Tävlingssvepet vecka 25

Midsommarfirande vid Backens Hästsportcenter i Hälsingland. Paret i Delsbodräkt eskorterade vinnarna till prisutdelningen. Här tillsammans med Vilma Hedlund – Glentrasna Girl. Foto: Per Hedlund.

Mitt Hjärta HSF (Backens HSC). 3*2*1*. I fredagens LC kat D tog Thelma Norlin – Coleman Rock (val f-13 e Tulira Robuck – Gowna Bay) 2:a plats. LB kat D vanns av Alva Fridlund – Killaguile Jack the Lad (val f-11 e Cornarone Hazy Lad – Carraig Éibhir), med Meya Åström – Bella Boy (val f-09 e Kinvara Boy – I Love You Melody) på 3:e plats.

LB+ kat C. På 2:a plats Selma Påhlsson – Currabawn Honey Bee (sto f-09 Gwennic de Goariva – Aran Flight). I LB+ kat C avd  red ungponnyekipaget Alice Jonsson – Kilconly Annie (sto f-15 e All Smoke – Glenayre Silver Fox) felfritt. I LB kat D blev det 2:a plats för Vanessa Snith – Gort Lemon (sto f-10 e Garryhinch Finn – New Beginning).

Lördag. LB kat C. Emilia Lans – Célèste (sto f-05 hos Madeleine Eriksson e Garryhack Frederick u Chess III e Holens Ingolf) på 2:a plats. I LB kat D tog Alva Fridlund – Killaguile Jack the Lad 2:a plats igen.

LA med ackumulator. Kat C. På 4:e plats Maja Brink – Myshall Silver Lady (sto f-12 e Silver Heaven – Currachmore Cashel). I kat D togs 2:a plats av Julia Eriksson – Devlish Grey Fox (val f-04 e Glenayre Silver Fox – Tulira Finn Mac Cool), och på 4:e Selma Påhlsson – Malbay Sean (val f-12 e Mystical Bobby Lane – Blue Smokie). LA kat D avd B. Stella Eriksson – Ballyerk Oisin (val f-15 e Creaga Hero – Clonfert Boy) satte första kvalet till SvRF ungponnychampionat. Stort grattis till det! Msv B kat D vanns av vinjettekipaget Vilma Hedlund – Glentrasna Girl (sto f-06 e Lettermuckoo Lad – Moy Johnny’s Pride).

På söndagen tog Selma Påhlsson – Currabawn Honey Bee (sto f-09 Gwennic de Goariva – Aran Flight) 2:a plats i LA kat C. Ingen Connemara placerad i den medelsvåra klassen, men en eloge till Olivia Eriksson – Önnarps Quattro (val f-07 hos Jörgen Folkesson e Backudden Mountain Haze u Önnarps Babette e Aladdin) som var dubbelnolla nedanför strecket. En eloge också till Molly Ingmarsson – Oatfield Thunder (val f-12 e Robe Earl – Thunderball), som i avd B gjorde sitt livs andra försök på den höjden. Fin bild!

Sösdalaortens Lantliga RF. 2*1*. Dubbelseger för My Karlsson  – Doonhill JJ (val f-14 e Currachmore Cashel – Boden Park Finnard). LC:2 72.16% och LB:1 68.39% (kat D). I LA:1 RÅÖ knep Linn Jonasson – Ardnagrath Sparrow (val f-11 e Gwennic de Goariva – Ashfield Plover) den blågula på 65.55%.

Eskilstunaortens RF. 3*2*1*. Lördag. LD kat D vanns av Maja Bohlin – Drumcrave Lightening (val f-11 e Coral Bambi – Corrib Prince). I LC kat D kom Klara Larsson – Nightshade (val f-12 e Drummore Sea Breeze – Westside Mirah 4:a. LB kat D. 2:a plats till Saga Kumlin – The Hiker (val f-03 e Ballinavilla Prince – Ruaille Buaille Bui). I LA kat D blev det 4:e plats för Alva Theoren – Ballylee Misty Boy (val f-11 e Coral Misty’s Comic – Corrib Prince).

På söndagen tog Saga Gunnarsson – Anthony’s Pride (val f-13 e Knockillare Tomás – Ardavinna Andy) 2:a platsen i LA kat D. Msv B kat C/D vanns av My Kåberg – Carnakilly Finn (f-11 e Dexter Leam Pondi – Castleside JJ), före Alva Theoren – Ballylee Misty Boy på 2:a plats.

Föreningen Linde Ridskola. 1*. LE bed A. Kat D. Felfri runda för Agnes Johansson – Copper Boy (val f-10 Moyvoon Star – Ballybeg JJ). LD bed A. Kat D. Samma för Clara Wästlund – Kildysart Kate (sto f-15 e Mystical Bobby Lane – Oisin). Sistnämnda ekipage red även felfritt i LC avd B.

Mantorpsryttarna. Jordgubbshoppet. 2*1*.  LE bed A. Kat C. Felfri var Bianca Rosén – Easter Dawn (sto f-07 e Derrymore Duncan – Moy Johnny’s Pride). LE kat D. Dominique Bellerud – Gortroe Cailin (sto f-10 e Spiddal Willis Boy – Rathcoona Cove), Lisa Olin – Clewbay Ard Rí (val f-14 e Kylemore Rocky – Island Lad), Frida Petersson Irestig – Menlo Champ (val f-10 e Coill Rua Champ – Braveheart of Kippure), Molly Thålin – Urlaur Star (sto f-13 e Ross Fear Bui – Corcullen Silver Belle), Tuva Rydfelt – Crannard Jump for Joy (val f-12 e Coolfin King – Ganty Blazer), och Elin Rydmark – Vintage Currach (val f-09 e Currachmore Cashel – Tulira Robuck). Samtliga var förstås felfria.

LD kat C. På 2:a plats Bianca Rosén – Easter Dawn. LD kat D vanns av Dominique Bellerud – Gortroe Cailin, med Jouline Havsénius – Crownhill Sparrow (val f-11 e Rathcoona Cove – Bobby Sparrow Blue) 2:a. Alexandra Samuelsson – Carragh Mary (sto f-12 e Dooneen Just Joey – Monaghanstown Fionn) 4:a.

LC kat D vanns av Ellen Sundbrandt – Craic of Dawn (sto f-12 e Celtic View – C.V. Cashel). På 2:a plats Mette Hoflin – Angel Remedy (sto f-14 e Hagens D’Arcy u Legends Arwen e Öxenholm Mango). Olivia Willén – Corclough Shelly (sto f-11 e Kippure Mo Cuisle – Rynn Richard) på 5:e plats, och Amelie Herneflod – Letterfore Rose (sto f-12 e Letterdyfe Rira – Village Boy) 6:a.

LB kat C. Ackumulator. 3:e plats till Wilma Berglund – Valorous Monarch (val f-09 hos Johanna Dahlberg e Brolötens Grafit u Önnarps Monia e Backudden Mountain Haze). I kat D blev det 2:a plats för Martha Ringqvist – Castlemore Owen (val f-13 e Moorland Snowy River – Abbeyleix Owen)

Vi började med ett Midsommarhopp, och slutar med ett sådant. Det på Grevagården, arrangerat av Trollhättans SR. 3*2*. En stab av outtröttliga funktionärer såg till att det blev en toppenhelg för alla.

På torsdagen tog Sofia Borgstrand – Önnarps Yrsa (sto f-14 hos Jörgen Folkesson e Önnarps Orcan u Önnarps Misty e Aladdin) 5:e plats i LC kat C. Alicia Salén – Killea Lone Lark (val f-14 e Rathmorragha Lark – Seafield Silver Dun) kom 2:a i LC kat D, med Emma Jakobsson – Kilgarriff Dexter (val f-13 e Dexter Leam Pondi – Corrib Prince) på 3:e plats.

LB kat D. 2:a Casper Kinde Ljungh – Kilmurray Owen (val f-04 e Rynn Richard – Abbeyleix owen). I avd B red Selma Sjöberg – Rehins Buster (val f-15 e Howard – Rosscastle Fred) en felfri runda. LA kat C vanns av Tuva-li Örnberg – Giovanna (sto f-09 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak).

Fredag. LC kat C. På 3:e plats Julia Glasell – Funny Type (val f-03 hos Karin Larsson e Rooar u Titti Boo e Holens Ingolf). LC kat C avd B. Julia Glasell –Bianca (sto f-15 e Mulroy Bay – Abbeyleix Owen) felfri.

I LB kat D togs 2:a plats av Elsa Nord – Finbar (val f-08 e Frederiksminde Hazy Move – Wings of Victory), 3:a Emma Jakobsson – Kilgarriff Dexter, och på 4:e plats Nathalie Olsson – Kate’s Cream Boy (val f-12 e Templebready Fear Bui – Tulira Robuck).

LA kat C vanns av Isolde Klich – Young Dylan (val f-09 e William’s Boy – Glencairn Surprise). I kat D blev det 3:e plats till Nathalie Olsson – Kate’s Cream Boy. Ekipagets första nationella LA!

På lördagen tog Julia Glasell – Funny Type 2:a plats i LC+ kat C. Ayla Wasall – Carraun Kingston (val f-14 e Martan Phaidin Nhoir – Glenayre Silver Fox) kom på 2:a plats i LB kat D.

Msv B kat C. Segrade gjorde Mathilda Hansson – Ballywire Mirah (sto f-10 e Westside Mirah – Moy Johnny’s Pride), med Isolde Klich – Young Dylan på 4:e plats. I Msv B kat kom Ella Ramnegård – Kilteel Jimbob (val f-12 e L.A. Mirah – Rosstuohy Loobeen) på 2:a plats, och Linnea Åberg Cronin – Mohulla Playboy (val f-11 e Danesfield Prince – Ard Archer) kom 4:a.

Söndagen hade bara två ponnyklasser. I Msv B kat C red Ida fröjd –Eastwood de Circee (val f-14 e Don Juan V – Dexter Leam Pondi). Sista året som ungponny. Msv B kat D. Ellinore Edgren – Shanbo Ciaran (val f-10 e Urrachree Clad – Westside Mirah) verkar ha ett tagit ett abonemang på 3:e platsen, men det är väl gott nog. Msv A kat D vanns av Linnea Åberg Cronin – Mohulla Playboy, före Ella Ramnegård – Kilteel Jimbob Lyckan över både placering och två fina nollrundor på den höjden gjorde att fotografering glömdes av sig helt. Det åtgärdades dock raskt dagen efter på hemmaplan. Tack för att du tog dig tid! Jag är ledsen att jag blev tvungen att kapa lite rosetterna…

Text: Gerd Eriksson

Tack alla som bidragit med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Gärna liggande format med lite luft åt sidorna som är lättare att redigera. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte specifikt har givit tillstånd att dela med 3:e part. Gäller även köpta bilder.

Author: Tavlingssvep