Tävlingssvepet vecka 9

Våren är på ingång och tävlingssäsongen har startat på riktigt (varning för ett långt svep). Det blev flera fina dressyrresultat i helgen. Bland annat av Tilda Allansson och Arda’s Sprinter (val f-07 hos Marlene Näslin e Hagens O’Chief u Backudden Greenwood Haze e Dale Haze). Hos Olofströms RK vann de LA:1 på hela 70.55%. I LA:P1 red de ihop 65.26%. En bra början på säsogen! Foto: Kim Allansson.

Vi börjar med dressyren…

Nynäshamns RK 2*1*. Hästklasser lördag. LB:3. På 2:a plats med 68.38% Emelie Jansson – Carrickleas Boy Rebel (val f-09 e Monaghanstown Boy – Westside Mirah). LA:3 vanns av Kristina Swärd – Toorboy Dandy (val f-12 e  Derrada Owen – Carrintubber Lad) på 67.71%. På 3:e plats Emelie Jansson – Carrickleas Boy Rebel med 65.42%. Båda är kat D. Den förstnämnda är en duktig fälttävlansponny,

På söndagen var det ponnyernas tur. I LA:1 kat D upprepade Lisa Granskog – Dunguaire May (sto f-09 e Rocky Cashel – Burren Rocket) framgången från förra helgen. Vinst med 68.19% blev det nu.

Mariefreds RK 2*1*. LC:2 kat B/C. 2:a plats med 65.50% till Nora Eliasson – Show-Lá-Pán S1  (hin f-14 e Carnabay Mirah – Shadow’s Dun). LB:1 vanns av ekipaget på 63.57%.

Ale-Jennylunds RK 3*2*. FEI Lagprogram. Kat C. På 2:a plats med 66.57% Saga Gyllenglad – Juno Rebel Wind (val f-09 hos Ann-Christin Wellander e Juno Rory u Lowis Calla Wind e Lofty Roderic), vilket innebär att ett SM-kval är säkrat. Ryttaren har själv tagit ponnyn från LC till FEI. Stort grattis bara till det!

Kullabygdens RF 2*1*. LB:1 kat D vanns av Miranda Bruce – Cinn Mhara Jack (f-10 e Kippure Cashel –  Moy Johnnys Pride) 69.10%. Bilden är från framridningen, därav spöet.

Sösdalaortens Lantliga RF 2*1. Dubbla 2:a platser till Irma Möllebro- Vuru Zela of Islandeady (val f-10 e Arann Diamond – Castleside JJ). LC:2 kat D med 68.33%, och LB:1 RÅ16 med 62.85%. LA:1 RÅ16 vanns av My Karlsson  – Doonhill JJ (val f-14 e Currachmore Cashel – Boden Park Finnard) 67.22%.

Gävle RS 2*1*. LC kat D vanns av Ida Humble – Inch Boy (val f-08 e Clogher Boy – Kenagh King). I LB kom de på 2:a plats, med Julia Eriksson – Devlish Grey Fox (val f-04 e Glenayre Silver Fox – Tulira Finn Mac Cool) på 3:e. LA kat D vanns av Tilda Sjödin – Glenford Melody  (val f-12 e I Love You Melody).

UPPDATERING. En praktgroda (kontrollmiss) av mig. Glenford Melody är inte rasren. Han får dock vara kvar i svepet för den här gången, som den halva Connemara han är 😉

Åmåls RK 2*1*. LD kat D. På 3:e plats Marie Wall Wedin – Windy’s Girl (sto f-04 Ria Heeger Nydén e Öxenholm Marble Jr u Misty’s Girl e Dale Mist). LC kat D vanns av Engla Lööf – Holmtebo Ladybird (sto f-14 hos Elisabeth & Johan Ljungstorp e Black Shadow u Ara Lass e All Smoke), och Klara Karlsson – Highburren Grace (sto f-14 Golden Glint – Oisin) kom 3:a. Det gjorde också Engla Lööf – Holmtebo Ladybird, fast i LB kat D. De två sistnämnda red i Carlstad Sportriders lag, som vann första omg av div I.

Holmtebo Ladybird (vä) och Highburren Grace. Foto: Hanna Lööf


Skogslottens RF 2*1*. LD kat D vanns av Sara Geverts – Ballydaniel Bella (sto f-10 e Springfield Shadow – Abbeyleix Owen). Clara Nordenberg – Lickeen Storm (val f-07 (Oisin – Abbeyfort) på 4:e plats.

LC kat C vanns av .Ada Sernald – Ardoughan Boy (val-11 e Classiebawn Black Jack – Monaghanstown Boy). före Bianca Rosén – Easter Dawn (sto f-07 e Derrymore Duncan – Moy Johnny’s Pride) på 2:a plats. I LC kat D tog Sara Geverts – Ballydaniel Bella ytterligare en blågul rosett. På 4:e plats Elin Hahn – Padriano (val f-05 hos Renée Dahlén Taylor e Poetic Justice u Windy’s Way e Dunlewey Go Charlie Go), och på 5:e Fredrica Sandberg – Doovins Buachaill Bui (val f-11 e Ross Fear Bui – Derrigragh Robin).

LB kat D. Tilda Nystedt – Farran Elvis (val f-09 e Fernville Danny – Templebready Fear Bui) på 4:e plats, med Fanny Hagman – Corradoo Boyo (val f-11 e Dooneen Rocket – Seafield Silver Dun) på 5:e.

LA kat C vanns av Amanda Wyckman – Roadside Belinda (sto f-12 e Westonhouse Straboe Bobby – Thunderball), och i kat D kom Isabell Lindved – Ballinaclough Blue Star (val f-09 e Fairyhill Tomboy – Bobby Sparrow Blue) på 4:e plats.

Varbergs RK 1*. LD kat C vanns av Algot Svensson – Liscarrow Lad (val f-06 e Derrymore Duncan – Boden Park Finnard). I Kat D togs 4:e plats av Saga Bjelm – Grace Kelly (sto f-07 hos Frida Molin e Hagens Ryan u Kayo e Calvin Klein).  LC kat C. På 2:a plats Milia Thom – Stuves Chili (sto -03 hos Disa Staaf e Kewin u Pussie Glen e Golden Rover, och på 4:e Isabelle Enochsson – Tasty Sunset (sto f-13 e Tasty Pride – Island Lad). LB kat C. 2:a plats till Alvina Borgemar – Small Arrow (sto f-09 e Tabragh – Dimples).

Trollhättans SR. LE kat D. På 2:a plats Lisa Karlsson – Tully Danny (val f-13 e Hilltop Orchid – Catamaran), med Fanny Ålander – Corhoogan Lady (sto-13 e Murvey Ronan – Glenayre Silver Fox), på 3:e, och Wilma Duckman – Monroe Kate (sto f-10 e Creemully Western Melody – Coosheen Thyme) på 4:e. Tävlingens minsta ryttare på den största ponnyn?

LD kat D. 4:e plats till Lisa Karlsson – Tully Danny, och Fanny Ålander – Corhoogan Lady red en felfri runda i avd B. LC kat D. På 3:e plats Celine Falk – Bjennesby Miss Li (sto f-08 hos Kerstin Johansson e Kulan Kavat u Dale Aurora e  Dale Haze), och Alicia Atterskog – Benmore Katie (sto f-12 e Shadow’s Dun – Windy Day) på 4:e plats. LB kat D. Celine Falk – Bjennesby Miss Li på 2:a plats.

Båstads RK. 3*2*. Lördag. LC kat C. 2:a plats till Amanda Laulumaa – Conabury Charlotte (sto f-15 e Carstown Bobby – Wings of Justice). LC+ kat C vanns av Karin Hegestrand – Ardfry Serena (sto f-10 e Cashelbay Prince – Abbeyleix Owen).

LB kat C. Malin Hegestrand – Tara Ash (val f-10 e Rhinstrom’s Mighty Man – Smokey Finn)kom på 4:e plats. LB kat D vanns av Alexandra Winck – Ferafad Lassie (sto f-11 e Spiddal Wills Boy – Monaghanstown Fionn), med Tuva-Li Örnberg – Galliano (f-08 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak) på 4:e plats. Nellie Fredin – Kinamara Mystic Lady (sto f-15 e Park Ronan – Glenayre Mystical Bobby) 5:a.

LA kat D. är blev det 2:a plats för nya ekipaget Tuva-li Örnberg – Galliano, som nu är stallkompis med sin helsyster och lillasyster Giovanna. På 3:e plats kom Tea Jensen – Bjennesby Loreen (sto f-13 hos Kerstin Johansson e Poetic Kelly u Coriona  e Värnbergs Orion).

Elitallsvenskans omg 1 vanns av med Trolleholms RF med Tuva-Li Örnberg och Giovanna i laget.   

Söndag. LB kat C. 1:a  Anastasija Lantchenko – Marquessa (f-09 hos Madeleine Eriksson e Hagens D’Arcy u Chess III e Holens Ingolf). Svetlana. På 3:e plats Marlene Rovina – Glenkyle Hazel (sto f-08 e Glenkyle Dancer – Lehenagh Lad). LA kat C. 3:e plats till Belle Wismar – My Little Beauty (sto f-10 e Murvey Benny – Coral Dun). För första gången sedan i höstas på lite högre höjd.

Msv A kat C. Två felfria faser för både Nellie Fredin – Sienna Dusky Sky (sto f-09 e Castleside JJ Junior – Monaghanstown Fred) och Tuva-li Örnberg – Giovanna (sto f-09 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak).

Lammults RK. 2*1*. LC kat C vanns av Signe Guth – Lofty Rose of Tralee (sto f-06 Nina & Anders Gustafson e Coosheen Finbarr u Lofty Rowallane Rose e Ashfield Cathal Crobdhearg). I LC kat D avd B red Klara Trofast – Faithful Friend S2 (hin f-17 hos Ann-Heléne Trofast e Ashfield Cathal Crobdhearg u Moy Shauna Pride e Abbeyleix Owen) felfritt.

LC+ kat C. På 4:e plats Emilia Torstensson – Highburren Gentian (sto f-13 e Golden Glint – Oisin). I LC+ kat D kom Tilde Mårtensson – Barna Kid (val f-08 e Ashfield Romeo – Ben Gawher) 3:a. I LC+kat D avd B var Klara Trofast – Faithful Friend S2 felfria igen.

LB kat D vanns av Tilde Mårtensson -Barna Kid, med Alma Lennartsson – Rakerin June (sto f-14 e Westonhouse Straboe Bobby – Frederiksminde Hazy Match) på 2:a plats.

Jönköpings FK 2*1*. LD kat C vanns av Wilma Wallin – Fountain Heather (sto f-10 e Rosscastle Carroll Owen – Robin Hood). På 5:e plats Maja Ludvigsson – Nygaards Fölfod (sto f-97 e Baunelys Dipper – Huvholmens Golden Flash). LD kat D vanns av Isabella Görsson – Bjennesby Cher (sto f- 10 hos Kerstin Johansson e Rockfield Scarface u Coriona e Värnbergs Orion).

LC kat C. Seger igen för Wilma Wallin – Fountain Heather. På 2:a plats Maja Ludvigsson – Nygaards Fölfod. Tänk att den fina ponnyn är 25 år och still going strong! LC kat D. En seger till blev det också för Isabella Görsson – Bjennesby Cher. På 4:e plats Ellen Pettersson – Ussherpark Andy (val f-06 e Laerkens Cascade Dawn – Drimcong Owen).

LB kat C. 3:e plats till Signe Hökenklo – Poetic Vanilla Ice (sto f-07 hos Kerstin Johansson & Rosie Forsell e Poetic Justice u Lofty Dusty Rambler e Kimble). LB kat D. Ingrid Hultdin – Gentle Alice (sto f-10 e Moorland Snowy River – Village Boy) tog också 3:e plats, med Linnea Eriksson – Emily’s Wish val f-14 e Clonberne Dun – Clonberne Boy) på 4:e plats. I LB+ kat D blev det omvänd ordning. Linnea Eriksson -Emily’s Wish vann klassen före Ingrid Hultdin – Gentle Alice på 2:a plats.

Emily’s Wish. Foto: Karin Eriksson


Kom med och tävla i Connemara Cup 2022!
Proposition & anmälningsblankett finns HÄR


Tack alla som bidragit med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Bilder inkomna under kvällen måndagar garanteras plats. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte har givit sitt tillstånd att dela med 3:e part (=SCS). Gäller även köpta bilder.

Author: Tavlingssvep