuffesgrange Falcon e Dunlewey Sonny Jim), före Victoria Norrman – Aero’s Boy.

Falköpings HSF. LC kat D. 5:e plats till Selma Sjöberg – Rehins Buster (val f-15 e Howard – Rosscastle Fred). En älskad ponny som gör sina ägare lyckliga alla dagar i veckan.

Ale-Jennylunds RK. LA kat D avd B. Där satt andra nollan för Elsa Wallin – Cityview Snow Flake (sto f-15 e Brock Blizzard – Glenvalley Grey), och är därmed klara för SvRF ungponnyfinal. Grattis och lycka till!!  

Fjälkestads RK. LC kat D vanns av Elida Gyding – Ballycastle Cody (val f-15 e Tubber Dew Drop – Caherlistrane Bay). I LB kat D blev det 4:e plats för Clara Lilja – Menlo John Silver (val f-14 e Glenayre Silver Fox – Rebel Star).

Föreningen Nyckelryttarna. LD kat C 2:a plats till Mollie Nilsson Nordh – Bjennesby Vincent (val f-08 hos Kerstin Johansson e Hagens O´Chief u Tara II e Öxenholm Marble. Kat D vanns av Alexandra Samuelsson – Carragh Mary (sto f-12 e Dooneen Just Joey – Monaghanstown Fionn).

Tingsryds Rid o Körklubb. Fredag. LD bed A. Kat C. Felfria var Tyra Lannek – Edens Jazze (val f-03 hos Eva M Östergren e Möllans Castro u Bella e Brantshammar Julius), och Bellatrix Wiefel – O’felia (sto f-14 hos Elin Davidsson e Aramos Luxor u O’Sofin e Hagens Lance).

LD bed A kat D. Cornelia Åsenius – Knightsbridge Fionn (val f-16 e Clegganbay Tower –  Kilmullen Fionn). Olivia Rosén – Ballyerk Trixie sto f-17 e Blackmoor Hurricane – Ballinaboy Tom), Moa Bergstrand – Crusheen Mountain Skippy (val f-11 e Mountain Cascade – Monaghanstown Fionn), Alexandra Frank Örnbäck – Islabank Joulles (sto f-06 e The Fife Flyer – Thunderbolt), Nova Ucal – Ratchline Lady’s Man (val f-12 e Western Boy – Bobby Joe), Lova Ahlgren Dahlqvist – Harbour Haze (val f-14 e Carracanada River – All Smoke), samt Melvin Björk – Dj Arenal (val f-09 hos Anki Kvarnstrand e Hagens Ryan u Lindens Freja e Rooar). Samtliga felfria.

LC kat C. Vit rosett till Tyra Lannek – Edens Jazze. LC kat D vanns av Julia Palmgren – Cloudy Bay (val f-07 e Templebready Fear Bui – Ashfield Jovial Joker). På 2:a plats Elvira Aaby-Ericsson – Bobbys Son (val f-09 e Bobby Joe – Westside Mirah), med Nicolina Gustafsson – Daisy Eile (sto f-14 e Callaghy Jim – Rosscon Castle King) på 4:e. Vita rosetter till Tove Modig – Clonboo Jack (val f-14 e Ben Bán Cracker Jack – Derrigragh Robin) och Moa Bergstrand – Crusheen Mountain Skippy.

LB kat C avd B. Felfria var Nicolina Gustafsson – Kilkillahara Princess (sto f-15 e Burning Daylight – Killaloe Buachaill Mór) och Nelly Liljegren – Pop Corn (val f-15 hos Hannah Pettersson e Vox Pop de l’Aulne u Bjenesby Robyn e Rockfield. LB kat D vanns av Meia Löfberg – Corbally Prince (val f-04 e Frederiksminde Hazy Match – Rynn Richard), med Ellen Modig – Dabrian Dawn (val f-10 e Castle Squire – Moy Hazy Cove) på 3:e plats, och Lovisa Mattsson – Corleone II (val-12 hos Marina Pettersson e Poetic Kelly u Coriona e  Värnbergs Orion) på 5:e.

Lördag LC kat C. På 3:e plats Ada Sernald – Ardoughan Boy (val-11 e Classiebawn Black Jack – Monaghanstown Boy), och på 4:e Tyra Lannek – Edens Jazze. LC kat D. Vita rosetter till Felicia Lundborg – Eascaigh Prince (val f-08 Corrib Prince – Earl of Castlefrench), Elvira Aaby-Ericsson – Bobbys Son och Amanda Sagemark – Proud Sally (sto f-14 e Clooncarra Fionn – I Love You Melody). Kat D avd B. Felfria rundor för ungponnyekipagen Cornelia Åsenius – Knightsbridge Fionn  och Olivia Rosén – Ballyerk Trixie. Den sistnämnda ponnyn bara 4 år, och ute på sin allra första tävling.

LB kat C. Här blev det 4:e plats för Ada Sernald – Ardoughan Boy. LB kat D vanns av Meia Löfberg – Corbally Prince, med Lovisa Mattsson – Corleone II på 2:a plats.

LA kat C vanns av Hedda Lindström – Sliabh Foxy (sto f-12 e Robe Thunder – Glenvalley Grey). LA kat D. 2:a plats till Emelia Martinsson – Prince of Cullawinna (f-11 e I Love You Melody – Sweetwall Captain Courageous). Meia Löfberg -Corbally Prince 3:a, och Emmie Bengtsson –  Poetic’s Cherry Pie (sto f-08 hos Pia Levin e Poetic Justice u Coosheen Plover e Callowfeenish Mairtin) på 4:e plats.

Söndag. LC kat D vanns av Tilda Dahlberg – Keegold (val f-05 hos Ann-Catrine Frank e Kulan Kavat u Lofty Dusty Wind e Lofty Roderic), och på 2:a plats Tintin Schultz – Cronin’s Dream (sto f-09 e Sweet Wall Captain Courageous – Moy Hazy Cove). Vit rosett till Saga Rydholm – Brandane Magic (f-10 e Silver Heaven – Matty’s Rock)

LC+ finalklass för Börjes lilla Cup. I kat C segrade Tyra Lannek – Edens Jazze, och i kat D Elvira Aaby-Ericsson – Bobbys Son. På 4:e plats i kat D kom Julia Palmgren – Cloudy Bay. I LB kat C blev det en 4:e plats till Nicolina Gustafsson – Kilkillahara Princess.

LA finalklass för Börjes stora Cup. Kat C. På 3:e plats Hedda Lindström – Sliabh Foxy, och därmed också 3:a i Cupen. I kat segrade Meia Löfberg – Corbally Prince.

RK Styringe Stall. P80-14-20 vanns av Malin Eckerstig – Cnoc na Greine Star (sto f-06 Kingstown Boy – Ardravinna Andy). Dressyr 77% (straff 23.0). Total straff 23.0. På 2:a plats Tilda Syrén – Lisrua Robbie (val f-13 e Coral Misty’s Bobby – Coral Ross). Dressyr 72.20% (straff 28,8). Total straff 28.8. P80 -13. På 2:a plats Selma Hallerud Lindell – Cooldorougha Boy (val f-09 e Kingstown Boy – Moy Hazy). Dressyr 58.70% (straff 41.3). Total straff 41.3

P70 14-2. På 3:e plats Elin Hahn – Padriano (val f-05 hos Renée Dahlén Taylor e Poetic Justice u Windy’s Way e Dunlewey Go Charlie Go). Dressyr 70.33 (straff 29.8). På 4:e platsTilde Bacs – Biggera Thomas val f-10 e Knockillaree Tomás – Moy Hazy Cove), 70.44 (straff 26.6) Tiotal straff 30.8

Stora Wäsby FRK. Nynäs Gård. P90. 4:e plats till Ehlin Dyphlin – Active Buck (val f-11 e Tempo Active Atlas – Coolough Cashel). Dressyr 63.80 (straff 36.2). Total straff 40.6

P80 14-20. Seger till Anna Ljungdahl – Lacken King (val f-07 e Brock Lodge Buster – Monaghanstown Fred), 75.20% (straff 24.8). Total straff 24.8. På 5:e plats My Edblad – Corbeagh Starburst (sto f-09 e Gwennic de Goariva – Silver Cloud) 65.60 % (straff 34.4). Total straff 34.4. P80 -13 2:a Agnes Hanski – Annaghdown Fionn (val f-05 e Smokey Finn – Robin Hood). Dressyr 62.83% (straff 37.2). Total straff 41.6


Text: Gerd Eriksson

Tack alla som bidragit med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Gärna liggande format med lite luft åt sidorna som är lättare att redigera. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte specifikt har givit tillstånd att dela med 3:e part. Gäller även köpta bilder.

Author: Tavlingssvep