Tävlingssvepet vecka 8-9/23

Med ålderns rätt på veckans vinjett: Wandering Spirit är nu inne på sitt 31:a jordsnurr, och tycker fortfarande det är roligt att komma iväg ut på tävling emellanåt. Han har gjort det mesta i sina dar, men nu får han endast visa upp sig på dressyrbanan har mattarna bestämt. Foto: Erica Westerlund.

Vecka 8

Gävle PK. LC:1 kat D. 2:a plats och 64.25% blev det således för Matilda Westerlund – Wandering Spirit (val f-92 e Garryhack Frederic – Bloomfield Bobby). På 3:e plats med 63.51% kom Amanda Lingemyr – Abbeyside Gabby (sto f-14 e Maghera Fadda Lad – Island Lad).

Jönköpings FK. LB:1 kat D vanns av Märtha Allemyr – Willow Bradlieve (val f-10 e Bradlieve Delight – Burren Rocket) på 66.25%.

Vä: Abbeyside Gabby. Foto: Anna-Pia Lingemyr
Hö: Willow Bradlieve. Foto: Tyra Isidorsson

Sundsvalls RK. LD bed A. Nellie Sjöholm – Corn Lad (val f-09 e Ferdia – Loobeen Larry), Vera Boman – Meelickisland Dreamer (sto f-08 e Laerkens Cascade Dawn – Island Lad), och Saga Kadin –  Ballinamurra Melody (val f-10 e I Love You Melody – Laerkens Cascade Dawn) red felfritt. Den sistnämnda som har arbetsnamnet Silver är nybliven medarbetare på Ånge Ridklubb.

Vä: Ballinamurra Melody, Foto: Privat
Hö: Corn Lad. Foto: Anna Sjöholm

LC kat D vanns av Wilma Kjellin – Coolfin Precious Prince (val f-16 e Caherlistrane Prince – Maam Hero). I kat D avd B red Nellie Sjöholm – Corn Lad felfritt igen.  LB kat D. 3:e plats till Ellen Nordberg – Mount Ross Sprinter (val f-11 e Lycon Cong Blossom – Mac Owen).

Vä: Coolfin Precious Prince. Foto: Malin Hägglund
Hö: Mount Ross Sprinter, Foto: Mats Nordberg

Vecka 9

Ölands RF. LB:1 kat D. 3:e plats med 65.53% till Emma Wilén – Mo Mhúirnín (sto f-12 e Glencarrig Oscar – Cloonisle Cashel). I LA:1 kat D blev det en blågul rosett och 67.36%.

Lillhagens RK. FEI Lagprogram Ponny. RÅ16. Vinst och 69.61% till Ronja Kardos – Nice One (val f-10 hos Sara Liew e Sjödalens Magnet u Shanna e Rolls Royce). Dagen efter upprepade ekipaget segern i samma program, och nu blev det 71.71%.

Olofströms RK. Dubbelseger blev det också för Tilda Allansson – Arda’s Sprinter (val f-07 hos Marlene Näslin e Hagens O’Chief u Backudden Greenwood Haze e Dale Haze). Först i LA:1 med 70%, och efter det i LA:P1 med 66.71%. En toppenbra start på säsongen!

Vä: Nice One. Foto: Camilla Axelsson
Hö övre: Mo Mhúirnín. Foto: Anton Wickart
Hö undre: Arda’s Sprinter. Foto: Kim Allansson

Gävle RS. Onsdag. Kraffthoppet. LD kat D. 2:a plats till Lina Thorslund – Donegreagh Turlough (val f-11 e Donegreagh Cuaifeach – Lehenagh Lad), och på 4:e plats kom Ebba Hagberg – Redpark Jack (val f-16 e Classiebawn Black Jack – Linsfort Boy).  

Vä: Redpark Jack. Foto: Niclas Hagberg
Hö: Donegreagh Turlough. Foto: Elin Graf Thorslund

LC kat D vanns av Smilla Hultby – Golden Bready (sto f-11 e Templebready Fear Bui – Song of Freedom), före Nikki Larsson – Ballinclough Racher (sto f-11 e Crosskeys Rebel – Dream of Aulne) på 2:a plats. I LB kat D blev det ytterligare en vinst för Kraffthoppets ”Golden Girls” Smilla Hultby – Golden Bready.

Vä: Golden Bready. Foto: Peter Bäckman
Hö: Ballinclough Racher. Foto: Alexandra Larsson

Borås FK. LB kat C vanns av Signe Hökenklö – Poetic Vanilla Ice (sto f-07 hos Kerstin Johansson & Rosie Forsell e Poetic Justice u Lofty Dusty Rambler e Kimble). Kat D. På 2:a plats Alicia Salén – Killea Lone Lark (val f-14 e Rathmorragha Lark – Seafield Silver Dun), och på 3:e Casper Kinde Ljungh – Kilmurray Owen (val f-04 e Rynn Richard – Abbeyleix Owen). Hanna Johnsson – Ginger Lass (sto f-12 e Dunloughan Scott – Captain Miller) kom på 6:e plats.

LA kat D. 2:a plats till Casper Kinde Ljungh – Kilmurray Owen, och på 3:e Hanna Johnsson – Ginger Lass.

Msv B kat C vanns av Filippa Ekström – Liskillen Caith (sto f-12 e Maecon Boy – Castleside Tigue). Kat D. På 2:a plats Ellinore Edgren – Shanbo Ciaran (val f-10 hos Noel Farrel e Urrachree Clad e Shanbo Mirah e Westside Mirah). Sistnämnda red sen felfritt i Msv A. Bra genomgång inför int tävlan om några veckor.

Vä: Ginger Lass. Foto: Birgitta Johnsson
Hö: Shanbo Ciaran. Foto: Karin Edgren

Söderhamnsortens RF. 0.85 CR. Madeleine Salin – Tynagh Paula (sto f-13 e Westonhouse Straboe Bobby – Laerkens Cascade Dawn). Felfri D-ponny bland storhästar.  LC kat C vanns av Agnes Hellsén – Kilmurray Violet (sto f-13 e Hector of Loughfadda – Abbeyleix Owen). Kat D. På 2:a plats Tuva Lundh – Ashfield Annalex My Drummer Boy (val f-12 e Gwennic de Goariva – Coosheen Callowfeenish Cashel), med Ebba Eriksson-Lindgren – Hollbrook Rocco (val f-13 e Glencarrig Rocco – High Peak) på 3:e.

Ashfield Annalex My Drummer Boy (vä) och Hollbrook Rocco. Foto: Jessica Lundh

Jönköpings FK. LD kat D vanns av Ebba Kvarnstrand – Cillians Shadow (val f-10 e Shadow Dun – Billy). På 3:e plats Klara Mattsson – Corleone II (val-12 hos Marina Pettersson e Poetic Kelly u Coriona e Värnbergs Orion). Kat D avd B. Felfria ungponnyekipage: Ebba Kvarnstrand – Ballyvary Calla (sto f-17 e Fairyhill Paddy – Lissroe Charlie), Tuva Petersson – Ballinlass Sara (sto f-18 e Woodfield Sammy – Aran Flight), och Felicia Rothelius Rosengren – Fortane Alfie val f-17 e All Smoke – I Love You Melody).

Vä: Cillians Shadow. Foto: Frida Kvarnstrand
Hö: Ballyvary Calla. Foto: Som ovan

Vä: Ballinlass Sara. Foto: Mikaela Petersson
Hö: Fortane Alfie. Foto: Karin Rothelius Rosengren

LC. Kat C avd B. Felfri runda för Lisen Andersson – Creaga Dawn (sto f-17 e Woodfield Sammy – Glencarrig Prince). Kat D. 2:a plats till Moa Atzmannstorfer – Bjennesby Will.i.am (val f-12 hos Kerstin & Paulina Johansson e Hagens Ryan u Hagens Ninnie e Värnbergs Orion), med Elin Hahn – Donegreagh Prionsias (val f-09 e Donegreagh Cuach Na Scamaill – Lehenagh Lad) på 3:e plats.

LB kat C. På 5:e plats Milwa Stensson – Hendricks (val f-16 e Roberts Pride – Tasty Pride. Kat C avd B. Lisen Andersson – Creaga Dawn red felfritt igen. Kat D vanns av Sandra Rosell – Casey’s Boy (val f-07 e Gurteen Paddy – Murphy Rebel). I kat D avd B red Elin Hahn – Donegreagh Prionsias en felfri runda. LB+ kat D. Vinst till Cornelia Andersson – Ballylee Misty Boy (val f-11 e Coral Misty’s Comic – Corrib Prince).

Vä: Bjennesby Will.i.am. Foto: Elsa Andersson
Hö: Hendricks. Foto: Sanna Stensson

Vä: Casey’s Boy. Foto: Rebecka Rosell
Hö: Ballylee Misty Boy. Foto: Mattias Andersson

Umeå RF. LB kat C. 2:a plats till Natalie Fichera – Blackwoodland Jackdaw (val f-08 e Gurteen Paddy – Moy Hazy Cove). Emmy Lundberg – Balleygraney (val f-11 e Garryhinch Finn – Chocolate Buttons) på 4:e plats. Kat D. För Astrid Hallnor – Farran Earl (val f- 10 e I Love You Melody – Robe Earl) blev det också 4:e plats. Kat D avd B. Felfri runda för Linn Svensson – Beech Star (val f-17 e Monaghanstown Boy – Smokey Duncan). LA kat C. Vinst till Natalie Fichera – Blackwoodland Jackdaw.

Vä: Beech Star. Foto: Privat
Hö: Blackwoodland Jackdaw. Foto: Linda Fichera

Skogslottens RF. LD kat D vanns av Tilde Stridell – Lowis Fifty Shades of Grey (val f-15 hos Louice Norling e Kewin u Lowis Valerie e Hagens Jaguar), med Hanna  Herneflod – Letterfore Rose (sto f-12 e Letterdyfe Rira – Village Boy) på 4:e plats.

Vä: Lowis Fifty Shades of Grey. Foto: Ida Stridell
Hö: Letterfore Rose. Foto: Hanna Herneflod

LC kat D. Vann gjorde Vendela Häll Löfvenius – Camber Dan (val f-09 e Teach Mór Pat – Corrib Prince), före Olivia Prejer – Lacken King (val f-07 e Brock Lodge Buster – Monaghanstown Fred) på 2:a plats. Nellie Sandstedt – Lough Fern Flower Blue (sto f-14 e Bobby Sparrow Blue -Templebready Fear Bui) kom på 5:e plats.  LB kat D. En till blå rosett blev det för Olivia Prejer – Lacken King.

LA kat C vanns av Meja Demburg – Prosperous Rose (sto f-08 e Maghera Fadda Lad – Glenayre Silver Fox).

0.90. Alexandra Samuelsson – Carragh Mary (sto f-12 e Dooneen Just Joey – Monaghanstown Fionn) kom 3:a bland 44 startande storhästar. De värmde upp med en felfri ritt i 0.80. Carragh Mary är kat D.

Vä: Lough Fern Flower Blue. Foto: Camilla Sandstedt
Hö: Carragh Mary. Foto: Anders Samuelsson

Lammhults RK. LD bed A. Kat C. Felfritt red Ebba Wikström – Lidens April Rose (sto f-16 hos Sysk Filipsson e Hagens O’Chief u Lidens Cam Belline e Countach Campbell). Kat D. Hedvig Rappe – Blue Mountain Boy (val f-16 e Drummin Rebel – Cotton-Eye-Joe), och Ellen Dahlberg – Curlea Grainne (sto f-18 e Woodfield Sammy – Laerkens Cascade Dawn) var också felfria.

LC kat D. 2:a plats till Isabella Görsson – Bjennesby Cher (sto f- 10 hos Kerstin Johansson e Rockfield Scarface u Coriona e Värnbergs Orion).

Vä: Lidens April Rose. Foto: Privat
Hö: Bjennesby Cher. Foto: Jenny Görsson

LC+ kat B. Selma Niklasson – Longhill Girl (sto f-08 e Will’s De Danann – Ashfield Hunters Jewel) på 2:a plats. Kat C. 3:e plats till Alice Nielsen – Derinoghran Sam (val f-12 e Charleville Lad – Anbally Frankie).

LB kat B vanns av Selma Niklasson – Longhill Girl. Kat C. Vinst blev det också för Iza Ljung – Clydagh Peafield Daisy (sto f-13 e Fiona’s Man – Murphy Rebel). Kat D. På 2:a plats Alma Lennartsson – Doon Hillary (sto f-08 e Newgrange Lad – Dunloughan Lad).

Vä: Derinoghran Sam. Foto: Jennie Nielsen
Hö: Clydagh Peafield Daisy. Foto: Jessica Ljung

Båstads RK. Lördag. LC kat C. 4:e plats till Karin Hegestrand – Ardfry Serena (sto f-10 e Cashelbay Prince – Abbeyleix Owen). Kat D. På 2:a plats Caroline Ankarcrona – Chois Fharraige Réalt (val f-10 e Coosheen Stormboy – I Love You Melody), med  Maxine Wikström – Battlestown Jen (sto f-14 e Glaskopf Golden Skin – Anbally Frankie) på 3:e.

LC+ kat C vanns av Elin Movinger – Ardoughan Boy (val-11 e Classiebawn Black Jack – Monaghanstown Boy). På 2:a plats Lykke Nilsson – Dolan Tina Lass (sto f-08 e Dolan Mick – Sarsfield). Kat D vanns av Caroline Ankarcrona – Chois Fharraige Réalt. Ebba Lindström  – Önnarps Smaragd (sto f-09 hos Jörgen Folkesson e Aladdin u Önnarps Graze e  Backudden Mountain Haze) på 4:e plats.

Vä: Chois Fharraige Réalt. Foto: Ingrid Ankarcrona
Hö: Ardoughan Boy. Foto: Sofia Movinger

LB kat C. 4:e plats till Agnes Hannell – Laragh Butterfly (sto f-13 e Rosscon Castle King – William’s Boy), med Ebba Knutsson – Boskill Queen B (sto f-11 e  Tullykyne Prince – Coosheen Thyme) på 5:e. Kat D. 5:e plats blev det också för Agnes Persson Isaksson – Longstone Corha’s Rebel (sto f-16 e Altair Justice – Castleside JJ). Ellen Hammarström – Gypsy Boy (val f-12 e Coral Misty’s Comic – Tulira Robuck) på 6:e.

Söndag. LB kat C vanns av Tuva-li Örnberg – Ailenroc Cinnamon (val f-14 hos Eva & Cornelia Saxentorp e Vox Pop de l’Aulne u Seilig Siofra e Deise Sam Maguire). Kat D. Vinst också för Nathalie Davidsson – Cronin’s Dream (sto f-09 e Sweet Wall Captain Courageous – Moy Hazy Cove). Bild i nästa par. LA kat D. På 3:e plats  Emilia Torstensson – Highburren Gentian (sto f-13 e Golden Glint – Oisin).

Vä: Longstone Corha’s Rebel. Foto: Frida Persson
Hö: Ailenroc Cinnamon. Foto: Kajsa Örnberg

Msv B. kat C. 3:e plats till Isolde Klich – Young Dylan (val f-09 e William’s Boy – Glencairn Surprise). 4:e plats till Vilma Paulsson – Shanbo Harvest Dun (val f-09 e Urrachree Clad – Grange Kings Surf). Kat D. På 2:a plats Alicia Jönberg – Galway CJ (val f-11 hos Caroline Jeppsson e Poetic Kelly u Skousboe Honey e Frederiksminde Mandy Boy).

Msv A kat C vanns av Tuva-li Örnberg – Giovanna (sto f-09 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak).

Vä: Cronin’s Dream. Foto: Marie Winkler
Hö: Shanbo Harvest Dun. Foto: Privat

Vä: Galway CJ. Foto: Malin Jönberg
Hö: Giovanna. Foto: Kajsa Örnberg


Tack alla som bidrar med bilder för ett levande tävlingssvep! Fortsätt skicka in! Antingen via
Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Bilder inkomna under kvällen måndagar garanteras plats. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte specifikt har givit sitt tillstånd att dela med 3:e part (=SCS). Gäller även köpta bilder.

Skicka helst bilderna obeskurna och gärna i orginal. Då blir det lättare att anpassa dem till rätt format.


Author: Tavlingssvep