Tävlingsresultat Heby RF och Södertälje RK

Reg hoppnig i Heby 29 september med DM för Uppland. Bronset i kat C gick till Myshall Silver Lady (f-12 e Silver Heaven – Currachmore Cashel). I en sammanslagen LA kat B+C kom B-ponnyn Longhill Girl (sto f-08 e Will’s De Danann – Ashfield Hunters Jewel) 2:a. På vinjettbilden ses Longhill Girl från en tidigare tävling 2018.

I LB kat C placerade sig Fideli QQ (sto f-08 hos Annelie Hallström e Grange Flynn Sparrow u Hagens Fancy e Hagens Ryan) 3:a, och kat D vanns av Shakespeare (val f-09 e Steamstown Mickey – Corcullen Silver Belle) med Ballyerk Lighening (val f-10 e Clonfert Boy – Seafield Silver Dun) på 5:e plats. Den sistnämnda tog även en 2:a plats i LA.

Myshall Silver Lady och Isabelle Fredriksson. Foto: Gerd Eriksson

Nat/Reg meeting i Södertälje 28-30 september. På fredagen tog Fanad Tracy (sto f-10 e Ballybaun Robuck – Ashfield Romeo) 4:e platsen i reg LA kat D. Lördagen inleddes med reg LB+ och i kat D kom Menlo Champ (val f-10 e Coill Rua Champ – Braveheart of Kippure) 2:a, och Corbeagh Stardust (sto f-09 e Gwennic de Goariva – Silver Cloud) 5:a.

Full fart! Menlo Champ och Sophia Almbladh. Foto: Gerd Eriksson

En nat LA+ kat D vanns av Devlish Grey Fox (val f-04 e Glenayre Silver Fox – Tulira Finn Mac Cool). I MsvB kat D placerade sig Foxtown Elderberry (val f-07 e Monaghanstown Boy – Ashfield Hunters Jewel) på 4:e plats.

Helgens högsta klass Msv A kat vanns av Walnut (f-04 e Kingstown Chucky – Lissduff Rebel). En riktig stjärna som har ett förflutet som barn -och familjeponny på Irland. Hon satte även en nolla i klassen före (MsvB), i avd B.


Walnut och Hanna Tingvall. Foto: Isabelle Lillevars

Söndagen startade med en nat LA, och i kat C kom Idylle (sto f-02 hos Johanna Sällberg e Kamik Breeze u Gina 2nd e Finney Master) 3:a. I MsvB kat C blev det vinst igen för Walnut (se ovan), och på 4:e plats Glenlo Gale (val f-11 e Kilmullen Fionn – Earl of Newbridge. I kat D ytterligare en rosett för Foxtown Elderberry (se ovan), en grön denna gång, och på 6:e plats Lowerybane Diamond (val f-09 e Mac’s Lad – Aran Brown Bomber).


Lowerybane Diamond och Tilda Lundstedt. Foto: Gerd Eriksson

Text: Gerd Eriksson

Author: Nyheter