Tävlingssvep vecka 32

Connemarorna red hem många rosetter i helgen! Här är ett axplock av placerade. På vinjettbilden ses Vilma Hedlund – Glentrasna Girl (med täcke) och Selma Näslund – Park Coco som tog några av dem vid Näsets RS utanför Sundsvall. Foto: Anna Norin


Malmö Civila RF med Skånska Mästerskapen. LC kat D vanns av Minna Buredal – Marchesi Tonto (val f-05 e Monaghanstown Fred – Seafield Fionn). 2:a Ellen Isaksson – Rockfield Splash (sto f-08 e Lough Fee Prince – Moy Hazy Cove). På 4:e plats Märta Salé – Cullintra Smokie Shadow (val f-11 e Springfield Shadow – Blue Smokie). I LB kat C kom Julius Bengtsson – Chapmans Lupo (val f-02 e Chapman Lane – Cnoc Dabuide) 2:a. Norskfödd ponny med svenskfödd far. LB kat D. 4:a Filippa Schmidt Christiansen Wingfield Twinkle Toes (sto f-09 e Shadows Dun – Oisin).

LA kat C vanns av Agnes Olofsson Idrizovic – Giovanna (sto f-09 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak). I kat D kom Filippa Lagergren – Pat’s Choice (val f-09 e Tulira Robuck – Westside Fred) 2:a, med Emma Åkesson – General Lee (f-10 e General Humbert – Moy Hazy Cove) på 3:e plats, och Filippa Lagergren – Reneharney Boy (val f-11 e Tulira Robuck – Ardravinna Andy) 4:a.

I Skånska mästerskapen (LA) kat C kom Julius Bengsson – Chapman Lupo 2:a. Agnes Olofsson Idrizovic – Giovanna 4:a, och Filippa Lagergren – Midnight Star II (sto f-08 hos H & A Börnes e Hagens O’Chief u Pilgaards Daisy e Hedehusets Chan-Roa) på 5:e plats.


Växjöortens FRK. Fre – sön. LC kat D. Maxine Wikström – Mount Carmel Spirit (val f-09 e Gloves Bobby – Ballinavilla Prince) på 3:e plats. Lova Colliander Nelson – Mullamara Kyle Caeser (val f-10 e Shannon Prince – Matty’s Rock) på 4:e. I LB kat D blev det 3:e plats för Alicia Linder Färmnell – Kotte Pil (val f- 08 hos Leonie Pihl e Poetic Justice u Grytåsa Karamell e Brantshammars Korak). På 5:e plats Annie Claesson – Bjennesby Will.i.am (val f-12 hos Kerstin & Paulina Johansson e Hagens Ryan u Hagens Ninnie e Värnbergs Orion).

Lördag. LD+ kat C. 3:e plats till Nova Rafaj – Snowy Lady (sto f-12 e Tullymore Dew – Ferdia). I LD+ kat D tog Lova Colliander Nelson – Mullamara Kyle Caeser en grön rosett. Vit rosetter  till Tilda Dahlberg -Keegold (val f-05 hos Ann-Catrine Frank e Kulan Kavat u Little Dusty Wind e Lofty Roderic), och Sara Pålsson – Manninard Éanna (sto f-10 e Glencarrig Sea Biscuit – Glencarrig Finn).

I LC+ med inverkan kat D togs 2:a platsen av Esmeralda Nordkvist – Kildun Lad f- 09 e Castlefrench Nero – Robe Thunder) med 23.3p. 4:a Emma Jansson – Inchmore Silver (val f-02 e Seafield Silver Dun -Seafield Pookhaun).22.6p. I nästa klass LC+ (utan inverkan) kat D tog Maxine Wikström – Mount Carmel Spirit en grön rosett. Det gjorde också Amanda Wyckman – Roadside Belinda (sto f-12 e Westonhouse Straboe Bobby – Thunderball) i LB+ kat C.

Söndag. LB kat D vanns av Maxine Wikström – Mount Carmel Spirit. Vit rosett till Emmie Bengtsson –  Poetic’s Cherry Pie (sto f-08 hos Pia Levin e Poetic Justice u Coosheen Plover e Callowfeenish Mairtin). LA kat D. 2:a plats Alicia Linder Färmnell – Kotte Pil. Msv B kat C vanns av Amanda Wyckman – Roadside Belinda. Vinnnare av Kristina Cup kat C blev Maxine Wikström – Mount Carmel Spirit.

Näsets RS. Ida Lundgren – Lissroe Jamie (val f-11 e Glencarrig Prince – Windy’s Boy), kom 3:a i LD (kat D), och sen 6:a i LC.  På söndagen blev det sen ytterligare en rosett i LC för ekipaget.

LB kat D vanns av Selma Näslund – Park Coco (sto f-07 e Ashfield Festy – Owens Blossom), med Vilma Hedlund – Glentrasna Girl (sto f-06 e Lettermuckoo Lad – Moy Johnnys Pride) på 2:a plats, och Alice Jonsson – Rachra Lad (val f-10 e Gurteen Lad – Tynagh Miller) på 3:e. 

I LA kat D segrade Selma Staffare – Munsboro Meg ex Cashelbay Meg (sto f-08 e Cashelbay Cruise – Monaghanstown Fred), före Ella Hallnor – Farran Earl (val f- 10 e I Love You Melody – Robe Earl). På 4:e plats Felicia Lundsten – Ängaskogs Fiona (f-08 hos Veronica & Thomas Nyander e Nice-n’-Curly u Ängaskogs Blenda e Poetic Justice).

På lördagen blev det ombytta roller i LB. Vilma Hedlund – Glentrasna Girl vann före Selma Näslund – Park Coco. Alice Jonsson – Rachra Lad tog ytterligare en gul rosett. I LA kat D kom Vilma Hedlund på 3:e plats. Ekipagets första placering i LA. Grattis till det!

I söndagens LB kat D var det Alice Jonsson – Rachra Lad som tog hem den blågula rosetten. LA kat D vanns av Vilma Hedlund – Glentrasna Girl, före Selma Näslund – Park Coco.

LA+ kat D vanns av Molly Wetterberg – Hillside Joseph (val f-12 e Laerkens Cascade Dawn – Village Boy), och i Msv B kat D kom Felicia Lundsten – Ängaskogs Fiona på 2:a plats. 

Grevagården. Meeting fre – sön med Ponnyderby 2019.  Först ut LD med inverkan, och i kat C blev det 3:e plats för Tilda Eriksson – Miss Beautiful Delicious (sto f-09 hos fam Stamm e Castleside JJ u Okay Bambi e Öxenholms Bobby). Kat D vanns av Ebba Rindestrand – Lady Mama Mia sto f-10 e Moonlight Silver Shadow – Boden Park Finnard) 24p. Nora Andersson – Mullingars Mc Harry (val f-06 e Lehenagh Lad – Ard Talisman). I LC kat C kom Rasmus Sandberg – Nygaards Fölfod (sto f-97 e Baunelys Dipper – Huvholmens Golden Flash) på 3:e plats. Kat D vanns av Lovisa Mattsson – Corleone II (val-12 hos Marina Pettersson e Poetic Kelly u Coriona e Värnbergs Orion). Maja Nicklasson – Hyacinth Bell (sto f- 11 hos Ida Bengtsson e Kewin u Daisy Bell e Rolls Royce) 4:a, och på 5:e plats Nora Gusytafsson – Abbeyside Tornado (val f-12 e Roswat Prince – C.V. Cashel).

LB inverkan kat D vanns av  Elsa Romfelt – Salix Justice (val f-03 e Glencairn Suprice – Ashfield Festy) 25.5p, före Elsa Nord – Finbar (val f-08 e Frederiksminde Hazy Move – Wings of Victory) 25.3p, och Cajsa Bergman – estcliffs Grace (sto f-09 hos Cathrin Blomqvist Ilyes e Castleside JJ u Poetic Maggie e Poetic Justice) 25.1p.

I derbyklassen LA med uthopp – terrängslinga – inhopp  segrade Tilda Lundstedt – Kate’s Cream Boy (val f-12 e Templebready Fear Bui – Tulira Robuck). På 3:e plats Ella Ramnegård – Kilteel Jimbob (val f-12 e L.A. Mirah – Rosstuohy Loobeen). I Msv B kat D kom Tilde Lindgren – An Gadaí Álainn (val f-06 e Moy Johnny’s Pride – Prince of Thieves) på 3:e plats. Ett långväga ekipage ca 95 mil enkel resa!

Lördag LC inverkan kat C. Delad 3:e plats till Ellinor Johansson – Blackwoodland Annabelle (sto-07 e Currachmore Cashel – Coosheen Finnegan). I kat D kom Elin Lindén – Rathcline Supreme (val f-10 e Gwennic de Goariva – Frederiksminde Hazy Match) på 2:a plats. I LB kat D kom Nellie Romfelt – Salix Justice 2:a, med Elsa Nord – Finbar) och Hanna Stenwreth – Alta Justice (val f-06 e Glencairn Surprice – Rebel Justice) 4:a.

LA kat C vanns av Tyra Grönroos – Springview Mistique (sto f-08 e Glenayre Mystical Bobby – Black Dandy). I LA kat D 3:e plats till Cajsa Bergman – Westcliffs Grace, och på 4:e Elsa Nord – Finbar.

I Msv B kat C Msv B segrade Lova-Marie Möller – Kilgarvan Bluebell (sto f-08 e Monaghanstown Pat – Blue Smokie), och i kat D segrade Annie Karlsson – Cnocban Annabelle (sto f-08 e Fernville Danny – Ballydonagh Cassanova). På 4:e plats Tilde Lindgren – An Gadaí Álainn.

Söndag. LD+ kat C. Tilda Eriksson – Miss Beautiful Delicious 4:a. I kat D 3:e plats till Linnea Hedström – Doogra Beauty (sto -08 e Murphy’s Oscar – Leág). LC+ kat C. 3:a Ellinor Hansson – Blackwoodland Annabelle (sto f-07 e Currachmore Cashel – Coosheen Finnegan). I kat D kom Isak Walter – Woodfield Ted (val f-10 e Furbo Finnard – All Smoke) 2:a, med Julia Myrskär Henriksson – Adrigoole Sydney (sto f-10 e Garryhinch Millrace – Tulira Robuck), Elin Lindén – Rathcline Supreme samt Lovisa Mattsson – Corleone II tätt efter.

LB+ kat D. vanns av Emelie Lundblad – Kilmurray Millie (sto f-13 e Hector Of Loughfadda – Derrymore Duncan), med Hanna Stenwreth – Alta Justice på 4:e plats. I LA kat C tog Tyra Grönroos – Springview Mistique sin andra seger. På 4:e plats Tilde Westin – Cavan De Treille (sto f-12 e Dexter Leam Pondi – Knockadreen Holiday Cliff), och 5:a Lova-Marie Möller – Kilgaravan Bluebell. LA kat D vanns av Ella Ramnegård – Kilteel Jimbob, före Cajsa Bergman – Westcliffs Grace.

I Msv B kat C kom Sanna Throne Andersson – Truelight Darcy (val f-10 e Streamstown Mickey – Cloughill Island) på 2:a plats.  I Msv B kat D tog Annie Karlsson – Cnocban Annabelleytterligare en seger, och  och Tilde Lindgren – An Gadaí Álainn ytterligare en gul rosett. 

Den totala cupen MsvB vanns av Annie Karlsson – Cnockban Annabelle, med Tilde Lindgren – An Gadaí Álainn på 3:e plats. Den totala cupen LA kat C vanns av Tyra Grönroos – Springview Mistique, och kat D vanns av Ella Ramnegård – Kilteel Jimbob, före Cajsa Bergman – Westcliffs Grace.

Tack alla som bidragit med bilder!

Text: Gerd Eriksson

Author: Nyheter