Tävlingssvep vecka 27

Ett axplock från några av helgens tävlingar. Stora Wäsby FRK. P80 14-20 vanns av Tyra Söderberg – Tomasson Breeze val (f-07 e Bradlieve Delight – Corbally Con). Straff 29.3. Det är ekipaget på vinjettbilden. På 4:e plats Ehlin Dyphlin – Active Buck (val f-11 e Tempo Active Atlas – Coolough Cashel) Straff 38.6. I hård konkurrens kom Siri Kämpe på ¾ Connemaran Rathcoole Molly (sto f-08 e Robe Thunder Dun – Tasty Pride) 7:a i P90.  Straff 37.0. 

Gärds RF. P70-14-20. 2:a Gustav Widlund – Vuru Zela of Islandeady (val f-10 e Arann Diamond – Castleside JJ). Straff 31.3. Mira Fermskog – Cullintra Collumbcille (val f-12 Springfield Shadow – Catamaran) startade i H90 och kom 4:a. Straff 35.9

Ljusningsbacken. P70 14-20 vanns av Thea Hallerund-Lindell – Clonberne Glen (val f-13 e Eagle’s Ledge – Laerkens Cascade Dawn). Straff 24.8. I P80 -13 vann Sofia Madeleine Hovsveen Bood – Cooldorougha Boy (val f-09 e Kingstown Boy – Moy Hazy Cove). Straff 39.2. P80 14-20. 3:a Alva Danielsson – Carrigoir Bob (val f-09 e I Love You Melody – Spiddal Playboy). Straff 40.0

Glöm inte att anmäla er till 2019:s connemaramästerskap i fälttävlan. Mer info finns HÄR.

Filipstad. LC kat D vanns av Emma Lihv – Stripe Fear Bui (val f-11 e Templebready Fear Bui – Crannard Joker). Julia  Bäcklund – Bjennesby Elaine Page (sto f-10 hos Kerstin Johasson e Hagens Ryan u Hagens Ninnie e Värnbergs Orion) red in på 3:e plats.  

Lördag LC kat D vanns av Ebba Adolfsson – Boyle Sport (val f-10 e Charleville Lad – Monaghanstown Boy). LA kat C vanns av Emelie Edvardsson – Young Dylan (val f-09 e William’s Boy – Glencairn – Surprise). I Msv B kat D segrade Fredrica von Celsing – Carraig Donn (val f-05 e Moy Johnny´s Pride – Rynn Richard).

Söndag. LB kat C. vanns av Julia Andersson – Coolkill Seamus (val f-04 e Dunlewey Seamus – Thunder Bay), och kat D vanns av Hanna Stenwreth – Alta Justice (val f-06 e Glencairn Surprice – Rebel Justice). LA kat C vanns av Engla Eljas – Silfverrose Safira (sto f-11 hos R-M Norin & M Björn e Fredriksminde Hazy Chance u Silfverrose Stjärna e Möllans Crazy). I kat D kom My Kåberg – Carnakilly Finn (f-11 e Dexter Leam Pondi – Castleside JJ) på 2:a plats.

Boden. Dressyr. DM för Norrbotten. Guld till Alva Bjuhr Golden Dream kat C (val f-10 hos Sara Liew e Sjödalens Magnet u Lisette e Dale Haze), och brons till Emmy Mörk Lundberg – Thunder of Steel (val f-11 hos Martina Rogö e Starrhult Bossanova u Rollexia e Rolls Royce).

Olivia Larsson och Dalamöllans Red Love (val f-14 hos Susann Erlandsson e Idefix du Villon u Önnarps Lovely e Backudden Mountain Haze) har gått stadigt med fina procent i ungponnyklasser under våren, och är anmäld till ungponnyfinalerna. I Harplinge RK togs en 2:a plats i LC:1 med 70.741%

Hos Växsjöortens RK blev det en 3:e plats för Anielle Björk – Rozzi (val f-11 hos Annica Jacobsson e Hagens Zephyr u Trimma e Rolls Royce) i Msv C:1 med 66.310%. D-ponny bland storhästar.

Västervikortens RF. Fredag. LB kat C. Amanda Wyckman – Roadside Belinda (sto f-12 e Westonhouse Straboe Bobby – Thunderball) 5:a. LB kat D kom Nelli Galasso – Gort Na Lon (sto f-12 e Garryhinch Finn – New Beginning) också 5:a. Vita rosetter till Filippa Andersson – Buachaill Bothar Bui (val f-05 e Earl of Newbridge – Fort Dara), och Ella Sjödahl – Cillian’s Pride (val f-10 e Drumcong Paddy – Celtic Moy Sailor).

LA kat C. 6: e plats till Tilde Westin – Cavan De Treille (sto f-10 e Dexter Leam Pondi – Knockadreen Holiday Cliff). I LA kat D 2:a Tilda Larsson – Kilmacduagh Lady (sto f-07 e Coral Lad – Burren Rocket). Grön rosett till Nicole Wasmuth – Ballylee Breeze (val f-08 e Kilmore Diamond – New Beginning). LA+ kat D vanns av Ida Koukila – Harp Prince (val f-11 e Doonhill Billy – Ormond Oliver). På 3:e plats Hanna Lif – Birchgrove Diamond (val f-02 e Kilmore Diamond – Wings of Victory).

Lördag. LB kat D. Seger till Agnes Claesson – Corbeagh Starburst (sto f 09 e Gwennic de Goariva – Silver Cloud). I LA kat C kom Amanda Wyckman – Roadside Belinda på 3.e plats. 5:a Vilda Norström – Glenlo Gale (val f- 11 e Kilmullen Fionn – Earl of Newbridge). Kat D. Lisa Nyhus – Castlemadden Ceolaire (val f-12 e I Love Your Melody – Sarsfield) 2:a. Vita rosetter till Klara Trofast – Lofty Hopsy Daisy (f-10 hos Nina & Anders Gustafson e Clifden de L’Aulne u Beezies Bounty e Carrintubber Lad), Alma Lennartsson – Doon Hillary (sto f-08 e Newgrange Lad – Dunloughan Lad) och Alva Nilsson Thell – Bjennesby Shania (sto f-06 hos Kerstin Johansson e Hagens Ryan u Hagens Ninnie e Värnberg Orion). MsvB kat C. 5:a Tea Skippari – Skatholm Bonaparte RC-DEN S(hin f-09 e Pady Melody D’Auxence u Skatholm Zoya e Cocum Jackpot). Msv B Kat D. På 2:a plats Lisa Nyhus – Castelmadden Ceolaire. MsvB+ kat D vanns av Alva Hjort – Killegar Cloonisle Hope (val f-09 e Glenayre Mystical Bobby – Gurteen Paddy), före Amanda Lindblom – Kee Pearl (sto f-07 hos Ann-Catrine Frank e Grytåsa Kallemero u Retzina e Öxenholm Bobby).

Söndag. LB kat C. 4:a Liam Nilsson – Midnight Star II (f-08 hos H & A Börnes e Hagens O’Chief u Skousboe Honey e Hedehusets Chan-Roa). 5:a Liam Nilsson – Beezies Kimberly (sto f-12 e Beezies Echo – Aran Flight). 6:a Tilde Westin – Cavan De Treille. Kat D. 2:a Nelly Galazzo – Gort Na Lon. LA kat D. På 5:e plats Alma Lennartsson – Doon Hillary. I LA avd B red Charlie Wittzell på B-ponnyn Crystal Boy (f-04 e Windy’s Boy – Calla Boy) en felfri runda.

MsvB kat C vanns av Tea Skippari – Skatholm Bonaparte RC-DEN S1. Ekipagets första seger i Msv. På 5:e plats Vilda Norström – Glenlo Gale. Msv A WR/GP kat D. Alva Hjort – Killegar Cloonisle Hope gick två felfria rundor och erövrade därmed den blågula rosetten.

Hofors. Lördag. LB kat D. 1:a Tilde Jonsson – Oatfield Thunder (val f-12 e Robe Earl – Thunderball). 2:a Ebba Andersson – Glenlo Windsor (sto f- 09 e Kilmullen Fionn – Windy’s Boy). 3:a Annie Bodegrim – Fiona QQ (sto f-08 hos Annelie Hallström e Tochwood Winston u Hagens Feodora e Hagens Zephyr). 4:a Vilma Hedlund – Glentrasna Girl (sto f-06 e Lettermuckoo Lad – Moy Johnnys Pride). LA kat C vanns  av Olivia Eriksson – Önnarps Quattro (val f-07 hos Jörgen Folkesson e Backudden Mountain Haze u Önnarps Babette e Aladdin), före Ebba Andersson – Glenlo Windsor.

Söndag. LC kat C. 2:a plats till Stina Bodegrim – Shadow´s Dream (sto f-08 e Shadow´s Dun – Oisin). Samma placering till Tilda Eriksson Jäder – King of the Manor (val f-13 e Pearl’s Cove – Castlestrange Fionn) i kat D. LB kat C vanns av Maja Källman – Braveheart (sto f-11 e Gwennic de Goariva – Abbeyleix Owen). Kat D. Vilma Hedlund – Glentrasna Girl tog hand om den blå rosetten i kat D. I LA kat D segrade Meja Åhlberg – Devlish Grey Fox (val f-04 e Glenayre Silver Fox – Tulira Finn Mac Cool), och sen även i Msv B. Det var ekipagets sjätte seger på raken.


Stöcke PF. LD CR. I kat D red Amanda Nordström – Camira Jacko (val f-09 e Currachmore Cashel – Abbeyleyx Fionn) en felfri runda. LC kat D. 3:a Vilja Nordström – Golden Island Rose (sto f-10 Cloughill Island – Monaghanstown Flonn), med Ella Engström – Leamore Axel (vall f-10 e  Woodfield Sammy – Oisin) 4:a.  I LB kat D blev det ytterligare en gul rosett till Vilja Nordström – Golden Island Rose).

Lördag. LB kat C. 3e plats till Nova Liden Hector’s Dun (val f-11 e Gwennic de Goariva – Neruda Darling). I LA kat C red Maja Brink – Myshall Silver Lady (sto f-12 e Silver Heaven – Currachmore Cashel) in på 2:a plats. Det gjorde också Tilde Lindgren – An Gadaí Álainn (val f-06 e Moy Johnny’s Pride – Prince of Thieves) i kat D. Msv B kat C vanns av Felicia Lundsten – Ängaskogs Fiona (f-08 hos Veronica & Thomas Nyander e Nice-n’-Curly u Ängaskogs Blenda e Poetic Justice).

Söndag.  I LC kat D tog Nellie Roos -Roswat Champion (val f- 09 e Dunloughan Scot – Sweetwall Captain Courageous) en 6:e plats. LB kat D vanns av Ella Hallnor – Farran Earl (val f-10 e I Love You Melody – Robe Earl. På 3:e plats Vilja Nordström -Golden Island Rose.

Tack alla som bidragit med bilder!

Text: Gerd Eriksson

Author: Nyheter