Ungponnyfinaler Vetlanda 2018

Helgen 22-23 september anordnade  SPAF de årliga ungponnyfinalerna i Vetlanda, där svenskfödda tre- och fyraåringar med utmärkelse från treårstest och kvalitetsbedömningar, samt fem- och sexåringar som kvalat in i dressyr (i hoppning var det tyvärr för få anmälningar) välkomnades. Hela 16 connemaraponnyer var anmälda, varav 17 starter.  Connemarorna representerade rasen fint och levererade poäng som resulterade i ett par placeringar.

Holmtebo Marconi (f.2014 e. Starrhult Bossanova u. Holmtebo Morning Mist, uppf. Johan & Elisabeth Ljungstorp, äg. Hanna & Jana Salomonsson) med ryttare Johanna Edvardsson, på vinjettbilden, startade i både fyraåringarnas gångarts- och hoppfinal för D-ponny. I hoppfinalen red de hem vinsten med nior på samtliga moment.

Hanna och Jana Salomonssons Holmtebo Image (f.2012 e. Hagens D’Arcy u. Hagens Ixora, uppf. Johan & Elisabeth Ljungstorp) var inte sämre och med Hanna Salomonsson i sadeln knep de en andraplats i sexåringarnas dressyr för D-ponny efter två stadiga ritter på 73% respektive 70,2%.

Stort grattis till alla inblandade!

Foton: privata

 

 

Author: Nyheter