Tävlingssvep vecka 44

Veckans svep handlar mest om inomhus-SM i hoppning som reds hos Södertälje Ridklubb. På vinjettbilden ses två Connemaror på språng…

Meetinget gick igång redan på onsdagen med LC/LB samt LA warm up för SM-deltagarna. I LC kat kom Alma Blommesköld – Höryda Joy’s Sunshine Pearl (sto f-08 hos Katja Stenberg e Calvin Klein u Hagens Joy e Värnbergs Orion) på 3:e plats. LC kat D vanns av Estelle Gustafsson – Ryans Son (val f-07 e Sweetwall Captain Courageu – Earl of Castlefranch), och på 4:e Sophia Almblad – Menlo Champ (val f-10 e Coill Rua Champ – Braveheart of Kippure). 

Torsdagen inleddes med LB. I kat C. blev det en röd rosett för Alma Blommsköld – Höryda Joy’s Sunshine Pearl. LB kat D vanns av Meia Löfberg – Corbally Prince (val f-04 e Frederiksminde Hazy Match – Rynn Richard). I LA kat D kom Selma Staffare – Munsboro Meg ex Cashelbay Meg (sto f-08 e Cashelbay Cruise – Monaghanstown Fred) på 3:e plats.

Så var det dags för SM omgång 1 Msv B med inverkan. I kat C blev det BRONS till Lova-Marie Möller –Kilgarvan Bluebell (sto f-08 e Monaghanstown Pat – Blue Smokie) 26p. I kat D blev det BRONS till Filippa Lagergren – Reneharney Boy (val f-11 e Tulira Robuck – Ardravinna Andy) 28.6p. På 5:e plats Fredrica von Celsing – Carraig Donn (val f-05 e Moy Johnny’s Pride – Rynn Richard). På 7:e plats Tilda Lundstedt –Lowerybane Diamond (val f-09 e Mac’s Lad – Aran Brown Bomber) och på 10:e plats Meja Åhlberg – Devlish Grey Fox (val f-04 e Glenayre Silver Fox – Tulira Finn Mac Cool).

På fredagen reds omgång 2 i MSv B+. I kat C gick Agnes Olofsson Idrizovic – Giovanna (sto f-09 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak) och Emmy Lundberg – Balleygraney (val f-11 e Garryhinch Finn – Chocolate Buttons) felfritt. I kat D var det Fredrica von Celsing – Carraig Donn och Filippa Lagergren – Reneharney Boy Rene lyckades bäst med 4 fel vardera. Dagen avslutades med LA och en 4:e plats till Selma Staffare – Munsboro Meg i kat D.

Lördag. Lilla Södertäljehoppet LA bed A:1a. I kat D red Selma Staffare – Munsboro Meg in på en 2:a plats. Meetingets tredje rosett för ekipaget. På 4:e plats Elvira Bronäs – Killernan Polly (sto f-10 e Westonhouse Straboe Bobby – Garryhack Frederick), och på 5:e Ebba Anderson – Ballylee Breeze (val f-08 e Kilmore Diamond – New Beginning).

Söndag. SM-final i Msv A. Bästa Connemara i kat C blev Agnes Olofsson Idrizovic – Giovanna på 7:e plats. En övertaggad Giovanna rev två bommar i torsdagens omgång 1, och hade 8 fel med sig in i finalen. En otroligt snygg och felfri avslutande runda på snabbaste tiden blev det. Imponerande!

I kat D blev det en delad 5:e plats till Tilda Lundstedt – Lowerybane Diamond och Filippa Lagergren – Reneharey Boy. Båda på 12 fel efter tre omgångar. Det är dessa båda som figurerar på vinjettbilden. På 8:e plats Fredrica von Celsing – Carraig Donn med 14 fel totalt. Att det var tekniskt och svårt är bara att konstatera när man ser utfallet. Guldmedaljören hade 8 fel totalt.

Meetinngets sista klass var en LA. På 2:a plats i kat D Frida Törnblom – Rathcline Buachaill (val f-13 e Killaloe Buachaill Mór – Longstone Silver Shadow).

Jönköping Horse Show med finaler (LB/LB) i Agria Pony Trophy. I hoppningens omgång 1 kat C kom Ella Reinholdsson – Rory Torres (f-08 e Dexter Leam Pondi – Agora de Renival) på 3:e plats. Samma placering blev det i finalen för ekipaget, och där kom Fanny Olofsson – Rossalougha Heather (sto f-11 e Roswat Prince – Drimcong Owen) på 4:e plats. Kat D. Vilma Hedlund – Glentrasna Girl (sto f-06 e Lettermuckoo Lad – Moy Johnny’s Pride vann omgång 1, med Selma Näslund – Park Coco (sto f-07 e Ashfield Festy – Owens Blossom) på 2:a plats. I finalen togs 3:e platsen av Ebba Andersson – Glenlo Windsor (sto f-09 e Kilmullen Fionn – Windy’s Boy), och Selma Näslund – Park Coco kom 5:a.

I dressyren deltog Mia Jöransson – Skaergårdens Movie Night RC 121 (hin f-12 e Marvel van Graaf Janshof – Frederiksminde Hazy Marvel) och Elsa Svanberg – Doolin Chips (sto f-09 e Oisin – Cong Admiral). Ingen av dem placerade sig, men båda red ihop drygt 68% i omgång 1, och som goda respresentanter för rasen får de också komma med på bild. 

Goda representer är också Minette Persson – Big’s Cha Cha Cha (f-10 hos Jette Hansen e Clifden de I’Aulne u Lofty Abigail e Lofty Roderic). Hos Malmö RK tog de en överlägsen seger i en lokal LA:1 med 14 startande. 71.389% mot 2:ans 66.11%. D-ponny som tävlar mot storhästar. 

Lurbo Ridklubb. I LD CR kat D blev det felfria rundor för Clara Forsman – Owens Bobby (val f-10 e Meadowfork Cloudy – Owens Blossom) och Anna Cronqvist – Annaghill Joe (val f-10 e Glen View – Murphy Rebel). LC kat D kom Agnes Rune – Billy’s Choice (val f-08 e Shadows Dun – Rynn Richard) på 3:e plats, med Anna Cronqvist – Annaghill Joe på 5:e. LB kat D vanns av Annie Hjertén – Pleasant Lady (sto f-09 e Ballybeg JJ – Tulira Robuck). Inez Junered – Derryhill High Silver Tempo (val f-12 e Tempo Active Atlas – Glenayre Silver Fox) på 2:a plats och Ida Rousk – Castle Verdi RC 118 (-09 e Janus – Dream of Aulne på 4:e. I LA kat D kom Annie Hjertén – Pleasant Lady på 3:e plats.

Avslutningsvis kan jag inte låta bli att nämna guldmedaljören i kat C. Mathilda Hansson – Unsphinx D’hurl ’Vent (val f-08). Modern är rasren Connemara och fadern är 75%. Sammantaget består ponnyn således av 87,5% Connemarablod. Faderns morfars mor är Ashfield Surf. Ett sto som är känt för oss i Sverige som mormor till Ashfield Fancy RC 564, mor till bla Hagens O’Chief RC 68. 

Den unga ryttarinnan har också en 100% Connemara. Kat C Ballywire Mirah (sto f-10 e Westside Mirah – Moy Johnny’s Pride). I år gick de LA, men kan nog bli riktigt farliga på SM något annat år.

Text & foto där inget annat anges: Gerd Eriksson

Author: Nyheter