Tävlingssvep v. 47

Dressyr Trolleholm. Minette Persson och Big’s Cha Cha Cha (sto f-10 hos Jette Hansen e Clifden de l’Aulne u Lofty Abigail e Lofty Roderic) vann LB:2 på 70,500%. En D-ponny som tävlar bland ridhästar.

Blanca Bosson och Elphins Darwin (val f-01 hos Philip Nicholson e Rolls Royce u Bolle Dafti e Hummebro Daf) avslutade tävlingssäsongen på bästa sätt. Seger i LA:P1 i Trolleholm på lördagen med 68,816% och likaledes seger i LA:P1 med 70,658% i Bollerup på söndagen. 6 segrar i svit! En 17-åring (ponnyn) som tycks vara i sitt livs form. Ekipaget tog även hem det Skånska Mästerskapet tidigare i höstas.


Bild: Blanca Bosson – Elphins Darwin.
Skånska Mästare kat C 2018. Foto: Olle Bosson

Ljungby. I LC kat D kom Alma Lennartsson – Doon Hillary (sto f-08 e Newgrange Lad – Dunloughan Lad) 2:a, och Lisa Ståhl på Menlo Flyer (val f-09 e Coral Misty’s Comic – Abbeyfort) 6:a. I LB kat B blev det en 2:a plats för Ellis Ekholm och  Love Tos (sto f-00 hos Börje Hansson e Lofty Roderic u Tosca e Värnbergs Mercurius). I kat C kom Ella Sjödahl och Krumelur (val f-04 hos Gudrun Lindvall e Rooar u Grytåsa Kryddan e Brantshammar Korak) 4:a, och 6:e platsen togs av Emelie Boberg på Jeros Amber (sto f-03 hos Eva Nyström e Kulan Kavat u Eriksbyns Alva e Myrens Wilbur). En vit rosett i kat D blev det även för Nora Larsson och Kilmacduagh Lady (sto f-07 e Coral Lad – Burren Rocket). I LA kat C kom Emelie Boberg och Jeros Amber (se ovan) 4:a.

Södertälje. Många fina ritter med dubbelnollor men få placerade denna gång. Delade 4:e platsen i LC kat D gjorde Isabel Haftström på Burren Lad (val f-06 e Oisin -Westside Fred) och Ebba Lundström på Stripe Leanne ( sto f-11 e Templebready Fear Buí – Crannard Joker. Vit rosett till Elvira Bronäs på Killimor Boy (val f-10 e Kilmore Diamond – Corcullen Silver Belle).

 
Bild: Burren Lad (tv). Foto: Gerd Eriksson. Stripe Leanne (th). Foto: Linda Lundström

På vinjettbilden ses Blanca Bosson och Elphins Darwin. Foto: Olle Bossom

Text: Gerd Eriksson

Author: Nyheter