Tävlingssvepet vecka 31

Lily Herrmann och Derryhill High Silver Tempo rider mot en säker seger i P90 på den fina terrängbanan vid Nynäs Gård, utanför Enköping. Foto: Ann Herrmann.


Hermanstorps Kör- & RK. P70 -13. 2:a plats i fälttävlansdebuten för Thea Lilja – Gypsy Boy (val f-12 e Coral Misty’s Comic – Tulira Robuck). Dressyr 66.0% (straff 33.9). Total straff 37.1.

P90. Emelie Torsmarker – Annaghmore Mick (val f-10 e Killyon King – Island Lad) red också in på en 2:a plats. Dressyr 70.6% (straff 29.4). Total straff 37.4. På 3:e kom Alice Landén – Spirit Of Kille (val f-11 e Dooneen Supermatch – Boden Park Finnard). Dressyr 64.80% (straff 35.2). Total straff 38.4. De två sistnämnda tog även silver respektive brons i DM Halland.

Vä: Alice Landén – Spirit Of Kille. Foto: Tina Landén
Hö: Emelie Torsmarker – Annaghmore Mick. Foto: Camilla Torsmarke
r


Stora Wäsby FRK. P90 vanns av Lily Herrmann – Derryhill High Silver Tempo (val f-12 e Tempo Active Atlas – Glenayre Silver Fox). Dressyr 70.40% (straff 29.6). Total straff 30.0. Storformen börjar infinna sig!

P80 14-20 vanns av Stella Eklund – OMS Aragon (val f-07 e Rory Rasputin – Glencarrig Prince). Dressyr 67.20% (straff 32.8). Total straff 32.8. Andra starten för ekipaget som kommer att bli farliga framöver. Medalj om halsen för guldet i DM Uppland. Liv Clefberg – Killacloran Bonnie (sto f-14 e Gwennic de Goariva – Celtic Moy Sailor) tog silver.

Vä: Stella Eklund – OMS Aragon. Foto: Privat
Hö: Lily Herrmann – Derryhill High Silver Tempo. Foto: Ann Herrmann


Föreningen Carlstad Sportriders. LD bed A. Kat D. Molly Eriksson – Rehins Buster (val f-15 e Howard – Rosscastle Fred). Felfri runda på deras andra tävling tillsammans.

LC kat D. Svea Larsson – Felicity (sto f-08 e Monaghanstown Fionn – Glencarrig Prince) på 4:e plats, med Emma Gerebro – Mochulla Heather (sto f-13 e Kippure Alkatraz  Glenayre Silver Fox) på 6:e. Även det sistnämnda är ett ganska nytt ekipage.

LB kat D. På 2:a plats Klara Karlsson – Highburren Grace (sto f-14 Golden Glint – Oisin), med Engla Lööf – Holmtebo Ladybird (sto f-14 hos Elisabeth & Johan Ljungstorp e Black Shadow u Ara Lass e All Smoke) 4:a.

Vä: Molly Eriksson – Rehins Buster. Foto: Veronica Eriksson
Hö: Svea Larsson – Felicity. Foto: Jessica Fredriksson

Vä: Emma Gerebro – Mochulla Heather. Foto: Åsa Persson
Hö: Engla Lööf – Holmtebo Ladybird. Foto: Hanna Lööf

LA kat D. Klara Karlsson – Highburren Grace tog här ytterligare en blå rosett. Klassen vanns av Tilda Lundstedt – Lowerybane Diamond (val f-09 e Mac’s Lad – Aran Brown Bomber). Ett nygammalt ekipage här. De har inte tävlat ihop sen 2019. Nu har de återförenats för ett tag, och de gamla takterna tycks sitta i!   

Vä: Klara Karlsson – Highburren Grace. Foto: Sofie Rönnqvist Karlsson
Hö: Tilda Lundstedt – Lowerybane Diamond. Foto:Ulrika Lundstedt


Sundbyholm Summer Games med Granngården Riksmästerskap. På torsdagen reds första omgången av RM med inverkan och medaljörer korades. RM LB Kat C. Silver till Agnes Jugas – Silfverrose Safira (sto f-11 hos R-M Norin & M Björn e Fredriksminde Hazy Chance u Silfverrose Stjärna e Möllans Crazy) 47.8p. Julia Hugosson – Moscow Flyer (sto f-14 e Tullymore Dew – Moy Hazy Cove) på 4:e plats 46.6p, och Signe Olsson – Walnut (sto f-04 e Kingstown Chucky – Lissduff Rebel) 5:a 46.3p.

RM LB kat D. Bäst lyckades Lova Liljeros – Woodfield Ted (val f-10 e Furbo Finnard – All Smoke) på 7:e plats med 45.8p. På 10:e Saga Kumlin – The Hiker (val f-03 e Ballinavilla Prince – Ruaille Buaille Bui) 44.6.6p. En stor klass med 40 startande.

RM LA kat C. Inverkansguldet gick till Meja Demburg – Prosperous Rose (sto f-08 e Maghera Fadda Lad – Glenayre Silver Fox) 47.0p. RM LA Kat D. 4:e plats till Theodora Wemmer – Springers Mountain Mist (f-12 e Springers Golden Atlantis – Poetic Justice) 46.8p. och på 5:e Ellen Nordberg – Mount Ross Sprinter (val f-11 e Lycon Cong Blossom – Mac Owen) 45.0p

Vä: Agnes Jugas – Silfverrose Safira. Foto: Johanna Jugas
Hö (övre): Theodora Wemmer – Springers Mountain Mist. Foto: Catrin Wemmer
Hö (undre): Signe Olsson – Walnut. Foto: Sanna Wilén Olsson

Slutresultat Riksmästerskapet:
LB kat C. 2:a plats och silver till Julia Hugosson – Moscow Flyer. Kat D. På 4:e plats Lova Liljeros – Woodfield Ted. LA kat C. 2:a plats och silver till Meja Demburg – Prosperous Rose. Kat D. Seger och guld till Ellen Nordberg – Mount Ross Sprinter. 3:e plats och brons till Anna Nobel – Reneharney Boy (val f-11 e Tulira Robuck – Ardravinna Andy).

Vä: Julia Hugosson – Moscow Flyer. Foto: Anna Hugosson
Hö :Meja Demburg – Prosperous Rose. Foto: Marie Demburg

Vä: Ellen Nordberg – Mount Ross Sprinter. Foto: Klara Nordberg
Hö: Anna Nobel – Reneharney Boy. Foto: Maria Nobel

Övriga klasser:
Onsdag. Vilma Kjersel – Harnell’s Poetic Licence (val f-16 e Poetic Kelly – I Love You Melody). Ekipaget har nyligen börjat gå avd A, och här blev det 3:e plats i LC kat D.

Fredag. LC kat D. 2:a plats till Meja Maltanski Hedberg – Bawnabraher Bosun (val f-13 e Templebready Bo’Sun – Captain Miller). Ponnyn buköppnades för ett par månader sen, och efter rehab är han nu på gång igen. Välkommen tillbaka!

Vä: Vilma Kjersel – Harnell’s Poetic Licence. Foto: Pernilla Nilsson
Hö: Meja Maltanski Hedberg – Bawnabraher Bosun. Foto: Johanna Hedberg

LB kat D. vanns av Moa Rosén – Currachmore Princess (sto f-11 e Currachmore Lad – Smokey Duncan). Felfri i RM omg 2 var Wilma Gustafsson – Mountdaisy Jane (sto f-14 e Tempo Active Atlas – Quilca Silver).

Lördag. LC kat C avd B. Celie Eckers Olssen – Highburren Bart (val f-17 e Golden Glint – Oisin) felfri. Kat D. 2:a plats till Saga Kumlin – The Hiker, och på 4:e kom Line Wilhelmsson – Cluainin Ban (sto f-08 e Cloudy Day – Westside Fred). 6:a Ottilia Harrå – Clooneen Rambler (val f-07 e Oisin – Milford Hard Times).

Vä: Wilma Gustafsson – Mountdaisy Jane. Foto: Ulrika Gustafsson
Hö: Celie Eckers Olssen – Highburren Bart. Foto: Amanda Eckers

LB kat C avd B. Nova Zetterlind – Dinnys Queen (sto f-17 e Killaspic Dun – Streamstown Mickey) felfri. Kat D. Emma Örnebring – Carnakilly Finn (f-11 e Dexter Leam Pondi – Castleside JJ) kom 3:a. De red även en felfri runda i LB avd B.

Vä: Nova Zetterlind – Dinnys Queen. Foto: Privat
Hö: Emma Örnebring – Carnakilly Finn. Foto: Helene Örnebring

Söndag. LC. kat D. Ottilia Harrå – Clooneen Rambler tog här 2:a plats.

LB kat D vanns av Klara Larsson – Nightshade (val f-12 e Drummore Sea Breeze – Westside Mirah), med Moa Rosén – Currachmore Princess på 2:a plats.

LA kat D. Ebba Jomalm – Brow River (val f-13 e Shadow’s Dun – Gurteen Lad) red in på 3:e plats. Var också felfri och därmed sattes första kvalet till Msv B. Att klassen var 3* gjorde ju inte saken sämre! Grattis!

Vä: Klara Larsson – Nightshade. Foto: Linda Larsson
Hö: Ebba Jomalm – Brow River. Foto: Magdalena Jomalm


Orust RK. LC:1 RÅ16. Vinst med 69.25% till Jolina Helgesson Stålros – K.R.C Mac (val f-08 e Ben Gawher – Seafield Pookhaun).

Vallentuna RK. 3:e plats i LB:2 (hästklass) med 69.50% blev resultatet för Jenny Andréasson – Holmtebo Milton (val f-13 hos Johan & Elisabeth Ljungstorp e Gurteen Paddy u Holmtebo Morning Mist e Hagens O’Chief). En stor herre på ca 160 cm.

Vä: Holmtebo Milton. Foto: Jenny Andréasson
Hö: Jolina Helgesson Stålros – K.R.C Mac. Foto: Emelie Helgesson


Munka Ljungby RK. Hästklass 0.90 avd B. Felfritt för Frida Persson – Longstone Corha’s Rebel (sto f-16 e Altair Justice – Castleside JJ). En ungponny under utbildning av vuxen ryttare.

Frida Persson – Longstone Corha’s Rebel. Foto: Agnes Persson


Åsbo PK. LE bed A. Kat C. Felfri runda för Ofelia Söderberg  – Lismoy Girl (sto f-17 e Woodfield Sammy – Moonlight Silver Shadow). Felfri även i LD kat C avd B.

LC kat D vanns av Cindie Södervall – Highland Flower (sto f-14 e Ross Fear Bui – Drymills Bridgeboy). På 2:a plats Saga Rydholm – Brandane Magic (sto f-10 e Silver Heaven – Matty’s Rock). 3:a Julia Wreifält – Monaincha Silver Boy (val f-10 e Kinvara Boy – I Love You Melody). Leah Torstensson – Mulroy Bridge Lady (sto f-09 e Moorland MacDara – Ganty Blazer på 4:e plats.

LC+. Ackumulator. Kat C. Milia Pike – Millbarr Pixie (sto f-14 e Black Shadow – Andy’s Pride) på 3:e plats.

Vä: Ofelia Söderberg  – Lismoy Girl. Foto: Paulina Söderberg
Hö: Highland Flower. Foto: Cindie Södervall

Vä: Saga Rydholm – Brandane Magic. Foto: Lena Rydholm
Hö: Milia Pike – Millbarr Pixie. Foto: Ewa Gustafsson


Grevagårdens RF med Ponnyderbyt. Tredagarsmeeting och rosetternas tävling! Sällan har man väl sett så många rosettyngda ponnyer! Värst av dem alla var Algot Svensson – Liscarrow Lad (val f-06 e Derrymore Duncan – Boden Park Finnard), som totalt tog sju stycken! I cuper och klasser från LE – LD+.

LD med inverkan. kat C. Nellie Hansson – Admoran Admiral  (sto f-04 e Cong Admiral – Ashfield Stormy Sparrow) på 2:a plats, 43.6p. Kat D. Maja Johansson – Liscosker Mandy (sto f-13 e Kilmullen Fionn – Corbally Star) vann på 47,5p. Louise Bergstedt – Kildromin Jose (val f-13 e Tullykyne Prince – Glendine Kestrel) på 2:a plats 45.5p.

Vä: Maja Johansson – Liscosker Mandy. Foto: Lisa Johansson
Hö: Nellie Hansson –  Admoran Admiral. Foto: Helene Hansson

LC kat C. På 2:a plats Nellie Hansson –  Admoran Admiral, med Milia Thom – Stuves Chili (sto -03 hos Disa Staaf e Kewin u Pussie Glen e Golden Rover) på 3:e plats. Kat D. Ayla Wasall – Carraun Kingston (val f-14 e Martan Phaidin Nhoir – Glenayre Silver Fox) på 2:a plats. Nora Hedman – Castlecarton Lady (stof-13 e Kilmore Diamond – Drumlane Warrior) på 4:e, och vit rosett till Molly Lindholm – Crossowen Katie (sto f-11 e Illaunurra Lad – Deise Sam Maguire).

LB kat C. Vilma Hügert – Drimnagh Doll (sto f-12 e Newtown Rebel – Leág) kom på 2:a plats. Kat D. 4:e plats till Selma Hallerud Lindell – Cooldorougha Boy (val f-09 e Kingstown Boy – Moy Hazy Cove), och på 5:e Saga Dabäck – Donaghmore Royal (val f-15 e Woodfield Sammy . Westside Mirah).

Vä: Vilma Hügert – Drimnagh Doll. Foto: Jennie Hügert
Hö: Nora Hedman – Castlecarton Lady. Foto: Anna Nord

Derbyklassen LA kat D vanns av Saga Dabäck – Donaghmore Royal, med Elsa Lundblad – Kilmurray Millie (sto f-13 e Hector of Loughfadda – Derrymore Duncan) på 3:e plats. .

Vä: Donaghmore Royal. Foto: Anna Dabäck
Hö: Elsa Lundblad – Kilmurray Millie. Foto: Cecilia Lundblad

Lördag. LD kat C vanns av Nellie Hansson –  Admoran Admiral. Algot Svensson – Liscarrow Lad på 3:e plats. Kat C avd B. Filippa Lagerqvist – Creevagh Silver Boy (val f-17 e Drumbad Fletcher Moss – Currachmore Cashel) felfri. Kat D vanns av Cajsa Hermansson – Sallins Fred (val f-10 e Canal Fred – Drumclounish Davog). Emelie Stjerna – Birchgrove Magic (val f-14 e Templebready Bo´Sun – Walstead Cartier) på 2:a plats, och Louise Bergstedt – Kildromin Jose på 3:e. Maja Johansson – Liscosker Mandy på 5:e plats. LC kat D. Molly Lindholm – Crossowen Katie kom på 4:e plats.

Vä: Cajsa Hermansson – Sallins Fred. Foto: Pia Hermansson
Hö: Crossowen Katie. Foto: Molly Lindholm

LB kat C. Segrade gjorde Julia Sahlberg – Gwenic Rosie (sto f-11 e Gwennic de Goarvia – Billy), med Vilma Hügert – Drimnagh Doll på 3:e plats.  

LA kat D. Nathalie Olsson – Kate’s Cream Boy (val f-12 e Templebready Fear Bui – Tulira Robuck) vann, och på 2:a plats kom Saga Dabäck – Donaghmore Royal.

Vä: Julia Sahlberg – Gwenic Rosie. Foto: Marina Sahlberg
Hö: Nathalie Olsson – Kate’s Cream Boy. Foto: Mia Olsson

Söndag. LE+ kat C vanns av Algot Svensson – Liscarrow Lad. Kat D. Maya Lind – Black Delight (val f-12 e Black Shadow – Garryhinch Finn) tog hem segern, före Hanna  Herneflod – Letterfore Rose (sto f-12 e Letterdyfe Rira – Village Boy) på 2:a plats. Emma Hultgren – Shee Girl (sto f-11 e Aill na Brùn Lad – Matty’s Rock) kom på 4:e plats.

Vä: Algot Svensson – Liscarrow Lad. Foto: Linda Aspelöf
Hö: Hanna  Herneflod – Letterfore Rose. Foto: Jenny Herneflod

LD+ kat C. 2:a plats till Algot Svensson – Liscarrow Lad. Kat D. Vinst till Maja Johansson – Liscosker Mandy. På 3:e plats Mickelina Johansson – Cappa’s Class Act (val f-11 e Tulira Robuck – Moy Johnny’s Pride).

LC+ kat D vanns av Molly Lindblom – Crossowen Katie. På 2:a plats Bella Saarinen Rudh – Castlemadden Corr Réisc (val f-14 e I Love You Melody – Moy Hazy Cove).

LB+ kat D vanns av Alicia Salén – Killea Lone Lark (val f-14 e Rathmorragha Lark – Seafield Silver Dun).

LA+ kat D. Saga Dabäck – Donaghmore Royal avslutade sitt lyckosamma meeting med en seger. Msv B kat B/C. 2:a plats till Malin Hegestrand – Tara Ash (val f-10 e Rhinstrom’s Mighty Man – Smokey Finn).

Vä: Malin Hegestrand – Tara Ash. Foto: Nina Hegestrand
Hö: Alicia Salén – Killea Lone Lark. Foto: Camilla Salén

Godiscupernas vinnare:
LE cupen kat C. Algot Svensson – Liscarrow Lad.
LE cupen kat D. Maya Lind – Black Delight
LD cupen kat C. Nellie Hansson – Admoran Admiral.
LD cupen kat D. Maja Johansson -Liscosker Mandy
LC cupen kat D. Molly Lindblom – Cossowen Katie.
LB cupen kat C. Vilma Hügert – Drimnagh Doll
LA cupen kat D. Saga Dabäck – Donaghmore Royal

Slutligen. Ett sprillans nytt ekipage är Alva Mentzoni – Blueberry Lad (val f-13 e Killacloran – Currachmore Cashel). De var felfria i alla sina starter i LE – LE+ (kat D), och kom 3:a i LE cupen.

Alva Mentzoni – Blueberry Lad. Foto: Martina Eriksdotter


Tack alla som bidragit med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Bilder inkomna under kvällen måndagar garanteras plats. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte specifikt har givit sitt tillstånd att dela med 3:e part (=SCS). Gäller även köpta bilder.

Skicka helst bilderna obeskurna och gärna i orginal. Då blir det lättare för mig att få till dem snyggt.

Author: Tavlingssvep