Tävlingssvepet vecka 7

Lite vårkänning var det på sina ställen i helgen. På vinjettbilden ses silverekipaget från inomhus SM 2020, Ella Ramnegård och Kilteel Jimbob, som visade fin form i Borås (se nedan). Foto: L.D Photographys. 

Borås RK. LC bed A. Kat D. Felfria rundor för Lee Hagström – Champion Cloud (val f-02 e Champion Bob – Skryne Bright Cloud), Tilda Lundqvist – Sandymount Bentley (val f-13 e Ross Fear Bui – Moyvoon Star), och Casper Kinde Ljungh – Kilmurray Owen (val f-04 e Rynn Richard – Abbeyleix Owen).

LB bed A. kat C. Nellie Olsson – Eastwood de Circee (val f-14 e Don Juan V – Dexter Leam Pondi), och  Emmi Angerd –Skippergårdens Dodge Beauty (sto f-05 e Hedehusets Mulgatavny – Callagahn) felfria.

LA kat C. På 3:e plats Filippa Juliusson – Glentrague Rebel (val f-10 e Currachmore Cashel – Doon Ashford Bay). I Msv B kat C slog ovan nämnda ekipage till med en seger. Msv B kat D vanns av vinjettekipaget Ella Ramnegård – Kilteel Jimbob (val f-12 e L.A. Mirah – Rosstuohy Loobeen).

Södertälje RK. Lördag. LB bed A. Kat C. Molly Bohman – Emlagh Fiachra (val f-13 e Classiebawn Black Jack – Rathcoona Cove), och Svea Evensson – Glenlo Gale (val f- 11 e Kilmullen Fionn – Earl of Newbridge) red felfritt. LB. Sverigeponnyn kval. Av 27 startande kom Molly Bohman – Emlagh Fiachra på 3:e plats, men bara två vidare tyvärr. Msv B kat D vanns av Filippa Fant – Kiltartan Free Spirit (val f-07 e Garryhinch Finn -Tulira Finn Mac Cool).

Södertälje RK. Söndag. LB kat D. På 2:a plats Leonie Bartoldsson Norrthon – Kilmurray Dukes (val f-09 e Hector of Loughfadda – Sweetwall Captain Courageous). Vit rosett till Agnes Rune –  Billy’s Choice (val f-08 e Shadows Dun – Rynn Richard). I LA kat D segrade Willia Ohlinger Axelsson – Silver Strike (sto f- 11 e Funambule ll – Island Lad).

Harplinge RK. Lördag. LB kat C. Nathalie Davidsson – Edens Jazze (val f-03 hos Eva M Östergren e Möllans Castro u Bella e Brantshammar Julius) red in på 2:a plats. I LB kat D kom Tea Jensen – Bjennesby Loreen (sto f-13 hos Kerstin Johansson e Poetic Kelly u Coriona e Värnbergs Orion) på 4:e plats. LA. Kat D. Vit rosett till Liam Nilsson – Reneharney Boy (val f-11 e Tulira Robuck – Ardravinna Andy).

Msv B. Kat C. 2:a plats till Tuva-li Örnberg – Giovanna (sto f-09 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak). Msv B kat D vanns av Linn Arvidsson – Oldrock Megan (sto f-08 e Glenayre Silver Fox – Slaney), före Loviza Ardenmark – Killegar Cloonisle Hope (val f-09 e Glenayre Mystical Bobby – Gurteen Paddy) på 2:a plats. I Msv B avd B red Tilde Arrhagen – Mahurna Shamra Anella (sto f-12 e Spiddal Wills Boy – Emoe Berti) en felfri runda.

Harplinge RK. Söndag. Msv B kat D. 2:a plats till Liam Nilsson – Reneharney Boy. Msv A kat C vanns av Vilma Paulsson – Shanbo Harvest Dun (val f-09 e Urrachree Clad – Grange Kings Surf). Debuten på den höjden för sistnämnda ekipage var därmed avklarad med bravur. Stort grattis!

Heby RF. Lördag. LD två faser. Kat D. På 4:e plats Molly Lindholm – Crossowen Katie (sto f-11 e Illaunurra Lad – Deise Sam Maguire). Ottilia Harrå – Clooneen Rambler (val f-07 e Oisin – Milford Hard Times) 8:a. LC kat B vanns av Ellen Olsson – Longhill Girl (sto f-08 e Will’s De Danann – Ashfield Hunters Jewel). En av veckans två B-ponnyekipage! Kat C. 2:a plats till Ida Fridén – Springview Mistique (sto f-08 e Glenayre Mystical Bobby – Black Dandy). Kat D. På 2:a plats Elliot Burwick – Tibor of Carraghduff (val f- 97 e Tynagh Miller – Ardravinna Andy). En äldre gentleman som varit med länge, och som gick höga klasser i yngre dagar. 3:a Molly Lindholm – Crossowen Katie. Emilia Pettersson – Bjennesby Clash (f-06 hos Kerstin Johansson e Hagens Ryan u Shakira e Calvin Klein) 6:a, och 8:a Ottilia Harrå – Clooneen Rambler.

Heby RK. Söndag. I LC kat C segrade Frida Levin –Fideli QQ (sto f-08 hos Annelie Hallström e Grange Flynn Sparrow u Hagens Fancy e Hagens Ryan), och LC kat D vanns av Molly Lindholm – Crossowen Katie.

LB kat B. På 3:e plats Ellen Olsson – Longhill Girl, som även vann klassen på sin andra B-ponny Alice. I LB kat D kom Matilda Franzén – Moherevogue Jack (skm f-12 e Fernville Danny – Ard Archer) på 6:e plats och Signe Olson – Walnut (sto f-04 e Kingstown Chucky – Lissduff Rebel) på 7:e.

Sydslättens RF.  LE bed A. Kat D. Alice Helander – Rynnstone Richie (val f-10 e Rynn Richard – Finisglen Joey), Amalia Walfisz – Carrowmanagh Lad (val f-12 e Laerkens Cascade Dawn – Clonberne Boy) samt Chiara Albonico – Nevins Boy (val f-15 e Odysseus Melody – Village King) red felfria rundor.

LD bed A. Kat D. Julius Bengtsson – Ashfield Lorenzo (val f-07 e  Westside Fred – Crosskeys Rebel), Lisa Bosrup – Shantee Lad (val f-12 e Cornarone Hazy Lad – Ashfield Romeo, Chiara Albonico – Nevins Boy och Amalia Walfisz – Carrowmanagh Lad red också felfritt.

LC bed A. kat B. Viktoria Nottehed – Castlekevin Peppermint (sto f-07 e Hector of Loughfadda – Tulira Corncrake). Veckans andra B-ponnyekipage! Kat C. Klara Thim – Rickamore Gracie (sto f-12 e Ganty Blazer – Frederiksminde Hazy Match). Kat D. Tove Andler – Bog Paulie (val f-08 e Curraghakeen Cashel – Sea Breeze), Julius Bengtsson – Ashfield Lorenzo och Lisa Bosrup – Shantee Lad var samtliga felfria.

I LB bed A. Nollrunda igen för det lilla ekipaget Viktoria Nottehed – Castlekevin Peppermint, och i kat D red Elina Sjöö Hanzén – Crossowen B Boy (val f-15 e Gurteen King – King of Diamonds) också felfritt.

Hallsta RK. Två bilder på veckans enda dressyrekipage. LC:1 kat D. Cornelia Gustafsson – Pontoon Dan (val f-10 e Maghera Fadda Lad – Frederiksminde Hazy Match) red in på 2:a plats med fina 69.63%.

Tack alla som bidragit med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl ge.eriksson@gmail.com Bild som inkommer före 24.00 måndagar garanteras plats i svepet.

Text: Gerd Eriksson

Author: Tavlingssvep