Tävlingssvep v. 46

Båstads RK med Skånska Mästerskapen. Lördag. LB kat C vanns av Liam Nilsson på Edens Jazze (val f-03 hos Eva Magnusson-Östergren e Möllans Castro u Bella e Brantshammar Julius). I Kat D segrade Wilda Altnäs på Cacharelle (sto f-08 hos Madeleine Eriksson e Hagens D’Arcy u Chess III e Holens Ingolf). Det sistnämnda ekipaget ses på vinjettbilden. Foto:  Sabina Altnäs

I LB+ kat C blev Liam Nilsson och Edens Jazze (se ovan) 2:a, och på sin andra Connemara, Beezies Kimberly (sto f-12 e Beezies Echo – Aran Flight), red han också dubbelnolla men var utanför placering. I kat D blev Tilda Lundin på Niles Boy (val f-07 e Gwennic de Goariva – Vales Blue Haze) 2:a och Nathalie Kongshöj och Cragreagh Jim (val f-09 e Fiona’s Man – Seafield Pookhaun) kom på 4:e plats.

 
Triss i Connemaror! Fr v: Beezies Kimberly, Edens Jazze och Midnight Star II. Foto: Lina Nilsson

I LA med bedömning A:0 blev Agnes Olofsson Idrizovic på Giovanna (sto f-09 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak) 3:a i kat C. Skånska Mästerskapen lag gick i den klassen, medan det individuella mästerskapet gick i LA med bed A:1a. Silver i kat C till Lovisa Wilson på Drumfries Barney (val f-08 e Dunally Lad – Castleside JJ), och bronset till Liam Nilsson på sin tredje Connemara för dagen, Midnight Star II (sto f- 08 hos Heidi och Alf Börnes e Hagens O´Chief u Pilgaards Daisy e Hedehusets Chan-Roa. Rebecca Vinkler på Pat’s Choice (val f-09 e Tulira Robuck – Westside Fred) kom 4:a i kat D.

I söndagens LB blev det en 3:e plats till Maxine Vikström på Mount Carmel Spirit (val f-09 e Gloves Bobby – Ballinavilla Prince) i kat D. Nästa klass var kvalet till Sverigeponnyn. En inverkansklass i LB för kat C, och där tog Liam Nilsson och Midnight Star II (se ovan) en fin 7:e plats av 36 startande.

LA+ kat D vanns av Rebecca Winkler på Pat’s Choice (se ovan) och Filippa Lagergren på Reneharney Boy (val f-11 e Tulira Robuck – Ardravinna Andy) kom 3:a. Två ponnyer med samma far.

 
Bild (tv): Midnight Star II och Drumfries Barney. Foto: Lina Nilsson
Bild (th):  Pat’s Choice och Reneharney Boy.
Foto: Lina Nilsson

Heby RF. LC kat D placerade sig Ebba Malmkvist och Blackfield Mar Tin (val f-11 e Kirrin Malachi – Atlantic Raven). Emelie Ekström på Ballynoonagh Dawn (sto f-10 e Castleside JJ Junior – Robe Earl) kom 6:a. LA kat D vanns av Therese Wretlind på Rathcoona Johney (val f-08 e Rathcoona Cove – Clonberne Boy) och en vit rosett till Liv Fries och Mayfly Buzzer (val f-07 e Ballinaboy Tom – Ashfield Festy.

 
Bild (tv) Ebba Malmkvist och Blackfield Mar Tin. Foto: Jenny Malmkvist
Bild (th: Therese Wretlind och Rathcoona Johney.
Foto: Ellen Thumb

Text: Gerd Eriksson

Author: Nyheter