Tävlingssvepet vecka 35

Elsa Ahlvin och Mountain Rocket hade en lyckad helg på dressyrbanan! Foto: Viktoria Ahlvin.


Spekeröds RK. LA:P1. Vinst och 71.57% till Elsa Ahlvin – Mountain Rocket (val f-10 e Oisin – Burren Rocket). Nationell LA:P2 kat D blev det 2:a plats med 68.46% för ekipaget. De ingick också i laget från Särö RF som vann första omgången av Elitallsvenskan.

Smedstorps RS. Nova Ekblad – Beechmount Marley (val f-09 e Castlestrange Fionn – Ferdia) slog till med seger i LB:1 med 68.39%.

Gävle PK. Nationell LA:P2 och vinst 67.36% till Evelyn Haglund – Hollywood Barbie Q (sto f-07 hos Chatrin Häreskog e Juno Rory u Barbie Jane e Carnaby Patrick Hooligan).

Vä: Nova Ekblad – Beechmount Marley. Foto: Sara Ekblad
Hö: Evelyn Haglund – Hollywood Barbie Q. Foto: Carro Östman

Sporren R & KS. LA:1 vanns av Linn Jonasson – Ardnagrath Sparrow (val f-11 e Gwennic de Goariva – Ashfield Plover) med 73.75%. Blågul blev det även i LA:P1 67.76%. Klubbmästare också.

Hallands Eq RF. LB:1 (hästklass). På 2:a plats med 67.14% kom Malin Sundberg – Big’s Charleston (val f-16 hos Jette Hansen e Coosheen Finbarr u Lofty Abaigail e Lofty Roderic). Kat D bland storhästar.

Vä: Linn Jonasson – Ardnagrath Sparrow. Foto: Lars Jonasson
Hö: Malin Sundberg – Big’s Charleston. Foto: Jette Hansen

Knöppelåsens RF. LA:1 kat D. Seger och 66.94% till Elvira Skager – Ragnarps Lady Royce (sto f-01 hos Lena Börjesson e Rolls Royce u Bolle Lusona e Lukas.

LB:1 (hästklass). På 3:e plats med 66.78% Elvira Skager – Beechmount Bailey (val f-13 e Dooneen Supermatch – Castlestrange Fionn). Bailey är ca 157 cm.

Vä: Elvira Skager – Ragnarps Lady Royce, Foto: Elin Skager
Hö: Beechmount Bailey. Elin Skager

Fagersta RK. Första omgången i PAS div IV vanns av Hamre RK. I laget red Astrid Jansson – Cúilín Lios (val f-09 e Beagh Lad – Ashfield Jovial Joker), Julie Melin – Gentian Jazz fval-15 e Currachmore Cashel – Mallmore Earl) som toppade på 66.75%, och Enya Mc Gann Ullberg – Dunbelieveable (val f-03 e Kylemore Rocky -Ganty Blazer). Sistnämnda red även kombinationstävlingen Julia Cup, och med dressyrresultatet samt vinst i LD tog de hem segern i cupen kat D.

Vä: Enya Mc Gann Ullberg – Dunbelieveable. Foto: Lina Ullberg
Hö: Julie Melin – Gentian Jazz. Foto: Privat

Storvik-Ovansjö RK. LD kat C vanns av Fanny Bergman – Holmtebo Yummy (sto f-11 hos Elisabeth & Johan Ljungstorp e Hagens D’Arcy u Hageens Yanine e Callowfeenish Mairtin). LD kat D. På 2:a plats Vendela Öström- Beau Star (val f-12 e Shadow’s Dun – Murphy Rebel), och på 5:e Ida Atterbrand – Cushlough Lady (sto f-10 e Earlson – Moy Johnny’s Pride). LC kat C vanns av Fanny Bergman – Holmtebo Yummy.

Vä: Fanny Bergman – Holmtebo Yummy. Foto: Karin Bergman
Hö: Vendela Öström- Beau Star. Foto: Privat

Ida Atterbrand – Cushlough Lady. Foto: Ann-Sofie Atterbrand

Kimstad RF. Fredag. LC kat C avd B. Ofelia Söderberg  – Lismoy Girl (sto f-17 e Woodfield Sammy – Moonlight Silver Shadow). LC kat D avd B. Ebba Kvarnstrand – Ballyvary Calla (sto f-17 e Fairyhill Paddy – Lissroe Charlie). Två felfria ungponnyekipage.

LB kat C/D vanns av Lova Liljeros – Woodfield Ted (val f-10 e Furbo Finnard – All Smoke).

Lördag. LB kat D. 4:a Jennifer Frost – Snowy Dawn (sto f-07 e Laerkens Cascade Dawn – Ardravinna Andy).

LB kat C. 2:a plats till Bianca Rosén – Easter Dawn (sto f-07 e Derrymore Duncan – Moy Johnny’s Pride). LB kat C avd B. Signe Hökenklo – Ballyerk Cookie (val f-17 e Rickamore Tattler – Clonfert Boy). Felfri ungponny. LB kat D. På 4:e plats Tilda Lundstedt – Lowerybane Diamond (val f-09 e Mac’s Lad – Aran Brown Bomber).

Vä: Ebba Kvarnstrand – Ballyvary Calla. Foto: Anki Kvarnstrand
Hö: Ofelia Söderberg  – Lismoy Girl. Foto: Paulina Spenninge

Vä: Lova Liljeros – Woodfield Ted. Foto: Nikki Kossek
Hö: Bianca Rosén – Easter Dawn. Foto: Julia Rosén

LA med ackumulator kat B/C. 2:a plats till Signe Hökenklo – Poetic Vanilla Ice (sto f-07 hos Kerstin Johansson & Rosie Forsell e Poetic Justice u Lofty Dusty Rambler e Kimble).

Söndag LB kat C avd B. Signe Hökenklo – Ballyerk Cookie red sin andra felfria runda. LA kat C vanns av Signe Hökenklo – Poetic Vanilla Ice. En framgångsrik helg för Signe och hennes båda ponnyer. 

Vä: Signe Hökenklo – Ballyerk Cookie. Foto: Marcus Hökenklo
Hö: Signe Hökenklo – Poetic Vanilla Ice. Foto: Marcus Hökenklo

Vaggeryd-Skillingaryd RF. LD kat D. På 2:a plats Isabella Görsson – Bjennesby Cher (sto f- 10 hos Kerstin Johansson e Rockfield Scarface u Coriona e Värnbergs Orion). LC kat C avd B. Filippa Lagerqvist – Creevagh Silver Boy (val f-17 e Drumbad Fletcher Moss – Currachmore Cashel). Felfritt ungponnyekipage.

Vä: Isabella Görsson – Bjennesby Cher. Foto: Jenny Görsson
Hö:Filippa Lagerqvist – Creevagh Silver Boy. Foto: Ulrika Nero

Roo Gård RK. LD kat C. 3:e plats till Lizzy Blom Lindgren – Caliterra CJ (sto f-10 hos Caroline Jeppsson e Öxenholm Mango u Skousboe Honey e Frederiksminde Mandy Boy). LD kat D. Cornelia Georgii – Fross Smoke (val f-15 e Woodfield Sammy – All Smoke) kom också på 3:e plats.

Vä: Lizzy Blom Lindgren – Caliterra CJ. Foto: Ida Lindgren
Hö: Cornelia Georgii – Fross Smoke. Foto: Cecilia Georgii

LC kat C vanns av Olivia Georgii – Galtee Sunshine Lady (sto f-14 e Kinvara Boy – Monaghanstown Boy), och kat D vanns av Emmeline Eskilsson – Coleman Rock (val f-13 e Tulira Robuck – Gowna Bay).

Vä: Olivia Georgii – Galtee Sunshine Lady, Foto: Cecilia Georgii
Hö: Emmeline Eskilsson – Coleman Rock. Foto: Anna Eskilsson

Vara HSK. LE kat D vanns av Wilma Duckman – Monroe Kate (sto f-10 e Creemully Western Melody – Coosheen Thyme). LC kat D. På 3:e plats Alicia Atterskog – Benmore Katie (sto f-12 e Shadow’s Dun – Windy Day).

Vä: Wilma Duckman – Monroe Kate. Foto: Camilla Gustavsson
Hö: Alicia Atterskog – Benmore Katie. Foto: Jessica Atterskog

Ängelholms RF. LC kat D vanns av Caroline Ankarcrona – Chois Fharraige Réalt (val f-10 e Coosheen Stormboy – I Love You Melody). I LB kat D segrade Cornelia Andersson – Ballylee Misty Boy (val f-11 e Coral Misty’s Comic – Corrib Prince).

Vä: Caroline Ankarcrona – Chois Fharraige Réalt. Foto: Ingrid Ankarcrona
Hö: Cornelia Andersson – Ballylee Misty Boy. Foto: Victoria Almgren

Söndag. LB kat D vanns av Liv Laismark – Crossowen B Boy (val f-15 e Gurteen King – King of Diamonds). På 4:e plats Cornelia Andersson – Ballylee Misty Boy. Msv B kat D. Maxine Vikström – Day Dreamer Star (val f-16 e Ross Fear Bui – Loughmór Macdara Óg). Ungponnyekipage och felfri i debuten på höjden. Med på bilden lilla ägardottern Alice.

Vä: Liv Laismark – Crossowen B Boy. Foto: Jenny Laismark
Hö: Maxine Vikström – Day Dreamer Star. Foto: Pelle Vikström

Nordhallands RK. Algot Svensson – Liscarrow Lad (val f-06 e Derrymore Duncan – Boden Park Finnard) vann LE, och kom på 2:a plats i LD (kat C). LC kat D. 2:a plats till Felicia Enochsson – Albert Truelight (f-12 e Seafield Gold – Killyon King).

LC+ kat C. På 2:a plats Isabelle Enochsson – Tasty Sunset (sto f-13 e Tasty Pride – Island Lad). LC+ kat D. Felicia Enochsson – Albert Truelight på 2:a plats. LB kat C vanns av Isabelle Enochsson – Tasty Sunset. Två duktiga systrar på två duktiga ponnyer.

Vä: Algot Svensson – Liscarrow Lad. Foto: Linda Aspelöf
Hö: Albert Truelight (vä) och Tasty Sunset. Foto: Kerstin Enochsson

Vimmerbyortens RF. LD kat B. 3:e plats till Siri Fernemark – Crystal Boy (val f-04 e Windy’s Boy – Calla Boy), och 2:a plats blev det i LD+. Roligt att se ekipaget på banan igen. Nästan ett års bortavaro pga en skada som har fått tid på sig att läka i lugn och ro. Välkomna tillbaka Siri och Gizmo!

Vinst i LD och LC (kat C) för Mollie Nilsson Nordh – Bjennesby Vincent (val f-08 hos Kerstin Johansson e Hagens O´Chief u Tara II e Öxenholm Marble), och vinnare av Lilla Gubben Cup (kat C).

Vä: Siri Fernemark – Crystal Boy. Foto: Christine Lundin
Hö: Mollie Nilsson Nordh – Bjennesby Vincent. Foto: Anette Nordh

Högbo RK. Lördag. LB kat D avd B. Esther Berg – Kiltiernan Boy (val f-15 e Coral Gold – Glenvalley Grey) red felfritt. LA kat D. På 2:a plats Wiggo Bergstrand – Rathcline Buachaill (val f-13 e Killaloe Buachaill Mór – Longstone Silver Shadow). Vit rosett till Ylva Richardsson – Brookfield Freddie (val f-12 e Rosscon Sunrise – Tulira Robuck).

Msv B+ Prins Carl Philips Pris semifinal. Kat D vanns av Disa Hammarstedt – Deriveur d’Emia (hin f-13 e Dexter Leam Pondi – Caryl de Beauchamp). På 5:e plats Ophelia Jenderholt – Pat’s Choice (val f-09 e Tulira Robuck – Westside Fred).

Vä: Esther Berg – Kiltiernan Boy. Foto: Mats Berg
Hö: Disa Hammarstedt – Deriveur d’Emia. Foto: Michelle Wilson

Söndag. LB kat C avd B. Nova Zetterlind – Dinnys Queen (sto f-17 e Killaspic Dun – Streamstown Mickey). Felfri ritt och färdigkvalad till SvRF Ungponny. LB kat D vanns av Indra Lundsten – Ängaskogs Fiona (sto f-08 hos Veronica & Thomas Nyander e Nice-n’-Curly u Ängaskogs Blenda e Poetic Justice).

Vä: Nova Zetterlind – Dinnys Queen. Foto: Privat
Hö: Indra Lundsten – Ängaskogs Fiona. Foto: Pernilla Lundsten

LA kat D vanns av Julia Hedlund – Most Wanted Mowgli (val f-12 hos Cornelia Randow e Idholmens Matador u Because e Lofty Roderic). Andra LA-segern på raken för dem.

Msv B kat C avd B. Tindra Palmér – Munsboro Highlander ex Highfield Melody (val f-16 e I Love You Melody – Gwennic de Goariva). Där satt nollan! Msv B kat D. På 6:e plats Olivia Berglund Bergåkra – Tagunnan Lady (sto f-13 e Cheeky Bobby Sparrow – Clonberne Boy).

Vä: Julia Hedlund – Most Wanted Mowgli. Foto: Åsa Hedlund
Hö: Olivia Berglund Bergåkra – Tagunnan Lady. Foto: Sigrid Bergåkra

Slutligen ett par som tävlade i Baltic Cup, Drammen i Norge i helgen. Nellie Fredin – Sienna Dusky Sky (sto f-09 e Castleside JJ Junior – Monaghanstown Fred). Seger i 110 Big Tour (cat II) och 3:e plats i GP 120 (cat II) på den svåraste banan de hoppat. Kellie Räsänen – Eastwood de Circee (val f-14 e Don Juan V – Dexter Leam Pondi). 4:e plats i 110 Big Tour (cat II). Debut i 115 med ett nedslag, och vinst med laget.

Vä: Nellie Fredin – Sienna Dusky Sky. Foto: Malin Fredin
Hö: Kellie Räsänen – Eastwood de Circee. Foto: Mattias Räsänen


Tack alla som bidragit med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Bilder inkomna under kvällen måndagar garanteras plats. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte specifikt har givit sitt tillstånd att dela med 3:e part (=SCS). Gäller även köpta bilder.

Skicka helst bilderna obeskurna och gärna i orginal. Då blir det lättare att anpassa dem till rätt format.

Author: Tavlingssvep