BIS & reserv-BIS Riks

Efter en helg fylld av fina connemaraponnyer, trevliga ritter samt duktiga ryttare och handlers, avslutades 2018 års upplaga av riks med BIS-final där klassvinnare och guldbelönade ponnyer välkomnades. Mindy Might (f.1994 e. Holens Ingolf, uppf. Maria Ullman-Hallström) utsågs till bästa veteran, väl bibehållen på sina 24 år, och vinnare av Coloured Cup blev det bruna stoet Stockmossens Tindra (f.2002 e. Kamillo av Haga, uppf. Stockmossens stuteri).

När BIS-ringen efter hand minskades, då ponnyer plockades ut, stod slutligen två connemaraponnyer kvar som vinnare. BIS-segern tog Holmtebo Independent (f.2015 e. Gurteen Paddy, uppf. Elisabeth & Johan Ljungstorp) hem på otroliga 45 poäng. Till reserv-BIS valdes Holmtebo Umbrella (f.2011 e. Hagens D’Arcy, uppf. Elisabeth & Johan Ljungstorp) med fina 43 poäng.

På bilden, Holmtebo Umbella med ägare Tilda Winge till vänster och Holmtebo Independent med familjen Ljungstorp till höger. Domare Sylvain Galligan och Helena Kättström i mitten. Foto: Jenny Hagenblad

Author: Nyheter