Tävlingssvepet vecka 4

Tävlingssäsongen har inte riktigt kommit igång än, så det blev ett lite tunt svep den här veckan. Hos Jönköpings FK reds den enda dressyren. Kajsa Andersson och Brickey Breeze (sto f-09 e Callowfeenish Mairtin – Ashfield Jovial Joker) kom på 2:a plats i LA:1 kat C med 67.91%. Foto: Christina Karlsson.

Vi börjar norröver…

Umeå RF. LC kat C. Natalie Fichera – Blackwoodland Jackdaw (val f-08 e Gurteen Paddy – Moy Hazy Cove) segrade i klassen. Kat D. På 2:a plats Saga Duvemo – Poetics Flower (sto f-05 hos Pia Levin e Poetic Justice u Coosheen Plover e Callowfeenish Mairtin), och på 4:e Vanessa Snith – Gort Lemon (sto f-10 e Garryhinch Finn – New Beginning), I LB tog de förstnämnda var sin placering. I kat C Natalie Fichera – Blackwoodland Jackdaw på 2:a plats, och i kat D Saga Duvemo – Poetics Flower på 3:e.

Väsby RK. LD kat D. 3:e plats till det nya ekipaget  Aminda Amanto – Burren Lad (val f-06 e Oisin – Westside Fred). LC kat D. På 2:a plats Enya Styffe – Fionns Pride (sto f-10 e Castlestrange Fionn – Moy Johnny’s Pride). Även det ett helt nytt ekipage. Connemaragener finns i familjen, då gammelfarfar hade Connemara. LC kat D avd B. Felfritt i årsdebuten för Isabelle Borin – Corrib Rosie (sto f-15 e Gurteen Cathal – Glencarrig Prince)

Billdals RK. LD+ kat C. På 4:e plats Tilda Hernefrid  –  Mochulla Bunny (sto f-10 e Danesfield Prince – Sweetwall Captain Courageous). Felfria även i LC kat C avd B. Malik svepte förbi och försökte sno åt sig rosetterna. I LD+ kat D. Julia Ekberg- Frisky Jack (val f-11 e Rosscastle Fred – Blue Smokie) på 3:e plats.

LC kat D. 2:a plats till Casper Kinde Ljungh – Kilmurray Owen (val f-04 e Rynn Richard – Abbeyleix Owen), med Isa Säterborn –  Carga Princess (sto f-13 e Murvey Chelton – Lusmagh Rebel) på 3:e, och Stella Hedman – Castlecarton Lady (stof-13 e Kilmore Diamond – Drumlane Warrior) på 4:e plats.

LB Sverigeponnyn. Inverkan. 2:a plats till Nelli Grytfors –Glentrague Rebel (val f-10 e Currachmore Cashel – Doon Ashford Bay). 25.5p och klar för semi. På 4:e med 24.6p Signe Hökenklo – Poetic Vanilla Ice (sto f-07 hos Kerstin Johansson & Rosie Forsell e Poetic Justice u Lofty Dusty Rambler e Kimble). Helsyster till Poetic Kelly RC 108. Deras morfar Kimble RC 22 ägdes en gång av William J. (Willie) Diamond (1920-1910), en legend i Connemaravärlden. Idag drivs Diamond’s Equine Renvyle av hans barn och barnbarn. Cirkeln är sluten med Poetic Kelly, som numera bor och verkar på stuteriet.  Jag tror att Willie Diamond sitter på ett moln däruppe i skyn och är mycket nöjd med det han ser.

LB kat C. På 2:a Kajsa Johansson – Westcliffs Poetic Blue Sky (val f-09 hos Cathrin Blomqvist Ilyes e Poetic Justice u Meja e Hagens O´Chief), och 5:a Emily Grahn – Flowerhill Mist (sto f-12 e Kilmore Diamond – Ballinaboy Tom). Det förstnämda ekipaget är sedan tidigare klar för semi i Sverigeponnyn. Finalen går hos Kungsbacka RK i vecka 10, eftersom Göteborgs Horse Show ställdes in i år.

Åstorpsortens RF. LD kat C. 3:e plats till Amanda Laulumaa – Conabury Charlotte (sto f-15 e Carstown Bobby – Wings of Justice), som debuterade på tävlingsbanan. Kat D. På 5:e plats kom Selma Karlsson – Bjennesby Beoncy (sto f-08 hos Kerstin Johansson e Kulan Kavat u Hagens Ninnie e Värnbergs Orion), med Alma Lennartsson – Doon Hillary (sto f-08 e Newgrange Lad – Dunloughan Lad) på 6:e. I kat D avd B red Anja Persson – Longstone Corha’s Rebel (sto f-16 e Altair Justice – Castleside JJ) en felfri runda. Ett utbildningsprojekt för ryttaren som nu har gått ur ponnyåldern. Så bra med rutinerade ryttare som tar sig an de unga ponnyerna. Felfri var också Emma Nilsson – Annestorp Flawless (sto f-15 hos Madeleine Olsson e Coosheen Finbarr u Önnarps Lucky Lady e Aladdin).

LC kat C. På 3:e plats Belle Wismar – My Little Beauty (sto f-10 e Murvey Benny – Coral Dun). Roligt att se att den fina ponnyn är på banan igen. Kat C avd B. Molly Gunnersand – Doe Lily (sto f-16 e Odysseus Melody – Coosheen Callowfeenish Cashel) red felfritt. Kat D. Vit rosett till Alma Lennartsson – Doon Hillary). Kat D avd B. Emma Engström – Meadow Sparrow (val f-16 e Drumbad Fletcher Moss – Corrib Prince) felfri. LB+ kat D. 2:a plats till Elvira Aaby-Ericsson – Bobbys Son (val f-09 e Bobby Joe – Westside Mirah). Ekipaget red också en felfri runda i LA kat D avd B.  

Emma Engström – Meadow Sparrow. Foto: Zubeyde Gürbuz. Snart är våren här!

LA kat D. Klassen vanns av Nova Rafaj – Srahrevagh Robe (val f-13 e Robe Earl – Tempo Active Atlas), före  Tea Jensen – Bjennesby Loreen (sto f-13 hos Kerstin Johansson e Poetic Kelly u Coriona  e Värnbergs Orion) på 2:a plats, och Emmie Bengtsson –  Poetic’s Cherry Pie (sto f-08 hos Pia Levin e Poetic Justice u Coosheen Plover e Callowfeenish Mairtin) på 4:e.

LA+ kat C vanns av Tuva-li Örnberg – Giovanna (sto f-09 hos Carin Gagner e Poetic Justice u Gorizia e Brantshammar Korak). Mycket Poetic Justice blev det den här veckan!


Tack alla som bidragit med bilder! Fortsätt skicka in! Antingen via Facebooks Messenger Gerd Eriksson eller via mejl: ge.eriksson@gmail.com

Bilder inkomna under kvällen måndagar garanteras plats i ”svepet” med resultat och bild.

Gärna liggande format med lite luft åt sidorna som är lättast att anpassa. Tävlingsfotografers bilder är tyvärr ej tillåtna, om de inte specifikt har givit tillstånd att dela med 3:e part. Gäller även köpta bilder.


Sugen på Connemara Cup 2022?
Info och proposition finns HÄR

Author: Tavlingssvep