Tävlingssvepet vecka 43

Vinjettbilden den här veckan var given. Alla vackra sagor har sitt slut. Så även sagan om den fantastiske Westside Padraig. I helgen tändes en ny stjärna på himlen. Den glänser och skiner precis som Paddy…

När denna ponny går bort får man inte vara ledsen utan tänka på hur många ryttare som haft kul och fått erfarenhet av honomJohanna Blom Petersson

Så hatten av för Paddy!! För inte så länge sen skrev jag lite om honom i samband med att han gjorde sin sista start på tävlingsbanan. Det står att läsa i tävlingssvepet vecka 39 (längst ner på sidan). Passa också på och titta på hans framfart på Ponnyakutens Casting 2010. Programmet försvinner snart från SVT-play.

⭐⭐⭐⭐⭐

Ett magert tävlingssvep den här veckan. Inte så många tävlingar och inte så många bilder. Mörker och dåligt väder är inga idealiska förhållanden för fotografering heller, och Covid19-restriktionerna med allt som det innebär på tävlingarna gör inte saken bättre. Hoppas dock på att bli bildbombad i helgen!


Mariestads RK. LE två faser bed A. Felfria kat D. Moa Jansson – Arua Boy (val f-10 e Robe Blue Thunder – Moy Johnny’s Pride), och Stina Edman – Castleside Thomas (val f-11 e Arran Diamond – Castleside JJ).

LD inverkan kat C. På delad 1:a plats 23.8p Izabelle Åkesson – Celtic Glashouse Mist (sto f-08 e Dexter Leam Pondi – Corcullen Silver Belle). Som av en slump var de ute på tävling just denna helg. Stoet är på mödernet nära släkt med Westside Padraig. Han är halvbror till hennes mor Celtic Aran Mist (u Aran Suzy). Morbror Paddy mao! Connemaravärlden är liten! Tack Lee Ekström för den superfina bilden!

LD kat D. På 2:a plats 24.9p Emma Wahlstrand – Pollacopple Boy (val f-11 e Gloves Bobby – Canal Fred), och 6:a 23.6p Tindra Svensson – Jenny’s Dawn Star (sto f-13 e Coral Bambi – Ardravinna Andy).

LC kat C. Julia Sahlberg – Gwenic Rosie (sto f-11 e Gwennic de Goarvia – Billy) red in på 2:a plats, och på 4:e kom Maja Israelsson – Killaloe Pondi (sto f-09 e Dexter Leam Pondi -Ashfield Festy). Kat D. På 2:a plats Tilda Karhu – Felicity (sto f-08 e Monaghanstown Fionn – Glencarrig Prince), och på 4:e Jouline Havsénius – Crownhill Sparrow (val f-11 e Rathcoona Cove – Bobby Sparrow Blue). LB kat C. Ytterligare en blå rosett till Julia Sahlberg – Gwenic Rosie, och i kat D kom Jouline Havsénius – Crownhill Sparrow också 2:a.

Västerviksortens RF. LC kat D. På 2:a plats Lovisa Eriksson – Bjennesby Lois Lane (sto f-05 hos Kerstin Johansson e Calvin Klein u Gipsy Lane e Vänerbergs Orion).

LB kat C vanns av Ada Sernald – Ardoughan Boy (val-11 e Classiebawn Black Jack – Monaghanstown Boy), med Amanda Wyckman – Roadside Belinda (sto f-12 e Westonhouse Straboe Bobby – Thunderball) på 4:e. Kat C avd B. Felfri runda för Ida Bergvall – Pop Corn (val f-15 hos Hannah Pettersson e Vox Pop de l’Aulne u Bjennesby Robyn e Rockfield Scarface). En ungponny som det ska bli spännande att följa.

LB kat D. På 3:e plats Némla Almén – Kilmacduagh Lady (sto f-07 e Coral Lad – Burren Rocket). I LA kat C tog Meia Löfberg – Glenkyle Hazel  (sto f-08 e Glenkyle Dancer – Lehenagh Lad) 3:e platsen.

Heby RF. Tre Connemaror i Västerås RS lag som vann 3:e omgången av div 1, och de vann även totalen. Elsa Sjöström – Ballynoonagh Dawn (sto f-10 e Castleside JJ Junior – Robe Earl), Alva Theoren – Ballylee Misty Boy (val f-11 e Coral Misty’s Comic – Corrib Prince), Junie Ratcovich – Ballydoolagh Abbey (sto f-07 e Currachmore Cashel – Ferdia) samt Ebba Lennartsson- Ballinvella Polly (kp imp Irland).

LD kat D. Julia Hedlund – Most Wanted Mowgli (val f-12 hos Cornelia Randow e Idholmens Matador u Because e Lofty Roderic) 4:a. Elin Grindlund – Arles Dew (sto f-11 e Lissduff Rebel – Crosskeys Rebel) 6:a.

LB kat C. Majken Andersson – Cloonahinch Aine (sto f-09 e Smokey Finn – Earl of Castlefrench) 4:a. Kat D vanns av Frida Törnblom – Rathcline Buachaill (val f-13 e Killaloe Buachaill Mór – Longstone Silver Shadow). På 4:e plats Tuva Egelstad – Ardees April (sto f-13 Ganty Blazer – True Commotion).

Lammhults RK. LC:1 kat D vanns av Alice Thorén – Carrowholly Joe (val f-09 e Walstead Cartier – Loobeen Larry) på 66.66%. LB:1 kat C. På 4:e plats Stina Löfgren – Barnaboy Singer (sto f-10 e Sweetwall Captain Courageous – Rynn Richard) 64.64%.

Heda RK. Det grymma ekipaget Åsa Johnsson – Zander’s Positano (val f-12 hos Annica Zander e Bunowen Paddy u Glaskopf Grey Joanna e Frederiksminde Hazy Marvel) fortsätter att briljera. Vinst i LB:1 68.75% och vinst i LA:1 66.52%. D-ponny bland storhästar.

Karlshamn. Working Equitation. Emmelie Nilsson – Aramos Luxor RC 116 (hin f-10 hos Emmelie Nilsson f Ohlsson) e Clifden de l’Aulne u Rodbella e Lofty Roderic) tog sin 3:e WE-seger i år!

Tack alla som bidragit med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl ge.eriksson@gmail.com Bild som inkommer före 24.00 måndagar garanteras plats i svepet.

Text: Gerd Eriksson

Author: Tavlingssvep