Tävlingssvep vecka 9

Båstads RK. Meeting lördag-söndag. I lördagens första klass LC kat D togs 3:e plats av  Emmie Bengtsson och Poetic’s Cherry Pie (f-08 hos Pia Levin e Poetic Justice u Coosheen Plover e Callowfeenish Mairtin). En helsyster till den numera i Norge boende Poetic’s Floura, SM-guld inomhus 2017. På 4:e plats i klassen kom Egon Bengtsson – Rosshill Gerrey (f-10 e I Love You Melody – Ormond Oliver). 

I LC+ kat C. Emelie Boberg – Jeros Amber (f-03 hos Eva Nyström e Kulan Kavat u Eriksbyns Alva e Myrens Wilbur) kom 2:a. Kat D vanns av Natalie Petersson – Donegreagh Prionsias (f-09 e Donegreagh Cuach Na Scamaill – Lehenagh Lad), med Saga Rydholm – Brandane Magic (f-10 e Silver Heaven – Matty’s Rock) på 2:a plats, och Thea Feuk – Kinard Jack (f-09 e Castleside Carrig – Murphy Rebel) på 4:e.

I LB kat C togs ytterligare en placering av Emelie Boberg – Jeros Amber, en 3:e plats, och i kat D blev det en till blågul rosett för Natalie Petersson – Donegreagh Prionsias. Dagens Dubbel i Båstad med andra ord.

Söndag. LB kat C. Liam Nilsson – Midnight Star II (f-08 hos H & A Börnes e Hagens O´Chief u Pilgaards Daisy e Hedehusets Chan-Roa) red in på en 2:a plats, och det samma gjorde Clara Hermelin – Kingstown Rebel (f-07 e Gurteen Rebel – Cuchulainn) i kat D. LA kat D blev det en 4:e plats för Disa Johnson på Ruby Alex (f-11 e Cheeky Bobby Sparrow – Ashfields Festy).

I Msv B tog Lovisa Wilson – Drumfries Barney (f-08 e Dunally Lad – Castleside JJ) 3:e platsen i kat C, och det gjorde även Emma Åkesson – General Lee (f-10 e General Humbert – Moy Hazy Cove) i kat D.

Vinjettbilden då? Jag kunde bara inte låta bli! Den evigt unge Flammabyggets Hamlet f-94 e Poetic Justice (u Noreilja hbl imp okänd stam) tycks gå mot ännu en vår. Debuten med ny pilot blev till seger direkt i LA, nästan 7 sekunder före 2:an. Man kan inte annat än lyfta på hatten för denna fantastiska ponny!

Text: Gerd Eriksson

Author: Nyheter