Tävlingssvep vecka 31

På vinjettbilden ses Rachel Törnblom och Brolötens Cloetta som vann LA och Msv B hos  Gotlands Lantliga Ryttarförening  i helgen. Cloetta är ett sto f-99 hos Brolötens Stuteri e Juno Rory u Molly e Ballydonagh Cassanova). Foto: Carina Törnblom.

Dagtorpsortens RF. Torsdag. LC kat C vanns av Nathalie Davidsson – Edens Jazze (val f-03 hos Eva Magnusson-Östergren e Möllans Castro u Bella e Brantshammar Julius). I LB kat D kom Tilda Helin – Rosshill Gerrey (val f-10 e I love You Melody – Ormond Oliver) på 3:e plats. 

I LB-rundan kval 1 kat D segrade Alice Ylipää Abrahamsson – Kildromin Áine (sto f-10 e Andy’s Pride – Glencarrig Finn). I LC-rundan kval 1 blev det en 3:e plats för Natalie Petersson – Donegreagh Prionsias (val f-09 e Donegreagh Cuach Na Scamaill – Lehenagh Lad).

Fredagen fortsatte med LC rundan kval 2. Gul rosett till Nathalie Davidsson – Edens Jazze, och i kat D 4:e plats till Andrea Hamn – Lough Side Lad RC 120 (hingst f-10 e Monaghanstown Pat u Rathcoona Nellie e Moy Hazy Cove). På lördagen vann det sistnämnda ekipaget LC rundans final kat D, med Ellen Isaksson – Rockfield Splash (sto f-08 e Lough Fee Prince – Moy Hazy Cove) på 3:e plats.

LA rundan kval 2 vanns av Julia Vinkler – Cronin´s Dream (sto f-09 e Sweet wall Captain Courageous – Moy Hazy Cove). Finalen vanns av Linnéa Gustafsson – Galway CJ (val f-11 hos Caroline Jeppsson e Poetic Kelly u Skousboe Honey e Frederiksminde Mandy Boy).

Även LE hade sin runda med bed A. Felri i finalen kat C var Emelie Lyzell – Little Cilla (sto f-12 hos Annica Jacobsson e Hagens Ryan u Little Tracy e Värnbergs Orion) i kat C, och Filippa Strand – Stradbally Grey Cuckoo (val f-09 e Joyces Cuckoo – Garryhinch Millrace) i kat D. 


Hos Föreningen Bollnäs Sportryttare gick första omgången av div III. Bollnäs RS vann och i laget red Alma Hansson på Söstholm Kidman (val f-95 e Pilgaards Killroy – Öxenholm Topsider). En ponny som har varit med länge, och som har ett förflutet i fälttävlan på elitnivå. Rankad nr 8 i fälttävlan 2007. Fadern gick de högsta klasserna i dressyr både i Danmark och i Sverige. Morfadern var dansk mästare 1991, och ingick i det danska dressyrlaget på EM samma år. Fadern hoppade dessutom 10-10 vid det danska bruksprovet, så kanske inte konstigt att Kidman blev duktig i alla grenar. För ett år sen miste han ett öga, men det tycks inte bekomma honom alls. Kidden som han kallas går numera bara låga klasser i hoppning och fälttävlan som den glada pensionär han är! 

I LD kat C red Tuva Söder – Duntally Angel (sto f-09 e Silver Heaven – Grange Bobbing Sparrow) en felfri runda, och detsamma gjorde Thelma Norlin – Coleman Rock (val f-13 e Tulira Robuck – Gowna Bay), och Saga Löthström – Glendun Lad (val f-03 e Moyans Little Monkey – Murphy Rebel). I LC kat C kom Stina Bodegrim – Shadow’s Dream (sto f-08 e Shadow’s Dun – Oisin) på 2:a plats. 

LB kat D vanns av Vilma Hedlund – Glentrasna Girl (sto f-06 e Lettermuckoo Lad – Moy Johnny’s Pride). LA kat D vanns av Tilde Jonsson – Oatfield Thunder (val f-12 e Robe Earl – Thunderball), och som grädde på moset blev det en blågul rosett i första försöket i Msv B. 


Kungsbacka RK. Meeting med klasser från LD tom Msv B. På fredagen reds en LD med två faser. En vit rosett togs i kat D av Filippa Zackrisson – Adrigoole Smoke (val f-10 e Robe River Mist – All Smoke). I nästa klas LC kat C kom Ronja Lind – Sweet Sally (sto f-06 e Wings of Justice – Robin Hood) 2:a, och Molly Amundsjö – Skousboe Cookie (sto f-97 e Skousboe Morning Rock – Maigaardens Killian) 5:a.

LB kat C. Ytterligare en blå rosett till Ronja Lind – Sweet Sally. I LB kat D kom Linn Jensen – Ballyerk Copper (val f-10 e Clonfert Boy – Little Joe) på 2:a plats, med Lovisa Anding – River Road Beauty (sto f-11 e I Love You Melody – Aran Flight) på 3:e, och  Ella Ramnegård – Kilteel Jimbob (val f-12 e L.A. Mirah – Rosstuohy Loobeen) på 4:e plats.

LA kat C vanns av Filippa Juliusson – Glentrague Rebel (val f-10 e Currachmore Cashel – Doon Ashford Bay). LA kat D vanns av Ella Ramnegård – Kilteel Jimbob. På 2:a plats Julia Dahlbom – Castlequarter (val f-08 e I Love You Melody – Abbeyleix Owen). Lördag. LC kat C. Tilda Sandström – Mochulla Bunny (sto f-10 e Danesfield Prince – Sweetwall Captain Courageous) red in på 2:a plats. Det gjorde också Alva Gustafsson – Boyne Valley Trim Trotter (val f-11 e Murvey Chelton – Murphy Rebel) i kat D. På 4:e plats Alice Rosenqvist – Carnaween Bob (val f-11 e  Glenayre Mystical Bobby – Westside Mirah).

LB kat C. 3:a Anna Warberg – Champayne Friendly (val f-11 e Mirah’s Oyster Bandit – Woodbrook Cognac). I kat D 3:a Ellen Ingelström – Trendy Thyme (sto f-11 e Robe Thunder Dun – Coosheen Thyme). På söndagen tog Lovisa Anding – River Road Beauty ytterligare en gul rosett. Msv B kat C vanns av Lisa Nyhus – Castlemadden Ceolaire (val f-12 e  I Love You Melody – Sarsfield).

Slutligen. Grattis till Tilde Elfwing och Ballyerk Lightening (f-10 e Clonfert Boy – Seafield Silver Dun), som kom 2:a i Granngården Riksmästerskap final LA på Sundbyholm. Grattis också till Victoria Norrman – Aero’s Boy (val f-07 e Rathcoona Cove – Emoe Berti) som red hem två rosetter i LC.

Tack till alla som bidragit med bilder!

Text: Gerd Eriksson

Author: Nyheter