Tävlingssvep vecka 12

På vinjettbilden ses Holmtebo Milton (val f-13 hos Johan och Elisabeth Ljungstorp e Gurteen Paddy u Holmtebo Morning Mist e Hagens O’Chief), som med Jessica Gustafsson i sadeln vann en LC:1 på 71.11% hos Sörmons RK. Tävlar bland storhästar (är ca 160 cm). Foto: Britt-Marie Jansson.

Södertälje RK med omg 1 av allsvenskan zon Central. I LC kat D togs 2:a plats av  Estelle Gustafsson – Ryans Son (val f-07 e Sweetwall Captain Courageus – Earl of Castlefranch). I LB kat D kom Moa Björklund – Barana Andy (val f-11 e Lishmar Shadow – Westside Fred) också 2:a.

LA kat C. På 5:e plats Lova-Marie Möller – Kilgarvan Bluebell (sto f-08 e Monaghanstown Pat – Blue Smokie). Kat D vanns av Ida Koukila – Harp Prince (val f-11 e Doonhill Billy – Ormond Oliver). På 2:a plats Linn Andreasson – Edens Molly (f-08 hos Eva Magnusson Östergren e Frederiksminde Hazy Chance u Stockmossens Bona e Möllans Castro), och på 5:e Julia Hansson – Fanad Tracy (sto f-10 e Ballybaun Robuck – Ashfield Romeo).

Föreningen Runsten Equestrian med tre Connemaror i laget kom på 2:a plats. Från vänster: Izabelle Lundin – Ballinacarra Sunset (val f-12 e Shadow’s Dun – Leág). Ebba Andersson – Ballylee Breeze (val f-08 e Kilmore Diamond – New Beginning) och Filippa Fant – Kiltartan Free Spirit (val f-07 e Garryhinch Finn -Tulira Finn Mac Cool). Det lilla ekipaget är Signe Friberg – Amarone. Foto: Pernilla Lundin


Gislaved-Anderstorps RK. LE kat C CR. Ellis Ekholm – Mochulla Rosie (sto -13 e Mochulla Dun – Laerkens Cascade Dawn). LB kat D vanns av Annie Claesson – Bjennesby Will.i.am (val f-12 hos Kerstin & Paulina Johansson e Hagens Ryan u Hagens Ninnie e Värnbergs Orion).

Perstorps KRF. LE bed A. Felfri kat C Nicolina Gustafsson – Kilkillahara Princess (sto f-15 e Burning Daylight – Killaloe Buachaill Mór), och i kat D Evelina Petersson – Urrachree Estelle (sto f-09 e Kingstown Chucky – Village Boy).

LD bed A-A kat C. vanns av Sofia Borgstrand – Önnarps Yrsa (sto f-14 hos Jörgen Folkesson e Önnarps Orcan u Önnarps Misty e Aladdin. På 4:e plats Léonie Qvist – Roswat Legend (val f-09 e Gwennic de Goariva – Sweetwall Captain Courageous).

LD+ kat C vanns av Léonie Qvist – Roswat Legend. LC kat D vanns av Alice Svensson – Eden Mill Lad (val f-09 e Brymills Bridgeboy – Aran Flight). LB bed A. Felfri runda Emma Nilsson – Tubervale Golde Cailin (sto f-13 e Coral Gold – Rathcoona Cove).

LB kat B. 2:a plats till Ronja Kardos – Castlekevin Peppermint (sto f-07 e Hector of Loughfadda – Tulira Corncrake). LB kat C vanns av Mathilda Hansson – Ballywire Mirah (sto f-10 e Westside Mirah – Moy Johnny’s Pride), och i LB kat D kom Alice Ylipää Abrahamsson – Kildromin Áine (sto f-10 e Andy’s Pride – Glencarrig Finn) på 2:a plats.

I LA blev det dubbelt blågult. Kat C vanns av Liam Nilsson – Midnight Star II (sto f-08 hos H & A Börnes e Hagens O’Chief u Pilgaards Daisy e Hedehusets Chan-Roa), och kat D av Linnéa Gustafsson – Galway CJ (val f-11 hos Caroline Jeppsson e Poetic Kelly u Skousboe Honey e Frederiksminde Mandy Boy)

Stora Wäsby FRK. Seger till Lisa Granskog – Dunguaire May (sto f-09 e Rocky Cashel – Burren Rocket) i LB:1 med 70.71%. samt 2:a plats i Lagprogrammet (LA) med 70,60%. Foto: Ulrica Granskog


Högbo RK. Lördag. LC kat C. Linnea Rödin – Emlagh Fiachra (val f-13 e Classiebawn Black Jack – Rathcoona Cove) på 2:a plats.  LC kat D. Samma placering för Louise Galotta – Mulroy Dun (val f-10 Mulroy Bay – Tulira Robuck). LB kat D vanns av Vilma Hedlund – Glentrasna Girl (sto f-06 e Lettermuckoo Lad – Moy Johnny’s Pride). På 6:e plats Linn Sjöström – Bastubackens Norah (sto f-10 hos Ing-Marie Bringholm e Gräns Roeson u Lindens Myrna e Frederiksminde Hazy Chance).

LA kat D vanns av Tilda Sandstedt – Donnacha Ban (val f-05 e Glann’s Owen – Coral Star), före Elvira Bronäs – Killernan Polly (sto f-10 e Westonhouse Straboe Bobby – Garryhack Frederick), och på 3:e plats Selma Staffare – Munsboro Meg ex Cashelbay Meg (sto f-08 e Cashelbay Cruise – Monaghanstown Fred). På 5:e plats Ella Hallnor – Farran Earl (val f- 10 e I Love You Melody – Robe Earl).

Msv B. kat C. Stella Lindquist – Walnut (sto f-04 e Kingstown Chucky – Lissduff Rebel) red in på 2:a plats. I Msv B Kat D togs den blå rosetten av Fredrica von Celsing – Carraig Donn (val f-05 e Moy Johnny’s Pride – Rynn Richard). På bilden med en blågul rosett som han fick på prisutdelningen i en annan klass istället för ryttarens andra ponny. Selma Staffare – Munsboro Meg på 4:e plats, och Fanny Fridén – Kee Pearl (sto f-07 hos Ann-Catrine Frank e Grytåsa Kallemero u Retzina e Öxenholm Bobby) på 5:e. Klassen reds också som inverkan, och den vanns av  Selma Staffare – Munsboro Meg, 26p.

I Msv A kat D tog Tilde Lindgren – An Gadaí Álainn (val f-06 e Moy Johnny’s Pride – Prince of Thieves) hem segern och Prins Carl Philip gehänget. För dagen med pannlugg à la russ.

Söndag. LA kat D. På 2:a plats Alva Theoren – Ballylee Misty Boy (val f-11 e Coral Misty’s Comic – Corrib Prince), och 5:e plats till Vilma Hedlund – Glentrasna Girl.

Första omg av allsvenskan zon Polar vanns av Mitt Hjärta HSF med Selma Staffare – Munsboro Meg i laget. I Msv B kat C togs ytterligare en blå rosett av Stella Lindqvist – Walnut. Som avslutning på dagen reds LC. Kat C vanns av Destiny Cromnow – Baylough Casper (val f-13 e Killea Island – Drimcong Owen)

Selma Staffare – Munsboro Meg. Foto: Mia Staffare

Tack alla som bidragit med bilder.

Text: Gerd Eriksson

Glöm inte att anmäla till Connemaracup 2020. Proppen finns HÄR

Author: Nyheter