Avelsvärdering av connemarahingstar 2021

För att komma till anmälan klicka HÄR.

Nu är det möjligt att anmäla till SCS avelsvärdering av connemarahingstar på Grevagården, Skövde, den 20-21 mars. Propositioner och digital anmälan finns HÄR. OBS! Sista anmälningsdag 1 februari. Efteranmälan kan ske till förhöjd avgift, se anvisningar i propositionen.

SCS vill redan nu flagga för att vi planerar ett annorlunda upplägg för årets avelsvärdering. Den rådande pandemisituationen ställer särskilda krav på arrangörer, anläggning, funktionärer och hästägare. Arrangemanget blir en förrättning utan publik och endast öppet för ett begränsat antal medföljande personer/hingst. 

Hingstarna som anmäls till den obligatoriska avelsvärderingen (Klass 1 i propositionen) kommer att kunna genomgå de olika bedömningsmomenten ”i ett svep” under samma dag som på en treårstest. 
Hingstar som anmäls till det frivilliga bruksprovet (Klass 2 och 3) behöver vara på plats båda dagarna. 
Nämnden kommer att sammanträda och meddela besluten så snart som möjligt i efterhand. Målet är att minimera antalet personer som samtidigt uppehåller sej på anläggningen och behovet av uppstallning/övernattning. Behöver antalet starter begränsas kommer den obligatoriska avelsvärderingen att prioriteras. 

All information om särskilda villkor för deltagandet, starttider m m kommer att läggas ut här på SCS hemsida. Håll utkik!

Välkommen med Din anmälan!

Author: Nyheter