Tävlingssvep vecka 41

Ett axplock av placerade från några av helgens tävlingar. Baserat på inkomna bilder. På vinjettbilden ses Filippa Juliusson och Derroe Lad (se nedan). Foto: My Wissen

Borås RK. Änglahoppet. Meeting LB – MsvA. Fredagen inleddes med LB och i kat D blev det seger för Estelle Gustafsson – Ryans Son (val f-07 e Sweetwall Captain Courageu – Earl of Castlefranch). På 5:e plats Alva Danielsson – Carrigoir Bob (val f-09 e I Love You Melody – Spiddal Playboy).

LA kat C. På 2.a plats Mathilda Hansson – Ballywire Mirah (sto f-10 e Westside Mirah – Moy Johnny’s Pride), och 3:a Filippa Juliusson – Derroe Lad (f-11 e Canal Fred – Seafield Silver Rogue). LA kat D vanns av Jennifer Frost – Snowy Dawn (sto f-07 e Laerkens Cascade Dawn – Ardravinna Andy) och 3:a kom Ellen Thunberg –Clifden Hero (val f-00 e Black Dandy – Tulira Corncrake). På 5:e plats Emma Åkesson – General Lee (val f-10 e General Humbert – Moy Hazy Cove).

Msv B kat C. På 3:e plats Filippa Juliusson – Glentrague Rebel (val f-10 e Currachmore Cashel – Doon Ashford Bay), och i kat D samma placering för Maja Williamsson – Boltown Angelina (sto f-08 e I Love You Melodi – Carra Cashel) i kat D. På 5:e plats Alva Hjorth – Killegar Cloonisle Hope (val f-09 e Glenayre Mystical Bobby – Gurteen Paddy).

Lördagen startade med LB, och i kat D togs 2:a platsen av Linn Jensen – Ballyerk Copper (val f-10 e Clonfert Boy – Little Joe). Estelle Gustafsson – Ryans Son 3:a, Lee Hagström – Champion Cloud (val f-02 e Champion Bob – Skryne Bright Cloud) kom på 4:e plats, och på 7:e plats Linnea Åberg Cronin – Caherview Paddy (val f-08 e Castleside Carrig – Tulira Finn MacCool). 

LA kat C. Grön rosett till Emelie Edvardsson – Young Dylan (val f-09 e William’s Boy – Glencairn – Surprise), och vit till Filippa Hallgren – Camber Star (sto f-06 e Garryhinch Finn – Clonkeehan Ghillie of Ard). LA kat D. Ella Ramnegård – Kilteel Jimbob (val f-12 e L.A. Mirah – Rosstuohy Loobeen) på 2:a plats, och Ellen Thunberg – Clifden Hero på 5:e plats.

Msv B kat C. Filippa Juliusson – Derroe Lad red in på 4:e plats. Msv B kat D vanns av Maja Williamsson – Boltown Angelina, före Alva Hjorth – Killegar Cloonisle Hope. Vit rosett till Lisa Nyhus – Castlemadden Ceolaire(val f-12 e  I Love You Melody – Sarsfield).

Söndag. LA kat C. Vit rosett till Selma Pålsson – Currabawn Honey Bee (sto f-09 Gwennic de Goariva – Aran Flight). LA kat D vanns av Therese Wretlind – Rathcoona Johney (val f-08 e Rathcoona Cove – Clonberne Boy), och vit rosett igen till Lisa Nyhus – Castlemadden Ceolaire.

I Msv B kat D segrade Amanda Möller –  Foxtown Elderberry (val f-07 e Monaghanstown Boy – Ashfield Hunters Jewel), med Maja Williamsson – Boltown Angelina på 3:e plats. Wilma Dahlander – Shanbo Ciaran (f-10 e Urrachree Clad – Westside Mirah) in på 6:e plats. I Msv A kat C blev det en blå rosett till Stella Lindquist – Walnut(sto f-04 e Kingstown Chucky – Lissduff Rebel).

Himledalens RK. LA:1 vanns av Natalie Petersson – Donegreagh Prionsias (val f-09 e Donegreagh Cuach Na Scamaill – Lehenagh Lad) 68.472%. LA:P2 blev det en 3:e plats 66.800% till Julia  Lindqvist – Holmtebo Yale (f-08 hos Johan & Elisabeth Ljungstorp e Hagens D’Arcy  u Hagens Yanine e Callowfeenish Mairtin) med Lisa Lärnefjord – Hold Bob O’Bell (f-06 hos fam Holdhaus e Öxenholm Bobby u Hold Bellarina Skylark  e Brantshammar Bell Dara) på 4:e plats med 66.500%.

Tingsryds Rid o Körklubb. Amanda Wyckman – Roadside Belinda (sto f-12 e Westonhouse Straboe Bobby – Thunderball) vann LB, 3:a i LA och vann Msv B kat C. Meja Eriksson – Ussherpark Andy (f-06 e Laerkens Cascade Dawn – Drimcong Owen) vann såväl LA som Msv B kat D.

Hos Lunds Civila RF vanns LB kat C av Julius Bengtsson – Chapmans Lupo (val f-02 e Chapman Lane – Cnoc Dabuide). Vann LB kat D gjorde Filippa Bengtsson – Ardmeenan Prince (val f-09 e Malbay Mist – Tulira Edward) före Filippa Schmidt Christiansen – Wingfield Twinkle Toes (sto f-09 e Shadows Dun – Oisin) och Saga Rydholm – Brandane Magic (sto f-10 e Silver Heaven – Matty’s Rock). På 4:e plats Alice Ylipää Abrahamsson – Kildromin Áine (sto f-10 e Andy’s Pride – Glencarrig Finn), som avslutade med 2:a plats i LB+. Hos Hamre Ridklubb K tog Leah Rosén – Starrhult Rebecca (sto f-02 hos Stuteri Starrhult e Hagens Ryan u Starrhult Lady Rowena e Rooar) 2:a plats i LC kat C. Ekipaget blev även klubbmästare i kat C. Därav den fina pokalen på bilden. Stort grattis till titeln, men framför allt till att ha kämpat och fått lön för mödan i form av en frisk ponny!

Bollnäs RS. Lördag-söndag. I LD kat D placerade sig Tilde Eriksson Jäder – King of the Manor (val f-13 e Pearl’s Cove – Castlestrange Fionn) på 3:e plats. LC kat C. Felicia Forsgren – Inishturkbeg Bright Dawn (sto f-09 e Walstead Cartier – Atlantic Prince of Peace) 2:a. Linnéa Rödin – Emlagh Fiachra (val f-13 e Classiebawn Black Jack – Rathcoona Cove) på 3:e plats. LC kat D. Moa Karelius – Bellcross Grey Lady (sto f-12 e Racecourse Bobby – Glenayre Silver Fox) 3:a, och Molly Ingmarsson – Oatfield Thunder (val f-12 e Robe Earl – Thunderball) 4:a. Lördagens LB kat C vanns av  Junie Ratcovich – Ballydoolagh Abbey (sto f-07 e Currachmore Cashel – Ferdia).

Nu har kvalen till Sverigeponnyn startat. Från v.41 tom v.4 rids kvalen på 14 ställen i landet. Finalen går v.8 på GHS. Filippa Ratcovich lånade ut Ballydoolagh Abbey till lillasyster Junie, och det gick hur bra som helst. 2:a plats och kvalad med 28p. På 5:e plats Linnéa Rödin – Emlagh Fiachra 25.5p och 6:a Maja Brink –  Myshall Silver Lady (sto f-12 e Silver Heaven – Currachmore Cashel) 25.0p. Placerade sig gjorde även Filippa Ratcovich på Sandy + att de var 2:a i lördagens LB. Sandy är en Irlandsimport utan känd stam. Mycket ”Connemara-look-a-like”, och bara därför fick han halka med på bild här i svepet.

Slutligen grattis till Mitt Hjärtas HSF som vunnit alla tre omgångarna av div I Gävleborg, och därmed går upp i Elitallsvenskan nästa år. I laget denna Selma Staffare – Munsboro Meg ex Cashelbay Meg (sto f-08 e Cashelbay Cruise – Monaghanstown Fred) och Maja Brink – Myshall Silver Lady.

Tack alla som bidragit med bilder

Text: Gerd Eriksson

Author: Nyheter