Tävlingssvepet vecka 44

Medaljregn på Grevagården! Guld och silver i kategori D! Brons i kat C! Guld i Inverkan kat D! Vad kan man säga mer än GRATTIS och TACK till medaljörer och alla andra som ger rasen så fin reklam!


SM-helgen innehöll även kringklasser och SvRF ungponnyfinaler. Vi börjar med ”bebisarna”. 5-års finalen med omhoppning och inverkan. Kat C. 3:a Ebba Hedlund – Kiltiernan Broc (sto -15 e Coral Gold – Island Lad) efter fyra felfria rundor. Inv 21.8p. På 4:e plats kom Meia Löfberg – Heatherview Rockey (val f-15 e Caherlistrane Bay – Corrib Prince) 4-0-0-4, inv 24.6p. Precis nedanför strecket, på 6:e plats Leonard Claussen – Beechmount Ferdia (val f-15 e Castlestrange Fionn – Ferdia) 0-4-0-4. Inv 21.6p.

5-årsfinalen kat D. 2:a plats till Nike Hempel-Kronqvist – Ballymurray Dusty (val f-15 e Furbo Finnard – Westside Fred). Felri i alla omgångar inkl omhoppningen. Precis utanför placering, 5:a kom Nellie Fredin –  Kinamara Mystic Lady (sto f-15 e Park Ronan – Glenayre Mystical Boy). Ett nedslag i omg 1, annars felfri.

6-årsfinalen med omhoppning. På 2:a plats Ayla Wasall – Carraun Kingston (val f-14 e Martan Phaidin Nhoir – Glenayre Silver Fox). Felfri i alla omgångar men ett pet i omhoppningen.

I 7 års finalen blev det ingen omhoppning. 2:a Frida Törnblom – Rathcline Buachaill (val f-13 e Killaloe Buachaill Mór – Longstone Silver Shadow), och Lovisa Korneliusson – Masshill Phoenix (val f-13 e Innellan Phoenix – Leág). Finalomgången gick i MsvB.

I LB-cupen (Kladd  by M – tour) kat D totalsegrade Astrid Hallnor – Farran Earl (val f- 10 e I Love You Melody – Robe Earl) efter 3:e plats i omg 1 & 2, och 2:a plats i lördagens final. I omg 2 kom Tilda Karhu – Felicity (sto f-08 e Monaghanstown Fionn – Glencarrig Prince) 2:a. Felicia Johansson – Bogberry Jonny (val f-14 e Beagh Lad – Island Lad) kom 3:a i finalomgången.

LA-cupen (Alfab Pony Challenge). Omg 2 kat C. 4:e plats till  Alva Andersson – Glenvar Beauty (sto f-12 e Linsfort Boy – Glenayre Silver Fox), och på 7:e Frida Levin –Fideli QQ (sto f-08 hos Annelie Hallström e Grange Flynn Sparrow u Hagens Fancy e Hagens Ryan).

LA-cupen (Alfab Pony Challenge). Omg 1 kat D vanns av Linnea Åberg Cronin – Mohulla Playboy (val f-11 e Danesfield Prince – Ard Archer). På 5:e plats Estelle Gustafsson – Ryans Son (val f-07 e Sweetwall Captain Courageus – Earl of Castlefranch), och 6:a Tea Jensen – Bjennesby Loreen (sto f-13 hos Kerstin Johansson e Poetic Kelly u Coriona  e Värnbergs Orion).

En öppen nat LA reds också. I kat D tog Ludvig  Ohlin – Bjennesby Fergi (sto f-07 hos Kerstin Johansson e Poetic Justice u Hagens Ninnie e Värnbergs Orion) 2:a plats, före Ellen Skogström – Lofty Hopsy Daisy (sto f-10 hos Nina & Anders Gustafson e Clifden de L’Aulne u Beezies Bounty e Carrintubber Lad) på 3:e.

Torsdag SM omg 1 och inverkans SM. GULD till Linn Arvidsson – Oldrock Megan (sto f-08 e Glenayre Silver Fox – Slaney) 25.5p. 4:a Selma Staffare – Munsboro Meg ex Cashelbay Meg (sto f-08 e Cashelbay Cruise – Monaghanstown Fred) 24.9p. 5:a Ella Ramnegård – Kilteel Jimbob (val f-12 e L.A. Mirah – Rosstuohy Loobeen) 24.8p. På 8:e plats Tilde Lindgren – An Gadaí Álainn (val f-06 e Moy Johnny’s Pride – Prince of Thieves) 24.5p och på 10:e plats Loviza Ardenmark – Killegar Cloonisle Hope (val f-09 e Glenayre Mystical Bobby – Gurteen Paddy) 24p. Samtliga var felfria i denna första omgång som gick i MsvB. Ett omnämnande till  Emilia Nordstedt – Flammabyggets Hamlet (korsn val f-94 e Poetic Justice) som knep bronset. Inv 25p. Inte illa av en 26-årig gubbe!

Fredag SM omg 2. MsvB+ kat C. Tuva-li Örnberg – Giovanna (sto f-09 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak) och Alicia Svensson – Young Dylan (val f-09 e William’s Boy  Glencairn Surprise) gick felfritt. I kat D var följande felfria: Filippa Lagergren – Reneharney Boy (val f-11 e Tulira Robuck – Ardravinna Andy), Klara Nordberg – Mount Ross Sprinter (val f-11 e Lycon Cong Blossom – Mac Owen), Linn Arvidsson – Oldrock Megan, Fanny Fridén – Kee Pearl (sto f-07 hos Ann-Catrine Frank e Grytåsa Kallemero u Retzina e Öxenholm Bobby), Selma Staffare – Munsboro Meg, Ella Ramnegård – Kilteel Jimbob, Filippa Fant – Kiltartan Free Spirit (val f-07 e Garryhinch Finn -Tulira Finn Mac Cool) samt Clara Hermelin – Caherview Paddy (val f-08 e Castleside Carrig – Tulira Finn MacCool).

Den slutliga omgången i Msv A kat C. BRONS till Tuva-li Örnberg – Giovanna. De hade fyra fel med sig, gick felfritt men en bom föll i omhoppningen. Alicia Svensson – Young Dylan tog 6:e plats med 8 fel totalt.  

Endast tre ekipage gick in helt utan fel In i den slutliga omgången i kat D, och endast en gick ut utan fel. GULD till Selma Staffare – Munsboro Meg. SILVER till  Ella Ramnegård – Kilteel Jimbob som lite snöpligt petade en bom. På 5:e plats Oldrock Megan och på delad 8:e plats Filippa Fant – Kiltartan Free Spirit och Fanny Fridén – Kee Pearl. Ett särskilt omnämnande till Klara Nordberg – Mount Ross Sprinter och Loviza Ardenmark – Killegar Cloonisle Hope, båda debutanter i sammanhanget, som delade 11:e plats utanför placering. I Consolation kat D som gick i Msv B A:0/A:0 tog Jennifer Frost – Snowy Dawn (sto f-07 e Laerkens Cascade Dawn – Ardravinna Andy) 3:e plats efter två felfria rundor.

I helgen reds också SM-dressyren hos Helsingborgs FRK. Inte många Connemaror som tävlar på den nivån, men tre stycken hade kvalat in. Bara det är stort! Julia Lindqvist – Holmtebo Yale (val f-08 hos Johan & Elisabeth Ljungstorp e Hagens D’Arcy  u Hagens Yanine e Callowfeenish Mairtin), som har gått från noll till den här nivån på tre år. Tindra Kampman – Tic Tac (val f-01 hos Karin Christensen e Countach Campbell u Köhls Rapsodi e Pommac), som kom 3:a i Consolation kat C 66.09%, och Esther Ansgariusson – Loughill Cullen (val f-07 e Corcullen Silver Belle – Matchmakers Lad), 6:a i Consolation kat D 66.66%.

Tyvärr blev det inte mycket från andra tävlingar den här gången. Kanske beroende att flera distrikt ställde in pga de skärpta restriktionerna? Om du vill ha med resultat och bild från helgen går det bra för denna gång att skicka in till och med fredag.

Lurbo Ridklubb. LC kat D. 2:a Julia Palmgren – Cloudy Bay (val f-07 e Templebready Fear Bui – Ashfield Jovial Joker). LB kat D. 2:a Lova Walter – Madges Lane Larry (val f-05 e Streamstown Larry – Buachaill O’Eirne). På 3:e plats Julia Palmgren – Cloudy Bay.

Närkesbergs HSF. Anna Ljungdahl – Lidens Lavendel (sto f-00 hos Gun-Britt Filipsson e Dale Haze u Lady-Li e Brantshammar Bell Dara) red hem den blågula rosetten i LA:1 på 63.19%

Gävle RS. Gabriella Ezeyza – Truelight Darcy (val f-10 e Streamstown Mickey – Cloughill Island) vann LB kat C, och är därmed kvalad till Sverigeponnyn 2021. Inv 24.1p. Grattis till det!

Gislaved-Anderstorps RK. LD kat D. 2:a plats till Izabella Movinger – Paradisets Shinola (sto f-10 e Skatholm Thunder Ball – Øxenholm Godot).

Ridklubben Udden. LB kat D vanns av Meja Eriksson – Ussherpark Andy (f-06 e Laerkens Cascade Dawn – Drimcong Owen).

Tack alla som bidragit med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl ge.eriksson@gmail.com Bild som inkommer före 24.00 måndagar garanteras plats i svepet.

Text: Gerd Eriksson

Author: Tavlingssvep