Tävlingssvep vecka 1

Botkyrka RS. Anna Brändemar och Önnarps Strauss (val f-09 hos Jörgen Folkesson e Aladdin u Bonnie e Rolls Royce) vann både LC:2 och LB:1 med 67,167% resp 65,714%. På 2:a plats i LC:2 kom Sofia Domeij och China Girl (sto f-04 hos Maria Gillingstam e Janus u Chera-Li e Myrens Wilbur) med 66%. Ekipaget kom även 4:a i LB:1 61,607%. På 3:e plats i LC:2 Elin Sigemo på Arda’s Green Spot (sto f- 04 hos Marlene Näslin e Janus u Backudden Greenwood Haze e Dale Haze. De red ihop 65,667%. Vinjettbild: Prisutdelning i LC:2. Från vänster: Önnarps Strauss, China Girl, Arda’s Greenspot. Foto: Mikaela Ellesjö

Dagens Dubbel! Anna Brändemar – Önnarps Strauss. Foto: Mikaela Ellesjö

Helsingborg FRK. Trettonspelen. Segrare och de främst placerade under meetinget. Lördagens LB kat C vanns av Emelie Boberg – Jeros Amber (sto f-03 hos Eva Nyström e Kulan Kavat u Eriksbyns Alva e Myrens Wilbur) med Alicia Svensson och Carramore KC Boy (val f-08 e Silver Shadow – Kylemore Rocky) på 2:a plats. I kat D blev det likaledes en 2:a plats för Thea Knutsson – William (val f-05 hos Charlotta Mårtensson e Rooar u Backudden Winsome Haze e Dale Haze).

Emelie Boberg – Jeros Amber. Foto: Hilma Carlsson

I LA kat D kom Emma Åkesson och General Lee (val f-10 e General Humbert – Moy Hazy Cove) 4:a, och Filippa Lagergren på Reneharney Boy (val f-11 e Tulira Robuck – Ardravinna Andy) 6:a efter felfria rundor.

Söndagens LC med två faser vanns av Malou Svensson på Drumany Warrior (val f-06 e Bradlieve Delight – Corbally Con) i kat D. I LB kat D blev det en 3:e plats för Clara Hermelin och Kingstown Rebel (val f-07 e Gurteen Rebel – Cuchulainn). I LA kat C kom Agnes Olofsson Idrizovic och Giovanna (sto f-09 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak) 2:a, och i kat D blev det en gul rosett till Clara Hermelin på Kingstown Rebel, en grön till Klara Trofast på Lofty Hopsy Daisy (sto f-10 hos Nina & Anders Gustafson e Clifden de l’Aulne u Beezies Bounty e Carrintubber Lad), och en vit rosett till Emma Åkesson på General Lee. Samtliga felfria efter två faser.

Msv B bed A:0. Vann kat C gjorde Agnes Olofsson Idrizovic på Giovanna, och i kat D tog Klara Trofast och Lofty Hopsy Daisy en hedrande 4:e plats. Dagens sista klass Msv A kat C vanns av Linnéa Gustafsson och Galway CJ (val f-11 hos Caroline Jeppsson e Poetic Kelly u Skousboe Honey e Frederiksminde Mandy Boy). Inte många starter i någon av kategorierna, men ekipaget var det enda som gick dubbelnolla.

 
Galway CJ (tv). Foto: Erica Thulin. Lofty Hopsy Daisy (th). Foto: Ann-Helene Trofast

Text: Gerd Eriksson

Author: Nyheter