Tävlingssvepet vecka 8

Lycka är att ha en alldeles, alldeles underbar Connemara! Att sen som Hedda Lindström och Sliabh Foxy kvala till Msv innan tävlingsstoppet är bara grädde på moset! Foto: Karolina Lindström


Grevagårdens RF. LB kat D. På 2:a plats Emelie Lundblad – Kilmurray Millie (sto f-13 e Hector of Loughfadda – Derrymore Duncan). LB avd B kat D. Nina Hempel Kronquist – Ballymurray Dusty (val f-15 e Furbo Finnard – Westside Fred). Ungponny som sen även gick felfritt i LA avd B.

Sverigeponnyn LB inverkan. Kajsa Johansson – Westcliffs Poetic Blue Sky (val f-09 hos Cathrin Blomqvist Ilyes e Poetic Justice u Meja e Hagens O´Chief) på 8:e plats 23.2p. Stina Löfgren – Barnaboy Singer (sto f-10 e Sweetwall Captain Courageous – Rynn Richard) på10:e plats 23.0p.

LA kat C. På 3:e plats vinjettekipaget Hedda Lindström – Sliabh Foxy (sto f-12 e Robe Thunder – Glenvalley Grey). LA kat D. Alva Danielsson – Carrigoir Bob (val f-09 e I Love You Melody – Spiddal Playboy) 4:a, och Lovisa Korneliusson – Masshill Phoenix (val f-13 e Innellan Phoenix – Leág) 5:a.

Kumla RK. Lördag. LD bed A. Felfria ekipage i kat C. Christoffer Carlsson – Cleggan Bay Dolly (sto f-11 e Newtown Moll’s Pride – Bobby Sparrow Blue), och Alma Bäckström – Rossaveel Julie (sto f-12 e Teach Mor Knight – Rebel Star). I kat D var Tuva Führ – Orchard Silver Rocket (val f-14 e Glenayre Silver Fox – Celtic Bobby Sparrow), och Simone Mannerling Ullén – Bettys Choice (val f-13 e Monaghanstown Barney – Ashfield Jovial Joker) också felfria.

LC kat C. På 4:e plats Alma Bäckström – Rossaveel Julie, Kat C avd B. Leonard Claussen – Beechmount Ferdia (val f-15 e Castlestrange Fionn – Ferdia), och Marlene Claussen – Macs Shadow Cookee (val f-16 e Silver Shadow – Glenncarrig Finn). Två duktiga ungponnyer. LC kat D. 2:a plats till Engla Lööf – Holmtebo Ladybird (sto f-14 hos Elisabeth & Johan Ljungstorp e Black Shadow u Ara Lass e All Smoke), och på 5:e plats Nathalie Olsson – Kate’s Cream Boy (val f-12 e Templebready Fear Bui – Tulira Robuck). LB kat D vanns av Engla Lööf – Holmtebo Ladybird, med Nathalie Olsson – Kate’s Cream Boy 3:a. I LA kat D kom Frida Törnblom – Rathcline Buachaill (val f-13 e Killaloe Buachaill Mór – Longstone Silver Shadow) 2:a.

Sundsvalls RK. LD bed A. Kat D. Alice Jonsson – Rachra Lad (val f-10 e Gurteen Lad – Tynagh Miller), och Clara Savehed – Belclare Paddy (val f-13 e Camber Paddy – Fairyhill Fort) red felfria rundor.

LC kat C. Blågul rosett till Ronja Boman – Magheramore Rose (sto f-07 e Rosscastle Fred – Boden Park Finnard). I avd B red Stella Eriksson – Ballyerk Oisin val f-15 e Creaga Hero – Clonfert Boy) felfritt. LB+ kat D vanns av Thindra Silfversten – Island View Fredrico (val f-12 e I love You Melody – Liscaninane Boy).

Trolleholms RK. Lok LC:2 kat D vanns av Olivia Larsson – Dalamöllans Red Love (val f-14 hos Susann Erlandsson e Idefix du Villon u Önnarps Lovely e Backudden Mountain Haze) på 68.83%.

Jönköpings FRK. Reg LA:1 2:a plats 66.94% till Frida Hahn – Padriano (val f-05 hos Renée Dahlén Taylor e Poetic Justice u Windy’s Way e Dunlewey Go Charlie Go). Reg LB:1 vanns av Sofia Madeleine Hovsveen Bood – Clonberne Glen (val f-13 e Eagle’s Ledge – Laerkens Cascade Dawn) på hela 73.03%.

Eskilstuna RF. lördag. I LC kat C segrade Ada Sernald – Ardoughan Boy (val-11 e Classiebawn Black Jack – Monaghanstown Boy. I LC kat D togs den gröna 5:e platsrosetten av Saga Gunnarsson – Anthony’s Pride (val f-13 e Knockillare Tomás – Ardavinna Andy).

LB kat B vanns av Ellen Olsson – Longhill Girl (sto f-08 e Will’s De Danann – Ashfield Hunters Jewel). I LB kat C tog Ada Sernald – Ardoughan Boy) sin andra vinstrosett för dagen. LB kat D vanns av Hedda Nehrenheim – Caherlistrane Texas Grey (val f-12 e Caherlistrane Con – Coral Lad), med Lova Walter – Madges Lane Larry (val f-05 e Streamstown Larry – Buachaill O’Eirne) på 4:e plats. LB inverkan kat C tog Signe Olsson – Walnut (sto f-04 e Kingstown Chucky – Lissduff Rebel) en fin 5:a plats.

Eskilstuna RF. söndag. LD två faser kat D. Blå rosett till Theodora Wemmer – Pallas Cascade (sto f-06 e Laerkens Cascade Dawn – Westside Fred), och röd till Olivia Bäckman – Cluainin Johnson Brown (val f-10 e Robe Johnson – Cloudy Day). I LC kat C kom Jonna Redner – Monaincha Abbey (sto f-10 e Kinvara Boy – Castleside JJ) på 4:e plats.. Kat D. På 2:a platsTindra Landberg – Mhaolin Mossy (val f-12 e Shee Lad – Lissduff Rebel). Ett förtydligande här. Detta var inget meeting utan två endagarstävlingar.

Text: Gerd Eriksson

Author: Tavlingssvep