Tävlingssvepet vecka 34

Böda Sand Jump for Hope. På vinjettbilden Saga Axelsson och Muckrim Ffion (sto f-12 e Rusheen Boy – Bobby Sparrow Blue), som firade sin felfria ritt i LB med havsbad. Välförtjänt! Foto: Isabelle Axelsson.

Åkerbo HK och Team Equus for Hope arrangerade tävlingen. En minisemester för hela familjen med roliga aktiviteter och ridning på stranden. Generösa sponsorer och fina priser, och det viktigaste av allt: Intäkterna går till Cancerfonden & Barncancerfonden. Vilka eldsjälar det finns!! Hatten av!

Längre ner finns länkar där du kan läsa mer om ett deras helt fantastiska engagemang.

Fredag. LD kat C vanns av Alicia Larsson – Summerhill Robe Lisa (sto f-13 e Robe Thunder Dun – Castlestrange Fionn). LD kat D avd B. Evelina Sellberg – Ballylee Tricbel (sto f-17 e Blakehill Ballylee Storm – Kippure Columbus) red felfritt.

Vä: Alicia Larsson – Summerhill Robe Lisa. Foto: Emelie Pettersson-Larsson
Hö: Evelina Sellberg – Ballylee Tricbel. Foto: Marie Sellberg

LC kat C. Segrade gjorde Ida Fridén – Springview Mistique (sto f-08 e Glenayre Mystical Bobby – Black Dandy). LC kat D vanns av Siri Torstensson – Fiddler in the Sky (val f-16 e Silver Shadow – Crusheen Comet), med Alma Johansson – Lissane May (sto f-12 e Dancing Tego – Longstone Silver Shadow) på 2:a plats, och Neah Olofsson Nyrén – Manor Gentle Annie (sto f-12 e  Frederiksminde Hazy Match – Lockinge Frederick) på 3:e. Lovisa Jeansson – Galloon Solás (sto f-11 e Monaghanstown Pat – Moy Hazy Cove) 5:a.

LB kat C. 3:e plats till Ida Fridén – Springview Mistique. LB kat D vanns av Ellen Modig – Dabrian Dawn (val f-10 e Castle Squire – Moy Hazy Cove), med Molly Nilsson Green – Kotte Pil (val f- 08 hos Leonie Pihl e Poetic Justice u Grytåsa Karamell e Brantshammars Korak) på 2:a plats. Meia Löfberg – Corbally Prince (val f-04 e Frederiksminde Hazy Match – Rynn Richard) 3:a. LA kat B/C. På 2:a plats Nova Kling Wrethander – Heatherview Rockey (val f-15 e Caherlistrane Bay – Corrib Prince).

Vä: Neah Olofsson Nyrén – Manor Gentle Annie. Foto: Privat
Hö: Ellen Modig – Dabrian Dawn. Foto: Karin Modig

Vä: Molly Nilsson Green – Kotte Pil. Foto: Frida Lennartsson
Hö: Nova Kling Wrethander – Heatherview Rockey. Foto: Maria Kling

Lördag. LD kat C. Lovisa Törnqvist – Sun Wind (val f-11 hos Anneli Persson e Touchwood Winston u Sweet Sunflower e Sunshine Boy) segrade före Fanny Olofsson – Rossalougha Heather (sto f-11 e Roswat Prince – Drimcong Owen) på 2:a plats. Mollie Nilsson Nordh – Bjennesby Vincent (val f-08 hos Kerstin Johansson e Hagens O´Chief u Tara II e Öxenholm Marble) på 4:e plats. LD kat D. 3:e plats till Neah Olofsson Nyrén – Manor Gentle Annie.

LC kat C. På 2:a plats Fanny Olofsson – Rossalougha Heather, och Emilia Torstensson – Sliabh Foxy (sto f-12 e Robe Thunder – Glenvalley Grey) kom 4:a. Alicia Larsson – Summerhill Robe Lisa red in på 7:e plats. LC kat D. På 3:e plats Emma Wilén – Swanview Misty Night (sto f-12 e Currachmore Cashel – Robe Earl), med Siri Torstensson – Fiddler in the Sky på 4:e, och Alma Johansson – Lissane May på 5:e plats.  

LB Ackumulator. Kat C. 5:e plats till Marlene Rovina – Glenkyle Hazel  (sto f-08 e Glenkyle Dancer – Lehenagh Lad). LB kat D vanns av Meia Löfberg – Corbally Prince, före Ellen Modig – Dabrian Dawn på 2:a plats. Dagens sista klass LA kat D vanns av Meia Löfberg – Corbally Prince.

Vä: Emilia Torstensson – Sliabh Foxy. Foto: Åsa Torstensson
Hö: Emma Wilén – Swanview Misty Night. Foto: Carolin Wilén

Vä: Fanny Olofsson – Rossalougha Heather. Foto: Linda Stigsson
Hö: Siri Torstensson – Fiddler in the Sky. Foto: Andreas Torstensson

Söndag. LD+ kat C. På 2:a plats Mollie Nilsson Nordh – Bjennesby Vincent. 4:a kom Fanny Olofsson – Rossalougha Heather. LD+ kat D. 4:e plats för Tilde Söderberg – Carragh Mary (sto f-12 e Dooneen Just Joey – Monaghanstown Fionn), och på 7:e kom Mathilda Lorenz Stjernqvist – Fortruane Ferdia (val f-14 e Straboe Prince – Mac Ferdia).

Vä: Mollie Nilsson Nordh – Bjennesby Vincent. Foto: Anette Nordh
Hö: Tilde Söderberg – Carragh Mary. Foto: Robert Söderberg

LC+ kat D. 2:a plats till Siri Lindros – Nevins Boy (val f-15 e Odysseus Melody – Village King).  LB bed A:1a kat C vanns av Ida Fridén – Springview Mistique. En liten tjej åkte hem till Uppland med rosetter och det fina Millans Minne-gehänget, som hon blev extra lycklig över att få. LB kat D vanns av Meia Löfberg – Corbally Prince. Det var ekipagets tredje vinst, och den segern gjorde dem även till Ölandsmästare 2022.

LA kat C/D vanns av Marlene Rovina – Glenkyle Hazel, som fick ett mycket fint hederspris. Prisutdelaren Amie Löfberg strålade ikapp med ryttaren.  

Vä: Siri Lindros – Nevins Boy. Foto: Fredrik Lindros
Hö: Ida Fridén – Springview Mistique. Foto: Elin Thordeman Fridén

Vä: Meia Löfberg – Corbally Prince. Foto: Amie Löfberg
Hö: Marlene Rovina – Glenkyle Hazel. Foto: Malin Jonsson

Länk HÄR till Team Equus for Hope på Facebook. Länk HÄR till hemsidan

BLI TEAMRYTTARE DU OCKSÅ!


Hudiksvalls R o PK. LD kat D. På 2:a plats Alma Eriksson – Bella Boy (val f-09 e Kinvara Boy – I Love You Melody). LC kat D vanns av Hedvig Halvarsson – Edens Molly (f-08 hos Eva M Östergren e Frederiksminde Hazy Chance u Stockmossens Bona e Möllans Castro). LA A:1a. DM Gävleborg. Kat C. Silver till Alice Thures Klinga – Mannin Hill (sto f-09 e Fiona’s Man – Ferdia).

Vä: Alma Eriksson – Bella Boy. Foto: Helena Olsson
Hö: Alice Thures Klinga – Mannin Hill. Foto: Anna Thures

Norra Hammar-Tabergs RK. LD+ kat D vanns av Klara Mattsson – Corleone II (val-12 hos Marina Pettersson e Poetic Kelly u Coriona e Värnbergs Orion). Första vinsten för Klara som ska ta över efter storasyster är det tänkt. På 2:a plats Elin Moodysson – Connies Fionn (val f-11 e Kilmullen Fionn – Templebready Fear Bui), och på 3:e plats Isabella Görsson – Bjennesby Cher (sto f-10 hos Kerstin Johansson e Rockfield Scarface u Coriona e Värnbergs Orion).

LB kat D vanns av Casper Kinde Ljungh – Kilmurray Owen (val f-04 e Rynn Richard – Abbeyleix Owen), före Cornelia Andersson – Ballylee Misty Boy (val f-11 e Coral Misty’s Comic – Corrib Prince) på 2:a plats.

Vä: Klara Mattsson – Corleone II. Foto: Madelene Mattsson
Hö: Elin Moodysson – Connies Fionn. Foto: Anna-Karin Moodysson

Vä: Isabella Görsson – Bjennesby Cher. Foto: Jennny Görsson
Hö:Cornelia Andersson – Ballylee Misty Boy. Foto: Mattias Andersson

Gråbo RK. LC med inverkan. Kat D  vanns av Ewelinn Sundén –  Clonberne Ted (val f-15 e Silver Shadow – Laerkens Cascade Dawn).

Sundsvalls FRK. LC avd B Felfri Selma Näslund – Shadows C Surprise (val f-17 hos Lena Grannas e Shadow’s Dun  u Park Coco e Ashfield Festy). Bonusponnyn från Irland. Läs HÄR (scrolla ner en bit).

Vä: Ewelinn Sundén –  Clonberne Ted. Foto: Linn Sundén
Hö: Shadows C Surprise. Foto: Lena Grannas

Ulricehamnsbygdens RK. LE+ kat D vanns av Joline Hoppe – Four Mile Bertie val f-10 e Killaloe Buachaill Mór – Earl of Castlefrench). De vann också Lilla Skördehoppet.  LD+ kat D. På 2:a plats Felicia Enochsson – Albert Truelight (f-12 e Seafield Gold – Killyon King). Hanna Johnsson – Ginger Lass (sto f-12 e Dunloughan Scott – Captain Miller) vann såväl LC som LB+ kat D, och tog hem Stora Skördehoppet.

Vä: Hanna Johnsson – Ginger Lass. Foto: Birgitta Johnsson
Hö övre:Felicia Enochsson – Albert Truelight. Foto: Anders Enochsson
Hö undre: Joline Hoppe – Four Mile Bertie. Foto: Johanna Hoppe

Skedala RK. Maxine Vikström – Ballylee Samara’s Rose (sto f-16 e Slackport Prince – Glencairn Surprice) red en felfri runda i LC kat C avd B. En blågul blev det också i LB kat C avd B. Maxine Vikström – Day Dreamer Star (val f-16 e Ross Fear Bui – Loughmór Macdara Óg) vann en LB med ackumulator kat C. På bilden med två av kompisens rosetter. Pokalen tror jag däremot är hans.

Vä: Maxine Vikström – Ballylee Samara’s Rose. Foto: Ulrika Vikström
Hö: Maxine Vikström – Day Dreamer Star. Foto: Ulrika Vikström

Enköpingsnäs RF. LC kat D. Vann gjorde Izabelh Fahlen – General Lee (val f-10 e General Humbert – Moy Hazy Cove) med Vilma Kjersel – Harnell’s Poetic Licence (val f-16 e Poetic Kelly – I Love You Melody) på 3:e plats. I LC kat D avd B. Felfri ritt för Tyra Norström – Cuba Blue (val f-17 e Gwennic de Goariva – Monaghanstown Fionn).

Vä: General Lee. Foto: Izabelh Fahlen
Hö: Vilma Kjersel – Harnell’s Poetic License. Foto: Pernilla Nilsson

LB kat C. 3:e plats till Ellen Olsson – Walnut (sto f-04 e Kingstown Chucky – Lissduff Rebel). LB kat D. Första starten för Wiggo Bergstrand – Gaoth Mhara Lad (val f-11 e I Love You Melody – Loughwell Paddy), och vinst blev det direkt. På 2:a plats Lova Liljeros – Woodfield Ted (val f-10 e Furbo Finnard – All Smoke).

Vä: Signe Olsson – Walnut. Foto: Sanna Wilén Olsson
Hö: Lova Liljeros – Woodfield Ted. Foto: Kristin Liljeros

LA kat D. Första tävlingen för Wiggo Bergstrand – Poetic’s Floura (sto-07 hos Anne Paterson e Poetic Justice u Cuffesgrange Falcon e Dunlewey Sonny Jim) också, och vinst blev det här med. Båda ponnyerna kommer från duktige Rasmus Aasland i Norge, och stallkompisarna fick göra varandra sällskap till Sverige.

Gaoth Mhara Lad (vä) och Poetic’s Floura. Foto: Cornelia Bergstrand

DM Uppland. LA kat C. Guld till Juliette Carrasco – Alkatraz Sandy (val f-13 e Kippure Alkatraz – Ashfield Storm Cloud), och Guld till Julia Hedlund – Most Wanted Mowgli (val f-12 hos Cornelia Randow e Idholmens Matador u Because e Lofty Roderic).

Vä: Juliette Carrasco – Alkatraz Sandy. Foto: Lena Grönroos Carrasco
Hö: Julia Hedlund – Most Wanted Mowgli. Foto: Åsa Hedlund

Eriksmåla RK (häst). Felicia Allansson – Arda’s Sprinter (val f-07 hos Marlene Näslin e Hagens O’Chief u Backudden Greenwood Haze e Dale Haze). Storasyster lånade ponnyn och tävlade mot storhästarna. 2:a plats i LC:2 68.33%, och 3:e plats i LB:2 på 69.16% blev resultatet. På 4:e plats i LB:2 med 68% kom Catharina Fechter – Kaitlyn’s Beauty (sto f-15 e Glencarrig Ri – Derrymore Duncan). Kat D som tävlar med mamma i hästklasser och dottern i ponnyklasser.

Vä: Felicia Allansson – Arda’s Sprinter. Foto: Kim Allansson
Hö: Catharina Fechter – Kaitly
n’s Beauty. Foto: Edda Fechter

Simlångsdalens RF. LB:1 kat B/C. Vann gjorde Alice Karlsson – Tullynavin Ben (val f-12 e Carra Cashel – Rosscastle Fred) på 68.75%.

Piteå RK. LB:1 kat D. På 2:a plats 66.96% Wilma Engström – Thunder of Steel (val f-11 hos Martina Rogö e Starrhult Bossanova u Rollexia e Rolls Royce). LA:1 kat C vanns av Nora Bjuhr – Golden Dream (val f-10 hos Sara Liew e Sjödalens Magnet u Lisette e Dale Haze) 68.05%. Ekipaget segrade även i LA:4 kat C på 69.05%. Med dessa båda segrar tog de DM-guldet kat C i Norrbotten.

Vä: Alice Karlsson – Tullynavin Ben. Foto: Annie Majberger
Hö: Wilma Engström – Thunder of Steel. Foto: Helén Engström

Nora Bjuhr – Golden Dream. Foto: Åsa Bjuhr

Muskö HFS. P70 -13. 2:a plats till Sara Jälminger – Killimor Boy (val f-10 e Kilmore Diamond – Corcullen Silver Belle). 58.91% (straff 41.1). Felfri i terrängen. Total straff 45.1

P80 14-20. 2:a plats blev det också för Stella Rifall – Forest Birch (val f-09 e Westonhouse Straboe Bobby – Templebready Fear Bui). Dressyr 68% (straff 32.0). Felfri i terrängen. Total straff 36.0. Lag Stockhoms FRK vann både omgången och totalen, så många rosetter blev det för ekipaget!

Vä: Stella Rifall – Forest Birch, Foto: Caroline Rifall
Hö: Sara Jälminger – Killimor Boy. Foto: Josefin Jälminger

Lagom till sista klassen och prisutdelning öppnade sig himlen, så de hade ändå lite tur med vädret!


Tack alla som bidragit med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Bilder inkomna under kvällen måndagar garanteras plats. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte specifikt har givit sitt tillstånd att dela med 3:e part (=SCS). Gäller även köpta bilder.

Skicka helst bilderna obeskurna och gärna i orginal. Då blir det lättare att anpassa dem till rätt format.

Author: Tavlingssvep