Tävlingssvep vecka 42

Som vanligt ett axplock från helgens tävlingar. Baserat på inkomna bilder. På vinjettbilden Signe Sköldunger och Hagalyckans Breeze RC 1207 (se nedan). Foto: Anna Sköldunger.

Hoppning för hela slanten denna vecka, men några dressyrresultat iallafall. Hos Ödåkra RS tog Malin Sundberg –Big’s Freestyle (sto f-12 hos Jette Hansen e Coosheen Finbarr u Lofty Abigail e Lofty Roderic) två blågula rosetter. LB:1 70.714% och LA:1 67.722%. D-ponny bland storhästar.

Timrå HSF. Alice Eriksson – Hold Countybell Blue (val f-03 hos Fam Holdhaus e Countach Campbell u Hold Bellarina Skylark e Brantshammar Bell Dara) kom 2:a i LA:P1 kat D med 66.073%. Hos Gagnef RK segrade hemmaklubbens Linnéa Ling – Robe Nutmeg (val f-07 e Robe Earl – Caperann Ranger) i såväl LC:1 som LB:1 kat D med 63.704% resp 65.893%.

I Gagnef gick också sista omgången av eliten norra, och i segrande lag Hudiksvalls Rid o Ponnyklubb red Signe Sköldunger – Hagalyckans Breeze (sto f-01 hos Kristina Blad e Öxenholm Bobby u Köhls Polka e Pommac). De tog även en individuell 4:e plats 65% i FEI inledande. Nu väntar Lag-SM. 

Trollhättans SR. Jumpinnhoppet med Trollhättans Ponny Grand Prix. Meeting med klasser från LC – Msv A med stora, fina rosetter till alla. Fredag. LC kat C vanns av Ronja Lind – Sweet Sally (sto f-06 e Wings of Justice – Robin Hood), med Karin Hegestrand – Blairmore Poppy (sto f-08 e Rebel Rouser – Atlantic Swirl) på 2:a plats. I LC kat D segrade Lovisa Korneliusson – Ix de L’Aulne (val f-96 e Dexter Leim Pondi – Gold Fort). I LB kat C blev det 4:e plats för Ronja Lind – Sweet Sally, och i LB kat D togs 3:e plats av Lovisa Korneliusson – Ix de L’Aulne. Den fantastiska och till synes evigt unga ponnyn! LA kat D vanns av Cajsa Bergman – Westcliffs Grace (sto f-09 hos Cathrin Blomqvist Ilyes e Castleside JJ u Poetic Maggie e Poetic Justice), och på 4:e plats Elsa Nord –Finbar (val f-08 e Frederiksminde Hazy Move – Wings of Victory). I Msv B kat C togs 2:a platsen av  Emelie Edvardsson – Young Dylan (val f-09 e William’s Boy  Glencairn Surprise).

Lördag. LC kat C. 3:e plats till Tilda Ullatti – Marquessa (sto f-09 hos Madeleine Eriksson e Hagens D’Arcy u Chess III e Holens Ingolf). Alma Blommesköld – Höryda Joy’s Sunshine Pearl (sto f-08 hos Katja Stenberg e Calvin Klein u Hagens Joy e Värnbergs Orion) vit rosett. LC kat D. Lovisa Mattsson – Corleone II (val-12 hos Marina Pettersson e Poetic Kelly u Coriona e  Värnbergs Orion) 4:a

LB kat C. Vita rosetter till Tilda Törnberg –  Poetic Vanilla Ice (sto f-07 hos Kerstin Johansson & Rosie Forsell e Poetic Justice u Lofty Dusty Rambler e Kimble), Alma Blommesköld – Höryda Joy’s Sunshine Pearl, Tilda Grander – Humledals Calderon (val f-03 hos Caroline Hassling e Holens Ingolf u Stynsbo Cikoria e Möllans Castro). Hela 49 startande i kat C. I LB kat D kom Lovisa Mattsson – Corleone II 5:a, med Ella Rydmark – Chois Fharraige Réalt (val f-10 e Coosheen Stormboy – I Love You Melody) 6:a.

I LA kat C tog Tilda Törnberg –  Poetic Vanilla Ice en 4:e plats och Filippa Juliusson – Derroe Lad (val f-11 e Canal Fred – Seafield Silver Rogue) på 5:e. LA kat D. Lisa Nyhus – Castlemadden Ceolaire (val f-12 e  I Love You Melody – Sarsfield) 4:a, och Elsa Nord – Finbar kom 6:a.. Ytterligare en blå rosett i Msv B kat C till Emelie Edvardsson – Young Dylan, och i Msv B kat D blev det en 3:e plats till Lisa Nyhus – Castlemadden Ceolaire. Msv A kat C vanns av Filippa Juliusson – Glentrague Rebel (val f-10 e Currachmore Cashel – Doon Ashford Bay), Msv A kat D av Disa Johnson – Ruby Alex (val f-11 e Cheeky Bobby Sparrow – Ashfield Festy). 

Söndag. LC+ kat C. 6:e plats och 3:e rosetten för Ronja Lind – Sweet Sally. I LA kat C. 2:a plats och också meetingets 3:e rosett för Tilda Törnberg – Poetic Vanilla Ice. På 3:e plats Sanna Throne Andersson – Truelight Darcy (val f-10 e Streamstown Mickey – Cloughill Island). På 5:e plats Tilda Grander – Humledals Calderon.

LA kat D. Ludvig  Ohlin – Bjennesby Fergi (sto f-07 hos Kerstin Johansson e Poetic Justice u Hagens Ninnie e Värnbergs Orion på 2:a plats, före Emelie Lundblad – Kilmurray Millie (sto f-13 e Hector of Loughfadda – Derrymore Duncan). På 4:e plats Lovisa Anding – River Road Beauty (sto f-11 e I Love You Melody – Aran Flight). Msv B Trollhättans GP kat D vanns av Disa Johnson – Ruby Alex med Lisa Nyhus – Castlemadden Ceolaire på 3:e plats och även här blev det meetingets 3:e rosett.

Glad vinnare av Trollhättans Ponny Grand Prix samt stora meetingpriset kat D.

Högbo RK. Lördag. LB kat D. Vanns av Vilma Hedlund – Glentrasna Girl (sto f-06 e Lettermuckoo Lad – Moy Johnny’s Pride) före Frida Hagberg – T.B.S Bits and Bobs (val f-11 e Cheeky Bobby Sparrow – Callowfeenish Mairtin). I LA kat C kom Julia Andersson – Coolkill Seamus (val f-04 e Dunlewey Seamus – Thunder Bay) på 4:e plats. LA kat D tog Therese Wretlind – Rathcoona Johney (val f-08 e Rathcoona Cove – Clonberne Boy) 2:a platsen, och Vilma Hedlund  Glentrasna Girl kom 3:a. 

Söndag. LB kat D. På 3:e platsen Annie Hjertén – Pleasant Lady (sto f-09 e Ballybeg JJ – Tulira Robuck). I LA kat D tog Vilma Hedlund – Glentrasna Girl ännu en blågul rosett, och Saga Kumlin – The Hiker (val f-03 e Ballinavilla Prince – Ruaille Buaille Bui) kom här på 3:e klass. Den avslutande Msv B kat D vanns av Meja Åhlberg – Devlish Grey Fox (val f-04 e Glenayre Silver Fox – Tulira Finn Mac Cool). 

Väsby RK.Leah Rosén – Orchard Prince (val f-11 e Coral Misty’s Comic – Castleside Carrig) kom först 3:a i LE och vann sen LD kat C. LD kat D vanns av Emma Thörnqvist – Killimor Boy (val f-10 e Kilmore Diamond – Corcullen Silver Belle). LC kat C vanns av Vendela Sandberg – Abbeys Dun Boy (val f-10 e Dooneen Rocket – Fort Dara). Vann LC kat D gjorde Mercedes Schön – Newgrange Warrior (val f-11 Cuileog Cashel – Wings of Justice) före Julia Palmgren – Cloudy Bay (val f-07 e Templebready Fear Bui – Ashfield Jovial Joker). I LB kat C blev det 2:a plats för Vendela Sandberg – Abbeys Dun Boy, och det blev det också för Julia Palmgren – Cloudy Bay i kat D.

Bollebygds RK. LC kat D. 3:e plats till  Ebba Bökman – Ballinahalla Boy (val f-08 e Ben Gawher – Little Joe), och på 4:e Vera Paulsson – Lidens Silver Bell (val f-10 hos syskonen Filipsson e Uranus u Lidens Cap Bosette e Öxenholm Bobby). LC+ kat C vanns av Alissa Ericsson Dyhre – Small Arrow (sto f-09 e Tabragh – Dimples). Det sistnämnda ekipaget tog även den blågula rosetten i LB kat C. LB kat D vanns av Isak Walter – Woodfield Ted (val f-10 e Furbo Finnard – All Smoke).

Laholms RF. Lördag. LA kat C. Lova-Marie Möller – Kilgarvan Bluebell (sto f-08 e Monaghanstown Pat – Blue Smokie) 3:a. LA kat D vanns av Tilda Lundstedt – Lowerybane Diamond (val f-09 e Mac’s Lad – Aran Brown Bomber). I Msv B kat D togs 2:a platsen av Amanda Möller –  Foxtown Elderberry (val f-07 e Monaghanstown Boy – Ashfield Hunters Jewel).

Söndag. LA kat D. Seger till Alicia Linder Färmnell – Kotte Pil (val f- 08 hos Leonie Pihl e Poetic Justice u Grytåsa Karamell e Brantshammars Korak). På 3:e plats Emmie Bengtsson och Poetic’s Cherry Pie (sto f-08 hos Pia Levin e Poetic Justice u Coosheen Plover e Callowfeenish Mairtin).

I Msv B kat C kom Agnes Olofsson Idrizovic – Giovanna (sto f-09 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak) på 2:a plats, och toppade sen med att ta hem segern i Msv A.

Tack alla som bidragit med bilder

Text: Gerd Eriksson

Author: Nyheter